63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• aniko
    Sziasztok!

A NME nekem is nagyon tetszett, jó volt találkozni Veletek.
    Ja, tényleg ne tessék gyanúba keverni :DD

A Volvot egész véletlenül sikerült megjavítanom :) Legalábbis az eddigi hibát, ami miatt nem haladtam vele. Az egyik saroknál, ahol visszafordult a plane, azt olyan szögben tette, ami a Max-nek nem tetszett, és emiatt összecsíkozta.
    Viszont alig hogy kijavítottam, ismét elakadtam :(
    A hátsó lökhárítónál, ami messziről így néz ki:
    http://members.chello.hu/belim.aniko/volvo.jpg

Meshsmooth-al így:
    http://members.chello.hu/belim.aniko/volvo2.jpg

és meshsmooth nélkül így:
    http://members.chello.hu/belim.aniko/volvo3.jpg

itt meg egy másik szögből:
    http://members.chello.hu/belim.aniko/volvo4.jpg

Miért "csavarja" meg a kanyarnál az élt? Gondolom másképp kéne csinálni, de hogy?
    :((
  • Ackro
    Szasztok!
    Az arc a régi, azonban átesett egy regisztráláson ezután már csak így fogok hozzászólni (DozR voltam).

Én is csatlakoznék a procivitához:
    A HT azért nem ugyanaz mint a dual proci a dual-t nem támogatja szinte semmi és az én egyik gépemen, ami dual egy fikarcnyival sem jobb vagy gyorsabb a max mint szimpla procis társain, a HT-t nem ismerem, lehet azt már jobban támogatják, de én mintha azt hallottam volna, hogy támogatás sem kell hozzá, mert valahogy így is megosztja a feladatokat. (Lehet nem jól emléxem)
    Ettől függetlenül nem vennék Intel-t azért mert tudja a hyperthreadinget! (mert baszott drága)
    Az, meg hogy melegszik az AMD, nem zavar így is simán otthagyom nagyobb animoknál több napra is! Nem kell húzni, meg kell rá egy jó hűtő és kész.
  • Aldaryn
    Zsér... :) Amúgy, na, látod? Nincs itt pangáás! :))
    Elég jól néz ki, az élek élek, a többit meg nem tudom kritizálni, referencia nélkül.
    Jó dolog egy kocsit a felnivel kezdeni, egész szép rendereket ehet belőle csinálni... :))

Nemesys: Nem, nem kell a PS, nem a színek zavarnak, az vakuval mindig ilyen (Ahol nem vakuztatok, azok a képek állatosak lettek színhőfokban...!!!) Egyedül a a böszme ronda "mosoly" szerűség zavar, ami az arcomon van... Nem gondoltam volna, hogy akkor is hülye fejet vágok, amikor nem akarok... :/ :DDD Hehe...

Ja, és kéretik Liont nem gyanúba keverni! Kérem alássan, ő jó munkásember. De tényleg. Meg amúgy is mind1...

Oh, és a
    fórumba beillesztett képek mérete X tengelyen ne haladja meg az 500px szélességet! Ez pusztán a fórum külalakjának megőrzése céljából van így! Ha valaki nagyobb képet akar berakni, azt thumbnailllel, vagy linkkel oldja meg! Ha valaki mégis nagy képet rakan, be, azt felszólítom priviben, hogy ezen sürgőssen változtasson, különben repül a hozzászólás! (vagy csak a kép része...)
    Megértéseteket köszi!
  • FRenkie
    köszi!

a készülő kocsim 1. töredéke:
  • Orange
    Az isoline display-t kapcsold ki a subdivision surface-nél
  • FRenkie
    ja gondoltam hogy félreértitek...bár
  • FRenkie
    szasztok!
    Max6: rányomok a polyra 2-3 as iterációt,viszont bekapcsolt edged facesnél,csak a simítás nélkül létező éleket mutatja,az újonnan megjelenő éleket nem,ezáltal kicsit nurbsos fílingje lessz.nemtudja valaki hogylehet visszaállítani?vagy lehet egyáltalán?
  • youth #7413
    "Liont láttam Anikóval."

Itt valami alakul :DDDDDDDDDDDDDDDD
  • FRenkie
    jajj de helyes pofák:)

Aldaryn téged nem láttalak 2. nap,de Liont láttam Anikóval.
  • youth #7411
    Oké de a szélessége a képeknek olyan 500 pixel legyen hogy ne tolja szét a fórumot és minnél kisebb legyen (itt is van amelyik kép 15 KB) hogy a modemmeseknek is sitty lejöljön :DD
    Bye
  • Nemesys
    Ja és bocs a gagyi awatar miatt. Suliban csináltam paint-tal. :)
  • Nemesys
    Aldaryn? Szerintem nem gáz az enyém sokkal rosszabb volt de ha gondolod nyomunk rá PS korrekciót.:DDDDD
    Egyébként télleg jó volt.
  • youth #7408
    Namég pár kép:

Íme én mint a Sudio21 alkalmazottja :) mindenki feltette ez volt a poén és amikor kinn álltunk a csarnokban vagy mi a neve egy igazi Studio21-es odajött hogy ő miért nem kapott ilyet vagy mi van hogy van? erre mondtam hogy csak poénból raktuk ki :)))

Na igen itt még nbem voltak a többiek ha minden igaz nagyban ZH-t írtkak :DD vagy rosszul emlékszem? a lényeg hogy elszállt az egész kóceráj :DDDD

És végül Aldaryn a menatl Ray GI-jét próbálgatja, elég hamar rájött mi hol van fura nekem ezfél nap :DDDD

Még van pár kép, de az már tényleg holnapra marad (XSI, stb...)

Bye!
  • Matrixx
    Na majd lehet, hogy teszek fel rólunk is :DD
  • Aldaryn
    Huh, ki kellene moderálnom a veszettül bűnronda arcomat... :DDDDDDD

Azért jó buli volt.
  • youth #7405
    Sziasztok!

Kics csapatunk a New Media Expon járt (Aldaryn, Lion, Nemesys és jómagam)

Íme 2 kép (a köv 2-őt Nemesys írja...muinkamegosztás :))

Lion következő kocsián dolgozik mit se hederítve a körülötte bámészkodókra. Épp a Shell módosítót próbálgatja ami annyit tesz hogy megvastagítja a testeket olyan mintha extrudálá aztán a keletkezett testet összeköti a régivel (példa: kocsi ajtaja 0 vastagságú, rádob Lion egy Shellt és kifele vagy befele meg tudja vastagítani... )

A következő képen lelkes barátunk Aldaryn látható, amint szakít rám egy kis időt és a kameráknak pózol akár egy TV sztár :DDD a fotó végeztével megy is vissza a géphez hogy a Menatal Raxt próbálja vagy modellezni? már nem emlékszem, mindenesetre íme a sztár (:DD):

Ahogy eszembe jut comment még írok, de egyenlőre ennyi hamarosan jön Nemesys és még 2 képet berak. Lehet hogy holnap még felteszünk képet...

Bye!
  • Nemesys
    Hi mindenki!
    Felnyomok 2 képet New Media Expo 2003-ról.

Hd kamera. Valami ilyesmivel forgatták a Mátrix reloadedet is.

Lion TR, Aldaryn meg én lefoglaltuk a max 6-os gépeket.:)

Szal jó volt. Aki nem jött el az bánhatja.
  • Aldaryn
    Ja, a képen össz vissz két db. MAX standard textúra van... :) Ami textúrának néz ki az vertex paint... nem volt kedvem PS-t indítani... :)))
  • Aldaryn
    Na, vééégre ma délután géphez jutottam. :) Ezen örvendve a ceruzát félredobva (az igazi ok az, hogy sikerült a 2 napja rajzolgatott fácskámat végigöntenek viasszal, amitől enyhén folytathatatlanná vált... :)) ) csináltam egy gyors emléket az NME 2003 emlékére. Aki első nap ott volt, és találkoztunk, az tudja mér...

No crits please. Csupán gyors 1 órácska szórakozás Vray GI lehetőségeivel. A render direkt szemcsés. Így tetszett. Szal ennyiii. :)

FleGo: HeLL! Baromi jól halad a móka, sorry, hogy nem küldtem semmit, de baromira kifitottam mindennemű időből... Két hétre előre... :D
    Jó lerr a dzsuva, meg minden.De ha már itt tartasz, a neon egyik darabja igazán ki lehetne égve. Bocsi, hogy ezzel nyaggatlak, de nekem EZ az ami hiányzik a képről.
    Amúgy egy MAX 6 Biblia színes oldalaira már bőven beleférne! :) Hajrá!
  • Aldaryn
    Nem, nem te tudodtad rosszul. :) A Hyperthreading a thread szóból jön, amit több processzor esetén használnak a multi threading szóösszetételben. Az intel innen fabrikálta a "hiper" verziót, amit "hájpörtreding" -ként érdemes kiejteni... :))))))

Ja, lehet, hogy mégis pangunk. :) Kellene valami jó vita, ami ráadásul csak sarkosan érinti a 3D-t, és akkor biztos fellendülne a topic... :) Huh, ez gonosz volt. De olvassunk csak vissza. :)
  • LionTR
    Mar hogyne panganank?! Olyan meg nem volt hogy hetvege utan visszajovok koliba es 5 perc alatt vegigolvasom a hozzaszolasokat! :))

Fle go: reszemrol mar nem baj, hogy nagy a kep, mer mult heten nyomtak vmit a netten, es most brutalisan gyors lett :) Szepen alakul a kocsma, tenyleg kene ra vmi jobb homoktex. Meg a teto felso resze zavarja a szememet, tul "szabalyos" az alant elterulo kaoszhoz kepest.

Most en tudom rosszul, es a hyperthreadinget tenyleg hypertradingnek (=hiperkereskedelem) kell irni?...

NME: hat penteken nem sikerult talalkoznom veletek, a discreet eloadason benn voltunk Anikoval, gondolom ti is, utana viszont siettem a buszra (amit persze lekestem...)
  • FRenkie
    nmhiszem hogy lesz egyhamar,de tökre mindegy meiket veszed,az 5ösnek biztos van könyve,és az alapja ugyanaz.
  • Nyiri
    A multkor olvastam, hogy ugyanaz a scene egy AMD es egy INTEL procin mas kepet produkal. Ugy ertem, hogy szinosszeallitasa picit (nem eszreveheto csak meresekkel vagy mivel). Ezt tudjak a progigyarto cegek es vannak kulon beallitasi lehetosegek. Azert furcsa nem?
  • Aldaryn
    Itt.
    De azért nem pangunk. Nézd már meg, azért szépen nő a hozzászólások száma...
    Nincs megint időm semmire. Azért nem vagyok.

Ha szabad, beleszólnék a procis vitába. Én magam részéről nagy Intel párti voltam. Komolyan. Olyannyira, hogy akár arra is vetemedtem, hogy leszóljam az AMD-s embereket... :))
    Mostanra azért megváltozott a véleményem, valszeg a sok személyes tapasztalatnak köszönhetően.
    Továbbra is az a véleményem, hogy az Intel procik erősebbek, stabilabbak, gyorsabbak az AMD-k nél, viszont mennyiért??
    Annyiból, amennyiből megveszek egy HT-s 3,06GHz-es Intel processzort, bőven megkapok 2db 2400+-os procit, és még a fennmaadó pénzből a hűtést is vígan megoldom egy márkás rendszerrel, és jelenleg neten és magazinokban terjengő tesztek mindenhol arra engednek következtetni, hogy az utóbbi kiépítés gyorsabb, mint az előző... Oké, tudom, ehhez be kell szerezni egy 2procis alaplapot, meg két ramcsíkot, de a 2 ram a HT-s Intelnél is kell, az alaplap meg kb 50 E HUF-ból van meg AMD esetén. (Ami sajnos dual procis Intel alaplapok esetében megint csak a fellegekben száll, mivel nem láttam még "nem szerverbe, hanem erős munkagépbe" tervezett Intel dual procis alaplapot... a sok szerverkütyü árát meg minek fizessem meg, ha az ég világon nem fogom használni semmire...)
    Na persze ez nagyo a jéghegy csúcsa, hiszen a magasabb körökben szintén dúl a verseny. Az Intel ott is messze elhúz teljesítményben az X generációs procijaival, de kétlem, hogy az a termékcsalád akár köszönő viszonyba is kerülhetne a pénztárcámmal... (Nem mintha egy Optreonnal másképp lenne a helyzet... :) )

Na ez alapján lehet belém kötni az Intel pártiaknak. :)) De kihangsúlyozom, ez erősen SZVSZ volt, amit most jelenleg én gondolok. Nem állítom azt, hogy bárki hivatalos szerv véleményét tolmácsoltam...

Skacok, jó 3D-zést, meg vitatkozást mindenkinek!
  • FRenkie
    nagyon pangunk...
    Al. merre vagy?
  • youth #7394
    liderült miért nem indult az MR: nem engedtem hogy kapcsolaba lépjen a nettel, és rinyázott hogy így a maxszal se tud kapcsolatba lépni...
  • Matrixx
    A példafájlok, meg minden a 3-as CD-n vannak, és eléggé jók, nézegettem őket az expón. A 2-es CDn meg demó pluginek vannak asszem.
  • youth #7392
    Miért hogy kell?
  • Nyiri
    rosszul raktad fel
  • youth #7390
    De feltettem és a renderlőknél nincs ilyen hogy Meantal Ray csak alap max scanline... mit tegyek?
  • Nyiri
    Minden fontos cucc az elso cd-n van a tobbit nyugodtan ki is dobhatod :)
  • youth #7388
    Sziasztok!

A max 6-hoz járó Menatal ray hányas CD-n van?
  • Nyiri
    Ha csak 3D-vel foglalkoznek akkor en is intelt hasznalnek. Mert egy rakas ilyen temaju progi orrba-szajba ra van optimalizalva (szvsz intel tamogatasa miatt). De mivel csak hobbi a 3D igy a tobbi progi miatt AMD-t hasznalok, ami akarki akarmit mond, veri az intelt. Volt intelem is ugyhogy vannak tapasztalataim.
  • youth #7386
    Oké én nem ismerem a procik felépítésté úgyértem mi a különbésg a 2 között...
  • K.András
    Nem jol irod,itt most nem fanatikusokrol van szo hanem a technologiárol,ahoz hogy ezt a két amd-t amit irtál intel produkálja nem kell két proci,elég egy is ami hypertradinges(olyan mintha 2 proci lenne benne),egyébként nem mondom én azt hogy amd szar vagy valami csupán annyit hogy intel 100x jobb :)))
  • youth #7384
    Ez is olyan szerintem hogy melyik 3ds progi a jobb... Szóval valaki fanatikus AMDs valaki meg Intel párti. Én ebbe nem is megyek bele... Én azt próbáltam mondani hogyha vesz 2 mondjuk 2000 MHz-es AMD-t az összesen 4 GHz :) viszont ahhoz hogy ezt Intellel produkálja ahhoz vesz mondjuk 2 db P4-est és így sokkal drágább lesz, de ha veszed egy AMD 20 ezer forint 2 AMD 40 ezer, és 1 db jó Intel proci 40 fölött van de már rég néztem árlistákat úgyhogy bocsi ha hülyeséget mondok...
    Persze tény hogy nem kell dualprocis AMD vagy Intel, ha kevesebb a pénzzed akkor sima 1 procis gépet rakj össze Vorpal. Én csak amolyan AMD fanatikus vagyok, sorry érte :D
  • K.András
    2x tuti nem olcsobb egy amd, bár tény hogy olcsobb,egyébként miota kijöttek az elsö amd procik azota nem változott semmit a védelme,tehát pillanatok alatt meg lehet sütni ,ha neked mindez nem számit akkor vegyél nyugodtan amd-t,egyébként nem biztos hogy ami drágább az szarabb is pl hypertradinges procik megeszik az amd-procikat helyböl, szoval ezt nagyon elnézted szerintem dehát mindenben nem egyezhet a véleményünk...Ha igényeset akar valaki akkor intel procit vesz, ha olcsott akkor amd-t, szvsz ma ez igy néz ez ki...
  • Nyiri
    Csa!

Valami normalis Boolean plugin kellene :)
    Max6-hoz ha lehet
  • FRenkie
    szasztok! most jöttünk haza Phantommal és nagyon tetzsett a New Media Expo!mindenki sajnálhatja aki nem volt ott,a hírekből úgy ítélem emg hogy jobb volt a tavajinál(amin én nem voltam).

flegos: kafa.az árnyék szerintem legyen világosabb picit,papir barnább.az eldőlt aztalra egy kis felcspódott homok textúra kéne.a kuka kifejezetten tezsik!
  • SaWo
    A parti hulladék nem lesz rosz, csak textúra kéne rá,esetleg kis opacity, meg kis barnítás ...