63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• youth #5645
    Jó ez a progi!!! De ez a Sticher nagyon tetszik nekem, mindjárt dobok be róla képet
  • fle go
    ez a link is jó segítség:
    http://www.cgtechniques.com/tutorials/makepano.php
  • SaWo
    Youth! Milyen progival fűzöd össze a cuccost? RealVIZ??
  • Madmaxx
    Milyen géped van?
  • FRenkie
    youth ez kafa de majd küldj egy képet amin egy tárgy van ezzel a reflectel,érdekes lesz:)
  • fle go
    megprobalom majd a vrayt annak is megvan egy full valtozata, gndolom hasonlo a brazilhoz, mar mint kezelesileg.
    ezeket a kis modelleket meg csak konvertalni kell maxosra es jok lesznek? most sedtem le a deep explorationt.
    Youth király a szoba, szepek a szinek:)
  • Aldaryn
    Gondolom digi automata gép... Mostanában sok digitális géppel volt szerncsém foglalkozni, és egy hatalmas hiányosságként kellett tapasztalnom, hogy egyesek még a fókuszt sem engedik nemhogy manuálisan állítani, de az automatát kikapcsolni sem... Ezen kívül a exponálási időt, meg a zárnyílást is elég furcsán kezelik... Van, amelyik megengedi, hogy az exponálási időt állítgassad (shutter time) de a blende nyílást szabályozni alig, mert azt folyamatosan utánállítja...
    Olyan funkciókkal már találkoztam, hogy egy gombot megnyomva kikapcsol az automata, és akkor nem vált semmit... Dehát... :(
    Amúgy egész jó a kép... Meg jó a szobád. Kellemes sárga...
  • nenad
    mas, felgo ha gyenge geped van en renderert valtanek.
    En is huztam a szekerete egy ideig 500mhz procival. Azonban az tul keves (szerintem) egy brazilhoz. Probald meg a vrayt.
    Veszteni nem veszthetsz.
  • nenad
    flego azok Lightwave formatumban vanank kell hozza konverter, pl polytrans, vagy Deep Exploration.
  • youth #5635
    A képen amúgy a nagyszobánk van :DD
  • youth #5634

Hi!

Ez a ma délelőtti munkám :)) a panoráma 91 képből áll :( szóval le kell csökkentenem úgy 40 képre mert kihal a gép meg praktikusabb, igaz így könnyebben tudtam dolgozni mivel sokkal szebbek az átfedések, persze a panorámának van jópár hibája pl a plafont kifestettem szürkésre hogy ne látszódjon hogy mennyire eltérnek a színek, és el is jutottam a legnagyobb problémámhoz: a fényképezőnél nem tudom beállítani hogy minden fényképet ugyan azzal a záridővel/ exponálással (nem tudom jól mondom e, a lényeg hogy ne állítsa autómatikusan a fényerőt), ha ezt tudnám akkor sokkal jobban meg tudnám csinnálni :) kéne egy jkó fényképező :D

A lényeg hogy ez életem első 360 fokos panorámaképe, lehet örülni!!! :DDDD

Aki ért a fényképézéshez jelentkezzen nálam :DDD
    Bye
  • fle go
    frenkie: amit beraktam kepet az nem eredeti meret! az eredeti az 640*480 de akkor is sokaig renderelte.
    nenad a multkoriaban le lehetett toled vagy valahonnan tolteni kis lowpoly modelleket, le is töltöttem de egyiket se tudja menyitni a max miutan kitömöritem, vajon miert? a kitömörites utan kapok egy .lwo kiterjesztesü fájlt meg egy text fájlt, hogy lehet azokat használni?
  • nenad
    Andi hogy allsz? :))
  • FRenkie
    szasztok!tegnap kossuth buli volt
    nenad azt majd leírod hogy miket kell csinálni ahoz hogy animnál meggyorsíccsuk a dolgokat?
    flego: szerintem ténleg nagyon sok az a 4,fél óra ahoz a kicsi képhez.
  • PhantomW
    Body Paint r2 -höz tudok serial
    11901901234-XXZZ-JTZW-RPRX-GRWG
  • PhantomW
    van valami Service Packom max5-höz elvileg 17-én törték fel szóval nem valami régi, szerintem érdemes felrakni mert ugyhallom sok embernek szarakodik remélem ez segít is rajta
    http://phantomw.uw.hu/Discreet_3d_Studio_MAX_v5.1.2.42_SP1_Multilanguage_Update_Only-PARADOX.rar
  • nenad
    nem, csak sima skylight, az azt jelenti hogy allitasz egy szint es csao.
    Amin a ferrari all az egy matte plane. Ez azt minden ami kulonbozik a hattertol (bizonyos toleranciaval) az meg lesz mutatva es ami nem az nem latszik, tehat atlatszo. Mivel az arnyek az ott van igy azt az erzetet kelti hogy valamin all.
  • fle go
    nenad: background enviroment map-be be van rakva egy hdri-s kép és ugyan az van sky lightba is berakva
  • nenad
    flego sima skylight.

Alardyn nemtom. De lehet hogy van egy ilyen patch.
    nekem van egy olyanom, hogy cinema4d+bodypaintR2 es ahhoz van egy patch amivel engedelyezni lehet cinamaban a b2-t vagy csak b2-lesz az egeszbol.
    ilyet tudok felajanlani. Ez 32 mega. :( (nem lehet rajta tovabb tomoriteni)
  • Aldaryn
    Van lehetőség BodyPaint 2 demójának feltörésére?
    Szereztem egy ilyet, és nem lenne rossz dolog, ha használni is tudnám... Ugyebár olyanról szó sincs, hogy 30 napos használhatóság... Működik bármeddig, csak éppen semmit nem lehet kezdeni vele... :))
  • fle go
    kiskep megint nem látszik...
    http://flegos.freeweb.hu/kicsi.jpg
  • fle go
    nenad tetszik a kis ferraris anim, milyen bevilágítást használtál, árnyék shadow map? Részletezd kicsit, köszi.
    meg egy kérdés :ez a kis kép 640*480 méretben készült és a sampler -2/3 ra volt állítva asszem a GI-nél a min -3 a max 0 beállítás, skylight (naggyából ennyi) az igaz csili vili az egész kép de sokak szerint a 4 és fél órás render idö az rettenetesen sok ( brazilban) Nekem is soknak tünik, szerintetek nem jó ez a beállítás, vagy amiatt ilyen sok a render idö hogy 450 Mhz proci dolgozik a gépben igaz 2 van benne meg 1G RAM. Ötleteket várok.
  • nenad
    ugy latszik koran reggel van meg, mit ossze nem irkalok (helyesirasai hibak)
  • nenad
    nem az auto a 100 gyer lowpoly kocsi gyujtemenyem egy kicsit kipofozva. nem volt kedvem velem tobbet tokolni.
    Pedig ezekbol is lehet szerintem photorealisztikusan csinalni.

Heh, de most fogok belekezdeni egy VOLVO CX 90-be :))
  • PhantomW
    nenadesz: ezt a kocsit te csináltad?
  • youth #5619
    Szép is és gyors is (renderidő) :D
  • nenad
    Renderido ~15 perc. (100 frame)
    az animaciohoz> http://free.x3.hu/losalamos/ferrari.htm
  • nenad
    nah amit eddig mondtam vrayerol semmi, most jon az alkalmazas. Brutalis! :)
    egy 100 frames auto camera fly anim. Minden 10 framnel kalkulalva volt az IRRmap, de olyan alapon hogy amire mar ralatott a kamera azt mar nem.. (-4/-1) 2 perc 100 framre most fogom lerenderelni, gondolom az antialiasing meghuzza egy kicsit majd. mind1. teganap este is csinaltam egy ilyet, (nehany kocka) 2 perc azaz 120 masodperc a kesz kepkockakig. Es full quality. Nah most megnyomom a reder gombot es megnezzuk mi megy a TVben
  • Ron Ragm
    Földobom a témát:
    Mercedes SSKL 1929
  • Aldaryn
    Huh, most viszonylag jól megúsztam a dolgot: Alig pár hozzászólás két nap alatt... :D

Haladtam ám a MaxScripttel! :) Csupán egyetlen probléma van, a Spacer által generált objektumokra nem tudok hivatkozni, máskülönben meg nem tudok egy rakatt objektumot egy spline mentén lerakni... Grr... Brrr...
    De gondolom majd csak megoldódik... :)

Nenad, amúgy ez az "elrepul minden" dolog nagyon idegesítő a Reactorban... Nincsen adaptív iteráció, csak fix, ha valahol az erő értékek "túlcsordulnak", akkor ott elszáll az egész, és nagyon kell tweakelni, hogy működjön... :((
    Baromi kevés időm van az egyetem mellett. Naponta utazok majd 4 órát, és ez teljesen elveszi az időmet... :( De azért haladtam a lánctalppal. Kijavítottam az előző összeállítás első sorban modellezési hibáit, és így már megy viszonylag jól.
    Azonban a meghajtás nem elég erős, mert a súrlódási elven működő nem az igazi. Amolyan "fogaskerekest" kellene csinálni, mint ahogy a valóságban van. Ezzel csak az a probléma, hogy megcsináltam, és szétzúzza a szimulációt. Amikor egy fog beleakad a láncba, a lánc megfeszül, és el kellene mozdulnia, ehelyett inkább egy illesztésnél eltörik. Nem tudom még, hogy miért, de gondolom ez is majd alakul.... :))
    Minden esetre jól mássza a kiseb dobozokat. A nagyobbakat nem. Azon nem kapaszkodik fel... De majd... :DD
  • FRenkie
    szedd le a maxet , ami kell másold ki, éás töröld teljesen a mappát,és rakd fel máshova.ha csak pár bizonyos fájlnál van a hiba akkor viszont gáz,nézd meg hogy egy új fájlnál is rossz e,vag a bmw-nél is szar?
  • youth #5613
    Az lesz... most suliidőben úgyse tudok nagyon dolgoznni úgyhogy kiírok majd mondent cd-re ahogy lejöttek a cuccok aztán formázás meg minden túl sok dolog van a winyómon már ami felesleges...
  • nenad
    tedd fel ujra a maxot csak mashova, igy eleg sokminden ami a gepben maradhatott ervenytelenne valik.

de ha tovabbra is ganyol rakd ujra a windowzt
    :)
  • youth #5611
    A jó kúrva annyát ebbe a hülye maxba!!!!!!! hát nem igaz... letöröltem a Norton antivírust meg tűzfalat mert azt mondták attól szar a max, leszedtem a cdillát mindent még a maxot is letöröltem és felraktam újra... erre ugyan azt csinálja mint ezelőtt hát ez nem lehet igaz!!!!!

Mit csináljak hogy ne lépjen ki folyton a max? rámegyek egy gombra és eltűnik csak úgy, hogy basznűá meg!!!!

Bocs fiúk de nem lehet igaz!!!!
  • FRenkie
    hajrá!
  • youth #5609
    Egy fotó a BMW z4-esről:

Őt csinálom most :) de még csak 40 polynál tart :))
  • nenad
    tudom ajanlani az MTA sztaki angol magyar szotart! :))

friction - surlodas, a masik? elastic... rugalmassag ha jol emlekszem ez van ott, egyeb parameterek:
    stiffnes - merevseg
    mas nem jut eszembe :))
  • FRenkie
    milyen bmw?

nenad a reactor tulájdonságoknál a tömeg alatt az a friction meg a másik érték mit jelent?
  • youth #5606
    Óóó bakker!!! Nem igaz hogy még fórumozásra sincs időm :(
    Most mondjátok meg!!! Jövök suliból, eszek megyek edzésre és estefele hazakóvájgok :) Este meg semmihez sincs kedvem... szóval 3d-zni nincs sok időm, és ez nagyon dühít, de ahogy jut időm és kedvem csinálom a BMW-m :)
    Bye
  • fle go
    beraktam mar brazil lampat, es ott akadok el nem talalom a causticsra vonatkozo gombot vagy akarmit, brazilban megtalaltam, vagy hol van az egyaltalan ahol a lampara vonatkozo causticsot lehet allitani pl: photon mennyiseget? kicsit reszletesebben leirnad mer bena vagyok