63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
K.András #7594 Okés,sorry csak hasonlitott arra a shaderre,egyébként nekem is tetszik nagyon! -
K.András #7593 Mikro triangle displacement... -
Aldaryn ez allati jo kep!!! Nagyon tetszik! -
Emberek...masnal se mukodik a freeweb napok ota? agy csak nalam nem? -
Nyiri #7590 MTD??? -
Na, én meg egy vacak kocsit nem tudtam ezidáig felmutatni!
De ennéltényleg ne ossazd tovább a felületet, ha még idén végezni akarsz a NURMS ketreccel. :) -
Ja, sok iylen kép készült már, és nekem sem ez az első, hanem már ki tudja hányadik. Csak most a DOF-fal fel lehet dobni nagymértékben az ilyen elektronmikroszkóp hatású képeket. :)
Amúgy ez a shader saját. Teljesen én pakoltam össze. 1-2 fényérték szabályozó falloff, 2-3 színszabályozó falloff, amire utólag rájöttem: egy gradient ramppal kicsit egyszerűbben is men volna... Dehát... :D
A bump az elég komplex. Majd egyszer lerenderelem MTD-vel, úgy nagyon üt! Nem ilyen csúnya elmosott... 7 db noise map kombinációja. (Az erek maiatt) -
Nyiri #7587 Nehez kocsit valasztottal, en is :)
Szvsz ott a problema, hogy mar a modellezes elejen tul reszletesre akarod csinalni. Sok EL sok Hibalehetoseg. :) -
irigyellek Aldaryn hogy én szenvedek a kocsimmal te meg egy gömbből csinálsz 1 tök raj képet :)
itt állok:

még nyilván nem kell kritizálni,bár ha nagyon nem tetszik valami lehet...ha belegondolok inkább most kritizáljátok mint később! -
Kúrva jó!!! 
-
K.András #7584 mondjuk ezt a shadert én már láttam máshol is brazilhoz lehet letölteni asszem microbiologiaa neve...Ezzel természetesen nem mondtam hogy valamit is levonna a kép értékéböl meg biztos meg is van tweak-elve.. -
Te milyen shadert használsz SSS?
Kúrva jó!!!
-
Ha particle flow esetleg rendelkezésre áll, vagy van kéznél Cebas féle Thinking Particles (mindkettő majd' ugyan az, eseméynvezérelt részecskerendszerek...) akkor mind a "keréknyomokat" :D, mind a felverődést viszonylag könnyen megoldhatod vele. Gyorsnak pedig sokkal gyorsabb lesz, mint tényleges dinamikai szimuláció (teljeskörű). Azt is el lehetne végezni, pl RealFlow-val... de ha abban nem vagy gyakorlott, akkor 1 hét az vajmi kevés rá, hogy szépen összerakjad. Hacsak nem találsz pont "hó" presetet valahol hozzá... :))
Azt még nem mondtad, hogy milyen hangulatú lesz a végső render, esetleg rajzfilmszerű?
Ja, és még valami: Ha megvan a hó részecskéinek mozgása, akkor használj hozzá Afterburnt a rendereléshez. Az Octane Shader gyorsabban leszámolja, és szebb is lesz, mintha pl. metaball geometriával, vagy mappolt planekkel csinálnád... -
A lámpa shader jó. Éppen ezért azt már nem is mondogatja ilyenkor az emebr... :D Bezzeg, ha valami baki lenne benne... 
András: Mivel máskor nemigen jutok nethez... :( ja, első a fórum.
Most megint volt egy fél percem (órám) csináltam egy normális, és már ténylegesen "beállított" jelenetet VRay meg úgy általában, DOF-ra. A sok van 20 u.o. tárgy féle példascenek már az agyamra mennek. Lehet ám a DOF-ot "érdekesebb" dolgokra is használni! :))
MTD még nincs rajta. Azt majd este rárenderelem. Ami MTD lenne, az itt csak bump...
-
Nyiri #7579 Thx igy mar megy, de azt hogy lehet megoldani, hogy egy adott csoporthoz adni + eleket? -
Nyiri #7577 Hogy kell hasznalni? Nekem csak objectekre mukodik, vertex es edge-re nem -
Nyiri #7576 Modellezeskor szeretne kijelolni elore az eleket, melyeket majd chamferelem. Mivel minel idovel folyamatosan tobb el lesz igy egyre tobbet kellene a vegen kijelolni. -
Nyiri #7575 thx -
K.András #7573 Én nem ismerek ilyet de szerintem felesleges is lenne, annyira sokat egy-egy edge-el ugysem dolgozik az ember mert ha extrudálod vagy valami akkor máris nem azokat az éleket használod... -
Nyiri #7572 Csa!
Tudtok olyan scriptet (vagy tudja magatol a max??), amir arra szolgal, hogy pl kijelolok 5 elt majd ezt beallitom valamilyen csoportnak, majd kijelolok egy masikat azzal csinalok valamit, majd ujra kijelom a elobbi 5 elt, de most a csoport segitsegevel. Van ilyen? Mert nekem nagyon jol jonne. XSI-ben van valami ilyen. Ott szinezni lehet az eleket, es utana szin alapjan kijelolni :( -
szasz Mikitaa!!!
nem lövöd be a jeep-edet? -
K.András #7570 Igazábol tök jol haladsz,de azok a székek nem jok szerintem, tul kicsi a távolság a lábai között és ez igy balesetveszéjes :)
A falak szine sem tetszik nekem, minden korház belseje fehér vagy egy kicsit kékes fehér,meg kicsit üresnek tünik egy korházhoz képest de haladsz... -
K.András #7569 Már milyen kerékre gondoltál???Azt irtad egy szán lesz a jelenetben, de én még nem láttam kerekes szánt hoban közlekedni :)
Egyébként nagyon kevés az az 1 hét egy reklám elkészitésére még egy profi embernek is(szvsz)...
-
Gabo #7568 ACKRO:
Én is találtam neked fa ügyben egy címet. Nem rég volt téma a CG-channelen is a fa készítés. Esetleg érdemes elnézni a lenti címre néhány hasznos tippért.
http://www.cgchannel.com/forum/viewthread?thread=4088 -
A nexusra se lehet meg mindig feltolteni. Megin...
Jo hetveget mindenkinek! Vasarnap talalkozunk :) -
engem is kicsit már idegesít... de fogd fel úgy hogy ingyenes és még ennek is örülni kell hogy néha megy!!! :) -
tok gaz hogy mar 2 napja nem tudok kepet feltolteni a freeweb szarakodasa miatt!
-
TV reklám lesz egyébként, lehet hogy a bitképes háttér az jó lesz! Csinálok valami havas tájat bryce-al, vagy vue d'espirit-tel, ráadásul ezek panoráma képet is tudnak.
A kamerára fröccsenő részecskéket meg két particle-el megoldom valahogy egy spray, meg egy meta keverékéből bár nem tudom, még hogy jól fog-e kinézni.
A kerék forgása közben is kellene fröccsennie a hónak, azt még nem tudom, hogy hogy tartsam a részecskerendszert mindíg a forgó kerék és a talaj közt, de majd megnézem, hogy sima linkkel működik-e.
Az az érzésem, hogy a render, meg az utómunkálatok (feliratozás stb.) így is lesz egy hét.
A desperado nagylemez reklámját is három napig számolta a gépem, pedig igencsak le lett butítva az eredeti elképzeléshez képest... :(
Köszi az 5leteket! :) -
Gabo #7561 SaWo:
A kocsid üvegének beállítása tűnik gyanúsnak számomra. Egyik képemnél egy üveg tárgy előtt egy tükröződő felületű fém tárgy volt. Az üveg tárgynak mind a belső, mind a külső felületén visszatükröződött a fémtárgy és természetesen azon maga az üveg tárgy is. Hasonló hatás jött létre, mint amit két egymással szembe állított tükör közé besétálva látsz. Ami a kocsid ablakain látszik erre emlékeztet. A tükröződések miatt a renderidő felszökött és a végeredmény messze nem olyan lett, mint szerettem volna.
Szerintem próbáld meg úgy kiszűrni a hiba forrását, hogy az összes anyagot lecseréled egy matt, egyenletesen szürke vagy fehér anyagra. Ezt követően lődd be a bevilágítást, majd egyesével próbáld ki az anyagokat. Amelyiknél jelentkezik a renderidő jelentős megugrása, azon kell valamit módosítani.
Persze ezek csak tippek... -
Bocsi, ha hulyeseget irtam, mondtam, hogy en meg nem probaltam :) -
a háttérnek -ha kicsi a mozgástér- elég egy bitmapp is pár modellezett fa mögött nem?a hóesés snow vagy valamy particle...a lefolyás kamerán realflow?talán. -
Nemtom hanyas MAX-od van, 6osban bennvan a 3dsVIZ, tobbihez meg kulon lehet szerezni. Abban szerintem lesz fa, bar messze nem a legjobb. Hatterhez tudom ajanlani a Dreamscapet, bar en meg nem probaltam de szep havas-hegyes dolgokat lehet vele.
Tegnap belekezdtem egy eleg nagy lelegzetu scenebe, amirol az 1. wip kepet a nexus ismetelt behalasanak hala nem tudok megmutatni... -
Havas tájat kell csinálnom, de 5letem sincs még hogyan.
Szerintetek?
Lessz majd benne sok fenyőfa, sok hó, meg hegyek, meg éjszakai égbolt, közben hóesés, karácsonyi hangulat, meg egy szán, ami 1000-el elszáguld a kamera előtt, közben hószemcséket csap a kamerára, amelyek elolvadnak és a szán persze nyomot hagy a hóban...
Hát erre van 1 hetem...
Hogy érdemes nekifogni, milyen plugineket ajánlotok? -
Nekem tetszik a feklampa, mondhatnam tokeletes, kell majd a belsejebe egy kis chrome hogy valamivel jobban tukrozodjon aztan super jo lesz!
-
Nyiri #7553 A lampa shaderrol nincs senkinek velemenye? :) -
64.246.58.26 isp:ev1.net höhö! -

Hát így! -
Quasar #7550 DE-MFK -
...meg mindig nem mukodik a freeweb tarhely:((
-
Üdvözöllek! DOTE-s vagy?