63014
"Aki másnak felbontás...!"
-
Hali!
Olyan problémám lenne, hogy eltűnt a régi, normál manipulátor (már ha az a neve). Rotatera vagy Movera vagy Scalera megyek akkoris ugyanez a 2 szürke egy piros nyíl lesz. Hogy lehet visszaállítani a régit? Előre is köszi!
Itt a kép róla:
-
Előbb írták le neked, nincs legjobb. A programokat leginkább a kezelőfelületük választja el egymástól és ez-az, ami miatt vkinek jobban tetszhet egyik program, mint a másik, de ez abszolúte egyén függő és nem lehet általánosítani. És szerintem ezt a témát hanyagolni is kéne! -
GixEr #22991 Az a legjobb amit meg tudsz tanulni es kezreesik. Nincs jobb/roszabb, csak mas, de mindegyikben (szinte)minden megoldhato. -
Én vegyesen megyek CGShopra és NME-re is. :)
És igen, elméletileg már lehet mixelni bármilyen animációt.
Amúgy én "nem vagyok benne a béta programban" ;), szal én se néztem meg... -
Maxer #22989 Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy a vray nem műxik. Persze, eddig működött, nem vagyok hülye, csak most olyan történt a gépemmel, hogy két hálókártya került bele, mert egy másik géppel osztom meg a netem, bridge connection-el, és még OpenVPN-t is használok a sokféle netes finomság miatt. Innentől kezdve a vray csak elindulni hajlandó, működni nem. Próbáltam már a gépem IP címével is ügyködni, de úgy sem.
Esetleg tudna erre valaki megoldást? -
Csak azért kérdeztem, mert nem szeretném azt, hogy mondjuk elkezdem a maya-t, fél évig szórakozok vele, de semmire sem jutok, vagy elkezdem a 3dsmax-ot, ami valamivel könnyebb, amihez több tutorial van és ami több funkcióval rendelkezik.
Tök kezdő vagyok ezen a téren és nem tudom, hogy melyik programot használják a legtöbben. (s valószinűleg az is a legjobb) -
Sajnos még enm néztem meg...:(
Pelt mapping mindenképpen az egyik leglátványosabb újítás... tényleg játék lett az UVzás...
Viszon érdekelne hogy a MotionMixwrbe mostantól bármilyen animációt betölthet az ember ha jól értelmeztem... Akár egy kocka több kimentett mozgását is mixelhetem?
Nem lett a 8as egy rossz eresztés!
newmediaEXPO-n lesz bemutató! jön mindenki? -
GixEr #22986 A kerdes alapjaban nem volt ertelmes(kb.: mivel ussek be egy szeget? vassal vagy kalapaccsal? Am mindkettovel sokeresen az ujjadra tudsz utni es be is tudod verni a szeget.), a tarsasag kezd immunissa valni az ilyen kerdesektol.
Probald ki a MAX-ot, ha elakadsz segitunk.
Probald ki a MAYA-t, ha elakadsz segitenek a mya forumban. -
Ez kb ugyan az a kérdés, mint a "Melyik a legjobb 3D-s modellező progi"... erre nincs válasz. Van egy rakatt nagyon fasza 3D-s modellező cucc. Válassz egyet. ztán nem a progin fog múlni, hogy te abban tudsz-e szép autókat gyártani. -
Bocsi, nem tudtam, hogy elpárologtak azok a betűk, amelyek egy mondatot alkotva merészkedtek kérdezni valamit a hozzáértőkhöz. -
Hmm... próbálgatom MAX 8 beta-t... elég sok kis apróság van benne ami nagyon kellemes új. A pelt mapping meg egyszerűen nélkülözhetetlen lesz, kipróbáltam pár olyan problémára, amiket eddig nem tudtam felUV-zni, csak 1-2 órás melóval, és gyönyörűen végezte a dolgát. 3-4 perc próbálgatás, és kész volt a torzulásmentes, szép UV tér. -
Vray-nek nincs külön volumetrikus fénye sajnos, shadowmappal meg elég lassú.
Úgyhogy utólag csináltam egy shadow mapost fekete háttérrel,utána photoshop. -
Azért kérdeztem mert nekem az a fény efekt nem működött csak shadow map-al -
Feketét:D
Direct light, vrayshadow-val,de a volume light ugy nem működik ha azért kérded... -
ThomasGins te milyen árnyékot használtál a szobához? -
THX NENÁD sikerűlt :) -
nenad #22977 mert nincsen rajta displace wsm modosito -
Ha én autókat szeretnék csinálni, akkor melyik 3d-s programmal a legjobb vagy melyik a legalakalmasabb erre a célra? Tudom, hogy ez egy 3dsmax topic, de gondolom, azért több mindent kipróbáltatok. -
Ha beillesztek a metarial editor/displacement-be egy textúrát és aztán ráhúzom egy tárgyra akkor miért nem változik meg a tárgy alakja?? -
Köszi a segítséget különben aniba lesz... -
Hmm, MAX néha művel furcsa dolgokat... pl. Displace Mesh modifierrel akartam egy kb. előnézetet a displacelésemről VP-ben, hogy hozzá tudjak ezt-azt igazítani. Megnézem... oké, megy. Mondom, kcsiit (de épphogy kcisit) feljebb veszem a felbontást... MAX elkezd számolni... oké... lemegyek, eszem egy szenyót addig. Mire feljöttem, a lapozófájl 6GB-ra nőtt, a MAX épp a 4.GB memóriát allokálta magának... biztos megakadt valami loopban szegény. :) A gépet megviselte. -
nenad #22972 na igen :D ha kicsiben csinalod nagyon hamar kapsz kieerekelheto eredmenyt es ha jo, csak megszorzod az erteket pl a felbontas kulonbseg (szorzo) felevel es akkor sztem oke lesz. -
Na igen, de ahhoz érteni is kellene.
Amúgy télleg, ha jól van beállítva, akkor faja. CSak engem zavar, hogy az a 30-40 perc, ímg lövi a fotonokat mint a veszett nyúl, nem látok semmit a renderből.
-
nenad #22970 phtonszoras akkor is gyorsabb :D
max densityvel meg lehet szabalyozni a memoriat is. 100mega belefer es az altalaban eleg mar -
Még mindig lényegesen kevesebbet, mint egy átlagos QMC-vel. Láttam olyan papereket, amik kifejezetten caustics számolásra optimalizált mutációs eljárást írtak le MLT-hez. Ha raytracelt causticssot akarok, én biztos ezeket az eljárásokat választanám. (kombinálva persze valami fotonszórással az elején) -
nenad #22968 memoriabarat igen, de nem ido, es processzor barat, ahhoz hogy a caustics szep legyen azon a modon irto sok sugarat kell kiloni. -
Jah, Nem úgy. ^_^ Azt kédeztem, szerinted mivel renderelte az alap képet? :)
Érdekes lenne, ha Vlado majdanán implementálna egy MLT engine-t is a QMC mellé VRay-be. Pont az ilyen durva specular indirekt fények kezelésére. Szerintem elég durva módi lenne, hogy a jelenetet leszámoltatod QMC-vel, egy specular indirect passt pedig nyomsz bidirectional MLT-vel valami kifejezetten specular indirkt fények számolásához optimalizált mutálási módszerrel. És hipp hopp, kész a memóriabarát gyönyörű caustics is a jelenetben. -
Ugyan ez volt nekem is csak nekem akkor amikor a szöcskét csináltam. -
nenad #22965 barmilyen rederer
omniba/spotba teszi a mapot, es kesz.
meg lehet csinalni a causticsot maskepp is csak ugy sokaig tart..
-
De mivan, ha szegény phisicailakh khorrektheth akar? :D Télleg, milyen rederer? VRay? -
nenad #22963 pilacs projektor mapba, animalt causticsot neki!
van egy ilyen program caustics generator vagy mi azzal nyomulj -
Ugghhh... banyek... na most állt meg bennem az ütő.
Megnyitottam egy filet, amin már két napja dolgozom, és tegnap este végre azt láttam viszont a monitoron, amit elképzeltem, erre MAX megnyitáskor kifagy... felajánlotta, hogy készít egy recovery másolatot a fileból, miközben én épp az idegösszeomlás határán voltam. Az origi filet nem tudom megnyitni... a recoveryt meg igen... hál égnek. De hogy megint mi történt. Az ilyen bugok azért elég durvák. Homokszem a gépezetben, bizonyára...
-
Ha animba lesz, és lens effekttel is jó eredményt tudsz elérni, akkor egyszerűen animáld a lens effekt paramétereit. Ha állókép, akkor csináld postban, vagy kiscit twekeld a lens effektet. ;) -
marcee #22960 Nem teljesen 3d, de hátha: cimi keres rajtam egy bizonyos "kabel bk bt" betűtípus magyar változatát, mert hogy ami neki van abból hiányzik az Ő, meg az Ű. Én még az életben nem vágytam olyan betűtípusra ami nincs benne a windowsban/officeban alaból, így egy kis - eredménytelen - gúglizáson túl más ötletetm már nics. Még azt sem tudom, hogy ez warez-nek számít-e :D Ha igen, akkor kéretik törleni.
Más, ez már 3d, meg max, meg vray, hogy hűek legyünk a topichoz is :D
Caustic effektet szeretnék a plafonra, de nagyon nem jön össze. Eddig a maximum, amit el tudtam érni, hogy baromi világos homállyal borította be a képet, de szép, éles causticot nem sikerült. A fényforrás tulajdonságainál engedélyeztem, renderpanelen állítgattam (össze vissza), sehogyse jó. -
GixEr #22959 Es egy nezegetnivalo (jopofa)
link -
Akkor egy NFR ha má' nem ir senki:)
-
Van egy kérdésem... ha van egy olajlámpa vagy mi.. és ugye üveg benne van a tűz hogyan tudom megcsinálni hogy ha messziről nézem lehessen látni hogy a fény a lámpából jön én omnit használok hozzá a Lens effekt tökkéletes lenne de csak egy bizonyos távolságban jó...... -
-
nenad #22955 oregem, este amikor almos vagy mindent nyomogatsz ossze vissza, nem csoda hogy elalitodik! :D -
Nekem szoktak... O_o de lövésem sincs, mitől. van, hogy este még minden oké, reggel meg 0,1px méretűek a transform gizmo-k. Pedig ugye közben elvileg a gép nem is ment.