63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
aniko #7897 Ilyen lett a felni:

Úgy sikerült megoldanom, hogy a belső henger 30 szegmensű lett (5*6=30 :) - a csavarok és a "küllők" száma), a külső két henger pedig 24, hogy egyenlően kapcsolódjanak a "küllők" hozzá.
Milyen hibákat javítsak ki rajta? -
thanx a lot
nagyon szép a topológia! -
koszi, ami lathato azt egy tutorial alapjan csinaltam a Compound Object-ben van egy Scatter, hat azzal csinaltam. Igy teljes feluletet beboritani jo, de kiprobalom ezt a druidot, illetve hallottam meg egy Grass-O-Matic nevu plug in rol. Na majd probalkozom -
aniko #7892 Nagyon tetszik az autód, gratulálok! -
Quasar #7891 Flego: Ne tegyél oda füvet ahova kell az út. Gondolom a föld texturája legyen olyan hogy rajta van a kitaposott út, meg fű alatti föld. Majd ahova kell a fű, teszel. -
sazsmadar #7890 A kép szerintem jó! Szeretnék ilyet csinálni én is, bár még nem próbáltam. :o) Én úgy tudom létezik, fű készítéséhet plugin. -
Bocs azt elfelejtettem hogy azt hogyan lehet megcsinalni hogy csak ott legyen fu ahol en szeretnem ( pl csak egy ut szelen nehany fucsomo, vagy ilyesmi)? Es ne mindenhol mint alul a kepen. -
Udv!
Vegre sikerult fuvet csinalnom...de nem tetszik, hogyan leget ettol jobbat csinalni, kell hozza plug-in? Meg szeretnek animaciot csinalni a fuvel, hogy fujdogal a szel.
Talaltam is egyet de ott nem a fu mozog hanem a talaj hullamzik es ettol olyan mintha a szel fujna, van valakinek esetleg otlete?
Koszi!
-
Quasar #7887 A target spot midify menujében lehet beállítani az árnyékot. Rákatt, majd modify menü. Ott lehet be és kikapcsolni a lámpát és árnyék vetést meg annak fajtáit. -
sazsmadar #7886 Hogy lehet egy már le rakott pl spot target tulajdonságát megvltoztatni. Gondolok itt arra, hogy úgy raktam le, hogy a fénye ne vessen árnyékot, de a képsőbiekben meggondoltam magam és méd is szeretnék árnyékot. Mert ilyenkor mindig új lámpát kell betennem, és mikor már korrektül be van állítva, akkor elég gáz újra kezdeni. -
Lion: mennye a retekbe!
Egyszer elkaplak es megmutatod nekem hogy csinalod ezeket a precizios illeszteseket a kocsi eleminel!
nekem ez meg nem megy, allati jol nez ki a gep!!
Gratula!
-
Na jo hetveget mindenkinek! -
wire01
wire02 -
Lényegtelen, különebn is az a léyneg, hogy Te elégedett legyél vele. Ha neked tetszik, akor aztán mondhat bárki bármit, akkor is tetszeni fog, ha meg nem, akkor isteníthetjük az egekbe, akkor sem leszel vele teljesen elégedett... De hát ez általában mindenkivel így van. (ezért az előbbiek általánosságban értendők... :) ) -
wireframe!!! -
erre a blueprintre gondoltam:
-
OK. Várok :)
5. gen civic coupe tényleg nagyon jól néz ki, és jól is megy!
Előre is köszi
Klon -
Ok, nem tudom megigerni, hogy belathato idon belul meglesz, de megprobalom. Blueprintem asszem nekem is van. (5. gen civic coupet 1x mar akartam csinalni, de ahhoz nem talaltam. Pedig az annyira de annyire jol nez ki! :) -
szia Lion
Nem tudtam, hogy Honda fan vagy, de ennek NAGYON örülök!
Elég lenne csak a külseje is, de akkor le kellene sötétíteni az ablakokat...(de Te ezt úgyis jobban tudod)
Igen jól tudod.
Na szóval erről lenne szó:

van még képem, de most csak ez volt fenn a tárhelyen.
Ja, blueprintem (remélem így hívják) is van hozzá.
Ha megcsinálnád, nagyon nagyon megköszönném!!!! -
ahogy megláttam a kocsid rögtön nekem is előjött a kedv hozzá!:)
a chevy impala amibe belekzdtem befuccsolt,mert 1részt kurvanehéz kocsi(akkor -1958- még nem volt olyan könnyű dolguk a karosszériatervezőknek :)másrészt pedig nem volr blueorintem,és csinálni meg nem tudtam,ugyhoz ez meg a másik...
de majd a közeljövőben...
Lion!neked ehez volt blueprinted? -
király vagy... wirefrémre nagyon kiváncsi lennék... -
Hat mint a legnagyobb Hondafan a topicban ugy erzem engem var a feladat :) (persze ha masnak is van kedve akkor hajra). De csak a kulsejet, mer az viszonylag gyorsan megvan, idom meg nem nagyon van. Jol tudom, hogy a 6.gen az eggyel ezelotti? -
szaszok 3D guruk!
Hihetetlen, hogy milyen f.sza képeket csináltok, elsősorban a kocsik tetszenek. Csak nézem a képeket, és azt veszem észre, hogy teljesen kiszáradt a szemem... :)
Ezért veszem a bátorságot és megkérdezném: Nem lenne kedve valamelyikőtöknek az én kocsimat is lemodellezni ??
Tudom, hogy ez nagy kérés, és sok idő meg minden, de nagyon örülnék neki.
Amúgy egy 6. generációs 3ajtós Honda Civicről lenne szó.
Na mit válaszoltok ?
Remélem bevállalja valaki.
üdv: Klon -
Csak egy kis erdekesseg : http://www.nexus.hu/liontr//w012.jpg -
Ez a modell mar most is tokeletes, csak meg nem kesz :DD -
Quasar #7870 Na mindegy, én v-rayjel dolgozok aztán még nem jötem rá egy normális bevilágításra. Vagy igen, csak sosem vagyok megelégedve magammal. -
Lassan nyithatsz egy virtuális autószalont :)))
Szép munka!!! Szép befejezést várunk (nagy teher van emiatt a váladon, este aludni se tudsz, de miattunk dolgozol rajta míg tökéletes, kész modell nem lesz) :DDDDDD
Szóval tetszik :))) -
Koszi. Bevilagitas igy nem is egeszen teljes, mer pl a fo fenyforras nem vet arnyekot :) HDRI nincs rajt.
Amugy a kovetkezo keppen szoktam: (brazilt hasznalok) CSG groundplanet bekapcsolom, feher szinnel, environment szinten feher. Utana sky light on, halvanykekkel, 0.55-os multival, + egy disc area (a szep arnyekok miatt, ami itt nincs, mer igy gyorsabb :) 0.65-os multival.
Ennyi. Ha nem hagytam ki semmit. -
Quasar #7867 Lion: Ez kurva jó. Jobb mint az enyém. Egy ilyen bevilágítási tutort tudnál nekem írni vagy valahonnan adni egy címet, mert bevilágításban hüle vagyok. Meg azt hogy csinálod hogy a háttér egybe folyik a felszinnel (színben). Vagy ha ez hdri kép akkopr passzold el nekem légyszives. Köszi. Szóval baromi jó. -
Pontosan nem ertem mit mondasz, de eleg sokaig nezegettem az eredirol kepeket, es szerintem igy van. -
Te! Ezek egyre jobbak! :D Egyelőre egyetlenegy kritika: a fényszóró helyének felső "becsípett" része kicsit kiugrik a felület folytonosságából. Lehet, hogy ez az igazin is így van, azért csak megemlítem...
Nagyon nyomod te! -
Hát hologram temahoz nem tudok hozzaszolni, de delutan ezen dolgoztam:

-
Igen, ezen a szinten érdekel, mint "érdekes probléma"...
Ha már egyszer egy virtuális világot hozunk létre, akkor annak miért kell (tudom, egyszerűbb, és ettől vélt a szükségszerűség...) "másolnia" a valódi világot olyannyira, hogy a trükköket is mímeli? :D
elvégtére ez már töbszörösen virtuális lenne... :)
Tényleg érdekes probléma. Csak gondoltam, ilyen dolgokról ritkán esik szó errefele, hát feldobom... -
szerintem felesleges lenne tlejesen lemodellezni ,ami a sw-ba kompozitáálva volt,de mindenesetre érdekes probléma. -
K.András #7861 Ugy kéne szvsz hogy objektum szinten iktatod ki a reflectiont, külön be lehet állitani hogy mi látszon a reflectionba a refractionba stb...Objekt propertis és ott lehet beállitani(maxrol beszélek)... -
Pedig kell... :) SZVSZ.
Pár pillanta alatt össze lehet rakni egy olyan shadert, ami negyon hasonlít a "hologrammokra" (a filmes, 3D-s kivetített dolgok...) Kell hozzá 1-2 falloff, meg egy kis noise, meg egy gradiant ramp a vízszintes csíkozásért pl...
De én igazából azt szeretném megvalósítani, hogy pl. mint a StarWarsban, (ahol szerintem a legjobban nézett eddig ki ez az effekt, főleg a Birodalom vissazvág-ban, mikor Vader hologrammjától kapta az utasításokat egy AT-AT szeméylzete... :)) ) a hologramm rángatódzon össze vissza... legyen zajos (na ezt még meg tudom csinálni) és egy kicsit elmosódott...
Az nézőpont függő elmosódottságra nagyon jó megoldás lehetne, ha körbevenném egy hengerrel, amin glossy refraction van, csak az uygebár minden mást is refraktál... Ezt pl. hogyan lehetne megoldani?
Tudom, hogy kompozitálással, meg utómunkával ez gyerekjáték, de ha azt akarom, "hogy tényleg ott legyen"... elvégtére érdekes dolog számítógépes környezetben kompozitálgatni össze-vissza... (tudom, tudom, hogy szokás...) De mind1.
Köszi az ötleteket idáig is. Ja, és még valami, a félreértések elkerülése végett, nem dolgozok semmi ilyen projecten, csupán teljesen elméleti a dolog. :)) -
ennél szerintem nem kell több,esetleg egy kis animált noise rajta,ahogy a részecskék izegnek-mozognak... -
Gabo #7858 Aldaryn:
A legegyszerűbbnek egy áttetsző material tűnik, némi finom selfillum-mal. Ehhez még hozzá csapni egy kis glow effektet és már egész kellemes hologramnak kinéző valamit nyerünk.
Arra érdemes még oda figyelni, hogy a kivetített kép ne kapjon külön megvilágítást a jelenet többi fényétől és árnyékvetésre se hiszem, hogy szüksége lenne.
Legalább is én valami ilyesmivel próbálkoznék. -
K.András #7857 Láttam hologram tutorialt valahol... -
Max kiöntöd az asztalra a Jammet, és arra vetíti ki a billenytűzetet... :DD
Téyleg, nem tudja valaki, hogyan lehet hologrammot készíteni CG szinten? Valamit, ami olyan, mint egy hologramm, vagy valami kivetített dolog?
Gondolom shaderekkel meg lehet oldani, de hátha tudtok valami igen frappáns metódust.