63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• FRenkie
    ebből sokat értettem...
  • SoftFX
    Aldaryn: a regathering: Az leírtad a regathering elvét, melyet úgy értelmeztem józan paraszti ésszel: a regathering annyi, hogy nem emelem meg a végtelenségbe pl. a Global Photonmap számítási értékeit, hanem a bouncest megnövelem (2-re), így elérve, hogy az kijelölje a kevesebb photonnak a pontos helyét, így kímélve, hogy sok photonnal kelljen dolgozni?! Megértettem? Ha nem, fussunk neki mégegyszer,ok?

A fenti értelmezés szerint a szoba bevilágítása javult:

A régi ilyen volt:
    Gallerywip013.jpg
  • SoftFX
    18 (még pár hónap és 19 :)
  • FREAK
    25
  • FREAK
    tökéletes!

én is épp most kezdtem bele egy Nissan Skyline V-Spec II-be, PhantomW segítségével, a "RAZ" módszert alkalmazva :D

majd mutatok WIP képeket is, azt errefelé sokan csipázzák :D
  • FRenkie
    egy kérdés minenkihez!Hány évesek vagytok?
  • FRenkie
    cskapi!én is pont igy csináltam(csinálom) a peugeot 206osomat.jo srác ez a Razvan Maftei (akié az oldal amit irtál).Onnan sokat lehet tanulni
  • cskapi
    Mivel en is ezzel tanultam az egeszet, igen lassu volt a tempo.
    Nekem 2 honap, napi 10-12 oraval szamolva.
    Most optimalis esetben 4 het alatt osszejonne.
  • youth #2419
    Aha végülis majdnem box-modelling csak nem kockából indítassz és azt finomítgatod hanem eleve a kész vonalakat teszed fel és arra surface... én is így csináltam egy fejet...
    Amúgy ellátogattam a gyerek honlapjára és tényleg elég jó dolgok vannak...

Jajj még valammi, ti mennyi idő alatt csináltátok meg a ti autótokat? munkaórában saccoljátok meg... kezdem én (mivel én elég lassan dolgozom, tekintve hogy egypár dolgot most tanulok...) a Picasson eddig olyan 30 munkaórát töltöttem... és ti? érdekelne hogy ennyit ti milyen gyorsan csináltok meg... :))
    Bye
  • cskapi
    spline drotvazra tettem egy surface modositot, majd konvertaltam belole poly object-et, arra pedig ra a meshsmooth-ot
    errol lehet talalni tutorial-t
    En a kovetkezo alapjan csinaltam:
    http://www.raz.ro/index2.htm
  • Aldaryn
    Ha megvagyunk, akár el is lehetne adni őket. Úgy néz ki, nekem is rá kellene feküdnöm a kocsitámára egy kicsit jobban. El kellene lemodelleznek az elképzeléseimet... :)
    Amúgy arra gondoltam, hogy: Megfogod az egyik ablakhoz tartozó polygonokat, és leklónozod , így azon a helyen 2x lesznem meg ua. a polygonok. Ezután kijelölöd az eredetieket, és extrudálod kedved szerint befele. Amjd pedig a lekopyzott polygonokat egyesíted az újonnan keletkezett lyuk széleivel.
  • youth #2416
    Cskapi: szép az autó!!! milyen technikával csináltad?

Aldaryn: addig eljutottam hogy extrudálom... de úgy extrudáljam hogy közben a shiftet nyomom? (hogy lekopizza...) vagy hogy értetted? bocsi de nem tudom elképzelni... :/

Amúgy tökre bírom hogy mindenki csinál kocsit!!! :) Szerintem marha jó mert így egymást tudjuk segíteni meg minden... Nem csinálunk majd egy autós kiállítást? :))
    Bye
  • FRenkie
    emberek!az autó külsejére milyen anygaot kell rakni?
  • LionTR
    "elso autos probalkozasnak" MEGLEHETOSEN jol sikerult!! Grats! :)
  • cskapi
    ja, ez egy turaauto tele a szponzorok es a csapat matricajaval

A tamiya oldalan lathato az eredeti modell
    http://www.tamiyausa.com/product/plastic/124sportscarseries/24234.html
  • Aldaryn
    A modell karaj, de ez a valóságban is így néz ki? Mármint er a roppantsok matrica... :/
  • FRenkie
    ZSÉR
  • cskapi
    megprobalom belinkelni az az elso autos probalkozasomat
  • Aldaryn
    Extrudáld pl befele, és utána copyzd le az erdetit, majd az extrudálást zárjad le ezzel a copyval, és veldeld a vertexeket. Pl.
  • youth #2408
    Hogy csináljam meg hogy legyen vastagsága az üvegnek? mert ez a kocsi testéhez tartozik csak más a material ID-je.. érted... szóval hogy vastagítsam meg?
    Köszi
  • Aldaryn
    Mail ment.
  • Aldaryn
    Egész jól haladsz vele!
    Az üveggel pedig az a probléma, hogy ez gondolom cak egy "lap", magyarán az ablakoknak nincs vastagsága. Ez a hiba. Így csupán egyszer törik meg a fény, ahogy keresztüljön rajta. Ezért torzít ennyire.
    Ez omniról meg csak annyit, hogy az 6 speciális spotlámpa... :))
  • youth #2405
    Sziasztok!
    Kicsit ismét pofozgattam a Picassot :)
    Néhány kép:
    Itt látszik hogy az első ablak/üveg alatt még van egy kis hiba, valammint a belső rész még nincs kidolgozva (de ez mindegyik képre vonatkozik... :)))

Itt is látszik az üveg miatt és hogy nincs belselye (még) a hátsó lámpa piros színezete :)

Annyira nem lehet észrevenni (mert élég szarul helyeztem el) de van egy omni a rendszámtábla fölött... de szerintem egy spotot fogok tenni és akkor rá tudom irányítani a rendszámtáblára...

Hát egyenlőre ennyi tudtam kihozni belőle... :) majd még pofozgatom...
    Lion: a kocsitesthez szerintem már nem fogok nyúlni... a renderelésnél 2 sidera volt állítva a kocsitest... de ha lesz belső akkor valamivel jobban megoldja a problémát...
    Amúgy, ha lesz belső, milyen material legyen az üveg? mert ha Brazil glass akkkor olyan mintha egy szódásszifon alját raktam volna be :)) szóval azt ki kell kísérletezni, vagy a Brazil glasst lehet úgy módosítani hogy annyira ne torzítson?
    Köszi
  • FREAK
    oks, [email protected]

a brazil miatt ne aggódj, csak a modellek meg a textúrák kellenek

csak ki akarom próbálni, hogy "hagyományos" módszerekkel mit tudok kihozni belőle

thx
  • Aldaryn
    Ja, a scene-t elküldöm, csak be kell tömnöm, amúgy nem tudom, hogy fR-ben hogy műkszik a Brazilos scene-setup....
  • Aldaryn
    Nem, HDRI nélkül egyáltalán nem így nézne ki. Ugyan ezen a képen a tükröződések anyira nem jönnek ki, annak max. akkor tudnám kihasználni a HDRI mivoltát, ha pl. kapna egy Glow-t, vagy hasonló...
    De a megvilágítás, mint mondtam, - nincs EGYETLEN FÉNYFORRÁS SEM! - teljesen a HDR kép alapján történik. Ha egy szimpla bitmap lenne a skyhoz berakva, akkor az nem sokban különbözne attól, mintha egyszerűen csak egy skylight lenne bekapcsolva, itt azonban szépen látsazanak az árnyékok, és a scene megvilágítása egyáltalán nem homogén.
  • Aldaryn
    Jaja, Postel 2 RULA! Hiányoltam is belőle a jó öreg Anthraxot, ha már Osama van benne... :)))
    Kocsival haladsz?
  • FREAK
    és azt mondod, hogy ez HDRI nélkül nem nézne így ki?

most tényleg tök kíváncsi vagyok, nem tudod elküldeni a scene-t? kipróbálnám fr-ben, HDRI nélkül, hátha már végre rájövök, mitől olyan nagy szám :D
  • FRenkie
    meg milyen material legyen a "sötétített üveg" ?
  • LionTR
    Youth: egesz jo a Picasso! Egy-ket aprosag: a materilat allitsd 2-sidedre, mer eleg erdekes az arnyeka (amugy a szine is "erdekes" :)) ; az oldalso ablakok meg lehetnenek kevesbe egy sikban.
    Aldaryn: :)))))))))))))
    //Postal 2 RULEZ!!!
  • FRenkie
    helo!jo kép
    csinálok egy kocsit
    és a lámpáját hogy cináljam meg?mert van maga a "lámpatest" amibe van az égő meg a kis homorú köröcskék, és azon felül van még egy műanyag vagy üveg ... lap.Milyen anygaból legyen csinálva mind a kettő?
  • Aldaryn
    A megvilágítás full HDRI-ből származik, nincsenek fényforrások. És environmentnek is HDRI-van berakva, ami tükröződik is rendesen.
  • FREAK
    Az első szebb

amúgy itt hol van HDRI?
  • Aldaryn
    Mostanában volt egy kis HDRI-s téma, renderelgettem össze vissza, de nagyon zavart, hogy baromi lassú a dolog. Egy kis vacakolással azonban nagyon szép eredményeket lehet elérni, viszonylag gyorsan is!
    Ez a kép pl. egy gyors teszt arra, hogy komplex shadereknél mennyire lehet gyorsítani a számolást: a kép renderideje 18perc, ami szerintem nem rossz. Bár relatív... :)
    A materialokon van diffusion, diffuse, reflect, bump map, így volt melója a Brazilnak bőven.
    A viszonylag kis sample mellett is élesek maradtak az árnyékok.

Ez pedig utómunka után. Ami szintén nem volt sok idő...:

• Aldaryn
    Az overshoot pl. directnél érhető el, és arra jó, hogy nem veszi figyelembe a lámpa hotspot és falloff értékeit, hanem "mindenhova" világít, a megadott irányból. Azonban árnyékokat, ha jól tudom, továbbra is csak a falloff-értéken belül renderel.
  • youth #2392
    És a lámpáknál hol kell állítani és mire jó az overshoot?
    Köszi
  • PhantomW
    mert nem raktad fel a hdri plugint
    http://www.tar.hu/rob_bal/Plugins/HDRI_v1.0.1.zip
    itt tudod letölteni
  • Aldaryn
    Nyugi. Én elhiszem! :D
  • FREAK
    én is mentek minden render vagy új módosítás előtt, ezért nem értem.... az a vicc, hogy a .bak file is olyan kicsi lett.............. :( Most senki nem fogja nekem elhinni, hogy csináltam egy autót :DDDDD
  • K.András
    Nincs ilyenkor megoldás velem is csinálta ezt párszor,én ugy oldottam meg hogy külön fájlba el volt mentve csak az objekt, és amikor krak volt akkor utána betöltöttem a rossz fájlt töröltem az objektet aztán beimportáltam abbol amit mentettem és minden ugy volt mint azelött...De kiprobáltam azt is hogy elmentettem maxba az egész jelenetet, csak az a baj hogy ha egyszer krak van akkor nekem legalábbis az összes max mentésben elbaszta azt az objektet(!),éppen ezért inkább igs-ben vagy 3ds-ben elmentem magát az objektet mindig és akkor nincsen baj.