63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Gabo #1677 Melo helyről a tar.hu le van tiltva, így a képet sem tudom megnézni. Majd talán otthonról... -
teljesen jó, már csak az árnyék felbontását kell megnövelni
shadowmap vagy area? -
Fikázzátok már!
:D -
nekem erről változatlanul az a véleményem, hogy bár a brazilban 26x annyi paramétert lehet állítani a GI-nál, de az eredmény nem éri el az FR GI szintjét
vagy ha igen (amúgy nem :), akkor 10x annyit kell állítgatni, és 5x annyit renderelni -
oh ic, thanks! -
Gabo #1672 Galy:
Bizonyos anyagok esetében a fény miután áthatol a tárgy felszínén, akkor a felszín alatt szétszóródik. Lényegében raytracing esetében az anyag belsejébe hatoló photon "véletlenszerűen" irányt változtat. Az így szétszóródó fény egy része elnyelődik a tárgy belsejében, más része eljuthat a meg nem világított részeire is. Ezt nevezik Sub Surface Scattering-nek (SSS).
Így lehet pl. a viasz, a felhők vagy akár az emberi hús és bőr viselkedését is szimulálni. -
Mi az hogy "subsurface scattering"?
-
jaja -
Gabo #1668 Ha még jól emlékszem alap Maxos materialokat is lehet használni fR-hez. Ehhez a materiálnál vagy annál a tárgynál, amire került kell beállítani, hogy használjon mentalray-es kiterjesztéseket is. Legalább is rémlik még valami ilyesmi... -
Azért alakulnak a képeink :DD
Minap megnéztem egy korai rendert, hááááát nevetés lett a vége...:DDDD -
Aha, Brazil. Amúgy nem nagy eresztés, most kezdek beletanulgatni a PhotonMapping Global részébe. Épp idejemert szerintm tök jó lehetőségek rejlenek benne... :))
Amúgy nekem sem sikerül SOSEM olyan képeket csinálni, amiket a profiktól látni... Asszem ez csupán azért van, mert én nem vagyok az. :D -
hmm..nekem miért nem sikerült ilyet csinálni sose?
:D -
Ez ugye Brazil? -
Ennyi elég is, a fR beépül a MAX-ba.
Ha a materialok fR materialok, akkor a renderelt kép is fR.
ezt jól megaszontam :D -
Gabo #1662 Alakul ez! 
Azt hiszem nekem is ideje lenne belekezdeni egy újabb kép elkészítésébe. Mindenki serényen alkot, csak én alszok téli álmot.
-
Egy kis apróság: Mi kell ahhoz, hogy FinalRender-t rakjak MAX 5 alá? Leszedtem egy Final Render Stage 0-át, talapítettem, de nem tudok hozzáférni a MAX-on belül, csak a materialjaihoz, fényforrásaihoz, utilokhoz stb... magához a rendererhez nem. Help. -
Hmmm. Saját galéria... Jól megy neked... :DD
Erről jut eszembe, egész radikális eredményeket értem el a szobám megvilágításával, sikerült a renderidőt 4 percre lehúzni. (Az eddigi 8 óra helyett ...) Az eredmény: Most nem gömbökkel, hanem a rendes objektumok lowpoly másával, csak a "teljesség kedvéért"...

Mellesleg tényleg komoly fejlesztés alatt van.
A padlón elmosódott lesz a tükröződés, ezen kívül ez a tesztkép -3as GI-vel készült, meg -2,1 es AA-val. Azért fest ilyen "szépen". Azért lassan sikerül eltüntetni a fekete éleket is... -
ja erről beszéltél emailben :DDDDD
KIRÁLY! :D -
A kiállított képek szintén sajátok :D -
Mostanság ezen dolgozom:
-
Gabo #1655 Meg neem bessélni madzsar nyelv... -
Gabo #1654 Két "kis" tutorial, amikbe a cgchannel botlottam.
Az első auto modellezéshez.
http://www.munkmotion.com/tutorials/nsx/1a.htm
A második pedig subdiv modellezés és animációs előkészítések.
http://www.optidigit.com/stevens/rigtut.html -
Gabo #1653 Gix-Er! Köszi a címet. Én a magam részéről előszeretettel használok procedurális mappokat, így azt hiszem ennek is hasznát fogom venni. -
Gabo #1651 SaWo:
Néhány ötlet:
Érdemes megpróbálni neten hasonló, de nagyobb felbontású verziót keresni.
Érdemes valamilyen procedurális mappal helyettesíteni.
Esetleg egyetlen textúra helyett érdemes egymásra pakolni több textúrát és így egy kis extra részletességet belevinni a dologba. Unreal-ban pl. hasznának egy detail textures nevezetű trükköt. A felületen van egy alap textúra, amire ha közelebb mész multitextúrázással némi extra részletet visznek fel. (Pl.: fém felület esetében kis rozsda foltokat, horpadásokat, fa felület esetében szálkákat, kisebb ereket.) -
Gabo #1650 CzDANIKA:
Az extrudálás után nem látszó oldalak oka az, hogy az oldal normál vektora nem a kamera felé, hanem azzal ellentétes irányba mutat. Amikor felviszel egy shapet, akkor attól függően, milyen irányba (óra mutató járásával egyezően, vagy ellentétesen) haladva veszed fel a pontjait, attól függően dől el, hogy extrudálás után a keletkezett felület normáljai merre fognak mutatni. Ha jól emlékszem, mind a shapekre, mind a kész felületekre vannak módosítók, amikkel ez korrigálható. (Fejből, most nem tudom őket mondani, de a help-ben rákeresve meg fogod találni. Talán flip normals?)
Ha az extrudálásos módszer nem célravezető, akkor esetleg próbálj primitívekből építkezni, boolean műveleteket használva. -
Bármit csinálhatsz, ha csak nem kicsi a minta, akkor az ismétlődést bizony meg fog látszani magas tile szám esetén! NEm tudok arról a módszerről, amiről írtál, de én ezt szoktam csinálni:
Photoshopban kezdem el a "tile"-olást, és ott csinálok egy nagyobb textúrát, majd fogom, és az éleket szépen eldolgozom. Ezen kívül a textúraelemeket elforgatom, eltolom, nomeg maszkolok... -
Tudom nem egészen max5-ös kérdés, de köze van a textúrázáshoz, gondoltam, hátha tudja valaki. Biztos ismeri mindenki a jelenséget, ha van egy kis textúrád, amit egy nagy felületre kell felraknod, akkor, hogy ne legyen csúnya, akkor szépen megsoxorozod a textúrát. Csakhogy akkor láthatóvá válnak az illesztési vonalak, éds felismerhető lesz az ismétlődés, eccóval marha ronda lesz. De létezik valami procedúra, (asszem pl photoshopban kell végrehajtani) a textúrán, mait ha elvégzek, akkor sikerül úgy módosítanom a textúrát, hogy ne lehessen az ismétléseket észrevenni. Ha valaki tud, help plíz.
-
ezt nem kell véleményezni, komoly félórás munka volt, még csak nem is WIP, szal csak egy kép :D -
Hihi, ma vettem egy scannert, és azt próbálgatva jutottam el a következő érdekes szoba fő motívumához, íme, ez lesz a főszereplő:
-
Hmmm. Majd megoldjuk. Csak most nagyon nem érek rá. :(
CzDANIKA: Plíz. Kapcsold ki a CapsLock-ot! Amúgy Ennyi pénzért: Nem éri meg.
A több shape pedig: Ha egy shape befoglal egy másikat, meg egy harmadikat, ami benne van a másodikban, akkor áll elő ez a helyzet. Ez így gázos, de nem tudok fogalmazni, meg általánosítani. Jaj... -
semmi gond, elbaszod a pénzed pénzed a semmiért;] bár lesz egy papirod amit majd elfogadnak melóhelyen, aztán látják hogy szart se tudsz, és már a jövőhéten el is bocsájtanak;] -
Na jó. Asszem meggyőztetek. Az Autós kép nyerő. Tényleg jól néz ki a DOF, meg a megcsillanások is. -
Nyiri #1636 Penteken nem vagyok online! :(
pentektol-hetfoig nem vagyok itt -
Vétozatlan. Te nem szállsz be a DOF vitába? Tanulmánbyokat összeszedem, és eloküldöm. Pénteken leszek ICQ-n. Nem nagyok Tömve 1MB. Remélem megfelel. De terjeszteni tilos!! :D -
de ott nem is az a lényeg, hanem a DOF minősége (ami szerintem kevésbé szemcsés a "kamu" verzión), és a render idő (190 perc vs. 6 másodperc)
ez ott a lényeg -
Nemtudom miért használja mindenki ilyen durván DOF-ot. Sztm sokan nincsenek vele tisztába, hogy ez csak egy kiegészítő effect, ne arról szóljon a kép, hogy itt ott élesen látod a jelenetet, máshol meg nagy foltokat csak. Először is szarul néz ki, Grid jól használta, hiszen ennek segítségével rámutat a jelenet egy adott "fontosabb" részére, az alkotó tudja ezáltal vezetni a szemünket. A lenti autós kép fos:D roviden ennyi, szerény személyem szemeit szemléletesen szana széjjel szervírozta :D azon a képen fölösleges a DOF, a kocsira kellene hogy fókuszáljon, nem pedig a kocsiról, le... -
Feladatkezelő -> folyamatstruktúra leállítása -
Nyiri #1631 Ha nemtudod megcsinalni, akkor icq-n legalabb a tanulmanyokat kuld el!
15801000 az uin -
Nyiri #1630 Aldaryn: Honlap?
-
Hé! Én nem azt mondtam, hogy "A raytrace DOF über alles. Minden más meg qrva szar!!!! Aki azt használ az barooom!".
Egyáltalán nem. Én csak az mondtam, hogy a Raytrace DOF az igazi. A többi meg félmegoldás. Ez kb olyan, mintha raknék 10 lencsét egy ortho kamera elé, hogy "igazi" lesflare-eket csinálhassak.
Nekem eddig a CEBAS Dof-ja jött be. Gyors is, meg szép. Csak általában estére renderelek, akkor meg már úgyis mind1, ha egyszer van 10 órám. De ha animot csinálnék, vagy tesztet, akkor ESZEMBE se jut igazi DOF használata.
Amúgy Galy továbbra is jó a dugóhúzód. Bár a leg első kép, amit beraktál, nos, az a legjobb. -Szerintem.