63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Fle Go. Elfogadod egy dilettáns véeményét a kocsikádról? Próbáld az edge-ket egyenletesen elosutani a motorháztetőn, és az ablakon, mert így látszanak a törések.
Ja és tudnál csinálni magadnak illetve a nickednek egy képet? -
cskapi #4153 Mr. Peter
javaslom az alábbi 3dsmax könyv letöltését
nasznos olvasmány
http://cskkapi.uw.hu/3D_studio_max_hun.rar
Ha lejött, nevezd át pdf-re -
http://209.61.233.95/d21/asp/main_d21.asp?fo=K%F6nyv&ro=K%F6nyv&re=1053514534
erre gondoltam... de mondom menj el egy egyetemi könyvesboltba és ott találsz max bibliát... de ha neten nézegetsz tutorokat és közben ismerkedsz a progival az is elég hasznos tanulás... pár kétségtelen hogy a bibliából többet tanulsz (de az inkább elmélet, de jó!!) -
Nem, sajnos nem elég. :(( Igen JPG mintás lesz a háttér. Mivel maga a scene is 1024x512-ben, vagy 1600*800-ban van renderelve...
Megnézem, ha találok helyet akkor felküldöm az MR-t. Oké? Szeptembertől megyek pestre, ott majd lesz gyors netem. -
nenad #4150 a net csatlakozasom gyors. 600kb/s ezen nem mulik fel tudod tenni valahova? -
nenad #4149 klikkelj ra a texturakra es mindjart kapsz nagyobbakat tobb mint 1024 szelessegu bovel eleg szerintem... -
Látogass el a www.render.hu -ra és ott letöltések ott találsz egy 3ds max 4 könyvet... kezdésnek kiválló!!! de ha van pénzed is keress fel egy egyetemi könyvesboltot és keresd a 3d studio max bibliákat már van 4, 5 is de angolul még csak asszem... de a design21.hu -n van magyar max 5 könyv (gyakorlatok címmel asszem...) -
Üdv Emberek!
Ime a legujabb, kocsirol pár kép ( ez ugyan az a honda CRX csak átdolgozva, kb 10 óra munka van benne eddig teljesen ujra csináltam az egészet a múltkorihoz képest, a renderelt képen pedig csak 1 az iteration.
http://www.redrival.com/flegos/hondawireframe.jpg
http://www.redrival.com/flegos/iteration.jpg
http://www.redrival.com/flegos/perspective.jpg -
Az 5K, vagy nK (n = {4,5,6,7,8,9}) zászló mindenképpek kinn lesz. Az egyelőre készül. :) -
hmm, az 5let teccik, de fog az annyira látszódni,? ... fog mert majd úgy csinálod. Figy Aldaryn. Nem lehetne kirakni a parkoló fölé egy ilyen nagy vászonreklámot, amin rajta lenne, hogy 5K SG fórum max találkozó? És az értelmet adna a lepraparkoló VS csillivilli kocsi ellentétnek. Mondjuk egy reaktorral ruhaszimulációval, meg hátulról egy kis windd a zászlónak, és tök élethű lenne. Aztán, ha lekonvertálod mesh-é a szimulált állapotot, akkor még kiszámolnitatni se sok idő. -
Most álltam neki az optimalizációs procedúrának parkoló ügyben. Szerintem előbb, utóbb le tudom szívni a renderidőt. Meg még pakoltam rá pár dolgot, hordókat, rozsdás csöveket, stb...
A betonra fújós dolgot meg úgy gondolotam, hogy kimész a házatok elé, vagy valami eldugott helyre a sötét aszfaltra, és felfújsz egy szignót fehér festékkel. Lekapod géppel, és akkor meg is van a maszk, egy kis photoshop munkával.
És így tényleg eredeti lenne. :) -
Ja, én sem vagyok velül kibékülve... ;) Talán ha lenne DreamScape2.0-ám, akkro szebben meg tudtam volna csinálni textúrafelhasználás nélkül.... -
Nagy... :((( De megnézem, ha van connectionöd, akkor már nem annyira. :)
A felhők DreamScapepel készültek, első sorban azért, hogy legyen a képen egy felbontásfüggetlen, procedurális 360fokos égbolt. Az 1000skies-on elég kis felbontásúak vannak csak kirakva mintapéldánynak. Mondjuk egy-két olyan 10000x7000px méretű nem lenne rossz... :) -
a parkoló még mindig tetszik,és az elrendezés is,más kérdés hogy nemtudjuk még hány autó lesz(mert szerintem több mint 6)
a betonrafujást hogy gondoltad? -
Zsír leaz az elrendezés ;) Először nem értettem, hogy miért kell félkörbe rakni a kocsikat ha egyszer fel van festve a parkolóhely, de így jobbAN LÁTSZÓDNAK A KOCSIK. mERT KÜLÖNBEN A HÁTSÓ KOCSIK NEM LÁTSZÓDNÁNAK ANNYIRA. Bocs caps lock :P Akkor marad ez az elrendezés? Lehet előrre lestoppolni helyeket? :DDD Én nem akarok középre kerülni, lesznek az enyémnél dúrvább verdák is :))
Aldaryn, sehogy sem lehetne rábeszélni téged erre a 4K-s fényképes dologra? Tényleg jó lenne látni mindenkit, hogy kiknek osztjuk itt az eszet már mióta ... Fren]{ie-t már láttam, mert múltkor dumcsiztunk webkamerán, de jó lenne látni a többieket is. Mert az az ominózus MAX-os tali, amit annyira emleget mindenki, szerintem olyan mint az üveghegyek: hogy hol volt, hol nem volt ... -
Ez volt a cél :) feljebb vettem a mélységet hogy a fülét meg az orrát teljesen átvilágítsa a fény... de ez csak amúlyan unaloműzés volt mivel még meg kell csinálni a haját és akkor jöhet a végleges... -
Aldaryn: naggyon pöpec a parkoló pontosan ilyen volt a képzeletemben és lám megvalósult:) Szerintem frankó lesz ezen a kietlen helyen egy csomó csili vili verda!
A fényképes ötletet én is támogatom, és még a képhez hozzáírnánk ki hová valósi, mert azok akik egy városban laknak akár személyesen is találkozhatnának, segíteni egymást meg megvitatni pl egy sör mellett a maxos tapasztalatokat problémákat. -
nenad #4135 jo lesz ez a kep, mondjuk a felhokkel nem vagyok kibekulve... :) nezz el ide>
http://www.1000skies.com/
mekkora a mental ray? -
Elkészítettem a parkoló következő fázisát:
Itt van
Sajnos nem volt türelmem végigvárni, amíg befejezi a képet, mert kicsit nagyra állítottam a mintavételezést (2,3) meg sok a GI bounce. Úgy tűnik, hogy a végső képen majd Photon mappingot kell használni Regatheringgel, hogy a 3-4 bounce ne legyen ennyire tetű.
Szal még dolgozgatok rajta.
Az igazat megvallva a lényeg most a kocsik elrendezésében van. Szerintem, jobban mondva Lion szerint ez lenne a legjobb megoldás.
Még valami: a betonra mindenki ráfújhatná festékszóróval a nevét. :) Ha teheti, akkor élőben, és azt lefényképezve. Szerintem jó ötlet.
Ja, a kocsit ne merjétek kritizálni, mert nem én csináltam, csak letöltöttem gyorsan valahonnan egy autó formájú képződményt, amit tesztnek lehetett használni.
A kocsikon carpaint van, és egyenként kb 100e face-ből állnak (Úgy 40-50e poly) -
De van MR-em, nem a legújabb, az iagazat megvallva nem nyűgözött le annyira, hogy beszereztem volna a legújabbat, de olyan van, ami minden további nélkül fut XP alatt is. Jobban mondva nekem csak XP alatt fut.... :) Asszem mindenképpen NT kell neki.
Más: Amúgy nekem a Brazil csúnya bugokat szokot szülni, ha a Grid, vagy egyéb beállításba belepiszkálok. Az alap presetek jó dolgok, de érdekes módon pl SSS használatakor furcsa "elkockásodást" okoz. Persze ez csak amolyan saját tapasztalat. Szóval hogy én is szidjam már a Brazilt egy kicsit. :D -
Na jó, nem lehet olyan rossz dolog. Átgondotam a dolgot. Benne vagyok. :) -
nenad #4131 alardyn nincs valamilyen mental rayed ami fut winXP alatt. Ha lehet ujabb, megnezenem a scanlineja mit tud. esetleg mast is de ez erdekel elsosorban. -
nenad #4130 brazilban eleg korulmenyes, vrayben nagyon egyszeru, es latvanyos is a sebessegnovekedes,
Komplex sceneknel jol jon amikor az ember be szeretne allitani a fenyeket. Pl van egy scened ami 8 perc alatt szamol le, most a qmc atallitasaval (minosegromlassal de nem olyannal mint az alacsonyabb mintavetelezes) 30 masodpercre le lehet szoritani.. -
szerintem poén a fotós dolog :) -
aniko #4128 Igen, örömmel beszállok :) -
fasza a fejed :) nem a 100x(szép)100 as hanem a wax-dofos,de ettől a waxtől olyan mintha épp egy gumifej sorozatgyártása történnék... :) -
csak ma 100 hozzászólás született vagy még születni fog...
én hétfőn elutazok úgyhogy további jó munkát mindenkinek!!!!!!! (holnap még felnézek asszem... addigra meglesz az 5K :DDDD) -
Nyiri #4125 ha ilyen utemben haladtok a dumalassal, akkor 5000. hozzaszolasra lesz meg a kep :D -
Hiányoltam is fR-ben.... :)) Viszont Brazilban elég "kínai" a beállítása, sok mindent neveztek el barzilosan. Érdekes, de a Samplerelés beállításait akár shaderbe is lehet prgramozni Brazil alatt. (Gondolom uyagn ez megvan szinte mindegyikben...)
A raytracelés gyorsítását, vagy éppen lassítását jó móka kikísérletezni. -
Semmi alapja állításodnak :DDD na jó bevallom mindenbe teszek DoF-ot és???? attól még ember vagyok :DDD -
Mből gondolod a DoF-ot????? :DDDDDDD -
Gyerekek, azért valamit találjunk ki. Elég égő, hogy a hőn várt képet Ms Paint-ben szerkesztették (nem tom ki :P) 10 mp alatt. Ha a fénykép nem jó - bár szerintem nagy poén lenne - akkor mondjatok vmi mást. Anikó, ugye te is beszállsz az %K-s autós projectbe??? -
nenad #4120 na azert ne tulozzunk, ez a srac egy ket hetet dolgozhatott rajta... :) -
És nem csak a wax materialt imádod, hanem a DOF-ot is. :)))))) -
nenad #4118 hat igen, probald meg openGLben, ha ugyse jo probalj drivert frissiteni, ha ugysem, akkor...
software rendering. Eros procival elvezheto :)) -
CGTalkon egyszer mozgott egy kép.... Egy robotot ábrázolt, aszméletlenül jól betextúrázva, és hihetetlenül jól felépítve, Awardot is kapott...
A srác AutoCAD-ben, 333MHz-en csinálta 1 évig.... -
nenad #4116 a renderer "magjabol" kijovo adatnak(raytracing) ez az elso szuroje. Erdekes hogy errol igen keveset irnak is, es tudnak is. Sot pl Finalrenderben asszem bele sem tettek a belepiszkalas lehetoseget. Barzilban meg Vrayben benne van -
Sziasztok!
Rég volt képem itt:

http://www.redrival.com/Youth3d/angelina/waxlady02.jpg
Nem tudom miért nem csinálok szokványos dolgokat, de hát imádom a wax materialt hát ame a kép :) -
aniko #4114 Köszönöm a válaszokat :)
Az már biztos, hogy AMD lesz, mert nincs sok pénzem. Akkor igyekszem Barton magosat venni, és min. 512 MB 400as ramot. Egy ATI 9600 Pro -t sikerült nemrég szereznem, ő marad, de sokra nem tudom használni, mert ha beállítom a Maxban, hogy Direct3D-ben dolgozzon (ha jól tudom, ekkor dolgozik a kártya), ekkor gyorsabb ugyan, de mentéskor a Max kilép, és utána a file hibás lesz, és nem lehet megnyitni. :( Nektek is csinált már ilyet? -
nenad #4113 Alardyn >QMC sampler