3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A bump a mogotte levo 2. uvegen van
Kiraly!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
By all
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Nincs vkinek véletlenül macskakõ textúra?
DEx-
Nikásze peeri menó
Amugy ugy nez ki kesz vagyok a lampa shaderrel. Total atalakitottam tegnap ota. Jobban megfigyeltem az erdetit, igy lattam, hogy a szele sokkal szelesebb. Itt egy kozeli kep, hogy lassatok milyen a bump rajta.

logók és reklámok kellenének fõleg.
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Valakinek nincs valami frankó rallys textúrája????
Nagyon nincs kedvem photoshopozni
Elõre is thx
By all
Még egy jó tanács NME-hoz, inkább angolul hallgassátok az elõadásokat, ugyanis a tükörfordítok shimán lefordítanak minden kifejezést, amit angolul használunk mi is, azt tükörfordító szemrebbenülés nélkül lefordítja magyarra, és tuti hogy hirtelen nem érted meg hogy mirõl van szó😊 Mi így voltunk, amikor a Max5 új UVW editorát mutogatták. nah mind, kb ennyi😊
Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148
/ha nem világos részletezhetem/
SoftFX
Itt a javitott verzio. Mostmar 2 retegu a burkolat. Belson van az erdesseg. Ez is sima lampas, mert vray light hihetetlenul megdobja a renderidot.

nyiri: milyen autót csinálsz?láthatunk WIP képet??
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
kész van a makettem(a chevy impala) ugyhogy nekiesek a mexes verziónak is!
ennyi a hír 😊
Köszi.
per aspera ad astra
És klafa a fényszóró! Amúgy itt causticssal bajlódni nem is fontos, anélkül is jól mutat. Ha már VRay-t használsz, akkor a fényszóró fényforrásainak is használhatnál azt. (Bocsi, nem látom jól, hogy van összerakva)
Ettõl még egy csepp életet kap a kép.
Egy kis apróság: A fényszóród üveglapja kívülrõl, vagy belülrõl érdes? Erre nem árt ügyelni.
per aspera ad astra
Hetfo ota ujra raerek maxozni (majdnem 1 evet kihagytam).
Epp egy kocsin dolgozom, melynek modellezese kb. 70% korul jar.
Ma mar elkezdtem szorakozni a materialokkal (ha megunom a modellezest akkor ez jon).
Az elso fenyszorot csinalgattam. Lionnal beszelgettem tegnap, de O csak brazil-ban tudott volna segiteni. Mivel max6-t hasznalok, igy maradt a Vray. Fogalmam sem volt rola, igy beleastam ma magam. 😊
Itt egy kep az elso lamparol. Az elso kep kikapcsolt allapotban a masodik pedig bekapcsolt allapotban.
Lampa
Sokan (lentebb is ezt lattam) a lampa domborulatanal checker-t hasznalnak, szerintem pedig az csunya 😊 Igy rajzoltam egyet. Ha valakinek kell:
20-s bump boven eleg.
Caustic-al nem probaltam meg, de biztos szebb lenne. Elkezdtem szorakozni vele, de fogalmam sincs mit jelentenek a beallitasok, igy nem akartam egy rakas idot eltolteni 😊
Majd utana olvasok 😊
Én meg megyek, és sötétebbre veszem a rozsdát a fán.
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Keped: en eloszor arra gondoltam a piros foltokat illetoen, hogy vmi sebesult arc vegigmaszott a lepcson, es vegigfolyatta a veret 😊 Amugy a tobbi jo, kivancsian varom az upgradet.
Egy kerdes (off), ha mar ugyis szobahoztatok a gepfejlesztes temat: most 1.2 tualatinom, 320SDm van. Mit szolna a gep egy 9500prohoz? (ha jol vagyok informalva ebbol lehet 9700prot csinalni) Ugy ertem mennyit segitene, meg mennyit folytana le a kartyabol a gep?
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
bocsi
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
Szóval, a kép, amit kb 5 napja már feltöltöttem:
Ez nem a legújabb verzió. Majd updatelem.
Kritikákat kérek. Egyelõre csak a lépcsõ modellezése és textúrázása van nagyjából készen, a fal csak referencia...
Youth: Oké, de akkor álljunk be a Discreet stand elé, hátha kapunk pénzt ragdoll szimuláció reklámozásért... 😄DDD
per aspera ad astra
Írjátok akár ide hogy jöttök e!!!
(Aldaryn: mostmár tuti hogy megverlek Expon 😄DD, lehet hogy nagyobb vagy, erõsebb és jobban harcolsz és... és... 😄DDDDDDDDDDDDDD De megverlek!! 😄DDDD)
Youth
A tréfát félre téve, jó, hogy ott leszel. 😊
Azért még alakulhat, hogy 11:00-re ott leszek, csakhát BSZ ZH elõtt holnap lesz az utolsó BSZ elõadás, amit azért nem biztos, hogy jó ötlet lesz kihagyni. De majd holnap meglátjuk. Attól függ, mi lesz elõadáson. Ha szutyok, akkor azonnal húzok az Expora.
Úgy tûnik Anikó ott lesz. A többiekre én nem mondok semmit. Skacok, bejelentkezhetnétek. Legalább mondjuk ICQ-n Youth-hoz, hogy összeverbuválhassa a csapatot! 😊 had dumcsizzunk már egyet ÉLÕBEN... 😊
per aspera ad astra
mindegy hívjál ha oda értél és akkor kipattanok a bejárathoz... ez ritka kevés idõ 😞( na mindegy, legalább ennyi is összejön ha összejön 😊)
Este 8 után leszek csak icq-n... úgyhogy ha tudsz akkor legyél fenn!
Bye
Amúgy akkor ki jön??? találkozzunk vagy mayas köcsögöt már nem tûrtök meg a csapatban??? 😄DDD
Youth
A NMExpo perzse, hogy nem alakulhat simán. Miért is tenné. Ha már nekem közöm van hozzá. 😊
Ha jól tudom, vissaz még nem lett mondva a holnapi találkozó. Csupán megfogyatkozott a népesség.
Még beszélek egy-két emberkével...
Ami biztos: Én ott leszek, mindkét nap.
Elsõ napon, azaz holnap, délelõtt ZH-t írok, amirõl lelépne elsõben nem valami merész ötlet. Így csak kb. 13:00-ra tudok kimenni. Lion azt mondja, hogy ilyen kevés idõre fölösleges kimenni. Ezért még dumálok a fejével holnap, és úgyis meggyõzöm. Szóval õ is nagy valószínûséggel ot lesz.
Én majd azért igyekszem koordinálódni a csapathoz, Youth-ot nyaggatva mobilon. 😊
per aspera ad astra
(Ha a pénztárca megengedi, én azért javasolnék egy dual AMD konfigot pl. 2db 2200+-os procival. 100-120E HUF-ból kijön az alaplap (Tyan sorozatból...) procik, meg 2x 512MB 333-as RAM...)
Monitor tekintetében a méret versenyzik a szem kímélésével... Ugyebár pont ez a kettõ fontos, ha 3D-vel foglalkozik az ember... 😊 Itt meg pont fordítva va: TFT kisebb, de nem káros, CRT bazinagy, de kicsit azé' sugárzik...
Azért ha van hely az asztalon, egy 21''-os flat CRT képernyõbe (LG, Sony...) célszerû beruházni. De tényleg, csak bírja az asztal mélységgel... 😄
per aspera ad astra
amit a kollégák elmondtak az mind úgy is van...
nekem TFT-m van,szerintem modellezéshez az a legjobb,ha nem is tft akkor is flatron kéne.
a procim az 2500+ barton AMD és tökéletes!az ára 20 ronyg körül volt a mulkor,mellé még egy alaplap is 20-30 között van,és ez manapság tökéletesen elég.
memóriából sok kell,ja egy giga körül a legjobb.
Elõször is azt kell eldöntened Intel vagy AMD???Ha már mevan, akkor lehet gondolkodni, hogy mennyi pénzem is van erre-arra.Ha el vagy eresztve many-val, akkor mindenbõl a legjobbat
Én személy szerint AMD-s vagyok.Nekem az Epox lapok jöttek be nagyon.Pl epox 8K9AL KT400-as lapom van.Már lehet kapni az újabbakat KT600,Nforce2 lapokat.Az Abit-nak is elég jó az NF7 ill. KV7 tipusú lapjai.
Prociból meg hát minnél nagyobb legyen
.Modjuk AthlonXP 2200+ vagy még nagyobb.
Videókátya az meg megint csak olyan, hogy mennyi pénzed marad.3D-zni nem feltétlenül kell vmi ultrabrutálmegakuller VGA kártya.Viszont ha game-zni is akarsz, akkor vegyél vmi frankobbat.Pl Gforce Ti4200 vagy Ati Radeon9200 Pro.Ezeknek már elég tûrhetõ áraik vannak.Ja és ezekbõl is érdemes a márkásat megvenni nem pedig a Noname-t.
Remélem tudtam valamelyest segíteni.
By
Es egy kerdes: TFT monitoroknal megadnak egy contrast aranyt pl 500:1-hez itt az elso szam minel kisebb annal jobb, vagz minel nagyobb az elso szam annal jobb?
Rambból min. 512 MB, de sokkal inkább az 1 GB körüli mennyiséget célozd meg. Persze ha ennél több, az sem rossz. Szerintem érdemes megfizetni azt is, hogy normális, márkás ram legyen.
Prociból a megfizethetõ legnagyobb teljesítményût válaszd.
Alaplapból én személy szerint az ASUS cuccait részesítem elõnyben. A lényeg az, hogy legyen stabil és jó alap a késõbbi bõvítésekhez is.
Vinyoból szintén minél nagyobb, annál jobb. A mostani gépemben egy 80 GB-s figyel.
Ha elsõsorban 3D-hez szeretnéd használni a vasat, akkor a videokártya csak ezek után következik. Inkább azon spórolj, mint az elõzõeken.
Persze érdemes venni valami finom kis USB-s optikai egeret is. Megkíméled magad az állandó pucolgatástól és sokkal finomabban lehet vele dolgozni, mint a hagyományos rágcsálókkal. Egérbõl és billentyûzetbõl a magam részérõl a Logitech termékeit ajánlanám. Hogy vezeték nélkülit, vagy vezetékest az már egyéni ízlés kérdése. Én macerásnak tartom az elem cserélgetést, meg a vevõ igazgatását, stb..
Monitornál is a méret a lényeg. Szóval 17"+ valamelyik jó nevû gyártótól (pl.: MAG), minõségi képcsõvel. De ha van pénzed, akkor egy TFT moncsi sem rossz. Lényegesen kevesebb helyet foglal el az asztalodon és hurcolásnál sem kell beleszakadni.
A Tecsokat és a hasonló intézményeket pedig mindenki nagy ívben kerülje el számítógép és bicikli vásárláskor! (Ez utóbbiban is tudok remek tanácsokat adni.
)
Én megyek csütörtökön és pénteken is a Media Expora. Továbbra is áll, hogy a bejáratnál találkounk? Hány órakor? Ki jön?

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
Személy szerint csak anyit fûznék hozzá, hogy Tesco meg ilyenekbõl semmiféleképpen ne vegyél gépet.Legalábbis teljes konfigot.Volt ismerõsöm aki igencsak megszívta az ily módon vásárolt géppel.Akkor már inkább vmi számtech bolt.Lehet hogy drágább kiscit a cucc, de szerintem jobban megéri.Memória a legyen sok-sok-sok

termeszetesen most is mint mindig a segitsegeteket, meg a tapasztalataitokat szeretnem kerni. Szeretnek gepbe meg monitorba beruhazni. Az erdekelne hogy pl a sik monitoroknal mit kell igazan figyelembe venni, mekkora az a keppont suruseg ami mar jonak szamit, meg ilyenek? Milyen gyartmanyu monitort erdemes venni? Aztan a geppel kapcsolatos dolgok, egy jo eros kozepkategorias vagy kicsit jobb gepet szeretnek osszehozni, mibol mit lenne erdemes megvenni, termeszetesen figyelembe veve hogy legfokeppen modellezesre hasznalnam a cuccot!
Es meg egy kerdes szerintetek erdemes-e (pl Tesco, Media Markt vagy egyeb helyeken vasarolni osszeallitott gepet?
Segitsegeteket elore is koszi!!
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Ezen nincs is mit meglepõdni. A NURBS, de sokkal inkább az elõdének számító spline-ok, valamint az ebbõl képezett felületek ugyanis az autótervezés közegébõl indultak el. Ha emlékezetem nem csal valamelyik francia autógyár vezetõ mérnöke kezdte el használni õket. Ideálisnak bizonyultak az áramvonalas, ívelt, sima felületek képezéséhez. Így aztán könnyedén el tudták érni, hogy a fényesre lakkozott kasznin hasra essen és csúszkáljon a fény.