63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Miért hol dolgozol?
Ams: jó a caustics ha az az :) -
ő lenne az:D -
-
AMS: még én is kezdönek számítok, csak nyugodtan rakd be a munkád! -
Youth: hogy kik kérték? ...konkrétan a kreatív igazgatóm
asszem a tepsin még dolgoznom kell az elég gázos:( -
berakhatom az első munkám?:) 1xerü, de nekem relatív nagy dolog:D -
nenad #5939 mindeegyikhez ugyanaz a BodyPaint.., az exchange plug benne van az BPr2 install directory-jaban nemtom milyen nev alatt mar de megtalalod. Beteszed a maxba, aztan maxban a utilities panelnal megtalalod... -
Figyu!!
Body Paint 2 maxhoz van valakinek???? -
Gyönyörű ez a fa. A törzs nem, de a lombkorona egyszerűen fenomenális... Mint egy festmény. :D Mivel készült? A levelek textúrák? Huh. Nagyon szép. Tényleg... -
Kik kérték? :D -
Hat ezek ilyenek lettek, azert kek mert ilyenbe kertek.
-
Nézzetek erre körbe, hátha találtok valami jót: http://free.x3.hu/studiomaxx3d/pluginek.htm -
Érdekelne ez a fa plugin.. mekkora?
Nagyon szép a fa!!! -
jó ,most csak úőgy általánossagban kérdeztem,de ha rátérek a dologra,majd küldök képet! -
nenad #5930 Freanki>Tudom nem nagy segitseg, de igy tenyleg nem lehet mit mondani, annyira attol fugg hogy milyen belso tered van hoyyan jon a feny stb. De ha esetleg nem brazillal csinalod akkor konkretan tudok segiteni foleg ha mutatsz kepet.
mindenki> kitalaltam valami nagyon jot a speedtreehez, mint lathattuk az a gond hogy nagyon egyonmtetu lesz az egesz. Meg az en kepemen sem volt igazan kontraszt. No ezen a kepen van lampa ugyan de ne tevesszen meg senkit sem, (csak teszteltem mi lesz area shadow-al) Szoval nezzetek mennyire tagoltabb a cucc. Es ezt annak koszonheto hogy a fa leveleinek es fatorzsenek is a materialja igy lett osszerakva> Alapmaterial>fallol map/shadow lightopcioval>a lightba vilagos textura>a sotetbe pedig sotet textura kerult. A textura sotetiteset maxban a color correctorral csinaltam. A masodik sorban vannaka matok alatta pedig a ket-ket map(vilagosabb sotetebb) a jobb also sarokban pedig az irradiance map calculatio ideje ~20 SEC! Egeszen low settingsel nagyon szepen tagolodik a fa! Andras te amugy is be tudod allitani FRnel a per object GI qualityt... :)
-
thx, működik:) -
tenks -
nenad #5927 meg is valaszoltad a kerdest Kivul egy fenyforras plusz enviroment (skylight) es annyi.
Brazil doksiban van ra pelda a photonmappingra onnan ellesheted a beallitasokat, nekem most nincs fent brazil. -
nenad!hogy lehetne modellezni GI vel egy "nappali szobát",tehát hogy nincs belső fényforrás a zárt szobában,csak a kívülről jövő napfény világít,és az össze-vissza pattogó fotonok? -
nenad #5925 uhum a videon bejelolom a shadowst de nem kapcsolom be.. :) szoval te majd kapcsold be, minden mas mukodik.
http://free.x3.hu/losmurdello/caustics.avi
kell hozza a tecshmith screen capture driver.
http://www.getafile.com/cgi-bin/merlot/get/techsmith/TSCC.exe nem nagy, es nem kavar bele semmibe sem -
thx:) -
nenad #5923 jobb otletem van megcsinalom videon ugy legalabb biztosan nem cseszed el :) -
Udv nekem mar sajnos nincs meg a scene, nem mentettem ra es fagyott a maxom:( -
nenad #5921 bammeg most leptem ki :(
megcsinalom ujbol mindkettot.
-
ha nem esik nehezedre, elküldenéd a scene-d?
vhogy nekem nem jön össze:(
mail:[email protected] -
nenad #5919 nem tudom mire kell de ha mar hdri-t hasznalsz probald ki a gi causticsot is, az sokkal ralistabb dolog szerintem.
Tehat csak kapcsold be a render gi caustics kapcsolot a finalrender global illuminatonban.
-
köszi! -
nenad #5917 barmelyik akar egy spotlampa alul talalsz egy dropdown menut az van rairva finalrender photons, ott beallitod hogy lojon ki caustics photont, aztan a gombre jobbgombal klikklelve a quad menuben azt talalod hogy fr properties, oda klikk es x eld be a generate causticsot-t. a finalrender render parametereknel pedig a caustics be kell hogy legyen kapcsolva ennyi vegul is -
az melyik lámpa?:) -
nenad #5914 ja o ugy csinalta hogy berakott egy plusz lampat a hdri melle ami photonokat lo ki es causticsot general -
K.András #5913 EnglishOak -
thx -
nenad #5911 es brazillal keszult szerintem.
a sima fr galssnak tudnia kell, azt igen igen szuperul megcsinaltak szerintem. vetek ra egy pillantast. -

milyen material kell ahoz hogy ilyen legyen az üveg, és hogy így menjen át rajta a fény? mert gondolom ez nem a sima fr_glass material... -
nenad #5909 es a tied? -
nenad #5908 ScotchPine_HD -
K.András #5907 És melyik faféle ez?? -
nenad #5906 speedtre just as yours :) -
nenad #5905 Ja a keped azert olyan fako mert a multiplierek nem allnak eleg tavol egymastol ugy ertem primary es secondary rays. Probalj meg veluk ugy jatszani hogy overall fenyvisznonyok megmaradjanak, de nagyobb legyen a kontraszt. >pl kisebb secondary. -
K.András #5904 Ez milyen fageneráloval van???