63014

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Hja, fura, majd 1,5 méter van a székek és a fal között. olyan jó 4 m széles a terem, nem tudom, hogyan lehetne ezt jobban érzékeltetni.
  • 4D
    Egyre jobb.Btw nekem kissé szűkösnek tűnik a fal, és a székek között, de lehet, hogy csak a perspektíva miatt tűnik úgy.
  • 4D
    Jó lett a kefe.
  • Aldaryn
    tesztrenderben még nem törődök a zajjal, épp elég lassú így is. Irradiance mappal egy óra, ilyen qmc-vel meg 4.

Az AA viszont nagy gond, mivel arról tudni lehet, hogy a korrekt render output. Sajna. z image samplerer átlagolgatása, és a HDR renderelés ezt a végeredményt adja. Nem bug, hanem feature. :P Persze, van rá megoldás, csak akkor elvesztem a fasza HDR postprocess lehetőségét.
  • ThomasGins
    Nagyképű:) Még egy kis caustic-kal megnövelhetnéd 1 nappal a renderidőt:)
    Papirzscsi: Frankó lett a kefe,szőr mivel készül?
  • Ronin666
    Baró lett nagyon.

Nekem kicsit gyenge az AA minősége és lehetne hangyányit kevesebb zaj a képen, akkor tuti lenne.
  • Aldaryn
    próbálgatok, kicsit sárga lett.
  • zsolesz92
    szijjasztok, meg tuggyátok mondani h hogyan lehet kép méretet kicsinyíteni?
  • Free
    Naggyon állat lett :c))))

Kira :c) Süti na ilyenekrte gondoltam amikor a szőrös projeckt beindúlt .. nekem nagyon bejött :c))))
  • Starfish
    Megnézem ezzel mit tudok elérni.

Lehet kicsit hülyén írtam le mit akarok. Megpróbálom mégegyszer. Tehát. Van egy járművem aminek van 6 kereke. A kerekek ugyan úgy néznek ki. UVWvel szétszedem a modellt, hogy legyen egy alapom amit textúrázhatok. Ez mind szép és jó, csak ekkor még mind a 6 kerék rajta lenne. Úgy szeretném megoldani, hogy a végső textura mapon legyen egyetlen egy kerék (és persze a jármű többi része), és annak az egy keréknek a textúrája a többi kerékre is rá legyen húzva. Valaki itt betett egy tankot. Pl ha annak a kerekeit akarom letextúrázni a tankal együtt, akkor ugye fölösleges az össze kereket külön textúrázni. Elég lenne egyszer és azt az össze kerékhez hozzárendelni.
  • Papirzacsi
    Szőröztem.
  • Papirzacsi
    Sztem megoldás az, ha az egyik kereket betextúrázod, majd a modifier sorból (vagy mittomén hogy hívják) egy copy/paste paranccsal bemásolod a többi kerék modifier sorába is. Akkor felhúzódik a kerékre a textúra ugyan úgy mint az elsőre.
    Vagy az első kereket klónozod.
  • nenad
    tudod
  • nenad
    es a kereket nem tudom copyzni???
  • Starfish
    Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulok hozzátok, mivel még gyerekcipőben járok a maxal :).
    Az lenne a kérdésem, hogy van egy adott modellem, aminek van tegyük fel 6 kereke. Eddig nincs is gáz. a modellt simán meg is csinálom, viszont UVWzni akarom, de nem akarom az összes kereket külön külön lefesteni. Erre kéne nekem valami megoldás, hogy a végleges textúrámban csak 1 kerék textúra legyen, viszont az az összes kerékre érvényes legyen a modellen. Bocs ha kicsit hülyén írtam le. =) Előre is köszi.
  • Rees
    Köszönöm, erre gondoltam!
  • 4D
    Már ha erre gondoltál.
    Lightning
  • 4D
    Nekem is.
  • 4D
    Én a digimation lightning-et javallom
    Lightning
  • Rees
    De sajna animálva kell:(
  • Aldaryn
    inferior windows még alakul. megtetszett.
  • Aldaryn
    Particle Flow... :) de hogy hogyan, arról gőzöm sincs. Ha nem animálva kell, akkor legegyszerűbb, ha lemodellezed.
  • Rees
    Sziasztok!
    Tudtok nekem mondani valami megoldás szikrára ill. ívhúzsra?
  • Aldaryn
    Szerintem főleg azért, mert kezdőként egy diffúz felület, egy doboz, vagy bármi, főleg GI és hasonlók nélkül elég laposan szokott előjönni, és a tükröződés, fénytörés valami látványos ehhez képest. Főleg igaz volt ez régebben, amikor ilyen hatsáokat még játékokban sem láthattunk nap mint nap. :)
  • 4D
    Hát ja. A pluginmentes alapok. Igen igen, az első vizek, tükröződések, üvegbizb@szok.
    Azon már én is töröm fejem, hogy miért annyira fascinating a tükröződés, meg a víz, szinte mindenki "3D-s evol"-jában.
  • Aldaryn
    Tök jó ilyen időutazós tutorokat olvasgatni. :) Thx a linkért. Amikor még a raytrace shader scanline-ban egyet jelentett a döglassú rendereléssel, főleg, ha még antiA-t is kapcsolt hozzá az ember.
    Emlékszem, mikor életemben először gyártottam raytracelt tükröződést egy vízfelületre, és lélegzetvisszafolytva figyeltem, hogy basszus, ez télleg víznek néz ki. ^_^
  • Aldaryn
    Használj intelligens browsert. ;)
  • 4D
    Látom te se tudsz pihenni.
  • 4D
    Tök jó kompakt jószág lett. Hajrá a textúrával.
  • 4D
    Ááá siiiiii.THX
  • Zsolo007
    Akkor még1x ékezet nélkül :/

[URL=/forumkepek/2006_06/tank_new.jpg]tank #1[/URL]
    [URL=/forumkepek/2006_06/tank_new2.jpg]tank #2[/URL]
  • Malakai
    Mert ékezetes..
    ú = %FA
  • Aldaryn
    Most raktam össze egy ablakkeretet, nyithatót. Vazze. Nem egyszerű... A fene se gondolná, hogy az egészet ki kell számolgati, különben az ablakszárnyak egymásbaütköznek, stb...
  • Palinko
    köszi szépen.
  • 4D
    Nem látom a képet
  • 4D
    Ízirájder öcsém
    Glass
  • Malakai
    Jah, nem, vagyis volt fent AURA, de nem nagyon foglalkoztam vele, azt az elhalást tuti meg lehetne csinálni mondjuk... :)
  • Zsolo007
    Sziasztok! Egy ideje már olvasgatom a topicot, csodálom a képeket. Nagyjából fél éve maxozom, gondoltam (kitudja honnan :D) megmutatnám az első komolyabb termésem. Kíváncsi lennék a véleményetekekre. Textúra nuku, mert nem értek hozzá, és őszintén szólva egyenlőre nem is izgat, de beletanulok majd :).

Jah, és egy két:

[URL=/forumkepek/2006_06/tank_új.jpg]Tank kép #1[/URL]
    [URL=/forumkepek/2006_06/tank_új_2.jpg]Tank kép #2[/URL]

18605 face
  • 4D
    Ízirájdrer öcsém.
  • Palinko
    az igaz,hogy legalább 3x mondtátok,de egy link sem volt.... na mind1. majd valahogy rájövök.meg ha msot minden gombot is végigbaszogatok,akkor sem fogom megtalálni az üveg hatást