63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Egyszerre...

CSináltam egy közelebbi rendert a pohárról, ezúttal 3000 caustics subdivs-al, hogy látható legyen, min rágódok.
    A kép... (8 perc renderidő, fotonmappal együtt...)
    A scene file-ja...(texmap nincs... benne)
    Feljebb is lehetne venni a fotonmapot, de nekem 5000 subdivsnél megöli a gépet, annyit swappel. Úgy tűnik ott fogy el a memória, és a Windows a maga hyperintelligens virtuális pagerjével szépen kinyírja magát. :D
  • nenad
    ior ~ 1.01
  • Aldaryn
    VAn egy olyan érték, hogy IOR, ez a fénytörési mutató, ha ezt 1-re rakod, akkor semmit nem fog torzítani... De ez egy elég fapados megoldás.
    Jobb, ha lemodellezed az üveget, ahogy van, azaz lehetőleg legyen egy külső és belső felülete, persze ezek közel egymáshoz, mert hát, az üveg vékony, de meglegyenek. Ha így építed fel, akkor elméletileg nem kellene, hogy zavarjon az az apró torzítás, amit amúgy a való életben is tapasztalnál egy kocsi üvegénél...
  • Quasar
    Sziasztok! Ha már üvegeztek, lenne egy kérdésem. Hogy csináljak olyan üveget V-ray-ben hogy ne torzisa a mögötte álló teret? Ez igen zavaró nekem a kocsi ablaknál, mert annak egy vékony üvegnel kellene lennie elenyészően kicsi torzítással. PLz segitsetek.
  • FRenkie
    nagyon élethű lett.
  • Aldaryn
    A képet meg elfelejtettem:

Gondolom látszik, hogy a fotonmap nem valami részletes. Ezzel még el kell bíbelődnöm....
  • Aldaryn
    Újraépítettem a scene-t, és elég jól jöttem ki most a dologgal:
    1 db VRay-light-ot használtam, meg Sky-t, és meglepően gyorsan, s szépen rendereli le a "bizonyos" poharat. Mindjárt két darabban is.
    Csináltam egy 1024-es rendert, meg jól felvettem az AA-t, mert azt hittem, az majd javít a textúra élességén. (No ezt nem tette, úgyhogy normális méretű texmap után kéne néznem.... )
    A renderidő így 20percre kerekedett, ami szerintem nem gáz. Legaláb is remélem.

Fotonból viszont temérdek kell, gondolom az Area miatt, majd 5-6x annyi, hogy minőségben is hasonló legyen... de gondolom valamit én szúrok el, mert alacsony fotonszám mellett (kb 1mila) iszonyatosan zajos lesz a caustics...
  • Aldaryn
    Amúgy eddig, amit mondtál, minden feltétel nélkül elhittem és igaznak vettem. Egy percig sem gondoltam azt, hogy nálad, a te modelleddel nem úgy, és annyi idő alatt renderelődött le, mint amit írtál.

• Aldaryn
    Oké.
  • nenad
    eleg volt.
  • nenad
    figyelj, elkuldtel egy filet, problemad van megneztem, kicsereltem a modellt leszamolta 7 perc alatt, felveszem videora ha nem hiszed. De kulonben nem erdekel. Foleg nem ha azt sugallod hogy hulyitelek/flamelek.

Ha folyatatni akarod a flamet/gunyolodast keress mas partnert...

Singel double sided es nincs kulonbseg?(mindketto meshe konvertalva van) Hagy ne csinaljak glasst belole. Nyilvanvalo hogy kulonbozo lenne (egyetlen esetben nem ha a force double sided be van kapcsolva...)

• Aldaryn
    "a double sidedet kikapcsolod az szerinten nem tul jo otlet."

Semmit nem változtatott a renderen... Úgyhogy ilyen esetben úgy tűnik nem muszály...

Küldjél egy normális modellt! :) Pl. küldd el a te poharadat, hogy megnézhessem, milyen a topológiája.
    Megcsináltam egy poharat NURBS-ből, Lathe-val, Patch-el, és szimplán poly modellezéssel is, majdnem egyformák lettek, és polyszámra is kb egyezőek voltak. És ugyan olyan lassan számolja őket, függetlenül a technikától...
    A pohár alakja maga nem valami komplex, egy hosszúkás pezsgőspohár, semmi díszítéssel.
  • FRenkie
    á köszi srácok.
  • nenad
    a double sidedet kikapcsolod az szerinten nem tul jo otlet.
    Tegyel bele egy normalis modellt es kesz, 10sbdvs eleg az arnyeknak. 20 mar eleg lassu ja.
  • Aldaryn
    Egy picit bíbelődtem a beállításokkal, és pl. az Area shadow-ok túl magas subdiven voltak. 20-on. Gondolom ez pazarlás, de anno úgy láttam, hogy egy kicsit szemcsés volt az árnyék széle...
    A másik, meg hogy kikapcsoltam a double sided opciót a VRay shaderben, ami az üvegért felelős. Gondoltam, erre úgysincs most szükség...
    És voila, egy kicsit meggyorsult a render, de még így is nagyon soknak tartom... :(
    Na persze a Brazil 1 órájához képest ez kb c, na dehát... :D
  • Aldaryn
    5-6 perc fotonmapnak...
  • Aldaryn
    Csináltam egy teljesen szimpla új modellt, loftból, meg egy meshsmoothal, átalakítottam szimpla editable mesh-nek, Ez egy kb 2 perces dolog volt. És ugyan olyan lassan rendereli. Komolyan, ez már biztosan nem véletlen... :/
  • nenad
    maxbol fakadoan. Ennyi. Elofordul.
  • Aldaryn
    Tök jó, csináltam egy olyan modellt, ami gázos, de hogy miért, ... :))
  • nenad
    7 perc a vege antialiasingal, area shadowal, causticsal. Ez kb oke.
  • nenad
    figyelj, kiszedtem a modellt es betettem egy 50.000 polysat, siman leszamolja... Valami lehet vele, paszz.
  • Aldaryn
    MErt berakhatok egy gömböt is. pl. de az annyira nem valami kreatív... :/ Mellesleg a pohár, ami benn van, ráadásul úgy készült, hogy lementem a konyhába, és felhoztam egyet, és szinte 100%-ban lemodelleztem... De gondolom ez sokat nem számít.. :/
    Mind 1. Modellezek másikat. Bár Ilyen formát én MÁSHOGY nem tudok modellezni... .... ....
  • nenad
    jah es szeerintem tedd at a spotokat directre...
  • Aldaryn
    Mi a baj a modellel? Elég kevés polygonból épül fel, és poly modellezés szempontjából teljesen OK.
  • nenad
    alardyn a modelled van elganyolva, tegyel be valami normalisat es menni fog.
  • youth #6450
    Üdv!
    Design21-re már beírtam ide is beírom (reménykedem hogy segít valaki):

Sziasztok!!!

Nem is tudom hogyan de rábukkantam erre az oldara, látom hogy csak mayaval foglalkozó nagyon profi kis oldal... Fúruma kiköpött cgtalk.com, gondolom ugyanaz vagy hasonló a fórummotor és látom hogy van egy halom nagyon jó videó maya tanuláshoz... Mondom hát itt csak 1-et tehet az ember: regisztrálom magam
    Regisztráltam is magam ingyen és most jött a bibi:

Rámegyek a videókra azon belül a FREE-re, nincs semmi baj lejönnek, rámegyek az olyan videókra amihez nincs odaírva hogy FREE, erre azt mondja űállítsak össze ezekből egy cd-nyit nemtudomhány dollárért, vagy ha van X darab pontom akkor letölthetem... Na ez a angy kérdés honné szedjek pontokat??? Azt megtaláltam hogy lehet venni pontokat de azt nem mivel lehet csinálni... Mintha olyasmi lenne hogyha feltöltök modellt, textúrát, shadert akkor kapok érte pontokat, de ez nem biztos, szóval tanácstalan vagyok most...

Itt az oldal linkje:

http://www.simplymaya.com

Légyszives menjetek el oda, regisztráljátok magatokat, vagy próbáljátok kideríteni miért nem megy ez, a ti érdeketek is Írtama fórumjukba, de nem válaszoltak még...

Kérlek segítsetek!!! Kellenek ezek a videók!!!

Előre is köszi!
    Youth
  • nenad
    es a szam amit beirsz annak a negyzete a fotonszam.
  • Aldaryn
    Elküldtem a scene-t a [email protected] címre, remélem megleled benne, hogy hol b***tam el, mert engem nagyon idegesít, hogy egy ennyire egyszerű scene-t nem tud rendesen lerenderelni sem a Brazil, sem a Vray... Grrr...
  • Aldaryn
    Jobb klikk adott lámpán, majd pedig Vray Options, ezzel előjön egy, amúgy a render-ből is elérhető ablak.
    A Caustic Subdivs vonatkozik a fotonsűrüségre.
    A Diffuse subdivs pedig a Global fotonmaphoz tartozik...
  • FRenkie
    hi!
    hol lehet a vrayben FOTONSZÁMOT állítani??
  • Klon
    Köszi!
    Meg is találtam amit kerestem!!
  • youth #6444
    http://www.onnovanbraam.com/index.php?main=tutorials&group=map-channel

http://www.suurland.com/

Ez a 2 van asszem. Több nincs nagyon...
  • Klon
    Sziasztok

Légyszi mondjatok nekem olyan oldalt, ahol autós blueprinteket találok.
    köszi
  • youth #6442
    Jajj képzeld el!!! Csináltam egy saját parancsot, mert nem volt ott a bevel és ezt hiányoltam, Design21 fórumba már leírtam hogy kell, hátha neked is jól jön:

Idézet :

"Ahogy leírtam már próbálgattam és rájöttem. Aki saját Bevel parancsot szeretne létrehozni a CPS toolboxon belül az tegye ezt:

Elmész a CPS toolbox>edit>edit toolbox -ra majd ott azt választod hogy Add ekkor a listában elul egy Empty nevű jelenik meg, azt teszi hogy üres... Menj rá és alul megjelenik hogy mi a neve, mit csinál, stb... Most töltsd ki így:

Annotation: Bevel
    Command: polyBevel -o 0.0005 -af 0 -r 0 -sg 1 -ws 0 -ch 1
    Double Click Command: BevelOptions
    Icon Name: Bevel
    Image: cpsEmpty.xpm

Mire ezt kiszenvedtem elment egy fél napom úhyogy úgy becsüljétek meg ezt a tudást

Bye"
  • nenad
    most jo koszi
  • youth #6440
    http://www.freeweb.hu/youth/cps3.zip

Nemtom miért szarakszik a supergamez... nézd meg ezt írtam be: www.freeweb.hu/youth/cps3.zip és ez van a linkben: http://www.supergamez.hu/www.freeweb.hu/youth/cps3.zip[i/] Beszarás.. ne mindegy msot remélem jó...
  • youth #6439
    www.freeweb.hu/youth/cps3.zip

Most jó, vagy nem?
  • nenad
    rossz a link
  • youth #6437
    Aldaryn: lehet hogy a freewebes server szarakszik, de Nenad is látja... na mindegy

Nenad: www.freeweb.hu/youth/cps3.zip Ha leszedted utána be kell tenni a dolgokat a megfelelő helyre majd feltenni: megynyitod a script editort és beírod: cpsSetup
    és felteszi
  • nenad
    kuld el a scenet azzal nem stimmel valami, nalam 4 perc glossy nelkul, hdrivel, ~4milla fotonnal. Antialiasingal (0/-2) Ugyanaz az uveg amit mar lejebb lattal (search distance jo nagy)