63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Na, igen, véégre! Igencsak elkellen már egy olyan modern GI kompataibilis renderer, ami tud fur-t a renderman-on kívül...
(no persze ott a shave, de hát ugyebár... khm... azt senki nem tudta még eddig megszerezni.. :)) ) -
switch #8433 CHARACTER.ANIMATION.TECHNOLOGIES.CAT.V1.1.FOR.3DSMAX.V6-DWP -
köszi:)
a materiálokon már nem változtatok, tudnék de nem tezsem.
Az egész témát -érzem- jobban is meg tudtam VOLNA csinálni, de nekem igy is tetszik. -
mi megértünk :( -
K.András #8430 Ha tudnál kompozitálni, nem lenne ennyi gondod... -
Bárcsak nekem lenne 2-nél több gépem és tudnám is hálóba befogni :)))))
De mi is ez az egész anim? miről szól vagy valami? ja és feldobod majd netre ugye? -
Nna mostmár aztán tényleg felkűrta az agyamat a hardverparkom! Három napja számol hét gép (1800+ tól a 2.5GHz-es P4-ig) egy húsz másodperces animot (500 kocka)!
Én nem tudom mit számol ennyit rajta, egy frame a tartalmától függően 7 perc és 2 és fél óra között számolódik ki. Igaz, hogy sok lámpa van benne (25db) volumetrikus fényekkel, meg tükröződés, miegymás, de ettől még papíron is hamarabb kiszámolom kézzel!
Felháborító! :) Na ezért nem csinálok én magam szórakoztatására animokat és amíg nem lesz egy egymásodperces renderfarmom (25 gép) legalább, addig nem is fogok (ergo soha).
Az egész csak azért bosszant, mert ma kellett volna leadni, de még 18 órányi pöcsölés van hátra, majd a képszekvenciákat összefűzni, meg hangot alávágni, feliratozni, átvenni DV-re, majd BETA-ra.
Ráadásul nem is tetszik, még kellene bele motion blur is, de azt már nem mertem odatolni neki (causticsról szó sem lehetett), ígyaztán jó fos lesz az egész.
Sorry, hogy elsírtam bánatom nektek, de ti legalább tudjátok miről beszélek. -
Mélyen hallgattam, mert keresés folyamatban. Egy féligkész autoback-et találtam... Hehe... De nem tudom, hogy hova a fenébe suvasztottam el! Ha meglesz, első dolgom, hogy elküldjem. -
Annyira szépek az anyagok, a fém, meg a szőrzet, de az a fa még valahogy nem az igazi :S tudom már hülyét tetszik kapni tőllünk Frenkie bácsi :P -

gondoltam debobok egy closeuppot! -
Gomb alakut? Fenebe, en angyalkat akartam... -
hát én gömb alakúra gondoltam, de nincs meghatározva a geometria.
viszont ez eddig egy fröccsöntött műanyag gyermekjátékot juttat az eszembe:) -
Mondták Pesten a tanfolyamon, hogy ebbe a csúcsszuper Mental Ray-be lehet olyan shadert írni, hogy mondjuk szőrzet legyen, vagy ilyenek. Ez nagyon megérintette a fantáziámat, hogy elkezdjem tanulni a shader programozást. Na nem hiszem ,hogy valaha is komolyabb eredményt elérek vele, de ha valaki ráakadna mondjuk egy szőrzet shader-re, az szólhatna :) -
Aldaryn: mikor nyomod át a scenet a mailomra? Az alagutast, persze csak ha meg van még érdekelne hogy csináltad. -
Tulajdon képpen egészen gyorsan reagáltál... :DDDDDDDD Laza.
Amúgy akkor itt az ideje, hogy folytassad a fenyőfát. -
Redfox #8416 Ez jó.:) -
-Kis intermezzó:
4-éve karácsony előtt eldöntöttem, hogy csinálok egy 3D-s karácsonyfát...
A 3d studio Release 4-el (még dos-os), egy PI 120MHz-es 32MB-os géppel...még a tűleveleket is le akartam modellezni (4 tű/cm), meg is csináltam az egész fát.
Aztán az első render-nél kiírta nincs elég memória és annyiban maradt a projekt :). -
Frenkie: Áááá nem :) Csak itt van az Eltén egy nagyobbacska "internet kávézó" és innen írtam... -
Redfox #8413 Oké, ez jó ötlet, én már össze is dobtam egyet gyorsan, kérek véleményeket.:)
Karácsonyfadísz. -
K.András #8412 Jaja. -
Szerintem inkabb grafit szinu. -
"állítólag nagyon "cool", főleg egy motorháztetőn... :)))"
Es en vagyok tuningmanias, mi? :D -
vájjá csak....
nem ilyennek kéne lenni a a nfs undergroundban a fekete tartozékok anyagának? -
Bocs, nem értek pontosan a dologhoz, de Carbon Fiber Plastic, vagy Laminated/Coated Carbon Fiber néven fut a dolog. Legalábbis egy-két autótuninggal foglalkozó weboldalon ilyen néven emlegették a dolgot.
A gömb cupán azért, mert azon jól meg lehet figyelni a shader felületi viselkedését, jobban, mint egy plane-en.
Nenad: Azért meghallgattam volna egy-két tippet. :))
Igazán így ez nem sok mindent mutat az anyag "valódi" természetéről, ahhoz minimum animálni kellene. A felülete töksima, alatta pedig ez az erősen bump-olt valami, ami ráadásul egy rakatt szálból van, szép anizotropikus tükröződést biztosít... stb... ez a való életben (ismétlem, nem láttam még...) állítólag nagyon "cool", főleg egy motorháztetőn.... :))) -
Na azé! Már féltem, hogy tényleg nem járkáltok erre holmi zéhák meg felesleges időpocsékolás órák miatt! :)
De látom, azért néha rádöbbentek, hogy ez a fürum sokkal fontosabb mindennél!
-
Aldaryn: nekem tetszik ez a laminalt dolog, velemenyem szerint kicsit surubb anyagunak kene lenni nem? -
Á, az nem is így nézett ki.
Ha valaki megnézi a kép file neveket, akkor egy kis fordítással könnyen ráakadhat, hogy laminált szénszálas műanyag akart volna lenni.
A való életben nem fogtam még ilyet a kezembe, csupán neten láttam képeket, és abból próbáltam következtetni.
Frenkie: Nekem okés. Szerencsére ez karácsonyhoz, és nem xezredik hozzászólásho zkötött, mert akkor biztosan nem jönne össze. :] -
ok, megyek a szomszedba fenykepezogeper! :) -
ha nem is azok, van egy jó ötletem.
Csináljon mindenki egy karácsonyfadíszt!aztán berakjük egy közös fenyőfaágra a kész műveket!!
na mit szóltok? -
KARÁCSONYFADÍSZEK????????? -
Nem, 2, csak 2 kep van roluk. Ja nem, most latom, hogy kulonbozoek! Bocs. Jol nez ki a felszinuk, de most nem ugrik be ra semmi. Lehet sok volt a 4,5 ora bsz...
-
Én tudom mi ez!! Ez a GÖMB!!
-
Amúgy 4. -
Hmmm. Vissza a tervezőasztalhoz, ha TE sem tudod, hogy mi ez, akkor tényleg nagyon elk*rt@m... :)) -
Ja nem, bocs 2! :D -
Veszekedni akarsz?? !!! Tessek itt vagyok!! :)
Hmmm. Talan 1 femgolyo? :D -
Hmmm, vacakolgattam egy pár percet shaderekkel. Ha valakinek leesik, hogy mi akar ez lenni, annak pirospont. Meg akkor nekem is, mivel valamennyire sikerült megfognom az anyag mikéntjét... :)
.jpg)
-
SimbiontMAX, van hozzá egy-két annyira jól beprogramozott "föld" shader, hogy csak na!...
Youth: Vedd úgy, hogy szóltam. Vagy arra gondolsz, hogy te vagy egy 2 lábon járó Mental Ray Manual? Az is OK. -
énmeg nagyfelbontású GRÁÚND tetxtúrát keresek! -
"Tud valaki megbízható MR leírást? Vagy valami olyasmit, ami nem csak leírja, hogy miket kell a shaderbe akni, hogy működjön, hanem magyaráz is... :)"
Csak szólj nekem :)))))