63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
hehe 8) ok semmi gond nincs belőle, csak apró kellemetlenség 8) Egyébként nekem is megfordult már a fejemben, hogy valószínű senkinek még csak eszébe sem jutott átkonfigolni a def. billkiosztást 8) -
:)
Látod, igazán egy "Nem vérbeli MAXos" kell hozzá, hogy olyan dolgokat kérdezzen, amire egy maxos nem tudja kapásból (vagy soha) a választ... Mert az ember hajlamos arra, hogy azt, amit hazsnál, elfogadja normaként.
Amióta feltetted ezt a kérdést egyre jobbna idegesít, hogy az egérgombok - úgy tűnik - nem konfigolhatók MAX alatt... holott ez eddig meg sem fordult a fejemben. -
8) -
hmm.. a magyar játékcégek java maxal melózik és nekem is hozzá kell szoknom, ha a többiekkel nem akarok kicseszni 8)
A lényeg az hogy párhuzamosan dolgozom a két szoftverrel (maya+max így szép az élet 8)) és nagyon zavaró tud lenni az a pár centi is. Ráadásul nemcsak a bal gombra kéne konfigolnom. Ez csupán kényelmi funkció lenne. Ha nincs megoldás rá nem gond, csak gondoltam vérbeli maxosok tudtok segíteni 8) -
SoftFX: a CRX-en az ajto meg a motorhazteto nem textura, egyszeruen be van extrudalva. -
Köszike... -
Ilyen statisztikákat honnan tudsz? Érdekelne. :))
Szerintem azért lesz az fR-ből valami. Sőt, talán még egy darabig jobb is lesz, mint a Brazil. Nemtudom.
De már úgyis készül a Brazil 2.0 :DDD -
köszi!!! -
tudja valaki hogy a snap toggle hotkey-je micsoda? -
nekem valami azt súgja hogy nem az ára miatt.
(ugyanis szerintem nem sokan veszik meg...)
-
nenad #2821 finalrender stage 1-bol lesz valami szerintetek?
Csak mert rengetegen atpartoltak mar Brzilhoz/Vrayhez. (30% os arcsokkentes miatt - ha volt fr licjuk.) -
Majd elfelejtettem: Az OpenEXR formátumról található itt egy elég terjedelmes leírás egyenesen a készítőktől:
Industrial Light and Magic OpenEXR
Ha valaki vágja az angolt, annak nagyon hasznos lehet. -
A felvásárlásra talán még esély is lenne! A Discreet elég erőteljes gazdaságpolitikát folytat, igyekszik mindent egy kalap alá gyűjteni... De a Discreet egyelőre nyitottabb a FinalRender felé. -
Jaja... szeretem a feketét. :)) Meg a Holdat... :D
Amúgy hallottatok az új "képformátumőrületről"?
Van már nekünk OpenEXR formátumunk is!
Csak úgy röviden: Ez a fileformátum alapvetően egy HDRI fájlformátum. (A rövidítést még keresem... , szerintem Open Extended Range) A különbség a standard HDRI-vel felületese, és legnagyobb vonalakban csupán annyi, hogy a file méretét optimalizálják zárt intenzitásspektrummal, ami a kép szükségleteihez igazodik.
Az ILM (Industrial Light and Magic) "szabadalma" a formátum, az elterjedését elősegítendő nyílt forráskódú.
A Splutterfish már készített is MAX alá I/O plugint, a honlapjukról ingyenesen letölthető.
-
nenad #2817 van itt valaki aki 25év felett van? :)
-
Srácok!
Mostanában nem nagyon van időm max-ozni, meg fórumozni, de visszaolvasva így a beszólásokat, zajlik az élet ... Ez a találka engem nagyon kíváncsivá tett. Jó lenne összehozni, ésakkor real-ben tapasztalatot cserélnénk. Engem az se zavarna, ha egy Supergames fórum találkát hívnánk össze, mármint a max5-szobából ... Tök poén lenne élőben találkozni. gondoljátok scak el, már több éve, scak kis logókhoz szinekhez társítjuk a másikat - legalábbis én - Pl aldaryn már le nem vakarja magáról azt a fekete szint, vagy Nyiri a narancssárga lilá-t :D Na szal ha lesz valami, ki ne hagyjatok :D -
spline network, a subdiv micsoda?
eg ykérdés: a Snap Toggle- nek mi a hotkey-je? -
Spline network? Vagy Subdiv? -
Megnéztem a nyálcsorgató videókat: hát igen... ha valaki beleássa majd magát a témába, akkor elképesztően szép effekteket tud majd kicsalogatni belőle... :) -
http://free.x3.hu/frenkie/x.jpg
eg ykis kedvcsináló -
én csak poénbol fogom felrakni hogy raj legyek hogy nekem mán megvan a MAX6 :) amugy meg én szerintem (még) nemnagyon fogom tesztelni azt a folyadékszimuláció témakört...de a nyitóképet én is várom :) -
Helyesírási értelmező szótár az "akadémikus" beszólásomhoz:
"stabilizéált" : stabilizált
"kellen" : kellene
"folyadéksziuláció" : folyadékszimuláció
;) -
Hmmm max 5.2??? én csak 5.1-ről hallottam... de szívesen kipróbálnám... mekkora a mérete az 5.2-es javításnak? vagy ez egy külön progiként van?
AMúgy a Character Studiónak én is örülnék ha alap lenne, meg a pluginok, most nézzétek meg a maya-t alig van hozzá plugin, mivel már mindegyik gyárilag benne van... Szerintem ez a jó a maya-ban hogy egybe van az egész nem kell elmenni ide egy Shag:fur-ért ode egy CS-ért... (hozzá kell tennem hogy nem használom a maya-t csak ismerkedés szintjén egyszer megnéztem.. :)) Az lenne a jó ha a maxba belegyúrnák a kiegészítőket... eldobnám magam ha felvásárolnák a Brazilt és az is alap lenne :DDDDDDDDD de ez csak álom szintjén marad....
Minden jót! -
Azaz: és személy szerint nem örülök a 3D studio fejelsztési koncepciójának.
Mostanában úgy évenet jelenik meg egy-egy újabb verzió, félévente meg az aktuális x.1, x.2 stb... "stabilizéált" verzió...
A Discreetes csapat szerintem nagyon elkapkodja a dolgot. Az addig szép, meg nemes, hogy javítani akarnak a dolgon, de talán célszerűbb lenne, ha nem egész verziószámot ugratnának. Mert szerintem annyira nem nyújt többet majd az új szoftver. ez olyan, mint annó a MAX3 és MAX 4 közti "hatalmas" váltás. Az egész annyira volt jó, hogy meg kellet szokni az új UI-t. (Na jó, az UI-t tényleg jól átdolgozták...)
A MAX 5 szerintem kiérdemelte az új verziószámot. Bár igazán az 5.2 tetszik. Márcsak a fagyás "optimalizálás" miatt. De az új render, még ha lassú is, azért megérdemel egy egész verziót. Főleg a radiosity miatt. Az legalább gyors.
Mindezen tapasztalatok után, ami egyszerűbben eddig úgy jöt le, hogy a páratlan verziószámok hoznak érdemi újítást, nem tudom, hogy mire számítsak.
Mindenesetre nagyon tetszik, hogy a max szépen alssan beéri a Mayát integráció területén. Látszik, hogy a srácok ezt a vonalat akarják megnyomni.
Elvégtére a MAX 5-nek már szerves része volt a Reactor, ami szerintem baromi jó, (csak a ruhaszimulációs algoritmusokon kellen dolgozni egy kicsit), s szerintem lassan talán egy Character Studio (lite) is az alpcsomag része lesz.
Gyakorlatilag a részecske-alapú folyadéksziuláció (A hatos verzióban ezért egy YEEEAH!), meg a "haj" "szőr" dolgok (paint effects?? :DD) hiányoznak belőle igazán.
Szerintem ha a hatosban nem is, de talán a 7-es verzióban már ezekhez hasonló dolgok is belekerülnek a pakliba.
Csak nehogy aztán rossz leosztást kapjunk.
Mindezek ellenére nagyon várom. A legjobban abban reménykedek, hogy a nyitókép szép lesz. :D -
Hát nem is! -
EZ NEM LEHET IGAZ :) :(
Örülök, mert végre 6-os lesz (javítás, jobb dolgok,stb).
Szomorkodom, mert MEGINT EGY KÍNLÓDÁS LESZ MEGSZEREZNI EGY RENDES ISO-t...:)
LionTR: a CRX-eden az ajtó/motorháztető elválasztása a testtől ugye textúrával történt???
Youth: én sem pesten lakom, de tényleg jobb lenne ott...nyár végén vagy ha nincs meleg...
Én nem gondoltam konkrét PC-Party-ra, de lehet róla szó. -
C O O L !
-
.................................::::::::: 3ds Max 6 !!!! ::::::::::.............................
Képzeljétek most ovastam egy nagyon rövid cikket a max 6-ról... (én meg azt hittem majd jópár év múlva jön csak ki... hát!!!!) Ha tudtok látogassatok el ide:
http://209.61.233.95/d21/asp/main_d21.asp?fo=Let%F6lt%E9s&ro=Bemutat%F3k
Van a max 6-ról videók is, le lehet ingyér tölteni csak regisztrálni kell magad, fél perc...
Akinek nincs türelme elmenni ide itt egy idézet:
"A hatos max egy új részecske-áramoltatási rendszerrel, a Particle Flow-val fog kibővülni. A letölthető avi fájlok révén képet kaphatunk arról, hogy mire is lesz képes a 3ds max újabb verziója."
-
de ha a linket beillesztem akkor frankó, csak magától nemjeleníti meg -
Hát nem tudom hogy mi lehet ez a 404 mert tesóm gépén sem jött elő... érdekes mindenesetre... nem tudom mit tegyünk... :(
Ami a Maxot illeti, szerintem kibírom már azt a pár napot, addig meg nem csak kibírjátok kép nélkül :)) -
Megnéztem Operával. Ott is 404. Úgyhogy ez nem explorer hiba.
Amúgy a mindegy-et úgy értettem, hogy:
Ha lesz, akkor elmegyek, ha nem lesz, akkor nem megyek. :))
Amíg nincs Maxod, keress a Rhinohoz valami raytrace renderert. Jó lenne pár szép kép... :) -
Azért nem tudom mert Rhinoban rendereltem le majd átrakom Maxba ott fogom a képeket csinálni róla, de ahhoz kéne Max namármost a Maxnak hely kell ami viszont nincs a winyómon mivel 200 MB van ami az XP-nek is kevgés, jövő héten kapom csak meg a kicserélt winyóm (tönkre ment ugyanis)
A 404 pedig nem az én hibám, régen nekem is volt ilyen, mikor újraraktam az XP-t elmúlt.. valami hibája lehet az Explorernek (szerintem)...
Bye -
fasza a trabant,de mé nem dobod fl egy kis színel? :) -
404 -
Amúgy hogy érted hogy "semleges"? Ha lesz jössz ha nem nem? :) Vegy hogy érted? Vagy ha meleg van mindenre ezt mondod? :D -
Ha fogom, és külön megynixtom a liket egy explorer ablakban, akkor szépen behozza... Ezután ha vissaztére ide a fórumba, akkor már hajlandó betölteni a kis piros x-ek helyére... -
Vagy nektek bejönnek a képek? -
Nem értem... Inkább a linkek:
http://free.x3.hu/youth3d/trabiWIP08.jpg
http://free.x3.hu/youth3d/trabiWIP09.jpg
http://free.x3.hu/youth3d/trabiWIP10.jpg
http://free.x3.hu/youth3d/trabiWIP11.jpg
http://free.x3.hu/youth3d/trabiWIP12.jpg -
ÓÓÓ a pi***ba!!!
-
Üdv!
Pár képet ha berakok remélem nem lesz baj...

(Ezek Rhino renderelével készültek, nem Flamingo...)