63014

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• norbre
    Ezzel kapcsolatban valakinek ötlete?:
  • fle go
    Udv a tarsasagot!
    Reg jartam erre es megregebben modelleztem:( Szemernyi idom nincs ami kisse elkeserit, mert kezdem felejteni a dolgokat meg azt a keveset is amit eddig tudtam.
    nenad visszatert? :)
    Sok szep munkat lattam itt, van ami alakuloban es ami mar kesz irigyelek benneteket kicsit.
    Na minden jot mindenkinek! Ha munkat nem is rakok fel merthogy nincs azert nem tuntem el teljesen es figyelemmel kiserlek benneteket.

flegos
  • Free
    nem kell a flash nek csilli villinek lennie . lehet az egy tweljessen egyszerű dolog is. amúgy a mostani osztott egyszerü design nekem jobban tetszik. a flashnek előnye annyi lenne hogy kisebb helyen L fér és több infót lehet belegyömöszőlni. ennek mondjuk akkor lesz értelme ha meg van már a 3dmax.hu és arra lehet linkelni, meg kiírni figyelemfwelkeltően,. hogy a "kezdő" kérdésekre a választ ott talájják.
  • Malakai
    A cserélődő kép oké, interaktív (linkelt objektum) is oké, amit én spec (aztán le lehet szavazni, nem csak én vagyok itt! :P) nem, az-az animált/csilli-villi banner. :)
  • grizzly21
    Hm, a baj az hogy gif: ezért nem szép, ezért lassú. Legyen flashbe, megoldható. Ja és Xmas: tehát hull a hó, telizsák:)
  • ThomasGins
  • Free
    nem te lennél ha nem lenne benne teapot :c)
    Énm meg most este kamiont pakoltam úgy testmozgás képpen és nem leestem a lépcsőn egy 150 kg osd bála társaságában ? ... holnap meg mehetek dokihoz lehet hogy most több szbadidőm lesz mint szerettem volna mert dagad a lábam :c)
  • ThomasGins
    Egy ilyesmihez miccónál? Óránként cseréli a képet.Ha lehet a fejlécbe include-olni php-t.
    Persze elég jpg is nem ilyen bazinagy gif:)

Ha kell valakinek szabadon letölthető:D
  • K.András
    Szerintetek melyik prg a jobb maya vagy max?Mert egyikkel sem tudok felszállni, nem kezeli a joy-t :D
    LOL, nem birtam kihagyni :P
  • grizzly21
    Nos: én nem képes lószarra gondoltam hanem konkrétan:
    egy flash banner, töltéssel, és a lényeg: le kellene modellezenni egy gyönyörű tájat- vagy lopni is jó ha nincs időtök, a lényeg hogy hóesés távolban kis kunyhó kis lámpásokkal csillagok csillognak stb, és én flashben összerakom az egészet. a flasht meg tudom csinálni, csak a 3dsmaxban nem vagyok olyan szinten
  • Aldaryn
    Ez nem igaz, már nekiláttam, csak nem szeretném, hogy a maya3d.hu sorsára jusson. Ha sokan most hülyén néznek rám, meg fujjognak, akkor szivesen lerk pár oldalt a maya3d-s sztoriból. ;)
  • Aldaryn
    Lol. Igérem, ha hazajutok, fabrikálok egy Xmay project bannert. Lehetőleg már flessben, mert a nép, ahogy látom, azt szeresse (bár én rühellé). Pénteken leszek otthol egközelebb. Bocsi skacok, de nincs zsém, hogy idefenn albiban is legyen gépem, igy hétközben kicsit csorba vagyok.
  • Free
    itt az sg topicnak van már domainje amit tele lehetne rakni a 3dmax.hu lenne az csak még senki nem állt neki elkészíteni
    elképztelések vannak miunt privát galériák önéletrajzok faq meg miegymás csak idő meg energia meg lellkesedés nincs. én adom a szerveremen a helyet álltam a domaint de nekem eddig futotta.
  • norbre
    Üdv!

kipróbáltam az Ink'n Paint materialt, tök jó.
    Még egy extra kérdés ezzel kapcsolatban:
    van egy jelenetem, amiben van egy tárgy (akármi), egy target spot felülről ami csak félig világítja meg a tárgyat, meg egy kamera.
    Azt jól megcsinálja, hogy a kitöltött részt (Paint) csak ott rajzolja meg ahol a megvilágítást kapja a tárgy, de körvonalakat (Ink) mindenhol, függetlenül attól hogy a tárgy adott részét éri e fény.
    Van arra megoldás hogy az Ink rész is csak ott rajzolódjon ki ahol fény éri a tárgyat?
    (A súgójában nem találtam erre választ)
    Köszi
  • grizzly21
    Ti tudjátok, én csak vendég vagyok itt:) de ha lenne ambicio...hu elképzelni is szép milyen lehetne:)
  • grizzly21
    értem köszi
  • Maxer
    Hmm... hát igen, ez az egyenlet is eléggé sokváltozós... és igencsak kevés benne a konstans... én még emléxem a DOS-os 3d studio-ra, azzal csak kb csak box-okat meg spehere-ket tudtam rajzolni :) pláne, hogy pentium 75-ös gépekkel nem is nagyon lehetett komplexebb scene-ket csinálni, mint három kocka meg két golyó. Utána a 2.5-ös max-el foglalkoztam komolyabban, volt valami 500+ oldalas Aurum-féle könyv, azt többé-kevésbé kiolvastam, utána valahogy abba is maradt az egész maxozás. A legutóbb és a legkomolyabban pedig a 6-os max környékén fogtam bele ismét a munkába, és ekkorra már teljesültek sok évvel ezelőtti vágyálmaim, vagyis a külső renderprogik teljesítményének megsokszorozódása, és egyáltalán az alternatív külső rendererek megjelenése. Itt már rengeteg tutorialt csináltam meg, és sok-sok saját modellem, valamint még több félbehagyott munkám van. Nem szeretek mindent belinkelni a fórumba, mert pl egy félbehagyott nagyobb projektet nem szeretek sokaknak megmutatni (habár tudom, hogy ez a fórum egy relatíve zárt közösség, mondjuk egy prohardveres AMD vs. Intel fórumhoz képest biztosan, na meg amúgy is :), mert mire a végére érek, már sok mindent máshogy csinálnék, de újrakezdeni általában nincs kedvem. Inkább akkor egy kicsit hasonló, de mégis más témát választok.
    Sokat írtam... bocsi.
  • Malakai
    Sztem jó az eddigi stílusban a banner... :P
  • grizzly21
    bár nincs sok időm, de elgondolkoztattál: egy hangulatos, interaktív, látványos bannert össze tudnánk hozni, gyönyörű lenne. SG legszebb bannere...Csakhát az idő -amiből gondolom nektek sincs sok
  • ThomasGins
    És ha Al ugy van ezzel is mint a szülinapokkal...?:)
  • Free
    Al légyszi készíts egy új bannert a következőverl.
    "Karácsonyi projekt"
    mindeki valami karácsonnyal kapcsolatods dolgot mutathatna. pl karácsonyfadízsek ajándékok kopmlett fa mondjuk karácsonyfadíszekkel meg ajándékkal, havas táj kjarácsonmyfával miergymás. kicsit feldobná a hangulatot mert ezeket a dolgokat is gyorsan össze lehet dobni szerintem
  • GixEr
    az is mindenkinek mas...
  • grizzly21
    igazából egyikre sem gondoltam: nem az érdekelt, hogy mennyi idő az elkészítés: nyilván mindenkinek más, hanem hogy mennyi idő alatt lehet és milyen forrásokból érdemes az elsajátításhoz szükséges tudást megszerezni?
  • norbre
    köszi, majd kipróbálom
  • ThomasGins
    Meg amit a főnökeink szeretnek elfelejteni,hogy lemásolni valamit,meg nullárol kieszelni, nem ugyanaz:)
  • GixEr
    A tiszta modellezes max 3 ora lehet. az anyagozas kb 2ora (kiveve, ha kezzel festett az egesz), bevilagitas 1-2. A render meg annyi amennyi (illik elotervezni legalabb egy skiccet az aranyok miatt). A Renderen lehet sporolni ha fake gi-t hasznalsz, de itt nem az volt a celja
  • Maxer
    A kérdés nekem nem teljesen világos... mármint, hogy mennyi idő kell annak, aki nulláról kezdni a max-et? Vagy mondjuk egy középhaladó embernek mennyi idő kell hozzá? Nekem speciel kb egy éjszaka volt a modellezés, még egy éjszaka a materialok belövése, utána a harmadik éjszaka meg a bevilágítási kísérletek jöttek, ez a tipikus "vakoskodjunk" időszak, amikor 160*120-ban (vagy 80*60-ban :D) renderelgetek, és végül nyomtam valami 1600+ -os végrendert, amit még a régi masinám kb 7-8 óra alatt számolt le (2800+ Barton, 1 GB ram).
  • ThomasGins
    Ink'n paint materialt adsz rá akkor rajzfilm szerüen megrajzolja az ojjektumot,de még sose használtam:)
  • norbre
    ja és max 7-em van
  • norbre
    Üdv!

Azt szeretném megkérdezni, hogyan lehet olyan képet renderelni, aminek a kimenete egy kontúrvonalas kép (nem tom mennyire érthető mit akarok). Tehát nem árnyalt, csak kitakartvonalas, a nem látható élek nem látszanak.
    Kerestem a neten a megoldást, de nem találtam. Se tutort, se plugint.
    Plz help
  • Aldaryn
    hehe... :)
  • ThomasGins
    Lopok hozzá berendezést és 2-3 óra:)
  • Aldaryn
    Nekem 2-3 hét. :o)
  • nenad
    2-3 nap.
  • grizzly21
    na akkor most utoljára kérdezem meg igérem: ahhoz hogy valaki egy ilyet meg tudjon csinálni mennyi idő, milyen könyv/segédlet-et kell megcsinálni?
  • 4D
    Ja jó, azt hittem, vmi a kamera beállítással.
    A textúrákat, még majd simogatom Bodypaintben (azt most tanulom).
    A GI-nél, meg még finomítani kell, mert a bal oldalon tök setét még az árnyék.
    A 6-os alatti utolsó véréjt használom, jöhet a tanács.
    Ja meg arra szösszenjetek, hogy ha az amúgy beállított fénynél, ha egy felületen multi sub object mat ra váltok, (bár a slotokban ua-ok a textúrák) miért válik a kép "túlexponált" fényűvé?
    Túl világossá?
    Miért is?
  • Aldaryn
    Irányba igazított, külön egyedi felületekhez passzintott textúrák, majdan jobb minőségű GI, kcsiit nagyobb felbontású mesh-ek, ilyesmikre gondoltam. Így most olyan, mint egy profi vázlat.
  • Free
    köszönöm.
    :c)
  • 4D
    Mire gondolsz a szépen összerakással?
    Fülelek.
  • Aldaryn
    Ja! Sorry! figyelmen kívül lettél hagyva. :P elnézést, kcisit szétszórt vagyok. furnér mapot PS-ben heggesztettem 2-3 standard fa textúra felhasználásával, pontosan annyira élethűnek, mint amennyire itt szükség volt. :D

itt a texmap. MEglepően gagyi, mi? :)