63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Nyiri
    Ugy ertem, hogy persze :)
  • Nyiri
    Alap
  • fle go
    Hátttt...ugyan mindenkinek meg van a véleménye, mindennel kapcsolatban, de monitor ugyben nem egyezem Nyíri véleményével. Szerintem jelenleg a piacon a legjobbak a TFT-k. Persze abból is van gagyi, de néhány ugyan csak veri a CRT monitorokat! Munkahelyen egy LaCie 21-es monitorn dolgozom, kb 4 éve, vettük és mára már jelentős képromlás jelentkezett nála, pedig ezek a monitorok egyike a legjobbaknak. A TFT-knél nincs képminöség romlás mert más elven müködnek, nincs sugrzás, szintén az elöbb emlitett technikai okok miatt. Es durvának tertanám ha ezeket a TFT monitorokat titkárnöknek találták volna ki excelezésre! Nekik végképp nincs szükségük 19-21 colos professzionális monitorokra..asszem. De ez megint csak az én személyes megítélésem!!!
    Mostanság elég jól utána jártam a TFT monitoroknak sokat olvastam róluk, amik nagyon jó eredményeket értek el az a Samsung SYM 192T és az AG Neovo K-19. vannak ettöl jobbak is de ezekhez lehet itthon "könnyedén" hozzájutni, lehet külföldröl is rendelni de azok még drágábbak. Jó, magam biztos vagyok benne ha megtehetem akkor mielöbb szerzek magamnak egyet, már csak azért is mert ami monitorom van az kb 10 éves és már elég ramaty állapotban van. Ráadásul én DTP-zem is, az pedig igényli a nagy monitort.
    Hát részemröl ennyi, aztán mindenki maga dönti el mi jó neki.
  • LionTR
    Phantom: nekem 320SD nem lassu az XP. De attol fuggetlen en is 512 400-as DDR-t fogok venni :)

Kedvenc cikkem a Fefos arlistarol:
    "LG 60" 16:9 plasma 2 250 000,-"
  • FRenkie
    de akkor is flatron ,nem?
  • FRenkie
    akkor most újra dilemmába estem
  • Aldaryn
    Semmi különös, csak arra lettem volna kíváncsi, hogy a chamfer (vagy extrude, nemtom, melyikkel csináltad) által a nem négy él találkozásoknál hagyott szemetet leszedegetted-e... :D
  • Nyiri
    Miert is?
  • Nyiri
    En sokszor (napi rendszeresseggel) dumalok olyanokkal akik cg-vel foglalkoznak es ebbol elnek. 98%-nak az a velemenye, hogy a TFT az jo a titkarnonek excelezni. Ilyen munkara a CRT a legjobb. Ha lenne lovem egy 19" vagy 21" -s EIZO-t vennek. Az a legtutibb. Eleg draga moncsi. Haver most vett egy 5 eves hasznaltat (naponta hasznaltak). Kivulrol latszott rajta, hogy 5 eves, de a kepe tuleles. TFT-nel meg ujonnan sem latsz ilyet... Frenkie, ha monitort akarsz cserelni, akkor szvsz TFT-t felejtsd el.
  • Mikita
    Jeeee
  • FRenkie
    nah,asszem igazatok van,marad a 17" TFT (hát bekell hogy érjem ezzel...:).
    viszont a nyomtatóból canont fogok venni mert az olcsó.
    van 20 ronygyért egy okés,és a patron sem 10 reongy mint a hp-nál...
  • Aldaryn
    Vazze' A csóka megtalálta a liquify filtert PS-ben, és nagyon ráizgult, annyira, hogy még csak alfa maszkot sem csinált kedves Katánknak... :D Ezen vagy sírsz, vagy röhögsz, vagy bambulsz, ha nem tudod mi az a PS... :>
  • Aldaryn
    Nagyon ütösen néz ki! Mondjuk az élekről egy közeli wireframe-et megnéznék...
  • Aldaryn
    Attól függ, mit akarsz nyomtatni. :)
    Ha fotókat, és "viszonylag" olcsón akarsz kijönni a dologból, akkor valamilyen középkategóriás HP-t ajánlanék. (50-70E HUF) Ha viszont nem kérdés a pénz, akkor csúcskategóriás EPSON-t, vagy HP-t. (140-160E HUF) Utóbbiak általában megeszik az A3-as lapokat is, ami azért elég csecse... :)) Ez a két cég gyárt SZVSZ jó minőségben nyomtató nyomtatókat tintasugaras piacon.

Ha egy 17-es TFT-d van, akkor mi a fenének azt lecserélni? Max akkor ceréljed le olyan 17-es TFT-re, ami már magasabb felbontásokban is tud működni.
    Nem attól jó egy munkafelület, hogy nagy, hanem attól, hogy a látómeződből nem lóg ki, de majdnem teljesen kitölti azt. Ha van egy 21'' monstrum előtted húszezerszer húszezres felbontásban a fejedtől 10 centire, akkor 1 óra múlva kidőlsz a gép elől, pedig neked van a környéken a legtutibb monitorod.

De ha minden képpen valami extrát akarsz, és van egy jó nagy szobád, akkor tudom ajánlani a Sony (bocs a nevét nem tudom) 19'' 16:9-es TFT monitoprát, na, azon MINDEN kényelmesen elfér, ráadásul 1 db képernyőn, (a 4:3-as rész mellett "szabad" terep) és még mozizni sem utolsó eszköz. Kicsit mondjuk drága, dehát... :D
  • FRenkie
    aquli sok mnemóriát vegyél!

mikita:elég ez a 2 monitor most...

színesnyomtatóból mijet lenne érdemes venni?
  • Quasar
    Én 35k-ért vettem 2.8 Ghz Intel procit. Most gyűjtök egy jobb memóriára meg alaplapra. én is csúcs gépet akarok, 2.8-assal már konnyebb modellezni mint az 1.7-essel. Meg én Ati kártyát alpból nem veszek, még ha az a legjobb is. Ez nálam olyan mint a Via-s dolgok. Mindenkinek megvannak a szokásai.
    Ha valakit érdekel áfa nélkül és fél áfával elméletileg tudok szerezni dolgokat. Debrecenben vagyok elérhető hétköznap.
  • PhantomW
    Aquli_ 512DDr vegyél bele mindenkép főleg ha winxp használsz mert lassú lesz
  • aniko
    Szia!
    Nézd meg, hogy a kártyán milyen memóriák vannak: 64, vagy 128 bites. Mert ez egy kicsit "olcsó", főleg sulinet expressben.
    A 64 bites nagyon ratyi.
  • Mikita
    szerintem frenkie vegyél egy dualheades videokártyát és élvezd az öt monitor előnyét:)
  • fle go
    En nem azt mondtam hogy azert kell a jobb cucc mert ugy jobbat is alkotsz!! Felreertes ne essek, amugy meg nem nagyon tehetem meg hogy csak dobalozok a loveval, de ha lehetoseg adodik szeretek magamnak olyan cuccot venni ami jobb mint az atlag, (megha ennek az az ara hogy kevesebbet eszem)az is lehet hogy eppen kenyelembol. Viszont erdekelnek olyan dolgok is mint pl a szemem vilaga...nem szeretnek 50-60 eves koromra 8 dioptrias szemuveget hordani vagy hasonlo.
    En nehezen jutottam hozza eddig mindenhez amim van, eppen ezert soha nem veszek meg valamit csak azert hogy legyen! Ha veszek valamit akkor azt kisporolom es olyat veszek ami franko dolog, es tenyleg szuksegem van ra.
    Bocsesz mindenkitol ez nem igazan tartozik a forumra, csak korvonalaztam, hogy nem tartozom azok koze akik csak ugy megtehetnek dolgokat.
    Mondjuk a gepet se azert tuningolja az ember mert megteheti (akkor regen rossz) hanem hogy minden klappul mukodjon rajta amit hasznalni szeretne.
  • SoftFX
    Ez hihetetlen.
    Hányszoros "polygon-simítót" használtál hozzá???
    /angolul már nem megy...rég' használtam...:)/

Nekem hasonló eredményhez kb.10X ennyi polygon kellene :)
  • FRenkie
    nem adom el:)
    ha jól számolom ,így 5 monitorunk lesz :)
  • FRenkie
    aha...és mit tudtok a Gábor Dénesről?
  • Nyiri
    En szeretem az infot, programozok is rendszeresen, de meg is Villamosmernoknek mentem a Kandora :) (persze programozas modulon). Jo neha azt is tudni mitol megy :))))
  • LionTR
    flego: hat ez az! 80-90bol a mostani aktualis teljes gepupgradet megejtem! :)

frenkie: ha nem kell a tft en szivesen elviszem. Nehogyma ott porosodjon a szekreny tetejen :)
    Annak idejen (iden tavasszal...) mi is ragodtunk egy sort Aldarynnal, hogy hova kene menni, ha ilyesmit akarunk tanulni, aztan rajottunk hogy kimondottan ilyen suli nincs, csak +kepzes, nem keves dellaer. Ugyhogy a BME info szak mellett dontottunk, itt lesz majd a kesobbiekben nehany ilyen iranyu targy (remelhetoleg).
  • FRenkie
    nem akarom fényezni magam,de tudok gép nélkül is jót rajzolni.
    és amúgy a többifajta grafika is érdekel,nem kizárólag a cg...
  • Nyiri
    Oda pedig elegge jo kezugyesseg kell. En nem vagyok jo rajzolo ezert is csak hobbi szinten nyomom. Sajnos ez van, pedig szeretem csinalni...
  • Nyiri
    Tul optimista vagy. Szerintem ne korlatozd a 3d-re a tanulast. Amugy kepzomuveszeti szakra menj ha grafikaval akarsz foglalkozni.
  • FRenkie
    :)
    az a helyzet hogy egy 17" es tft-m van és ahelyett akarok egy 19" es flatront,vagy f*sz vagyok?nem éri meg?nincs rá szülség?lehet igazatok van...akkor meg vehetek mást azon a 60ezren...

cgtalkon is olvastam,egy dúrva bmw terepjárót csináált egy arc egy 364esen! (vagy olyasmi)

ja igen: ha 3d vel akarok foglalkozni a későbbiekben ,akkor hova,milyen egyetemre kéne menni? főleg pest lenne jó,nomeg milyen szak...help!
  • youth #7691
    Ne ezt nézzétek meg:
    http://index.hu/kultur/eletmod/dobo5453/
    Dobó Katát lefotózták, de utómunka rajta olyan látványos hogy már sírni lehet.
  • Nyiri
    Jo hogy valaki megteheti. Amugy nem kell jo cucc hogy profit alkoss csak tul kenyelmes vagy?

Ismerek egy arcot, aki 3dluvr elso helyezett lett, pedig egy ocska szar gepne ugykodott.

Megmondanad mi nem fer el?

Azert orulnek egy 17"-nak is :)
  • fle go
    Hm...köszi a tippeket a sulinettel kapcsolatban!
    Azt meg nem értem mért csodálkoztok ha valaki 17-esnél nagyobb monitort akar, szvsz minél nagyobb egy monitor annál élvezetesebb rajta dolgozni, szemnek is jobb! Személy szerint ha 19-esnél kisebb monitoron kell dolgoznom ami nem igen fordul elö akkor bekattanok, ugyanis (nem férek el ) a monitoron.
    Szóval jó az ha nagy!:)
    Lion a hagyományos monitorokból már nagyon jókat lehet venni 80-90 eFt áron újat, 19-esbe.
    Viszont a TFT-nek szerintem nincs párja érdemes gyüjtögetni egy igazan jóra!
  • Redfox
    Nagyon nagy!
  • LionTR
    Ha senki nem megy be fizikara en se fogok!!! Amugy mit gondoltal, honnan szedtem a ZH eredmenyeket?!
    Hogyan erem el a Revais helyemet? Elegem van a nexusbol! Vagy kene tenyleg ural-cim?...

Nyiri: csak magamat tudom ismetelgetni: naggyon jo a lancsa! En mar tuti behulyultem volna ennyi eltol.
    En is keszulgetek am a hatterben, csak nem tudok wipet berakni...
  • K.András
    http://users.pandora.be/soulwaxke/honda-ad.html
    Nézzétek meg nagyon jo!!!
  • Nyiri
    CSAO!!!

Na a nagy szgep duma kozepette behajitok egy WIP-t a kocsirol (ugy is regen volt mar) :)))))

Csinaltam egy 3-s kepet, hogy aki most kezd bele, egy kis segitseg (ne menjen at annyi benazason mint en) :))))

Bekarikaztam, hogy mennyi elt kellett kijelolnom :))) Belegondolva ez eleg sok nem? :) Es ez csak a hatulja :)
    Azert mutattam a hatuljat, mert azt meg nem lattatok (lion-t kiveve...
  • K.András
    Ebben nincsen semmi trükk,én ugyan nem vásároltam semmit ezen keresztül(nem is tudtam volna:)) de egy két ismerös vásárolt és abszolute korrekt áron,tehát nem 40-50%-al drágában, bár elképzelhetö hogy van olyan hely ahol át akarják verni az embert...
  • Aldaryn
    Na ja, az a monitor egy őskövület, olyan őskövület, amiről bátran vehetnének mintát a mai gyártók. Nem igen törődik pl. a felbontással, 15 colos, de kb. abba állítod, amibe mered... :D

Fizikán Ural címér voltál? :> Pöhk... :))
  • Aldaryn
    A sulinetes hercehurcával vigyázni kell. Elsőre, meg másodikra elég szépen hangzik, de nagyon el lehet számolni vele. A legelső, hogy a szerződéses (sulinetes) cégek, forgalmazók sokkal az átlagfogyasztói ár fölé emelik a "sulinetben kínált" termékek árát, jól lehet ugyan, hogy majd' mindent meg lehet imitt-amott venni sulinetben, de akár az átlagfelhasználó ár +40-50%-áért... Na ez az a pont, ahol az államnak bejön az az "ingyenes" 60 ezer forint, vagy legalább is egy része.

Ráadásul perkálni itt is kell, keményen, sőt alapból még többet is, csak később ,a legközelebbi adóbevallásnál, vagyis esetenként akár 1 éves csúszással kapja vissaz az eber a pénzének egy részét.... Szép, szép ez a sulinet, de mint minden, ami eleve egy profitorientált világban működik gazdasági szinten, azért sántít, ha közelebbről megnézi az ember.
    Nem azt mondom, hogy rossz, csak nem olyan jó, mint aminek feltüntetik. :)

Ha valakit érdekel bővebben, olvassa el a sulinettel kapcsolatos jogi vázlatokat, a weblapjukon kinnt van a közember számára érthető, és a precízen megfogalmazott jogi sallang is.

Ja, Frenkie: Minek neked 17-nél nagyobb? Különben is, most már nem éri meg várni egy TFT-re?
  • LionTR
    Nekem is 15'-os van, de annyira szeretem, hogy nem tudok megvalni tole. Annak idejen (jo regen :) nagyon jo vetel volt. 1024-ben siman kivagja a 100Hz-et, max felbontasa meg 1920*1200 (!!!) Az a prob, hogy ha mar nagyobbat veszek kene annak is tudni a 100Hz-et 1280-ban legalabb, meg szep kep, .21-es keppontmeret, stb... szoval elgge draga lenne.