63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• FREAK
    Basszus, nincs ICQ-d???

Én is autókat szeretnék modellezni, de valahol mindig elakadok :(((

Nagyon kéne egy realtime online segítség, mert lassan feladom....
  • LionTR
    Koszi sracok :)
    fle go: tudom, sot meg tobb helyen is eleg szogletes, de a cel az volt, hogy egy NFS szintu autot osszehozzak (minel kevesebb ezer poligonbol; a touring valtozat 15k, nem tudom mostanaban mennyinel tarthatnak kb jatekokban), azt meg ennel kozelebbrol nem nagyon latod, ennyire meg az is szogletes (szerintem). Viszont annyibol meg tenyleg nem vegleges, hogy vmi festest/matricakat kene meg ra nyomni.

Belseje meg csakazer se lesz!! :))
  • Aldaryn
    Ja, és nem csak a moedell az, ami, idézem: "KU@VA JÓ!" hanem a tuning is.
  • Aldaryn
    Te, ez komolyan KU@VA JÓ! Nagyon belejöttél te ebbe a lowpoly dologba. Kicsit még lowpoly, de ezen gyorsan lehet segíteni!
    Ja, csinálj belsejét! :DDD
    LE a kalapppppal!
    Youth: Az a megoldás, amit te mondasz, még mindig csak panorámaképkészítés. Amúgy arra jó. Csak pepecselős, és nehéz... :)
    De tényleg, felejteni el szépen, hogy HDRI = Panorámakép. Ez kettő különböző dolog.
    (A fényképezőgépen a zárnyílás, a blende nyílás szabályozza, hogy mennyi fény érje a fotópapírt/CCD-t, Digi gépben is van. Na, ennél többet én sem értek hozzá. :D)
  • fle go
    LionTR, jó a gép:) Tudom ez még nem a végleges verziód de annyit hozzátennék, hogy a sárvédök még láthatóan szögletesek, ez csak egy jóindulatú kritika, nem cseszegetés!
  • Redfox
    Nem rossz!:)
  • PhantomW
    zsér a kocsi
  • LionTR
    Hat ez sem az en napom. Szoval igy fog kinezni, ha megOROKLOM:

• LionTR
    Youth: szerintem Gabo az RTE klanban van :)) (ma ha jol olvasom az ismeros kepet...)
    HDRI-hez ugyan nem tudok hozzaszolni, de itt van arrol, amin mostanaban dolgozom:

Ez itt apam autoja most
    src="http://www.nexus.hu/liontr//306%20Touring_01.jpg">
    src="http://www.nexus.hu/liontr//306%20Touring_02.jpg">
    Ez meg ahogy majd ki fog nezni, ha majd megorexem.
    Rendszamot elfelejtettem elmontirozni, de bizom bennetek :))
  • FRenkie
    és hol dolgoztok?
  • FRenkie
    a globál mijatt
  • FREAK
    csináltam egy kupolát, raktam rá HDR image-et, bekapcsoltam a globalt, és fényes lett a kép, de a golyónak nincs árnyéka....
  • youth #2328
    Gabo: milyen klánban vagy? CS, DOD?

Aldaryn:
    azt hittem ezzel megúsztam a HDRI-s kép készítését :))) de akkor mégsem...
    Én arra gondoltam ha már ennyire bonyolult :) hogy nem úgy kéne fotózni hogy a szoba minden falát lekapni és valahogy abból összehozni a képet? én valóban nem vagyok gazdag hogy ilyen masinát csak úgy vegyek... :( de majd... :DD szóval ezek a blendelések meg ezekhez nem nagyon értek, haverom néha kölcsönadja a digitális fényképezőgépet... azzal meg lehet csinálni vagy inkább régebbi fényképező kéne?
    bocsi ha hüly kérdéseket rakok fel, dehát tisztába akarom tenni ezt...
    Köszi
  • Gabo
    Nem, mi dolgozunk.
  • fle go
    Suliba jarni? Mi az a suli?
  • FRenkie
    je regisztráltam
  • fle go
    http://developer.nvidia.com/view.asp?IO=IO_3dsmaxCgFXPlugin

Egyebkent ezen a cimen talalhato a plug-in le is toltheto. Ez uj dolog gondolom mert max 5-hoz van.
  • fle go
    Udv! Tudja valaki hogy az Nvidia altal kiadott 3ds max Cg plug in egesz pontosan mire jo? Tom hulye kerdes, de jo lenne ha valaki kicsit elmagyarazna.
    thx
  • Galy
    Final Render
  • Gabo
    WOW! És elsőre sikerült a linkelése is.
  • Gabo
    Úgy néz ki, most már nem fogjátok megúszni azt, hogy a képeim egyikét-másikát belinkelhessem. (Elintéztem a hozzáférésemet a klánom web szerveréhez. )
    Bemelegítésnek íme egy kép, ami már talán ismerős lehet:

• Aldaryn
    Fog, csak nem "úgy"! :D
  • Aldaryn
    Nem beleszólva abba, amihez nem értek, de asszem BitmapHDR mapot kell environmentnek berakni, meg engedélyezni a GI-t. És akkor számol environment világítást....
    Nem? ennek utána kell nézni... :))
  • Aldaryn
    Ja, Brazilban pl. panorámát Brazil Camera, és azt 36aforka állított fov-val lehet csinálni. Így probe formátumú panorámát kapunk. Asszem.
    fR-ben ez kultúráltabb, ott van rendesen cilinder kamera, vagy gömb....
  • Aldaryn
    Nemtom, én kapásból előbb találkoztam szipla, nem panoráma HDR képekkel, majd csak ezután találtam probokat, meg egyebeket.
    Youth: HDRI kép készítése azért nem ilyen egyszerű....
    Nos röviden annyiból áll a dolog, hogy ha csak nem vagy nagyon gazdag ember, és nem veszel speciálisan HDRI rögzítésére alaklmas célszerszámot, akkor kicsit pepecselni kell a dologgal...
    A fényképezőgép is olyan, hogy a fényképen, legyen az digitális, vagy sem, nem tárol többletinformációt, csupán a láttottat rögzíti.
    HDRI kép készítéséhez több fotóra van szükség ugyan arról a jelenetről, méghozzá úgy, hogy egyre növekvő exposure értékkel fényképezel. (Huh, itt nem vagyok jó, ez a blendenyílás vagy mi, vagy az exponálási idő?? buh, )
    Ezek a képek olyanok lesznek, mint egy HDR kép különböző expusure értéknél.
    Ezután ezt a képsorozatot össze kell fűzni egy programmal. Erre alkalmas pl a mkhdr.exe, ami parancssoros, vagy a HDR shop is, asszem.
    A program a bemeneti képekből elkészíti a HDR képet, úgy, hogy a bemeneti képek pixelértékeit átlagolja... stb...
    A kép nem attól HDR, hogy panoráma, csupán panorámaképeknél jobban ki lehet használni a HDR információt....
    Panorámakép lehet más is, mindenféle formátumban.
    Ja, és a formátumok között a HDRShop közvetlen is tud MirroredBallból Lattitude/Longitude képpé konvertálni. Szükségtelen a köztes lépés.
    (A panorámaképkészítés egyik módja, hogy egy baromi jól tükröző acélgömböt fényképeznek le, amiről a környezet tükröződik. Így lesz egy 180fokos kép, ezt a másik oldalon is megismétlik, és megvan a másik 180fok látószög. Ezután egy kis retusálással eltüntetik a kamera képét, és egyesítik a két képet...)
  • FREAK
    ja

:)))

a tutorial nem sokat segített amúgy, mivel nem brazilt használok..... de majd csak találok valami FR tutorialt is
  • PhantomW
    Brazilban luma serverben van egy direct illumination meg egy indirect illumination
    a indirect ill. mire jó amikor bekpcsolom túl világos lesz a kép?
    meg mire jó a bounces?
  • youth #2312
    De akkor is fog változni ha sima képet teszel be... én megnyitottam egy sima .jpg fájlt és ott is a -/+ gombra a fényerősség vagy gamma erőssége nőtt... (hogy kell ezt nevezni gamma? mert csak gondolom, hogy az... de ebben nem vagyok biztos...) :))
    Nem kötözködni akartam, csak mindegy mit nyitsz meg akkor is lehet állítani rajta a fényerősséget... :))
  • youth #2311
    Szóval először nyiss meg egy képet (a szobád képét file/open...) utána menj a Image/Panorama/Panoramic Transformations-ra és ott állítsd ezt be:
    -Source image-nél Mirrored Ball
    -A Destination image-nél pedig Cubic enviroment
    ekkor kapsz egy kereszt alakú képet...
    Most ismét Image/Panorama/Panoramic Transformations és most a következőt állítsd be:
    -Source image-nél Cubic environment (vertical cross)
    -A Destination image-nél pedig Latitude/longitude
    A kész képet el tudod menteni .hdr-be.. asszem elmontam mindent...
  • FREAK
    thx, utánanézek
  • Aldaryn
    Töltsél le egy HDR Shop nevű progit, nyissál meg benne egy HDRI file-t, és nyomogassad a + ill - gombokat. Akkor egyből egyértelművé válik, hogy miért is HDR a kép... :D
  • PhantomW
    Freak itt egy tutorial könyen le van irva
    http://www.splutterfish.com/gabry_hdri_tut_tmp/
  • FREAK
    Ha pl. látnék képet HDRI és nem HDRI módszerrel, akkor látnám a különbséget, és megérteném.
  • FREAK
    én még mindig reménykedek, hogy valaki el tudja magyarázni mi az a HDRI, de nem úgy mint egy atomfizikusnak, hanem a köznyelv kifejezéseit használva :DDDDDD
  • youth #2303
    Bocsi, nem úgy értettem... félreírtam, csak olyan fura volt a test azt hittem valamilyen teszt izé... na mindegy túlléptünk ezen... :DD

Frenkie: HDRI-s képet HDRI shoppal lehet csinálni... azt hiszem ez a honlapjuk:

http://www.debevec.org/HDRShop/
  • FREAK
    tehát berakok egy képet HDRI slotba a scene fölé, és már világít is?
  • PhantomW
    aldaryn szoktál icq lenni?
  • Aldaryn
    Hmm... erre nem is gondoltam volna...
    Youth: Nem szoktam másoktól vett modelleket használni, ennyire még veszem a fáradtságot... :DD
    A kivágott rész sraffolása egy gradient ramp map, ami screen mappolású. A gradient ramp pedig csak el van forgatva 45 fokkal, a képe pedig egy csík, ami sokszor van tile-olva.
    Így felbontás és kamerafüggetlen... :)
  • youth #2297
    Ja tényleg, ara jó hogy rajzfilm szerű dolgokat csináljunk nem? :) Én arra a részre vagyok kíváncsi ami ki van vágva a testből és olyan csíkos rész lett rajta, az hogyan van? húztál rá egy csíkos textúrát arra a részre? Amúgy a testet te csináltad?
  • youth #2296
    Időközben rájöttem hogy a sötétségével van a baj nincs sehol egy fehér rész aminek lenne bevilágítása... úgy néz ki mostmár jó lesz, csak még alkalmazni kéne jól.. :))
    De ugye nem nyitottad ki a szótárt valójában csak az én kedvemért? :DDDDDDDDDD
    Köszi