63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #5194 aha :) -
nenad #5193 furmanyosan kell beirni?
-
Flego!
FTP-zni tudsz? vagy van Windows Commandered? -
Nenad!!!
A freeweb 1 hibája: Íg kell megadnod a linket:
http://www.freeweb.hu/losbelos/kep.jpg
figyelj arra hogy elől van a ww.freeweb.hu és utána a többi, különben nem jó -
nenad #5190 lassuk mukszik e
-
Youth: a freeweben nyitottam tarhelyet de oda hogy tudok belepni? csak a levelesladaba enged... -
Igazad lehet. Tényleg diffuse-ra valami jobbat kell használni :) -
nenad #5187 SAWO azert azt a woodot ne hasonlitsd ossze a simbiontal, mert oriasi a kulonbseg koztuk. Lasd kepek.
Ami azt illeti szerintem nem is igazan erre vannak a procmapok barminek is hijjak oket maxban. Inkabb bump/ref/refr/opac. stbre. Ritkan hasznalhatok diffuse slotban... -
nenad #5186 Youth! ez a kep nagyon jo!
>>http://www.freeweb.hu/youth/mp3player/19.jpg<<
meg volt nyitva a hatterben es csak most vettem eszre.
:))
-
Ohh koszi Youth
-
Relaks: igyekszem mashonnan majd feltolteni a kepet...keresgelek valami normalis tarhelyet...esetleg tudtok valami jot?
Youth: az utolso kompozicion nagyon allat a fa textura!!! Szinte igazi! -
Flego!!!!Freeweb.hu Itt tudsz csinálni ingyenes tárhelyet és még külföldről is jó!!! -
Gabo, a proeedurális mapokra visszatérve. Van egy wood nevű proc. map a max-ban. Tdna nekem mutatni valaki egy olyan képet, ahol ezt amap-ot használva élethű fakérget lehet csinálni vele? Nem kötekedésképp kérdem, de nekem még nem sikerült. -
Flego, lécci olyan helyről linkelj, ami meg is jelenik! -
Aldaryn: Letöltöttem azt az öregítő ingyenes plugin-t amit ajánlottál, de annyira nem tudom használni, hogy még a hozzá kapott próba file-ban sem találtam meg egyáltalán a pluginnak még csak a kapcsolóját sem. némi helpet tudnál mondani, amin elinduk6nék?Köszi -
nenad #5179 sketchup3-t ?
nagyon gyoooo
piranesi az ami a skethcupban nincs benne, de hogy mi is konkretan.. na varjal feltoltom.
http://free.x3.hu/losmurdello/Features.exe ~250k-projector
http://free.x3.hu/maxsg/Features.swf ~3mega
egy helyre rakd oket es inditsd el az exet.
Aztan csodalkozz :)
-
nenad #5177 hat nem teszel bele lampat csak sima gi. En igy csinaltam de ugy is lehet hogy egy direct lightot(lefele celozva) az tutira megoldja a dogot. Utana photoshopban tweakeltem egy kicsit. -
Húú ez nagyon fasza, na elkezdek akkor én is szórakozni ezzel a procedruális dologgal...
Íme Spotlamp textúrájával(displacemap-et is használtam...): KÉP Nekem nagyon teccik a textúra... Vélemény?
Bocsi hogy ezzel fárasztalak titeket, de jóra szeretnbém megcsinálni...
Nenad: ha felülről remdereleld le a fát akkor hogy csinálod hogy egyenletesen kapja a fényt? -
nenad #5175 http://free.x3.hu/losalamos/fa2.jpg
az alabb leirt modon rendereltem a texturat es azt hasznaltam fel. van egy kis glossy reflection is rajta hogy mattlakkozott hatast keltsen. -
nenad #5174 nemtom brazilba hogy van de azt is csinalhatod hogy top viwebol renderelsz kepet es azt hasznalod texturakent.
-
nenad #5173 ha nincs reflection map slot a simbiont matban akkor notepaddal szerkeszd a filet, keresd meg a reflectivity parametert es adjal neki 0.1-t vagy mast (lehetoleg ne 1 mert akkor nem fogsz latni a matbol semmit) ments es amikor behivod maxba ismet ott lesz a slot... :)) -
nenad #5172 dehat ha kirobaltad a simbiontot es letoltotted a shadereket (kb 300) akkor neked is ott kell hogy legyen.
A tx_interior folderan az flooring oak file. Gyakorklatilag minden parametert lehet valtoztatni...
trukk mindenkinek
-
Hűha ez tényleg jó!
Én most kaptam Spotlamptól egy texrtúrát, most azzal próbáloim 40 perc kb és lesz kép :DDDD
Nenad fel tudnád tölteni a materialt? -
nenad #5170 na sikerult belonom a simbiontot. Itt egy tesztkep farol. Szerintem ez jol nez ki..
http://free.x3.hu/losalamos/fa.jpg
Andi is nagyon csendben van mostanaban :) -
Na, srácok azt hiszem nagyon hosszú idejig ez volt itt az utolsó hozzászólásom. Majd egyszer még találkozunk!
Addig is mindenkinek nagyon jó munkát, meg további kellemes létezést!
- Aldaryn -
A MAX procedurális fájával, abból is 2-3 kombinálásával, noise mapokkal, és egy speckle mappal nagyon élethű fát lehet csinálni. Ha Még egy Gradient Ramp-et is belekeversz a dologba, akkor egész gyönyörű préselt (egymás mellé) falemezt kapsz... :D Szerintem nagyon jól használható, csak egy kis tweakelés kell hozzá.... :)) -
Quasar #5167 Hitok! Tudtok e abban segiteni hogy én egy matricát szeretnék rá tenni a meglévő anyagra, és azt hogyan kell? Vagy inkább egy tutorialt tudtok e valahol? -
nenad #5166 sajnos nem tudok segiteni, ugy nez ki kinez itt egy windoz reinstall, mar nem is tudom mikor nem volt. A lenyeg a "multkori" max5 uninstallt kicsit gyorsitott tempoban vegeztem el.
es eszerevettem hogy egy ket plug nem akar mukodni. A hulyeje a sajat filetipusara azt mondja hogy ismeretlen. :(
-
Mé vagyok béna????
Mi van? :) -
Gabo #5164 Frenkie:
A procedurális mapokat a rendszer valamilyen matematikai formula alapján generálja. A legtöbbször különféle fraktál számításokat használnak hozzá. Az összes olyan map amihez nem egy konkrét bitmapot használsz fel valamilyen szinten procedurális map. Ilyen mapok a különféle hullám minták (wave), az alapnak számító pepita map (chekker), a bump (itt most nem a test felületére vonatkozóan) és persze még akad egy csomó belőlük. Nagy előnyük, hogy a renderelés felbontásától függetlenül mindig éles képet adnak. Míg pl. egy bitmap textúra a felbontás növekedésével a renderelt képen egyre pixelesebnek, elmosottabbnak látszik. Másrészt a természetben előforduló dolgok többsége fraktálokkal jól közelíthető (pl. a fa gyűrűi vagy hosszanti mintázata) így megfelelő bitmap textúra helyett jól használhatóak ezek a minták is.
Jitter sejtésem szerint arra vonatkozik, hogy mennyire legyenek véletlenszerűek a minták. Valószínűleg némi véletlen "zajt" vissz a mintavételezésbe. -
nenad #5163 de bena vagy! :)
az egyik pont ugy nez ki mint az elso fas, na lassuk csak.
:) -
A procedurális map egy olyan map amit algoritmusok írnak le, vagyis végtelenbe nagyíthatod, csökkentheted... Pl ha olyat akarsz hogy hólyagok legyenek egy 5000x5000-es lapoin akkor nem csinálsz hozzá 5kx5k-s képet hanem procedurálisan oldod meg megadod hogy milyen távol legyenek a hólyagok stb...
Ha nem jó valami szóljatok, mindenki tévedhet és téved... -
Köszi Nenad, de nekem nem tetszik ez a procedural shader... vagy csak én nem tudtam jót összehozni 
Nincs más ötletetek hogy mit rakjak alá? cgtalkon Graff azt mondta hogy tegyek alá üvegasztalt... hát nem is tudom... Nekem tetszik ez a fa... vagy ez túl örreg hozzá? dehát ha kirakom kerti szar asztalra akkor ez ven :DD
Mi légyen akkor? -
2 kérdés:
mi az a procedúrális map?
és a brazilnál a samples alatt mi az a jitter samples?
köszi -
a sampling inkább 22 legyen, a view rate és a sec rate értéket növeld kicsit,és ha beraknál a földre valamilyen textúrát,jobban látszódna hogy hogyan töri a fényt -
Kék dolgok vannak a képen -
Nyiri #5157 flego: nem latszik semmi, csak egy redrival logo -
Udv Emberek!
En mostansag csak ismerkedek a dolgok lenyegevel, fokeppen render progival meg bevilagitassal. Szoval probalgatom mi mire valo es mit eredmenyez. Ez a kep is ennek az eredmenye, de van benne valami bibi, mint ket objectumon ugyan az a brazil glass material van, meg is a kup nem az igazi mi lehet ennek az oka?
Image sempling 1/3
GI-nel Shade rate 0/0
renderido 45 perc volt
Bocsesz a nagy kep meretert!
-
Gabo #5155 Aldaryn:
Köszi a linket!
A kosz generáló plug-in a következő témámnál azt hiszem felettébb hasznosnak fog bizonyulni.
-
Gabo #5154 Youth:
Én is pont azt akartam tanácsolni, mint ami Nenadesz. Ha nem találsz megfelelő textúrát, akkor elő kell venni a jó kis procedurális mappokat. Megfelelően beállítva őket a legtöbbször jobb hatást lehet elérni, mintha ragaszkodnál a bitmappokhoz. Ráadásul kevesebb memóriát is zabálnak sejtésem szerint.
Tegnap megnéztem a képeidet a discman-ről. Nem lesz rossz. A padló anyagán tényleg érdemes javítani. Jobb textúra, lakkozás és némi finom bump map, jó hatással lesz rá.