63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
En meg most egy tovabbkepzos szakaszhoz ertem megin, szoval mar van kedvem maxezni, csak meg konkret munkaotletem nincs, szoval addig tovabbkepzem magam :) -
Nyiri #2061 ja, a ZH-kon hogy meg ne bukjak :(
max most kicsit hanyagolva -
biztos mindenki valami "nagyon" dolgozik :) -
Nagy a pangás mostanság... -
Hmmm... Érdekes. Már tesztelem, hátha. Bár eddig nem igen láttam különbséget. Talán szösszenetnyit gyorsabb... Mondjuk egy GeForce 2 Ultrától sokat nem is kell várni... :] -
Mar leszedtem az icq-t, hamarosan fel is lesz teve :)
Aldaryn: nvidia honlapon lattam olyat, hogy nvidia driver 3ds maxra optimalizalva (ez a tobbieknek is szol). Lehet meg kene nezni, mit tud... -
Tudsz maxot küldeni? Ha igen, akkor megnézem. Eleddig még csak olyan probléma fordult elő, hogy az élek pont, hogy sötétek maradtak... (Tipikus photonmap rossz beállítás...) -
Nyiri #2055 Most nem tudok mutatni kepet mert a mostani rendernel nem jelentkezett. de a lenyeg az hogy az eleknel vilagosabb a brazil render, olyan mintha olyan materialt raktam volna ra aminel az elek ki vannak huzva, pedig nem :( -
Nyiri #2054 Nekem van egy oriasi problemam :(
BRAZIL!!!!!!
Mindjart mutatok egy kepet es megtudjatok :] -
Nos, Tettem egy MAX5 reinstallt... És megoldódott a Rotation Gizmo problémám... Azonban van egy, ennél kicsit idegesítőbb:
A viewportban egyszerűen furcsaságok jelentkeznek, pl a 2-sided materialokat nem 2-sideed-ként mutatja, időnként nem akar frissíteni stb...
A videókártyadriver nem új... Ezt csak mostanság csinálja.... Ötlet? -
De attól még feltehetnéd az ICQ-t :DDDDDDDDD
Amúgy szívesen! -
De meg ám! :) Koszike, mostmar gozerovel munkahoz lathatok! -
Amúgy erre a címre küldtem na mindegy... de mégegyszer elküldöm...
Ami az ICQ-t elleti, itt van egy link:
http://www.icq.hu/downloads/go.csn?go=312
Ha ezt beírod már töltheted is (asszem 2002a verzió, de ez jó mert a 2003-ban nincs History...) Azért nézd meg a freemailod is hátha már megjött :) -
[email protected] :D
Sőt: [email protected]
-
Kiralyos, nincs itt a CDm, amin icq van... Egyebkent biztod jo cimet irtal? Mer liontrKETTŐkukacfreemélponthu. Ha igen, nem tudom mi a tosz lehet. -
Ez nem a te formád, csak bebeszéled magadnak!! Amúgy tényleg rakjál már fel ICQ-t, vagy Trillt... -
Akkor nem tudnád felrakni arra a napra az ICQ-t? mert én elküldtem a címedre már a levelet és nem kaptam olyat hogy nem érkezett volna meg... Vagy akkor mit csináljunk? ftp vagy mi? -
Én ugyan nem....:(((
Hozom a formam, tovabbra is utal engem a net (is). -
oké
ha minden igaz már meg is kaptad :)) -
Youth: Hat igen, icq-t hanyagolom miota kaptam egy aranyos virust rajta keresztul, amit csak rendszerujratelepitessel lehetett leolni... :(((
Azert koszi, vegre vki reagal a hozzaszolasiamra! :) (Aldarynon kivul persze)
Tudnal inkabb mailt kuldeni? leccileccileccilecci -
Itt van egy-két érdekes kép. Mindegyiken a "földön" látható fényfolt egy olyan lámpától származik, amit a kép közepén lévő tükörre irányítottam. Így az a folt már caustics.
Felhívnám a figyelmet arra, hogy kis fotonszám (100.000) mellett is mennyire szép a fényfolt éle. Teljesen olyan, mintha ténylegesen a direct fényforrást Oda irányítottam volna, és nem lenne tükör!

Ezen a képen jól látható, hogy a caustics által keltett "fénysugár" uygan úgy eredményez megcsillanást (specular highligth), mintha a fény direkt a lámpából érné, és nem a tükörről verődne vissza)

Itt pedig egy jó példa a második, többedik szintű fénytörésre, a golyóbis mögött. Egy kis dispersion effekttel egybekötve, hogy élethűbb legyen. A renderelési idő amúgy kevesebb, mint fél perc. (Ez a dispersion figyelembevételével szerintem egész jó idő)
Egy másik apró észrevétel: Mintha a pmap a megvilágítás kiszámításakor nem lenne pontos, és nem venné szépen figyelembe a össze smootholt polygonokat. Kicsit kirajzolja az éleket. És ez idegesítő. Bár lehet, hogy csak a beállítással van gond. -
//Lion nem használ ICQ-t. Már egy ideje. Vagy igen? S csak nekem nem hajlandó elárulni??! :D
A MAX újratelepítés sokat megold, de asszem itt már egy rendszerújratelep van kilátásban. Össze vissza belassul!!!! -
Írtam neked ICQ-n nézd meg...
Aldaryn: meg tudtam csinálni a gizmót...
Újjratelepítetem a max-ot és most jó szerintem csináld te is azt :) -
Es a kerdes, amit mar 1000x hallottatok, a kerdes melyre a valaszt megkaphatnam egy kis utananezes utan, a kerdes, amiert meg fogtok lincselni:: Honnan szedhetnek MAX5 cracket?! :))
Elore is koszi. -
Falabu: Te autod is full NURBS lesz? -
Télllleg, köszi!
-
Gabo #2036 Falabu:
Jobb klikk, Unhide... általában segíteni szokott.
-
Másik! Hide-ba tettem már tárgyat és most nemtom előhozni őket! Hogy lehet láthatóvá tenni újra?:)) -
Szeva all! Elkezdtem csinálni egy autot itt tartotk éppen! Elég kezdő vagyok szóval szerintem egész jó lesz!
-
Gyors nekifutással egy kis Polski összerakható 4-5 kicsit módosított kockából... :))) -
Aha valójában nem akarok én ilyen hű de dögös autót, vélhetőleg egy kocka lessz a kocsi :))) Nem valami kis egyszerűt csak összehozok... remélem... -
Nyugodtan kezdjél bele egy autóba. Így legalább tudni fogod a következőnél, hogy mit kellett volna csinálnod az elsőnél. :)) -
:)) Nekem most éppen a forgató gizmó nem akar működni, nár vagy 3 hete. Úgyhogy a begépelős módszert kell használnom. És nem tudom, hol a farncba lehet kapcsolgatni!! %!=%!=/.... -
Nem tudod hogy kell visszaállítani a transzformációs gizmót úgy hogy 3 nyíl legyen rajta és ha pl az y nyílra megyek akkor y-ra megyek akkor csak y írányban mozgathassam a testet, mert eddig így volt de tegnap elindítottam a maxot... és ha a mozgatásra megyek akkor csak egy kereszt lesz a tesnél és csak xy írányba tudom mozgatni :(( Régen jó volt, nem tudom mit csináltam hogy eltűnt... Ja amúgy ha észrevetted nemigazán tudom jobban körülírni mi a gond... :( De ha tudsz valamit légyszi mondjad, mert így rossz dolgozni...
Előre is köszi Mester :))) -
:DDD
Oké jó lesz a Picasso is... -
Hívjalak inkább Jáusz-nak? :))) -
De miért hívsz Picasso-nak? Nem mintha zavarna :DDD -
Youth: nem csak te nem tudod bevilagitani a szobadat, ugyhogy majd egyutt assuk el magunkat :) -
Go Ahead Little Picasso!
:) -
Értem...
Igazad van gyakorolok még egy kicsit :) de azért lehet hogy nekivágok csak úgy próbának... ha nem megy akkor fojtatom a többit úgy is az van hogy kitalálok tök sok mindent aztán csak 1 vagy annyi se lesz kész :)