63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Quasar
    Köszi amit irtal, de nem ez a problémám. Az hogy van egy editable mesh "félnőm" , extrudalt dobozbol csináltam. Ezt ugye több szinten el kell húzni, szeretném e szintek egyik oldalát összevonni úgy hogy egy lap legyen több lappból. Szoval ojan mintha az objectum egyik oldalán eltünnének az élek, s egy lapnek láccik. ez a lap tök sima.
  • SaWo
    Nem biztos hogy jól értem a probláémád, de szerintem az a baj, hogy vannak editable mesh objektumjaid, és ezeket szeretnéd egyesíteni, igaz? Na ennek van több módja is: nézzük a legáltalánosabbat:
    fogdd meg az egyiok editable mesh objektumodat, és kattints rá jobb gombbal, és keresdd ki az előugró menübven az Attach menüpontot. Ekkor elváltozik az egér ha jól emléxem, sé ha most rákattintasz egy másik objektumra, akkor egyesülni fognak. (ilyenkor ha a két ojjektum materialja különbeöző, akkor megkérdezi, hogy mit tegyen az anyagmintával). Na ha ez megvan, akkor már egy objektumként kezeli a max őket, viszont fizikailag még nem egy test. Most fogdd meg a két fél objektumoda,t és ahol egyesíteni szeretnéd őket, ott jelöld ki a vertexeket, és keress egy olyan gombot a szerkesztőpanelen, hogy WELD. Ha arrra ráböksz, akkor egyesülnek ténylegesen a pontok. Ja azt elfelejtettem mondani, hogy ez a veldelés csak akkor müxik, ha két vertex ugyanabban a pontban helyezkedik el. Tehát attach-olás előtt próbáld őket összeilleszteni viszonylag pontosan. Bocs, ha értetlenül fogalmaztam, leírom majd mégeccer.
  • youth #2601
    Köszi! Jól esik. De sajnos vannak rajta igen nagy hibák még... Mostmár van rajta amúgy ajtónyitó (vagy mi :)) a rendszám a legkevesebb. Nézd meg az oldalát, olyan mintha horpadt lenne... De most elkezdtem komolyan tanulégatni a Rhino-t úgyhogy a következő remélhetően NURBS lesz (azért mondom ezt mert hátha nem fog összejönni és akkor visszanyúlok a polyhoz... :)) ). De tényleg jól esett hogy teccik neked! :) Mostanában mit csinálsz? Van valami új modell, terv vagy valami?
    Bye
  • SaWo
    Nyiri:
    Őszinte részvétem. egyszer velem is előfordult már ilyen, őszinte résztvétel. Nos én szívesen felajánlom az összegyűjtött linkjeimet, textúráimat, és plugingyüjteményemet, csak az a gáz, hogy mostanában mindig felforr a gépem, így nem üzemeltetem az ftp szerveremet. De ha mondasz egy címet, feltöltöm, mert viszonylag gyors netem van.

Frekie: a mailcímem: [email protected], dwe ha túl nagy a cucc, akkor nw ide küldd, bert bedöglik a freemail, akkor majd vmi másat kitalálunk. Előrre is kössz.
  • Nyiri
    Hi, senki nem irt hogy segiteni akar?
    Ezek szerint senki sem akar? :(
  • FRenkie
    ki szereti a BORt?én igen
  • FRenkie
    mond az íméle és megy a HDRi cuccok
  • SaWo
    Frenkie: Engem minmnden HDRI-s cucc érdekelne.
    Aldaryn: Hogy állsz a HDRI leírással?
    Lion_Off: El tudnád küldeni a nagy felbontású
    háttérképeket, a felhőkwet?

• Redfox
    Köszi a választ, de sajna nem megy így se.
  • FRenkie
    #2584 / infoX
  • Redfox
    Win Xp-m van, és ha megpróbálom elindítani a 3ds max 5-öt, amit egy régebbi Pc World-höz attak, akkor egy hibaüzenet ugrik fel:"A license error has occured. Please restart your system to initialize the license management system."! Nem tud rá valaki gyógymódot? A segítséget előre is köszi!
  • FRenkie
    brazil 1.0 1.03 peccsel, vray free renderer és max 5.1 es updatet tudok küldeni mailben ha az jó neked.pár pluginom is van.
    HDRi-s stuffok is...ha kell szolj,és küld a mélcímed
  • FRenkie
    morpher: ja ,ez direkt animálásra való, pl van egy kockád ( 8 vertex mondjuk) és van egy szabálytalan tested ami szibtén 8 vertex.létrehozod a morfert ,és bizonyos képockákhoz hozzárendeled először az egyiket,arrébb tekered az idő csuszkát és felveszed a listára a másikat.lejátszod és a kockából átváltozik a 8vertexűszabálytalantest.
    gyere ICQ
  • SaWo
    Youth - Király lett a koxcsid. Igazán. Mármint a Citroen (#2563 ) ,de elfogadsz egy építő kritikát? Tudom apróság, de a rendszám. A rensdzámok nem ilyen betűtípussal készülnek, valaminr wgy bump material elfért volna aa renndszámon, mert ha megnézed, akkor dombornyomatt ...
    Lion_Off: Azt hiszem akkora kép már jó lenne nekem 1600×1200-as. Szóval, ha megtennéd, akkor küldj már nekem egy párat, vagy ha túl nagy, akkor majd megbeszéljük ...
  • Nyiri
    HEla!

Tudnatok segiteni, hetvegen elszallt a vinyom es tobb mint egy eves gyujtogetes utan minden 3ds max kiegeszitom, es legfokepp munkaim megsemmisultek (most nagyon elment a kedvem az egesztol), de hatha nyaron ujra elkezdem, ezert akinek van valami jo linkje, vagy jo gyors a nete, es meg tudnank oldani, hogy ftp-n keresztul leszedjem ami kell, nagyon megkoszonnem.

Udv, Nyiri
  • youth #2587
    Sportautó blueprint is van dögivel... ICQ-d van? (nekem az könnyebb lenne...)

Morpher: azonos vertexszámú objektumot hogy alakítassz át? lesz egy átmenet vagy hogy? még régen a PcGuruban volt egy írás (Laa-Yosh, gondolom ismeritek a nevét :)) szóval hogy úgy textúrázott hogy csinált valami morpholást valahogy úgy hogy lemásolta a testet arra morpholt... de aztán elvesztettem a fonalat.. :)) (A morphnál a testen nem lesz fehér-fekete négyzetecskék? vagy az más?)
    Köszi
  • FRenkie
    bocsi nem a tiedet,hanem a Youthét . :)
  • FRenkie
    Jé.láttam a képed a rob_bal on :)
  • FRenkie
    vertex szám megnövelés: tesselate
    élgömbölyítés: ha kevés vertexből áll akkor ,többet adsz meg neki és meshsmooth

Youth: én morpher modositót ismerek,az arra jó hogy ha van több azonos vertexszámú objektumod,egyiket átlehet lakitani a másikká
    Youth 2:ilyen fasza vagány kocsikra gondolok,nem sima urban kocsikra

infoX: Start menü/programok/discreet/3ds max 5/lisence configuration switcher és networkre kapcsolsz
  • youth #2583
    Jajj!!! lenne egy nagy kérdésem:
    Mi az a morph? és a morpholás? (nem tudom jól írom e...) A textúrázáshoz van köze annyit tudok...
  • infoX
    jah:)) Akkor kipróbálom úgyis....
  • youth #2581
    ÓÓó rosszul mondtam.. pont az hogy nem egyre tette... (bocsesz elírtam...)
  • infoX
    aha....lehet. De nemhiszem hogy ez, mert eleve másik partícióra tettem. Ráadásul a legújabb Xphez való cDillát tettem fel....szal nem értem.
  • youth #2579
    Hát haveromnak az volt hogy azért nem indult el mert egy partícióra tette mint ahol az XP van.. (különös), nekem is volt ilyen hogy csak úgy ezt írta ki ilyenkor letöröltem a cdillát aztán felraktam egy másikat és jó lett... szerintem a cdilla szórakozik... (de ezek csak tapasztalatok, lehet hogy nem ez a gond..)
  • infoX
    Sziasztok!
    van egy problémám!
    Nemrég töltöttem le a max 5.0át. Minden müxik, crack simán ment, és elindult a progi....
    igen, de mikor legközelebb bekapcsoltam a gépet, és használni akartam, licensz errort írt ki...és aztán már nem lehetett mit csinálni...tehát első installkor jó, de egy reboot után már nem...erre várok segítséget.
    Előre is kösz: infoX
  • youth #2577
    Cskapi: van egy mailod a [email protected]... :))

Slash: sokféle képen lehet vertexszámot növelni... milyen objektumról van szó?
    A kocka éleit én úgy gömbölyíteném le hogy átkonvertálnám polyba és ott irrations (nem tudom pontosan nem néztem utána..) és ha csak azt akarod hogy ne gömb legyen akkkor bevágsz még a szélei mellé egy-egy edgét (vonalat..) és akkor csak azon a részen kerekíti...
  • youth #2575
    Milyen blueprint kell? Nekem van egypár ha kell mond mi és átküldöm...
  • FRenkie
    nekunk is volt trabantunk!:)
    most nagyon bejon a Honda Type-R
  • FRenkie
    honnan lehet blueprintkeet zserezni?
    (a suurland.com-ot ismerem)
    lecciseggiccsetek!
  • youth #2572
    Lion: hogyan csinálod meg hogy HDRI-s kép legyen? vagy csak egy sima fotóra gondoltál?

Frenkie: egyértelmű nálam: TRABI!! :) Ugyanis nekünk az volt régen és nagyon hangulatos... Mostmár Opel van de azt nem szeretem. Kinézetre tetszik a Ford Focus meg a Citroen Picasso...
  • FRenkie
    mi a kedvenc autotok?
  • cskapi
    Nekem nem gond, de jobb lenne egy olyan szervert találni, ami stabilan be van kapcsolva.
    Arra a szerverre csak este 6 után lehet felpakolni, de 2 napja nem volt bekapcsolva.
    Ráadásul csak 800 MB hely van rajta
    Majd még próbálkozom...
  • Aldaryn
    Valahol itt kezdődik az "Evolúció"
  • youth #2566
    Oké! De akkor tényleg nem probléma ez így?
  • Aldaryn
    Sub Object szinten egy elemet kijelölve Detach-elni kell. Amúgy "szétvágni" boolean műveletekkel lehet.
    Rég használtam Lightninget, asszem van valami kontroll, hogy melyik frameknél működjön. Vagy mi.
    De az biztos, hogy a track-viewban tudod az object visibility-t ki-be kapcsolgatni. Vagy a materialét. Asszem... :)) De réges rég nem animáltam, te jó gs....
  • cskapi
    most éppen nem tudok felcsatlakozni sehogyan, pedig be van kapcsolva a szerver
  • youth #2563
    Ha érdekel valakit:
    Ilyen volt:

Ilyen lett:
  • youth #2562
    De lehet hogy ha lesz kedvem még kiigazítom a kocsit mert néhol a vonalak mint mindtam nem pontosak :))
  • youth #2561
    Szia!!
    Kicsit megkésve, de itt van a válasz: box-modelling. (Osztálykirándulás volt 3 napig :))) Amúgy szerintem nem lett olyan hűdejó, mivel a vonalak nem mindig ott vannak ahol kénének :)

Most olvasgatom vissza ki mit írt :))

Cskapi: akkor megoldjátok a feltöltést? beszéltetek? (azt hiszem megint csak pénteken ér rá...)
  • Aldaryn
    Rakjad be pl. egy object-be a betűket, és Sub-Object szinten az azonos színhez tartozó szöveget kijelölve rakjál rá materialt. Így anélkül, hogy a material ID-kkel, meg a MultiSubObject matokkal bajlódni kellen, megoldható, mert a progi ezt automatikusan elvégzi.
    Másrészt, ha a path görbét megkettőzöd, mindegyik első vertexét az animálandó objectek pivotjához rakod, akkor is szépen együtt fognak mozogni, ugyan azon a pályán.
    Ja, és "természetesen" most jut eszembe a legegyszerűbb: Rakjad bele egy groupba a két feliratot, és ezután a groupot animált. :))