63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• LionTR
    Igazabol a jegyert kifizetett osszeg/ott tartozkodas ideje arany nem igazan tetszik. (mer ugye ****án elfejettuk megrendelni a jegyemet...). Bar ha penteken nem megyunk be DTre, akkor esetleg...

Keped: en eloszor arra gondoltam a piros foltokat illetoen, hogy vmi sebesult arc vegigmaszott a lepcson, es vegigfolyatta a veret :) Amugy a tobbi jo, kivancsian varom az upgradet.

Egy kerdes (off), ha mar ugyis szobahoztatok a gepfejlesztes temat: most 1.2 tualatinom, 320SDm van. Mit szolna a gep egy 9500prohoz? (ha jol vagyok informalva ebbol lehet 9700prot csinalni) Ugy ertem mennyit segitene, meg mennyit folytana le a kartyabol a gep?
  • fle go
    Köszi szépen emberek a gépvásárlási tippeket, jelenleg, Samsung vagy Neovo TFT 19 colos monitor között vacillalok, gépileg meg majd összeáll.
  • FRenkie
    mi pantommal pénteken megyünk reggel.akkor ki lesz ott?
  • FRenkie
    erre találták ki a kontraszt szót :)
  • Vorpal
    én a piros kis bogarakatszeretem rajta amik gyalogolnak egyre lejjebb és lejjebb a gödör aljába.ajánlom a rozsda nevű anyag alapos tanulmányozását helyettük;)
  • Aquli
    Elso mondat correct: "Bar neked kene tanacsokat adnod nekem..."
    bocsi
  • Aquli
    Bar neked kene tanacsokat adnom neked, en erre azt mondom, hogy szerintem tul fenyesek a fenyes reszek, es tul sotetek a sotetek, ugyhogy a direkt feny gyengebb legyen, a szort feny meg erosebb, a falra meg olyan material kell, mintha nagy kovekbol epitettek volna (nem teglabol) szerintem. A deszkakra, kovekre erosebb bump map, kb ennyi.
  • Aldaryn
    Oh yeah! Most látom csak, hogy újra működik a (volt) sulim szervere! :)
    Szóval, a kép, amit kb 5 napja már feltöltöttem:

Ez nem a legújabb verzió. Majd updatelem.

Kritikákat kérek. Egyelőre csak a lépcső modellezése és textúrázása van nagyjából készen, a fal csak referencia...

Youth: Oké, de akkor álljunk be a Discreet stand elé, hátha kapunk pénzt ragdoll szimuláció reklámozásért... :DDDD
  • youth #7326
    Kevés az időnk!!!
    Írjátok akár ide hogy jöttök e!!!

(Aldaryn: mostmár tuti hogy megverlek Expon :DDD, lehet hogy nagyobb vagy, erősebb és jobban harcolsz és... és... :DDDDDDDDDDDDDDD De megverlek!! :DDDDD)
  • Aldaryn
    Ha akarod elintézhetem, hogy a nickedet "Youth"-ról "Mayas köcsögre" változtassák...
    A tréfát félre téve, jó, hogy ott leszel. :)
    Azért még alakulhat, hogy 11:00-re ott leszek, csakhát BSZ ZH előtt holnap lesz az utolsó BSZ előadás, amit azért nem biztos, hogy jó ötlet lesz kihagyni. De majd holnap meglátjuk. Attól függ, mi lesz előadáson. Ha szutyok, akkor azonnal húzok az Expora.

Úgy tűnik Anikó ott lesz. A többiekre én nem mondok semmit. Skacok, bejelentkezhetnétek. Legalább mondjuk ICQ-n Youth-hoz, hogy összeverbuválhassa a csapatot! :) had dumcsizzunk már egyet ÉLŐBEN... :)
  • youth #7324
    13:00??? na ne játszál :DDD
    mindegy hívjál ha oda értél és akkor kipattanok a bejárathoz... ez ritka kevés idő :(( na mindegy, legalább ennyi is összejön ha összejön :))
    Este 8 után leszek csak icq-n... úgyhogy ha tudsz akkor legyél fenn!
    Bye

Amúgy akkor ki jön??? találkozzunk vagy mayas köcsögöt már nem tűrtök meg a csapatban??? :DDDD
  • Aldaryn
    Szia! Rég jártál errefelé...

A NMExpo perzse, hogy nem alakulhat simán. Miért is tenné. Ha már nekem közöm van hozzá. :)

Ha jól tudom, vissaz még nem lett mondva a holnapi találkozó. Csupán megfogyatkozott a népesség.
    Még beszélek egy-két emberkével...

Ami biztos: Én ott leszek, mindkét nap.
    Első napon, azaz holnap, délelőtt ZH-t írok, amiről lelépne elsőben nem valami merész ötlet. Így csak kb. 13:00-ra tudok kimenni. Lion azt mondja, hogy ilyen kevés időre fölösleges kimenni. Ezért még dumálok a fejével holnap, és úgyis meggyőzöm. Szóval ő is nagy valószínűséggel ot lesz.

Én majd azért igyekszem koordinálódni a csapathoz, Youth-ot nyaggatva mobilon. :)
  • Aldaryn
    Flego, amit a többiek mondtak, az szerintem is OK. konfignak. Az 1GB memória ma már elég fontos, főleg a mostani csilli-villi renderelőknek... :)
    (Ha a pénztárca megengedi, én azért javasolnék egy dual AMD konfigot pl. 2db 2200+-os procival. 100-120E HUF-ból kijön az alaplap (Tyan sorozatból...) procik, meg 2x 512MB 333-as RAM...)

Monitor tekintetében a méret versenyzik a szem kímélésével... Ugyebár pont ez a kettő fontos, ha 3D-vel foglalkozik az ember... :) Itt meg pont fordítva va: TFT kisebb, de nem káros, CRT bazinagy, de kicsit azé' sugárzik...
    Azért ha van hely az asztalon, egy 21''-os flat CRT képernyőbe (LG, Sony...) célszerű beruházni. De tényleg, csak bírja az asztal mélységgel... :D
  • FRenkie
    fle go!

amit a kollégák elmondtak az mind úgy is van...
    nekem TFT-m van,szerintem modellezéshez az a legjobb,ha nem is tft akkor is flatron kéne.
    a procim az 2500+ barton AMD és tökéletes!az ára 20 ronyg körül volt a mulkor,mellé még egy alaplap is 20-30 között van,és ez manapság tökéletesen elég.
    memóriából sok kell,ja egy giga körül a legjobb.
  • npeter
    Hi Flego!
    Először is azt kell eldöntened Intel vagy AMD???Ha már mevan, akkor lehet gondolkodni, hogy mennyi pénzem is van erre-arra.Ha el vagy eresztve many-val, akkor mindenből a legjobbat
    Én személy szerint AMD-s vagyok.Nekem az Epox lapok jöttek be nagyon.Pl epox 8K9AL KT400-as lapom van.Már lehet kapni az újabbakat KT600,Nforce2 lapokat.Az Abit-nak is elég jó az NF7 ill. KV7 tipusú lapjai.
    Prociból meg hát minnél nagyobb legyen.Modjuk AthlonXP 2200+ vagy még nagyobb.
    Videókátya az meg megint csak olyan, hogy mennyi pénzed marad.3D-zni nem feltétlenül kell vmi ultrabrutálmegakuller VGA kártya.Viszont ha game-zni is akarsz, akkor vegyél vmi frankobbat.Pl Gforce Ti4200 vagy Ati Radeon9200 Pro.Ezeknek már elég tűrhető áraik vannak.Ja és ezekből is érdemes a márkásat megvenni nem pedig a Noname-t.
    Remélem tudtam valamelyest segíteni.
    By
  • fle go
    npeter es gabo koszi nektek a valaszokat, masok javaslatara is kivancsi vagyok, es mondjuk mondhatnatok konkret alaplap tipust, meg videokartya tipust es ram tipust is amik megfelelnenek, hogy utana tudjak nezni es tudjak kalkulalni az arakkal mert nem mindegy mit hol veszek:( Amonitor egy 19 colos TFT lesz az mar tuti!:) csak meg a tipusat nem tudom, de nezelodok, persze az se mindegy mennyiert veszem, eddig a samsung tunik legjobbnak arilag is meg specifikaciok szerint is.
    Es egy kerdes: TFT monitoroknal megadnak egy contrast aranyt pl 500:1-hez itt az elso szam minel kisebb annal jobb, vagz minel nagyobb az elso szam annal jobb?
  • Gabo
    Flego:
    Rambból min. 512 MB, de sokkal inkább az 1 GB körüli mennyiséget célozd meg. Persze ha ennél több, az sem rossz. Szerintem érdemes megfizetni azt is, hogy normális, márkás ram legyen.
    Prociból a megfizethető legnagyobb teljesítményűt válaszd.
    Alaplapból én személy szerint az ASUS cuccait részesítem előnyben. A lényeg az, hogy legyen stabil és jó alap a későbbi bővítésekhez is.
    Vinyoból szintén minél nagyobb, annál jobb. A mostani gépemben egy 80 GB-s figyel.
    Ha elsősorban 3D-hez szeretnéd használni a vasat, akkor a videokártya csak ezek után következik. Inkább azon spórolj, mint az előzőeken.

Persze érdemes venni valami finom kis USB-s optikai egeret is. Megkíméled magad az állandó pucolgatástól és sokkal finomabban lehet vele dolgozni, mint a hagyományos rágcsálókkal. Egérből és billentyűzetből a magam részéről a Logitech termékeit ajánlanám. Hogy vezeték nélkülit, vagy vezetékest az már egyéni ízlés kérdése. Én macerásnak tartom az elem cserélgetést, meg a vevő igazgatását, stb..
    Monitornál is a méret a lényeg. Szóval 17"+ valamelyik jó nevű gyártótól (pl.: MAG), minőségi képcsővel. De ha van pénzed, akkor egy TFT moncsi sem rossz. Lényegesen kevesebb helyet foglal el az asztalodon és hurcolásnál sem kell beleszakadni.

A Tecsokat és a hasonló intézményeket pedig mindenki nagy ívben kerülje el számítógép és bicikli vásárláskor! (Ez utóbbiban is tudok remek tanácsokat adni. )
  • aniko
    Sziasztok!

Én megyek csütörtökön és pénteken is a Media Expora. Továbbra is áll, hogy a bejáratnál találkounk? Hány órakor? Ki jön?
  • Klon
    Fireboy, K.András és akit még érdekel:
  • npeter
    Hi Flego!
    Személy szerint csak anyit fűznék hozzá, hogy Tesco meg ilyenekből semmiféleképpen ne vegyél gépet.Legalábbis teljes konfigot.Volt ismerősöm aki igencsak megszívta az ily módon vásárolt géppel.Akkor már inkább vmi számtech bolt.Lehet hogy drágább kiscit a cucc, de szerintem jobban megéri.Memória a legyen sok-sok-sok
  • fle go
    Udv Emberek!

termeszetesen most is mint mindig a segitsegeteket, meg a tapasztalataitokat szeretnem kerni. Szeretnek gepbe meg monitorba beruhazni. Az erdekelne hogy pl a sik monitoroknal mit kell igazan figyelembe venni, mekkora az a keppont suruseg ami mar jonak szamit, meg ilyenek? Milyen gyartmanyu monitort erdemes venni? Aztan a geppel kapcsolatos dolgok, egy jo eros kozepkategorias vagy kicsit jobb gepet szeretnek osszehozni, mibol mit lenne erdemes megvenni, termeszetesen figyelembe veve hogy legfokeppen modellezesre hasznalnam a cuccot!
    Es meg egy kerdes szerintetek erdemes-e (pl Tesco, Media Markt vagy egyeb helyeken vasarolni osszeallitott gepet?
    Segitsegeteket elore is koszi!!
  • Vorpal
    ha ez igy folyik a MAX 7 ben lesz egy Create AUDI TT gomb.
  • csabawarchief
  • Gabo
    Aldaryn:
    Ezen nincs is mit meglepődni. A NURBS, de sokkal inkább az elődének számító spline-ok, valamint az ebből képezett felületek ugyanis az autótervezés közegéből indultak el. Ha emlékezetem nem csal valamelyik francia autógyár vezető mérnöke kezdte el használni őket. Ideálisnak bizonyultak az áramvonalas, ívelt, sima felületek képezéséhez. Így aztán könnyedén el tudták érni, hogy a fényesre lakkozott kasznin hasra essen és csúszkáljon a fény.
  • switch
    AfterBurn.v3.1.fo.3DSMAX.v6
    DreamScape.v2.1.for.3DSMAX.v6
  • LionTR
    npeter: koszi!
  • youth #7305
    Kár, mert nem találkozunk akkor :(( Mi csak csütörtökön megyünk... egyszer csak össze fog jönni!!! :)
  • FRenkie
    ...ja, és MEGVAN A VONATJEGY PÉNTEKR PESTRE!! :D
  • FRenkie
    szerintem ha instalálod akkor bejön egy menü hogy válaszd ki a max gyökerét...de nem biztos.próbáld ki.
  • Aquli
    Mar nem kell cola automata textura, igaz nem talaltam rendeset, de ugy oldom meg, hogy rahuzok egy sima coca colas logót, mert az volt sok.
  • youth #7301
    Szerintem ne Demoval játszadozz :) itt a 3.0 teljes: http://free.x3.hu/maxpluginek/afterburn3.zip
    kell lennie asszem egy setupnak, de nem tudom megnézni mert a gépem már max mentes :DDD kellett a hely...
    Mondjad milyen fáljok vannak és akkor hátha tudopm mit kell elindítani vagy másolni :)
  • Aquli
    Helo!
    egyikotok regebben keresett cola automatás texturat. Nekem is erre lenne szuksegem elegge. Ha sikerult talalnia annak, aki keresett, akkor letszi ossza meg velem. thx.
  • FiReBoY
    Oké, türelemmel várunk!!! : - )
  • Aldaryn
    Melleselg az össes fejlesztés ami a MAX 6-ot érte, bőven elmenne egy update-nek is. Hiszen eget rengetni egyik sem fog. Ráadásul egy rakatt dolog már ezelőtt évekkel is megvolt (Pl Solidify, vagy Blur féle MultyBlend... MentalRay ugyebár...) csak hozzávarrták a MAX_hoz, és feltupírozták egy kicsit. Sokkal nagyobbat ütött volna a pakk, ha pl. MAX 5.5-ként jön ki, ami még szépen is hangzik... :D
  • Aldaryn
    Nem lepődnék meg, ha valahol az eredeti Z4-es gyári tervei is egy NURBS modellként figyelnének... :)
  • Aldaryn
    Köszi az anyagot! Nagyon szépen összefoglalja a dolgot... :)
    MEkkora merketing fejek kellettek ahhoz, hogy ilyen kevés újdonságból ekkora brossúrát faragjanak... :D
  • Klon
    Fireboy és K.András
    Mostanában elég sok a dolgom, de megígérem, hogy holnap bescannelem a kispolákot és feltöltöm valahova.
    Legyetek türelmesek

Klon
  • cskapi
    kedvcsináló a 6-os max új dolgairól
    http://cskkapi.uw.hu/index.htm
  • youth #7292
    Én csak azért mondtam a mayat mivel sokkal fejlettem a NUBS eszköztára mint a maxé, és ha minden igaz még az Aljas wavefront fejlesztette ki :DD
  • FiReBoY
    Hello!!! Nekem is kéne a kispolák blueprint... Ha megtennéd feltöltenéd vhova??? Előre is kösz!!! :-)