3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vray es 1 side
A bump a mogotte levo 2. uvegen van

FRenkie
Nyiri! a üveg milyen üveg? vrayes?és 2 sided?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

fle go
Nagyon szep lett a lampa!! Talan meg annyi de ez mar csak az en kukacoskodasom...lehetne kicsit chromosabb belul a foncsor, hogy jobban tukrozodjon.
Kiraly!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

npeter
Thx mindenkinek a logos linket.
By all

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

FRenkie
hi!
mért volt olyan nagy csalódás?

Szerintem rajzolj egyet. Jobban jarsz

Csá all!

Nincs vkinek véletlenül macskakõ textúra?

DEx-

Nikásze peeri menó

Npeter: Itt talalsz egy rakas logot, jo minosegben. direkt grafikusi felhasznalasra

Amugy ugy nez ki kesz vagyok a lampa shaderrel. Total atalakitottam tegnap ota. Jobban megfigyeltem az erdetit, igy lattam, hogy a szele sokkal szelesebb. Itt egy kozeli kep, hogy lassatok milyen a bump rajta.

npeter
Hi Sawo!
logók és reklámok kellenének fõleg.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

SaWo
Mármint mit értesz az alatt, hogy rally textúra? Kerék, logok, reklámok, referenciaképek? Valami támpontot adj, és azért arra ne számíts, hogy komplett map-elést találsz a te uvw-jeidhez igazítva 😄

npeter
Hali emberek!
Valakinek nincs valami frankó rallys textúrája????
Nagyon nincs kedvem photoshopozni
Elõre is thx
By all

Sound
Frenkie: nyugodj le NME2-vel kapcsolatban. Tavaly én voltam, és ahogy elnéztem az idei programot, megegyezik tavalyival. Egy a lényeg, hogy nagyon szar volt, ne várj túl sokat tõle. Mert lelkesedésedet elnézve, számodra nagy pofára esés lesz, ahogy nekünk is az volt.

Még egy jó tanács NME-hoz, inkább angolul hallgassátok az elõadásokat, ugyanis a tükörfordítok shimán lefordítanak minden kifejezést, amit angolul használunk mi is, azt tükörfordító szemrebbenülés nélkül lefordítja magyarra, és tuti hogy hirtelen nem érted meg hogy mirõl van szó😊 Mi így voltunk, amikor a Max5 új UVW editorát mutogatták. nah mind, kb ennyi😊

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

SoftFX
Aldaryn: És ami a legszebb az egészben (Anisotropikusságban), hogy ez a kamera áthelyezésével nem lineárisan változik 😊 !!!
/ha nem világos részletezhetem/

SoftFX

Hela!

Itt a javitott verzio. Mostmar 2 retegu a burkolat. Belson van az erdesseg. Ez is sima lampas, mert vray light hihetetlenul megdobja a renderidot.

FRenkie
diescreet.com

nyiri: milyen autót csinálsz?láthatunk WIP képet??

FRenkie
héj kollégák!

kész van a makettem(a chevy impala) ugyhogy nekiesek a mexes verziónak is!

ennyi a hír 😊

Sziasztok. Bocs,hogy igy beleszólok. Ha vki tud, küldjön lécci linket, ahol vannak oktatófileok 3dmaxhoz!!!
Köszi.

Aldaryn
Elõbb írtál... 😊 Szóval: Használj VRay fényforrásokat, a kirenderelt képük sokat javít az ilyen képeken!

per aspera ad astra

Aldaryn
Jó, hogy megint belevágsz a témába! 😊

És klafa a fényszóró! Amúgy itt causticssal bajlódni nem is fontos, anélkül is jól mutat. Ha már VRay-t használsz, akkor a fényszóró fényforrásainak is használhatnál azt. (Bocsi, nem látom jól, hogy van összerakva)
Ettõl még egy csepp életet kap a kép.

Egy kis apróság: A fényszóród üveglapja kívülrõl, vagy belülrõl érdes? Erre nem árt ügyelni.

per aspera ad astra

Elfelejtettem valamit 😊 a lampan belul termeszetesen 2 Omni van cast shadow egyertelmuen bekapcsolva az bal oldali lampa 15-s multipler, a jobb oldali pedig 10-s

Csa sracok. Regota irtam ide valami normalisat.
Hetfo ota ujra raerek maxozni (majdnem 1 evet kihagytam).

Epp egy kocsin dolgozom, melynek modellezese kb. 70% korul jar.

Ma mar elkezdtem szorakozni a materialokkal (ha megunom a modellezest akkor ez jon).

Az elso fenyszorot csinalgattam. Lionnal beszelgettem tegnap, de O csak brazil-ban tudott volna segiteni. Mivel max6-t hasznalok, igy maradt a Vray. Fogalmam sem volt rola, igy beleastam ma magam. 😊

Itt egy kep az elso lamparol. Az elso kep kikapcsolt allapotban a masodik pedig bekapcsolt allapotban.

Lampa

Sokan (lentebb is ezt lattam) a lampa domborulatanal checker-t hasznalnak, szerintem pedig az csunya 😊 Igy rajzoltam egyet. Ha valakinek kell:

20-s bump boven eleg.

Caustic-al nem probaltam meg, de biztos szebb lenne. Elkezdtem szorakozni vele, de fogalmam sincs mit jelentenek a beallitasok, igy nem akartam egy rakas idot eltolteni 😊
Majd utana olvasok 😊

Aldaryn
Pénteken is helyettesítés lesz DT-n... 😞 Meg úgyis megbukunk mindenbõl. Úgyhogy hajrá...
Én meg megyek, és sötétebbre veszem a rozsdát a fán.

per aspera ad astra

Aldaryn
Lehet sötétebbre kellen venni a rozsdát... Bár az igazat megvallva a fotó nem már, mint egy teljesen szétrohadt Zsiguli egy darabjának fotója. Gondoltam jó lesz rozsdának...

per aspera ad astra

LionTR
Igazabol a jegyert kifizetett osszeg/ott tartozkodas ideje arany nem igazan tetszik. (mer ugye ****án elfejettuk megrendelni a jegyemet...). Bar ha penteken nem megyunk be DTre, akkor esetleg...

Keped: en eloszor arra gondoltam a piros foltokat illetoen, hogy vmi sebesult arc vegigmaszott a lepcson, es vegigfolyatta a veret 😊 Amugy a tobbi jo, kivancsian varom az upgradet.

Egy kerdes (off), ha mar ugyis szobahoztatok a gepfejlesztes temat: most 1.2 tualatinom, 320SDm van. Mit szolna a gep egy 9500prohoz? (ha jol vagyok informalva ebbol lehet 9700prot csinalni) Ugy ertem mennyit segitene, meg mennyit folytana le a kartyabol a gep?

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

fle go
Köszi szépen emberek a gépvásárlási tippeket, jelenleg, Samsung vagy Neovo TFT 19 colos monitor között vacillalok, gépileg meg majd összeáll.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

FRenkie
mi pantommal pénteken megyünk reggel.akkor ki lesz ott?

FRenkie
erre találták ki a kontraszt szót 😊

Vorpal
én a piros kis bogarakatszeretem rajta amik gyalogolnak egyre lejjebb és lejjebb a gödör aljába.ajánlom a rozsda nevû anyag alapos tanulmányozását helyettük😉

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Aquli
Elso mondat correct: "Bar neked kene tanacsokat adnod nekem..."
bocsi

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Aquli
Bar neked kene tanacsokat adnom neked, en erre azt mondom, hogy szerintem tul fenyesek a fenyes reszek, es tul sotetek a sotetek, ugyhogy a direkt feny gyengebb legyen, a szort feny meg erosebb, a falra meg olyan material kell, mintha nagy kovekbol epitettek volna (nem teglabol) szerintem. A deszkakra, kovekre erosebb bump map, kb ennyi.

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Aldaryn
Oh yeah! Most látom csak, hogy újra mûködik a (volt) sulim szervere! 😊
Szóval, a kép, amit kb 5 napja már feltöltöttem:

Ez nem a legújabb verzió. Majd updatelem.

Kritikákat kérek. Egyelõre csak a lépcsõ modellezése és textúrázása van nagyjából készen, a fal csak referencia...

Youth: Oké, de akkor álljunk be a Discreet stand elé, hátha kapunk pénzt ragdoll szimuláció reklámozásért... 😄DDD

per aspera ad astra

youth
Kevés az idõnk!!!
Írjátok akár ide hogy jöttök e!!!

(Aldaryn: mostmár tuti hogy megverlek Expon 😄DD, lehet hogy nagyobb vagy, erõsebb és jobban harcolsz és... és... 😄DDDDDDDDDDDDDD De megverlek!! 😄DDDD)

Youth

Aldaryn
Ha akarod elintézhetem, hogy a nickedet "Youth"-ról "Mayas köcsögre" változtassák...
A tréfát félre téve, jó, hogy ott leszel. 😊
Azért még alakulhat, hogy 11:00-re ott leszek, csakhát BSZ ZH elõtt holnap lesz az utolsó BSZ elõadás, amit azért nem biztos, hogy jó ötlet lesz kihagyni. De majd holnap meglátjuk. Attól függ, mi lesz elõadáson. Ha szutyok, akkor azonnal húzok az Expora.

Úgy tûnik Anikó ott lesz. A többiekre én nem mondok semmit. Skacok, bejelentkezhetnétek. Legalább mondjuk ICQ-n Youth-hoz, hogy összeverbuválhassa a csapatot! 😊 had dumcsizzunk már egyet ÉLÕBEN... 😊

per aspera ad astra

youth
13:00??? na ne játszál 😄DD
mindegy hívjál ha oda értél és akkor kipattanok a bejárathoz... ez ritka kevés idõ 😞( na mindegy, legalább ennyi is összejön ha összejön 😊)
Este 8 után leszek csak icq-n... úgyhogy ha tudsz akkor legyél fenn!
Bye

Amúgy akkor ki jön??? találkozzunk vagy mayas köcsögöt már nem tûrtök meg a csapatban??? 😄DDD

Youth

Aldaryn
Szia! Rég jártál errefelé...

A NMExpo perzse, hogy nem alakulhat simán. Miért is tenné. Ha már nekem közöm van hozzá. 😊

Ha jól tudom, vissaz még nem lett mondva a holnapi találkozó. Csupán megfogyatkozott a népesség.
Még beszélek egy-két emberkével...

Ami biztos: Én ott leszek, mindkét nap.
Elsõ napon, azaz holnap, délelõtt ZH-t írok, amirõl lelépne elsõben nem valami merész ötlet. Így csak kb. 13:00-ra tudok kimenni. Lion azt mondja, hogy ilyen kevés idõre fölösleges kimenni. Ezért még dumálok a fejével holnap, és úgyis meggyõzöm. Szóval õ is nagy valószínûséggel ot lesz.

Én majd azért igyekszem koordinálódni a csapathoz, Youth-ot nyaggatva mobilon. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Flego, amit a többiek mondtak, az szerintem is OK. konfignak. Az 1GB memória ma már elég fontos, fõleg a mostani csilli-villi renderelõknek... 😊
(Ha a pénztárca megengedi, én azért javasolnék egy dual AMD konfigot pl. 2db 2200+-os procival. 100-120E HUF-ból kijön az alaplap (Tyan sorozatból...) procik, meg 2x 512MB 333-as RAM...)

Monitor tekintetében a méret versenyzik a szem kímélésével... Ugyebár pont ez a kettõ fontos, ha 3D-vel foglalkozik az ember... 😊 Itt meg pont fordítva va: TFT kisebb, de nem káros, CRT bazinagy, de kicsit azé' sugárzik...
Azért ha van hely az asztalon, egy 21''-os flat CRT képernyõbe (LG, Sony...) célszerû beruházni. De tényleg, csak bírja az asztal mélységgel... 😄

per aspera ad astra

FRenkie
fle go!

amit a kollégák elmondtak az mind úgy is van...
nekem TFT-m van,szerintem modellezéshez az a legjobb,ha nem is tft akkor is flatron kéne.
a procim az 2500+ barton AMD és tökéletes!az ára 20 ronyg körül volt a mulkor,mellé még egy alaplap is 20-30 között van,és ez manapság tökéletesen elég.
memóriából sok kell,ja egy giga körül a legjobb.

npeter
Hi Flego!
Elõször is azt kell eldöntened Intel vagy AMD???Ha már mevan, akkor lehet gondolkodni, hogy mennyi pénzem is van erre-arra.Ha el vagy eresztve many-val, akkor mindenbõl a legjobbat
Én személy szerint AMD-s vagyok.Nekem az Epox lapok jöttek be nagyon.Pl epox 8K9AL KT400-as lapom van.Már lehet kapni az újabbakat KT600,Nforce2 lapokat.Az Abit-nak is elég jó az NF7 ill. KV7 tipusú lapjai.
Prociból meg hát minnél nagyobb legyen.Modjuk AthlonXP 2200+ vagy még nagyobb.
Videókátya az meg megint csak olyan, hogy mennyi pénzed marad.3D-zni nem feltétlenül kell vmi ultrabrutálmegakuller VGA kártya.Viszont ha game-zni is akarsz, akkor vegyél vmi frankobbat.Pl Gforce Ti4200 vagy Ati Radeon9200 Pro.Ezeknek már elég tûrhetõ áraik vannak.Ja és ezekbõl is érdemes a márkásat megvenni nem pedig a Noname-t.
Remélem tudtam valamelyest segíteni.
By

fle go
npeter es gabo koszi nektek a valaszokat, masok javaslatara is kivancsi vagyok, es mondjuk mondhatnatok konkret alaplap tipust, meg videokartya tipust es ram tipust is amik megfelelnenek, hogy utana tudjak nezni es tudjak kalkulalni az arakkal mert nem mindegy mit hol veszek😞 Amonitor egy 19 colos TFT lesz az mar tuti!😊 csak meg a tipusat nem tudom, de nezelodok, persze az se mindegy mennyiert veszem, eddig a samsung tunik legjobbnak arilag is meg specifikaciok szerint is.
Es egy kerdes: TFT monitoroknal megadnak egy contrast aranyt pl 500:1-hez itt az elso szam minel kisebb annal jobb, vagz minel nagyobb az elso szam annal jobb?

Flego:
Rambból min. 512 MB, de sokkal inkább az 1 GB körüli mennyiséget célozd meg. Persze ha ennél több, az sem rossz. Szerintem érdemes megfizetni azt is, hogy normális, márkás ram legyen.
Prociból a megfizethetõ legnagyobb teljesítményût válaszd.
Alaplapból én személy szerint az ASUS cuccait részesítem elõnyben. A lényeg az, hogy legyen stabil és jó alap a késõbbi bõvítésekhez is.
Vinyoból szintén minél nagyobb, annál jobb. A mostani gépemben egy 80 GB-s figyel.
Ha elsõsorban 3D-hez szeretnéd használni a vasat, akkor a videokártya csak ezek után következik. Inkább azon spórolj, mint az elõzõeken.

Persze érdemes venni valami finom kis USB-s optikai egeret is. Megkíméled magad az állandó pucolgatástól és sokkal finomabban lehet vele dolgozni, mint a hagyományos rágcsálókkal. Egérbõl és billentyûzetbõl a magam részérõl a Logitech termékeit ajánlanám. Hogy vezeték nélkülit, vagy vezetékest az már egyéni ízlés kérdése. Én macerásnak tartom az elem cserélgetést, meg a vevõ igazgatását, stb..
Monitornál is a méret a lényeg. Szóval 17"+ valamelyik jó nevû gyártótól (pl.: MAG), minõségi képcsõvel. De ha van pénzed, akkor egy TFT moncsi sem rossz. Lényegesen kevesebb helyet foglal el az asztalodon és hurcolásnál sem kell beleszakadni.

A Tecsokat és a hasonló intézményeket pedig mindenki nagy ívben kerülje el számítógép és bicikli vásárláskor! (Ez utóbbiban is tudok remek tanácsokat adni. )

Sziasztok!

Én megyek csütörtökön és pénteken is a Media Expora. Továbbra is áll, hogy a bejáratnál találkounk? Hány órakor? Ki jön?

Klon
Fireboy, K.András és akit még érdekel:

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

npeter
Hi Flego!
Személy szerint csak anyit fûznék hozzá, hogy Tesco meg ilyenekbõl semmiféleképpen ne vegyél gépet.Legalábbis teljes konfigot.Volt ismerõsöm aki igencsak megszívta az ily módon vásárolt géppel.Akkor már inkább vmi számtech bolt.Lehet hogy drágább kiscit a cucc, de szerintem jobban megéri.Memória a legyen sok-sok-sok

fle go
Udv Emberek!

termeszetesen most is mint mindig a segitsegeteket, meg a tapasztalataitokat szeretnem kerni. Szeretnek gepbe meg monitorba beruhazni. Az erdekelne hogy pl a sik monitoroknal mit kell igazan figyelembe venni, mekkora az a keppont suruseg ami mar jonak szamit, meg ilyenek? Milyen gyartmanyu monitort erdemes venni? Aztan a geppel kapcsolatos dolgok, egy jo eros kozepkategorias vagy kicsit jobb gepet szeretnek osszehozni, mibol mit lenne erdemes megvenni, termeszetesen figyelembe veve hogy legfokeppen modellezesre hasznalnam a cuccot!
Es meg egy kerdes szerintetek erdemes-e (pl Tesco, Media Markt vagy egyeb helyeken vasarolni osszeallitott gepet?
Segitsegeteket elore is koszi!!

Vorpal
ha ez igy folyik a MAX 7 ben lesz egy Create AUDI TT gomb.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

csabawarchief

Aldaryn:
Ezen nincs is mit meglepõdni. A NURBS, de sokkal inkább az elõdének számító spline-ok, valamint az ebbõl képezett felületek ugyanis az autótervezés közegébõl indultak el. Ha emlékezetem nem csal valamelyik francia autógyár vezetõ mérnöke kezdte el használni õket. Ideálisnak bizonyultak az áramvonalas, ívelt, sima felületek képezéséhez. Így aztán könnyedén el tudták érni, hogy a fényesre lakkozott kasznin hasra essen és csúszkáljon a fény.

LionTR
npeter: koszi!

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

youth
Kár, mert nem találkozunk akkor 😞( Mi csak csütörtökön megyünk... egyszer csak össze fog jönni!!! 😊

Youth