63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Orange #7810 Aquli írta: "Dolgoztam a repulon, az alapmodell megvan, de egy probameshmoothal meg nagyon ratyi eredmenyt ad" -
Nem latom a keped! Hihetetlen, hogy mindig van egy szerver ami beszarik... -
Hol latsz te itt meshsmoothot?! -
Orange #7807 Ja igazad van a mazda logo nem lett túl jó.
Jó lesz a repülőd, csak még van egy pár polygon ami nem négy oldalú, és lehet, hogy azért nem szép meshsmooth. -
mert freeweb ... -
MIERT NEM RAKJA BE A KEPET?????? -
Szep ez a kerek Orange, csak furcsa a kozepe.
Koszi a helpeket ,meghirdettem a gepet apron 60k iranyarral, majd esetleg lealkudjak 50re...
Dolgoztam a repulon, az alapmodell megvan, de egy probameshmoothal meg nagyon ratyi eredmenyt ad. Na mindegy. ittt van ket kep, szerintetek sok hiba van a modellben?:

http://free.x3.hu/aquli/tu2.jpg

http://free.x3.hu/aquli/tu1.jpg
Egyebkent TUPOV repulo :) -
Orange #7803 Én egy mazda 6-ost csinálok, és én is épp a felninél tartok. Az enyém így áll:
-
Probalj meg kibirni 19 evet anyam mellett. Asszem neked is lenne egy keves onkontrollod...
Aquli: az igazsag az, hogy en "meglehetosen" automanias vagyok, es szerintem en toltam el a topicot ilyen iranyba. (ha nagykepu voltam, bocsi) -
Pedig tényleg értem! :D Ha nagyon csipkelődő voltam, akkor bocsi. :) Az igazat megvallva nem is veled, hanem a matekkal akartam csipkelődni... :)
Az igazat megvallva NAGYON irigyellek, neked van önkontrollod, és tudsz az eszedre hallgatni. Én meg, nos... maradok Káosz (élet... :) ) -
HI all!
Hát kedves Aquli_ nem akarlak elszomorítani, de ennyit nem fogsz szerintem a gépedért kapni.Ez van sajna nagyon mennek lefele a használt holmik árai
.
Amit mostani konfignak szeretnél az egész jó.Véleményem szerint ha már mindenféleképpen Abit, akkor már inkább nf7 vagy kv7.Bár én az Epox-ra esküszöm.Ja és monitorból LG-t helyett inkább Mag,Bellinea.Persze ezek csak az én személyes véleményem.
Más:Mi ez a sok járműkészítés most itt mindenkinél??Indultok vmi versenyre vagy ilyesmi??
Na by all -
Szétolta a topicot, kérem a moderátort moderálja :DDDDDD
Na nem csak vicc, a tutor nagyon jó!!! -
Szallj mar le rolam! Inkabb tanulj, nehogy megin 2est irj abbol az anyagbol, amit tokjol ertesz... :))
En is szivesebben csinalnam, csak ugy birom ki, hogy kozben folyamatosan refreshelgetem a forumot, hogy beszo'hassak ha van vmi. -
hát ez is elmegy...
:D
de az inset és a 3xos extrud ehelyett edge extrude is lehetett volna nem?a végén.
a legelején nem értem azt a felbontást... -
Anikó ,örülök hogy segíthettem.gondoltam hogy elég lesz annyi amennyi, a részletesebbet Aldaryn barátunk alant tálalja...
aquli: egy ilyen repcsi szerintem nem nehéz -
Wow, pont fél óra alatt voltam meg vele! :D Na, Anikó, becsüld meg jól, ehelyett analízist kellett volna tanulnom. De az is igaz, hogy ezt EZERSZER szívesebben csináltam! :D -
Bocsi, az X+-ra tettem fel a képet, és ott köztudottan nem sezertik, ha a képeket belinkelik, de ha ezt az url-t: http://free.x3.hu/sawo/lampa.jpg bekopiznátok egy böngészőbe, akkor látszódna. Köszi a helpet előrre is. -
Na, szóval a modellezés a köv képpen alakult:
A kiindulóalap egy standard cilinder, 16 szegmensű, asszem, csak hogy kétszeresen is szimmetrikus legyen a meshháló:

A következő lépcső: felbontottam (outline) a legfelső poligont 4 részre, és a középső négy fölé rajzolok (segítségnek) egy nyolcszöget (Shape/NGon)

Ezután a nyolcszög alapján felvagdosom (Cut) a polyt a köv képpen:

Az egyes páros vertexek a már meglevő élekre esnek. Ez lesz a kör alapja.
Ezután a belső kör poligonokat egyszer beljebb vonom (Inset), majd pedig a körben futó élt egyszer megduplázom (Chamfer) (Itt egyik művelet sem hagy piszkot, hiszen a mesh csak 4szögekből áll!!)

A "külső" poligonokat kijelölve...

Kiextrudálom (Extrude) őket 3x úgy, hogy alul és felül egy-egy kisebb edge loop hármassal lehessen a "görbületet" szabályozni az egyes felületek "éles" találkozásánál

Ezután a kör belső poligonjait, a szélét szegélyező edge loop nélkül(!) kijelölve...

az előbbi extrude lépéseket most lefelé ismételem meg, és a legutolső lépés után legalul a poligont még beljebb is húzom (Inset)

Már kész is, majdnem. Most jön a Lion féle torzulási tétel megfordítása. :D
két szintnyi subdiv után a köv. képpen néz ki a mesh felülről:

Látható, hogy eltorzult, a kör eredeti nyolcszögébe beiktatott +2 vertex miatt! Ezen kívül a felni belső görbülete is torzult a szintén plusz 4 vertex miatt, amit maga a lyuk kivágása jelent!
Ez a probléma megoldható! :) Segédtételnek vegyünk fel 2 kört(Shape/Circle), az egyik legyen a maga a lyuk felett, llyuknyi ármérővel, a másik pedig felni középponttal belső ív átmérővel...

Ezután felülnézetben az egyes vertexeket (lehetőleg páronként... :) ) addig tologatom (Move és Scale) amíg a két görbe nem igazodik a két segédgörbe vonalához... :

Mint látható nem tökéletes, de 3x változtattam csak a vertexek helyzetén, ergó, több mint 1 perces melóval szebbé is lehet tenni. Dehát úgyis mesziről fog látszani... :DDD Hehe...
Azután már csak a negyed elem körbeforgatásos négyszerezése (Array) van hátra, és ezek összekapcsolása egy db. polyvá, hogy szépen dolgozhasson a subdiv:

End. -
aniko #7790 Köszönöm mindenkinek :)
Frenkie: A tutotorial alapján sikerült megcsinálnom :)
Hát igen, az a törés... nem egyszerű :(
Aldaryn: Köszi, kíváncsi vagyok a Te verziódra is. -
ja bocsi. NEM latom :) felharom ota analizist tanulok, lehet mar kicsit belefaradt az agyam... -
Egy fél óra, és összerakom PS-ben a dolgot. -
Na, szal megvagyok vele, nem a modellezés tartott ennyi ideig, hanem az, hogy lementegettem minden stációt, meg képeket csináltam róla. Csak bedobom az eredményt most, hogy menőzzek. :DDD

A mesh modell majdnem teljesen hibamentes, csak négy-négy helyen van meghagyva az 5 él fut össze. minden poligon 4 szög, ráadásul a Lion tételnek is ellentmond: miszerint: nem lehet nem egyenletes vertexeloszlással pl. egyenletes kört csinálni. (ma dumáltuk... :)) )
Majd kirakom a részletes modellezést, azon jól látszik -
Lion nem azt akartad mondani hogy NEM látod?
mert énsem... -
SaWo: en latom a kepet. -
Nalam nem az a lenyeg, hogy nehez legyen, hanem hogy jol nezzen ki :) De lasd kivel van dolgod: megcsinalom en is az integrale felnijet! -
Lenne egy kérdésem az alábbi képpel kapcsolatban. Azt hiszem, Aldaryn, te már csináltál hasonló lámpát. Ez még csak egy próba modell, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy azt szeretném, hogy egy omni fény forrás kerülne a lámpa közepébe. A szürére szinezett poligonoknak adtam szép üveg shader-t a többi az fekete std. material. Hogy lehetne úgy mgcsinálni, mintha ez a lámpa világítaná be a teret, de úgy, hogy közben a lámpára is essen fény? Hozzá teszem a sima gyári render-t használom, mert az jó gyors az animációhoz is. GI nélkül ez megoldhatatlann? Nem tudom, mennyire érthető a gondom.

-
ja és köszi a plug.okat -
De Aldaryn!ne légy ilyen szigorÚ!:)
én csak a lökést adtam meg ,Anikó majd rájön úgyis hogyan tovább:) -
ez poly vagy nurbs? -
Nyiri #7779 Ezt a felnit megcsinalni konnyu :))) Amit mutattam korabban kepet azt mar picit nehezebb (polyval) -
"Nem valószínű, hogy közelről fog látszani a kerék." :) -
Csakazeris beteszek egy felnis kepet:
-
Áááááá, ez így nagyon nem jó!
Ennyi szemetet nem sazbad benne hagyni, az addig OK. hogy a végső modellen valymi keveset számít, mivel a "szemét2 egy síkban van ergó nem befolyásol szinte semmit (a shadelést igen...) de ha megnézed, Anikó ezzel nincs kinn a vízből! Az ő problémájánál a lyuk keresztülszalad egy felületi törésen. Na azt így megcsinálni, hek,,... lehetetlen. :( Bocs, ha keméyn volt. Na megyek... mindjárt vissazjövök...
-
Helyes! :)) -
És milyen élethű! :D -
Nyiri #7773 En a felnihez inkabb ajanlanam a Nurbs-t. Sokkal jobb ilyen modellekhez azt hasznalni. -
vagy inkább konkrétan Honda alakja van :) -
Lion: mibol gondolom hogy honda? nagyon japán autó alakja van:))) Én is azokat kedvelem! -
most látom irtad hogy kép:)))))) -
"A felniről itt egy fotó,..." :)