63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Ja alakul már az én kocsikám is, most így áll:
http://free.x3.hu/sawo/6.jpg
Még kell egy kis vertex tutujgatás, mert sok helyen hibás ...
-
Ez a HDRI még nekem is kicsit nwecces téma, pedig nagyon érdekelne. Csak hogy tisztázzuk a dolgokat. Akkor amikor a HDRI shop-pal egy bitmap-et HDRI-vé konvertálok, akkor elvileg többletinformációval ruházom fel igaz? És ez kicsit olyan, mikor a sztereóból akarok dolby surround-ot, hogy nem lesz tökéletes, de valamennyire működik? Jól sejtem, hogy erről van szó? -
Hogy mondjam magának? :))) Zoxigén...
:DD nagy fej az öreg! -
előbbi kérdésedre: HDRI az a képet jelenti
HDRI=high dinamic range image...IMAGE. Teccikérteni? :) -
Oké, megértettem...
De a panorámát nem tudom elforgatni :((
Van egy engle box. Abban van U, V és W... az U-t és V-t állíthatom bármire, nem mozdul a kép :8 csak ha W-t űállítom akkor mozdul ami mintha Y tengelyel való elforgatást eredményez (vagy x...) a lényeg hogy nekem Z tengellyel való elforgatás kéne dehát az U és V nem használható :( mit tegyek? -
A panoráma kép attól panoráma, hogy nagyon széles a látószöge.
A HDR kép meg azért HDR, mert a pixelinformációt lebegőpontosan tárolja (leegyszerűsítve) -
A panorámakép és a HDR kép KÉT KÜLÖN DOLOG. Olyan, mint a "négyzet alakú kép" és a "színes kép" , lehet találni négyzet alakú színes képet, de attól, hogy egy kép színes, nem feltétlen négyzet alakú, és fordítva.
:) -
Oké, köszi kipróbálom!
Akkor most tisztázzuk a HDRI az maga a hdris kép vagyis az a többletinformáció hogy más fényerősségnél nem szürkés lesz (ha pl sötétítjük a kéket, hanem sötékék ahogy írtasd abban a tutorialodban...) És végül is nem minden panoráma HDRI... Ugye? vagy most még jobban megkavartam? :/ -
Tudom, ez enm ennek a helye, de:
A HDRI nem azonos a panotámaképpel!!!!
Grrr.... Brrrr....
Amúgy válaszolva a kérdésre: A map beállításainál van egy "Angle" box, abban tudod beállítani a kép elforgatását. Az U, V, W értelemszerűen X, Y ill Z tengelybeli forgatást eredményez. Próbálgassad csak nyugodtan. Legegyszerűbben úgy lehet elképzelni, hogy egy panorámakép használatánál, ami egy gömbre feszül, a gömb kerül elforgatásra.
Mindezek mellet megjegyzendő, hogy pl. Screen mappolásnál a W tengely a nézősíkra merőleges középponti döfőegyenes. -
Erre én is gondoltam, de nem így szeretném megoldani... amikor már a milliós polygonhatárt veri a tárgyak összessége akkor csak van valami... Látamm UV-jét is de ez nem megy... -
a válasz egyszerű:kijelölsz mindent a scene-ben és elforgatod negatív irányban :)csak vigyázni kell mert a kamera bénan fordul el ezért azt utána tegyél be. -
Üdvözlöm a kedves egybegyülteket! :)
A kérdésem HDRI-vel kapcsolatos: hogy lehet elforgatni Z tengellyel a HDRI-s képet? (van pl egy nap a kép jobb oldalán és én azt szeretném hogy kicsit arrébb legyen vagy teljesen máshol...)
Előre is köszi -
Laszti tipp: Ezek az izék mindig lele vannak egy rakatt matricával, szerintem kellene rá egy-kettő. :) -
Aha. -
A lámpabúra nagyon vastag tejüveg. Ilyen vastagság mellett szinte egyáltalán nem átlátszó ez az anyagtípus. A végső rendereken majd lesz egy kis átlátszósága, de egyelőre az hatalmas számolást ígényelne a géptől.
A vasrudak, (itt acélrudak :) ) teljesen le vannak modellezve.
Ja, válaszolva a kérdésedre: a búra "átteccősége" nem textúra, hanme SSS shader. Teljes egészében számolt dolog. (Brazil)
De lehet, hogy az anyagon belüli szóródást lejjebb kellene venni... Megnézem.
Majd ma reggel ügyködök vele, aztán jöhet az újabb kép. :) -
a vasrúd(bár lehet aluminium is) tényleg ottvan hiszen látszik a kis résen keresztü is.ugye Al? -
Aldaryn! Lehet 1 tippem, a lámpával kapcs? Gondolom ez egy üvegbúra, amit a lámpa átvilágít Látszik, hogy négy vasrúd belülről merevít. Viszont az is látszik, hogy ezek csak textűrák. Vagy rosszul gondolom? -
OK, van még egy két ötletem nekem is, csak a nagy gondom az hogy itthon nincs PC-m!
-
kicsit "mocskold össze' azt a makulátlanul fehér focilabdát! :) -
Köszi Frenkie, kritikákat elfogadok, de annyit hozzátennék a fényekkel meg egyébbel nem nagyon foglalkoztam. De majd jön egy tutibb változat:) -
ha nem jönne be(
)
http://free.x3.hu/frenkie/flego%20lasztija.jpg -
ez itt fle go lasztija.megkért hogy tegyem be.
-
Oké... lehet benne valami. Majd a színekkel játszom még egy kicsit. -
hi!
berakod a kicsomagolt 4.x es fájlt a plugin(s) mappába.a MEXBEN A UTILITY fülnél lesz.ez a create paneltől jobbra van.itt a more-ra kattintasz és a listában lesz a glue. a többit elmondtam régebben tekerj lejebb!sok szerencsét! :)
Aldaryn->szerintem is túl komor,rakj bele egy kis ciánt meg egy kis türkiszt :) -
-- Isten hozott a megkínzott álmok temetőjén kapujában... nem fogsz sezllemeket látni, és nem hallasz majd távoli sikolyokat, itt te magad vagy a kóborló lélek, és az egyetlen hang, amit hallasz majd, az a sjaát alhaló hörgésed... --
Természetesen a végső kép sötétebb lesz. :) -
Kritika kell? hát tessék: :DDD
A modell nagyon szép! de nekem a színe nem tetszik a lámpabúrának, nagyon sötét így a kép, elég gyászos... szerintem dobd fel egy kicsit... -
Hell! Mostanában alig volt az ercunkba nyomva kép. :) Bedobok egyet:

Lehet, hogy nem jön le, de ez egy lámpa, elég kezdeti stádiumban van. Amolyan design center. Nagyon csípem az art deco-t, meg a mostani tiszta formákat.
Kritikát és ötleteket szívesen fogadnék. -
Quasar #3103 Na van egy pőroblémám. Azt mondtátok töltsem le a gluet, még az oldalt is megadtátok. Ez a plugin hogy mukodik? Hova tegyem? Meg mikor kicsomagoltam, az otpontegyeshez nem is volt, csak 2.x 3.x 4.x -ekhez.
Help -
Gabo #3102 Beraktam a kedvencek közé az oldalt. Jó textúrákból sosincs elég. 
Ha valahol elakadsz, vagy bármilyen kérdésed van, akkor ne kímélj minket. Szerintem mindenki aki tud, az segít a másiknak. -
Köszi a tanácsokat! Igen, egyenlőre még tanulom a témát, nagyon érdekes. Pont az tetszik benne, amit te is írtál: "egyszerre kell szobrásznak, festőnek és fotósnak vagy filmesnek lenned."
PHshop és megfelelő textúra mennyiség (bár ezzel úgy vagyok, hogy mindig kell/van új és újabb)megvan, de előbb az alapok - mint ahogyan Te is írtad.
Tegnap csináltam egy rozsdás hordót, roppant büszke voltam magamra. :) Bár egy csomó dolog még nem tiszta előttem, de azért alakul. A fény/árnyék dolog nagyon izgalmas lesz, hiszen ezekkel lehet igazán dobni egyet a kép hangulatán.
Köszi mindenkinek a segítséget!
Ja és textura ügyben: http://gallery.deviantart.com/textures/
Rengeteg textúra minden stílusban.
Az alapoldalról (www.deviantart.com) indulva a bal oldali menüben sok-sok jó dolog van ám! -
Gabo #3100 ricoo:
Nem biztos, hogy hibáról van szó. A legtöbb programnál meg lehet adni, hogy exportáláskor és konvertáláskor a keletkező állományban lévő objektumot mekkora polygonszámmal hozza létre. Nézd meg, hogy találsz-e ilyen opciot valahol. -
Köszi!
Frenkie: neked keresek majd valami jót! lehet hogy van csak át kell nézni a több giga textúrát :))) -
Gabo #3097 cenobit:
Most az elején azt javasolnám, hogy egyenlőre hanyagold a külső renderelőket és plug-ineket. Először egy jó áttekintést kell szerezni a program működéséről.
El kell sajátítani legalább nagyjából a különféle modellezési technikákat, az anyagok, textúrák használatát, a kamerák és a megvilágítás kezelését. Érdemes a különféle megvilágítási számításokról ("hagyományos", GI, radiosity) is némi áttekintést szerezni. Amíg ezekben jártasságot szerzel, addig a Max alap képességei is elegendőek lesznek. (Csupán azokkal is lehet élethű és látványos képeket készíteni.) Utána meg ráérsz a különféle renderelők és plug-inek beállításaival szenvedni.
A modellezés elég szubjektív dolog. Általában egy adott eredmény eléréséhez több különféle módszer is rendelkezésre szokott állni. Mindenki az alapján dönt, hogy neki mi áll jobban kézre.
Textúrázáskor és az anyagok elkészítésekor valószínűleg nagy hasznát fogod venni a 2D-s tapasztalataidnak. A Max mellé egyszerűen elengedhetetlen a PhotoShop és egy jó kis textúra gyűjtemény, de azért a procedurális textúrák használatát is érdemes jól elsajátítani.
A kamerák és a fények kezeléséhez a fotózás és a filmezés adhat jó alapokat. Ez az a terület, amit sokan el szoktak hanyagolni. Pedig ezen múlik talán leginkább egy kép sikere. Lehet akármilyen szépen kidolgozott a modell, vagy jól kivitelezett a textúrázás, ha a rossz megvilágítás miatt ez nem érvényesül.
Egyébként szerintem az egész 3D-s CG-ben a legjobb, hogy egyszerre kell szobrásznak, festőnek és fotósnak vagy filmesnek lenned.
-
-------===KÖZLEMÉNY===---------
hi!aki szert mIRCezni az majd nézzen be a #3dga szobába itt vagyunk 3d-s emberkék... -
Párat átküldtem mazsolázgassatok. -
hi!nekem jöhet korlátlan mennyiség
[email protected]
más: tud valaki katonai mintázatú textúrát?(tankra)
thx Fle gó -
Ó köszi, jó lenne! Az e-mail címemre küld légyszi, de 1 üzenet csak max 1MB csatolt fájlt tartlmazhat asszem :( vagy ha nagy gond elküldözgetni részletekben (ha nagyobb mint 1 MB) akkor esetleg ha mondasz IRC vagy ICQ címet...
Köszi
Bye -
Frenkie milyen cimre küldhetem és hány megáig? -
engem rozsdás érdekelne... -
Youth ha érdekel van pár jó rozsdás vas textúrám, vagy photoshopban is lehet csinálni egészen jót.