63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #5482 az konnyu gyorsan meglesz. Asszem nekem ujra kell modelleznem a lancszemet mert maskepp nem lehet magoldani hoogy ne dobja le :) -
Quasar #5481 Nenad: Ez nagyon teccik. :) Próbáld úgy csinálni ahogy a z életben van. A kereknek, legalábbis a fő kerekeknek vezető résük van, a láncszemek meg a belső felületükön egy csonk van ki alakitva, ami a láncot a kerekeken tartja, és a láncok is sűrűbbek úgy mint Vorpal képén. Ott láccik is a csonk és a kereken lévő bemélyedés is. -
főnök hasonló projektbe kezdek!mégpedig a swatch órámba! ugyaniylen láncszemekből áll,kiváncsi vagyok milyen lesz reactorral leejteni az asztalra... -
a www.thewebmachine.com-on van egy rovid kis tutorial, hogyan lehet photoshopban jo is katonai taxturat csinalni nezd meg szerintem eleg jo. -
Nyiri #5478 van valakinek jo katonai (tarka-bakra :P) texturaja? -
nenad #5477
az elso lepesek...
-
nenad #5476 Bakker nem ecceru feladat. Idonkent meg szetcsuszik, ha tul nagy ero eri, de azt majd..
-
nenad #5475 Kesz a mukodo Lactalp! :))
Most jon a neheze, a kerek, meg a test, meg hogy mozogjon az egesz! :)
-
aniko #5474 Frenkie, Quasar köszönöm a tanácsokat!
Megfogadom őket :) -
Quasar #5473 Aniko: A kocsival másodjára már sokkal gyorsabban fogy sz haladni. Saját tapasztalatból tudom. Előbb a nagyon fő éleket rajzold meg, vagy csináld plane-nel amit edit meshbe teszel és élek extrudálásával meg csinálod a kasznit. Majd ha az kész detacholod a különböző részeket. És részenként dolgozol rajta, és ami nem kell el hideolod. Így kevesebb a gépigény és szerintem sokkal jobb lesz a kocsi is. Aldaryn módszer segitségével és fiat 500-as tutoriallal baró kocsit lehet csinálni kevesebb polyval. -
nenad #5472 passz, en meg csak hierarchikus bone rendszert lattam.
De szerintem jobb azt hasznalni amit direkt erre talaltak ki (reactor dash[ot, ket targy osszekotes, fogaspont a megadott ponton, nemi rugozas is belefer)
-
Gabo #5471 Mint animáláshoz teljesen amatőr kérdem, csontokkal és IK-val nem lehet megoldani a lánctalpat? -
nenad #5470 egy ideig en is csak vrayfreet hasznaltam es demot, de aztan meguntam torolgetni/uninstall/install stb.
Hat ez van, ha lenne sok sokezer dollarom becsuletesen megvennem. Ez vigasztalo :))
Marha erdekes melo ez a lanctalp, nagyon sokmindenre kell figyuzni.
-
Gabo #5469 frenkie:
Köszi! Szólok, ha kelleni fog. -
Gabo #5468 Szerencsére nem cégnél kell. Csak tudod, az a fránya lelkiismeret...
-
nenad #5467 dashpot linear a nyero... -
nenad #5465 sringel, vegul is elg jol nez ki de dolgozok egy masik humanusabb megoldason, mert ezzel beleszakadsz mire megcsinalod. KOmoly iszonyat fapados, a springek erteket nem lehet valtoztatni csoportban csak maxscriptel, gondold el amikor haladsz a fejlesztessel es egy lanctalphoz legalabb 80 kell... Azer azokon vegigmenni... :))
Es az a baj hogy kevesebbel mashogy mukszik a rendszet szoval biztosan kell allitani rajta.
na maj meglassuk melyiket valasztom. -
aniko #5464 Köszönöm :) -
nenad #5463 GABO!
reflection/refraction van.... (vraymap) iszonyat gyors.
causticsot lehet fakelni.
Ugy ertem ha cegnel hasznalod es tisztan kell -
Gabo #5461 A photon map és a caustic hiánya azért elég gáz. Ha már valós fénytörés és tükröződés számítást szeretnék, akkor azért ez is hozzá tartozik a dologhoz.
Köszi! Az hiszem szétnézek full verzió ügyében... -
nenad #5460 a leglenyegesebb kulonbseg az az hogy nem tudod ujrahasznalni az irradiance mapot. (tehat pl camera fly animnal elore lekalkulalod az irrmapot, mondjuk ugy hogy csak minden 10. framre -ez elegendo informaciot gyujt, aztan lerendereled az egeszet...) De ha a targyak mozognak akkor igy is ugy is single framet kell hasznalni.
Nincs caustics/photon mapping
Nincsen spec instance tamogatas. Nem tudod allitani object/GI mennyiseg. Vegul is az iirmap a legfontosabb. A tobbit mind meg lehet jatszani valahogy...
Ha allokepekre kell tokeletes megoldas. Animaciora kicsit korulmenyesebb, de ingyenes :)
-
Gabo #5459 Nenadesz:
Tudnál részletes infot arról, milyen különbség van a Vray full, demo és free verziói között? A Vray hivatalos honlapján erről nem találok semmit.
Ha hosszú a lista, akkor inkább e-mailben küld el! -
Gabo #5458 aniko:
Ha meshsmooth-ot használsz egy modellnél, akkor az animáció során elég a lowpoly változattal dolgoznod. Pont ez az egyik lényege a subdiv modellezésnek. Miután végeztél a modellezéssel, át állítod a meshsmooth-ot úgy, hogy csak rendereléskor végezze el a felületek finomítását és máris lényegesen kevesebb polyval kell dolgoznod. Ha ez még mindig sok lenne, akkor érdemes elővenni az Optimize modifiert. Ezzel is le lehet csökkenteni a kezelhetőség mértékéig a polyk számát. Legvégül a bounding box-os megoldás is jó lehet, ha nincs elég erőforrás a modell kezeléséhez.
Az, hogy egy modell esetén mennyi a sok vagy a kevés polygon leginkább szerintem a felhasználási területe határozza meg. Játékok esetében általában kötött polygonszám van megadva a modell készítőjének, amiből ki kell gazdálkodnia a legjobban kinéző megoldást. Ha nem egy mozi film szintű animhoz kell, akkor sincs szükség túl sok poly-ra. Ha viszont nagy felbontású, fotórealisztikus képeket akar valaki készíteni, akkor ott nem igazán szabad spórolni. (Persze ez esetben sem szabad átesni a másik oldalra...)
Egyébként ha nagyon gázos a modell, akkor tényleg érdemes inkább újrakezdeni. (Megnézni a munkahelyemről sajnos nem tudom...) Másodszorra (harmadszorra, negyedszerre...
) már gyorsabban fogsz haladni a munkával és kevesebb hibát is követsz el menet közben.
-
nenad #5456 ezt egyszer lemerem, vrayel nagyon gyorsan lehet GI-t szamolni, s meg ha nagyan alacsony is a mintavetel, nem lesz zajos, foleg ha van meg 1db segedlamba is berakva.
van belole free vezrio amiben szinten van qmc sampler, amivel aztan igazan fel lehet huzni a sebesseget/...
Jah valahol olvastam hogy az omni light az hat darab spotlight, igy mukodik.. :) -
nenad #5454 ez is megvan, de ezt nem arulom el... :)
Holnap bedobok egy ilyen animot, mostmar tudok aludni :)
csao -
agyam rámentmár ám csak kamuzom hogy nemérdekel -
nenad #5452 hat persze hogy nem birtam lefekudni mig el nem tudtam indulni a temaban :)
Nah a dolog egyszerru, spingsekkel szepen ossze kell fuzni minden egyes darabot, ezzel megvan a lanctalp. Eztan csak valahogy ra kell venni hogy menjen. Ez se lehet olyan nehez bizti van ra valami trukk. -
nenad #5451 en kitokolnem a fizikajat, szeretem az erdekes melokat, talan holnap meg is csinalom.
Andi, email ment.
jo ejt.
-
háttenek a lánctalpát kérdeztem egy kisideje hogyisoldható meg hogy forogjon.ha splinet kell követnie az bibis mert 2 féle láncszem van és nem egyszerre mozognak végül is még munka alatt áll addig nemizgat aztánis van elég 5letem -
K.András #5449 Jol néz ki, ez mennyi poly??? -
K.András #5448 Elvileg lazán meg lehet csinálni,csak sajna itt nem elvileg kell hanem a gyakorlatban,modellezés render plusz anim,hát szerintem nem fog ebben az ütemben összejönni, de ne legyen igazam... -
áh értem végre..gondoltam beteszek vmi vidámabb szint -
-
aniko #5445 Jó lenne Karácsonyig elkészülnék vele, mert akkor nem kell 40 000 Ft pótdíjat fizetni, de ha nem jön össze, az se nagy baj.
Szerinted megoldható addigra? Renderrel együtt? -
ahh..lécci vki? -
aniko #5443 Nekem még az volt, de akiket most vesznek fel állímilag finanszírozott-ra, azoknak már ingyenes. -
<*img src="http://www.anyamtyukja.jpg"*> -
K.András #5441 Ez fizetös fösuli nem? -
K.András #5440 Meddig kell megcsinálnod??? -
aniko #5439 GDF - multimédia szak :)
Erről a Volvo-ról fogok készíteni egy animációs reklámfilmet.