63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Udv!
Egy kerdes: Azt hol tudom beallitani, hogy a scenen belul ne csak 100 frame-ig mutassa meg nekem lejatszaskor a dolgokat hanem mondjuk 200-ig? -
HyperSnappal meg semmivel nem jött össze, de feltettem a Power DVD-t és azzal tökéletesen működödik! BS-playert még nempróbáltam, de ha így megy akkor...
Köszi a segítséget!!!
Ismét MAX-szé a terep :)) -
Lion van brazilom, akkor majd kikeresem,koszi.
Frenkie: nagyon jol alakul ez az orc szerszam, texturazd fel pofasan! -
Vagy tudom meg ajanlani a HyperSnap pro nevu progit, asszem az is jo ilyen celra. -
K.András #8110 Bs-playerben van képlopás probáld azzal... -
hát iigen...
pontosabban kéne a hálódat szövögetni, különösebben odakéne figyelni a zsákutszába torkolló loopokra ,amik smoothnál nemkívánt hibákat (a la microsoft) eredményezhetnek.
Magyarul nem lehet -lehet, csak nem jó ha van- 5 vagy annál több vertexel határolt polygon.
mind3 wireframenél látszanak ezek a hibák.
de várjuk a további fejleményeket. -
Quasar #8108 Szerintem is gány a háló. Valami nem stimmel vele. Nem egyenletes, meg mintha nem lennének teljesen összekapcsolva.
De én még bandzsi vagyok ehhez. -
flego: ha van brazilod, abban benne van a shader, ha nincs, akkor meg szerintem mas engine nem fogja tudni kezelni. De ez nem biztos. Szoval szerezz be brazilt, ha nem 6os MAXod van. Egyebkent varj, amig kijon ahhoz is brazil. Ilyen egyszeru :))
Redfox: eleg zavaros a halo, probald vhogy egyenletesebbre, torekedj arra, hogy lehetoleg csak 4szogek legyenek benne. -
érdemes lenne egy könyvet beszerezned,egy Bibliát hozzó,és nézegess sok toturiált például itt:
www.studiomax.ini.hu -
Hello all!
Most egy elég hülye kérdéssel fogok hozzátok fordulni MAX-Királyok
! Hogyan tudnék nekikezdeni a 3dsmaxnak, mert már monnyuk az alapokat úgyahogy ismerem, de még annyire nemvagyok nagy maxos! Szal hol kezdjem?
Előre is köszi! -
Redfox #8104 Itt vannak a jó linkek, sorry:
Wire1.
Wire2.
Wire3. -
Redfox #8103 Nagyon jó. Nekem tetszik, mi ihlette?
Itt vannak a wireframek:
Wire1.
Wire2.
Wire3. -
itt van a "cartoonos-fantasy" orc baltám,+egy kis segg fűr :

mit szóltok? -
mi nem azért vagyunk hogy kiröhögjünk,de még télleg van vele meló...és a wirefrémből többet tudnánk mondani... -
Redfox #8100 De mindjárt.:) -
Lion: ezt a shadert el tudnad nekem kuldeni mailban, vagy letoltheto valahonnan? -
Köszi skacok!!!!
Redfox: valahogy nem stimmelnek a polyk... nem mutatnál wireframet? -
Redfox #8097 Na, hogy örüljetek itt van közeli kép, nem fekete háttérrel a Peugeot 607-esemről, ami tele van illesztési hibákkal;), úgyhogy nem röhögni.:)))
Eleje.
Hátulja. -
Redfox #8095 Nézz körül itt, hátha találsz valami programot:
Prim Online -
:D -
"Hé, Expón láttuk! :D Csak DX 8.1 kell hozzá, és violá!"
Én 9.0-ra emlékszem, na mindegy :)))
Nincs Adobe Premiere-m de gondoltam erre is, valmit kitalálok :))
Lion: Végre!!!! Környezetet a pofánknak!! :DDDD -
Betöltöd egy vágóprogramba (Pl. Adobe Premiere) és adott frameeket pl. kiexportálod mint képszekvencia. Ez általában akkor is elérhető eljárás, ha direkt egy frame kimentő nincs beépítve. Képszekvenciába exportálni azért majd mindegyik tud. -
Hé, Expón láttuk! :D Csak DX 8.1 kell hozzá, és violá! -
Nem fogod elhinni, de a mostaninak lesz kornyezete :) Meg lehet lesz egy masik is, amit elkuldok majd a versenyre, ha lesz kedvem/idom megcsinalni.
Aldaryn: hat nem tudom... ha ilyen kepet tudna produkalni a viewport renderer... -
Sziasztok!
Bocsi hogy nem 'maxos' kérdés, de hátha itt találom meg a választ :)
Ha van egy filmem arról hogy tudk képeket csinálni? mert leprintelem akkor a film helyén fekete rész lesz... de minden más progi is ezt csinálja amivel ki lehet menteni a képernyőt... Szóval nincs erre valami progi amivel videóról képet lehet csinálni?
Előre is köszi
Lion: így egybe a kocsi nagyon állat!!!! de sohase teszed bve valami környezetbe, pedig lehet hogy akkor valami tök élethű képet csinálnál! kompozitáld egy fotóra és nem mondják meg hogy nem eredeti :) -
Az a kép nem viewport screenshot?? :) Komolyan azt hittem. Egy fehéres, nagyon "csillogó" felület kb. így néz ki viewportban is... :) akkor már értem. Az tükröződés, amit mesh hibának néztem. Bocsesz. :D -
Picit gyorsnak tunik, amugy jol nez ki. Megneznek egy nagyobb felbontasu rendert is. -
flego: koszi, a material brazil advanced, car paint shaderrel.
frenkie: a leggagyibbakkal egyutt most keszul a 9. -
Redfox #8085 Egész jó, csak kicsit nagyon "remegnek" a fűszálak, bár ha nagy szél van, akkor jó.;) -
Jo a link amit adtam csak a nevet hulyen irtam be! -
Hohojjj:))) meg van az elso animaciom, ha ezt annak lehet nevezni! Ettol fuggetlenul en nagyon orulok. Hogy mennyire tunik ugy mintha fujna a szel a fuvet, hat ize, meg rafer egy kis kiserletezes!
www.freeweb.hu -
hány kocsid van össz vissz? -
Nekem csak delutan 17 ora utan jo maskor nem!! Hacsak nem hetvegen talalkozunk. -
Quasar #8080 Itt egy 3D anim. Nem az enyém, de nekem teccik. Lehet hogy már láttátok, de be linkelem. Össz-vissz 5 mega.
http://free.x3.hu/quasar/Lion_seul.part1.rar
http://free.x3.hu/quasar/Lion_seul.part2.rar
http://free.x3.hu/quasar/Lion_seul.part3.rar
http://free.x3.hu/quasar/Lion_seul.part4.rar
http://free.x3.hu/quasar/Lion_seul.part5.rar
Copy be, kicsomagol, stb...
-
Találkozó: KINEK JÓ: Jövő hét: Nov. 25. 14-től vagy 27. 14-től az Elte A épület elött???
Nagyon haladtok a kocsival. -
Lion: gratulalok a munkaidhoz!!! Nagyon szepek es igenyesen kidolgozottak! A kilincses kepnel nagyon jo a material, az mibol van? -
A peldakep, ami lemaradt: MR2 -
je thx, értem,főleg a 2 oldal közti különbséget nem vágtam.
másik problema: shag: fur-hoz ,vagy hair hez tud valaki toturiálokat? -
Na akkor ezt tisztazzuk le gyorsan, mer ez elengedhetetlen, agyon szivatod magad, ha ezt nem tudod hasznalni:
Arrayben eloszor is megmondod, hany db objectet akarsz osszesen letrehozni (count). Az instance/copy/reference gondolom ismeros.
A 3*2 tablazatok:
1. sor mozgatas (move), itt meg tudod adni hogy egymashoz kepest milyen tavolsagra legyenek a lerehozott objectek. Az elsohoz viszonyitja a 2.at, a 2.hoz az 3.at, stb.
Jobb oldal: ez abban kulonbozik a bal oldaltol, hogy itt megmondod hogy az utolso object (count=10 eseten a 10.) milyen messze legyen az 1.tol. A kozottuk levoket magatol elosztja aranyosan. Pl megadod, hogy x=110, akkor az es utolso kozott 110 lesz a kulonbseg, a kozteseke 110/10=11, vagyis olyan, mintha balra beirtad volna, hogy 11.
2. sor, forgatas: ez is u.olyan elven mukodik. Pl 5 agu felnit csinalsz, es megvan az egyik ag. Itt is 2 lehetoseged van: vagy 360/5=72 fokot allitasz be baloldalon vmelyik tengely menten, vagy beirod jobbra, hogy 360, ekkor magatol 72 fokonkent fogja oket forgatni, mivel megadtad, hogy count=5 (tehat mindket esetben olyan, mintha shifttel elforgattad volna az eredeti objectet 72 fokkal, aztan 144-gyel, stb)
3. sor, scale (nagyitas/kicsinyites) ez szinten ugyanaz, ha beirod mondjuk minden dimenzioba, hogy 125, es count=10, akkor a 10 db object mindig az elozohoz kepest 25%kal nagyobb lesz. De mivel alapbol ugyanoda jonnek letre, elotte be kell allitanod pl hogy vigye oket x tengelyen arrebb (1-es pont).
Lehet oket kombinalni, meg egyszerre tobb dimenzioban letrehozni dolgokat, ezt majd kiserletezgesd ki :)
Remelem ertheto voltam, ha nem, szolj! -
sehonnan,ugyanis 6oshoz nincs.