63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• youth #5945
    Miért hol dolgozol?

Ams: jó a caustics ha az az :)
  • Ams
    ő lenne az:D
  • Ams
  • fle go
    AMS: még én is kezdönek számítok, csak nyugodtan rakd be a munkád!
  • fle go
    Youth: hogy kik kérték? ...konkrétan a kreatív igazgatóm
    asszem a tepsin még dolgoznom kell az elég gázos:(
  • Ams
    berakhatom az első munkám?:) 1xerü, de nekem relatív nagy dolog:D
  • nenad
    mindeegyikhez ugyanaz a BodyPaint.., az exchange plug benne van az BPr2 install directory-jaban nemtom milyen nev alatt mar de megtalalod. Beteszed a maxba, aztan maxban a utilities panelnal megtalalod...
  • youth #5938
    Figyu!!

Body Paint 2 maxhoz van valakinek????
  • Aldaryn
    Gyönyörű ez a fa. A törzs nem, de a lombkorona egyszerűen fenomenális... Mint egy festmény. :D Mivel készült? A levelek textúrák? Huh. Nagyon szép. Tényleg...
  • youth #5936
    Kik kérték? :D
  • fle go
    Hat ezek ilyenek lettek, azert kek mert ilyenbe kertek.
  • youth #5933
    Nézzetek erre körbe, hátha találtok valami jót: http://free.x3.hu/studiomaxx3d/pluginek.htm
  • youth #5932
    Érdekelne ez a fa plugin.. mekkora?

Nagyon szép a fa!!!
  • FRenkie
    jó ,most csak úőgy általánossagban kérdeztem,de ha rátérek a dologra,majd küldök képet!
  • nenad
    Freanki>Tudom nem nagy segitseg, de igy tenyleg nem lehet mit mondani, annyira attol fugg hogy milyen belso tered van hoyyan jon a feny stb. De ha esetleg nem brazillal csinalod akkor konkretan tudok segiteni foleg ha mutatsz kepet.

mindenki> kitalaltam valami nagyon jot a speedtreehez, mint lathattuk az a gond hogy nagyon egyonmtetu lesz az egesz. Meg az en kepemen sem volt igazan kontraszt. No ezen a kepen van lampa ugyan de ne tevesszen meg senkit sem, (csak teszteltem mi lesz area shadow-al) Szoval nezzetek mennyire tagoltabb a cucc. Es ezt annak koszonheto hogy a fa leveleinek es fatorzsenek is a materialja igy lett osszerakva> Alapmaterial>fallol map/shadow lightopcioval>a lightba vilagos textura>a sotetbe pedig sotet textura kerult. A textura sotetiteset maxban a color correctorral csinaltam. A masodik sorban vannaka matok alatta pedig a ket-ket map(vilagosabb sotetebb) a jobb also sarokban pedig az irradiance map calculatio ideje ~20 SEC! Egeszen low settingsel nagyon szepen tagolodik a fa! Andras te amugy is be tudod allitani FRnel a per object GI qualityt... :)

• Ams
    thx, működik:)
  • FRenkie
    tenks
  • nenad
    meg is valaszoltad a kerdest Kivul egy fenyforras plusz enviroment (skylight) es annyi.
    Brazil doksiban van ra pelda a photonmappingra onnan ellesheted a beallitasokat, nekem most nincs fent brazil.
  • FRenkie
    nenad!hogy lehetne modellezni GI vel egy "nappali szobát",tehát hogy nincs belső fényforrás a zárt szobában,csak a kívülről jövő napfény világít,és az össze-vissza pattogó fotonok?
  • nenad
    uhum a videon bejelolom a shadowst de nem kapcsolom be.. :) szoval te majd kapcsold be, minden mas mukodik.
    http://free.x3.hu/losmurdello/caustics.avi
    kell hozza a tecshmith screen capture driver.
    http://www.getafile.com/cgi-bin/merlot/get/techsmith/TSCC.exe nem nagy, es nem kavar bele semmibe sem
  • Ams
    thx:)
  • nenad
    jobb otletem van megcsinalom videon ugy legalabb biztosan nem cseszed el :)
  • fle go
    Udv nekem mar sajnos nincs meg a scene, nem mentettem ra es fagyott a maxom:(
  • nenad
    bammeg most leptem ki :(
    megcsinalom ujbol mindkettot.
  • Ams
    ha nem esik nehezedre, elküldenéd a scene-d?
    vhogy nekem nem jön össze:(
    mail:[email protected]
  • nenad
    nem tudom mire kell de ha mar hdri-t hasznalsz probald ki a gi causticsot is, az sokkal ralistabb dolog szerintem.
    Tehat csak kapcsold be a render gi caustics kapcsolot a finalrender global illuminatonban.
  • Ams
    köszi!
  • nenad
    barmelyik akar egy spotlampa alul talalsz egy dropdown menut az van rairva finalrender photons, ott beallitod hogy lojon ki caustics photont, aztan a gombre jobbgombal klikklelve a quad menuben azt talalod hogy fr properties, oda klikk es x eld be a generate causticsot-t. a finalrender render parametereknel pedig a caustics be kell hogy legyen kapcsolva ennyi vegul is
  • Ams
    az melyik lámpa?:)
  • nenad
    ja o ugy csinalta hogy berakott egy plusz lampat a hdri melle ami photonokat lo ki es causticsot general
  • K.András
    EnglishOak
  • Ams
    thx
  • nenad
    es brazillal keszult szerintem.
    a sima fr galssnak tudnia kell, azt igen igen szuperul megcsinaltak szerintem. vetek ra egy pillantast.
  • Ams

milyen material kell ahoz hogy ilyen legyen az üveg, és hogy így menjen át rajta a fény? mert gondolom ez nem a sima fr_glass material...
  • nenad
    es a tied?
  • nenad
    ScotchPine_HD
  • K.András
    És melyik faféle ez??
  • nenad
    speedtre just as yours :)
  • nenad
    Ja a keped azert olyan fako mert a multiplierek nem allnak eleg tavol egymastol ugy ertem primary es secondary rays. Probalj meg veluk ugy jatszani hogy overall fenyvisznonyok megmaradjanak, de nagyobb legyen a kontraszt. >pl kisebb secondary.
  • K.András
    Ez milyen fageneráloval van???