63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nembaj megértjük, hisz te modemes vagy:)
Sonajk: Csak így tovább, ne add fel.
mondom pár oldalt ami hasznos lehet számodra:
Magyar 3dmaxes oldal (Matrix és Hunkircsi barátunk által powered)
Render.hu
World3D.hu
ezek magyar oldalak
és itt egy angol nyelvű, de rengetek gyakorlattal:
3DTotal
nézegesd őket, és nyugadtan fordulj hozzánk segítségért! -
Kockák nagyon jól néznek ki még akkor is, ha a kép jpg.
Mikor kreálok én valami hasonló szintü grafikát :((. -
Elnézést, de megmondaná nekem valaki, hogy hogyan tudok egy vonalból álló objektumot egy "úthoz" rendelni, hogy felvegy az alakját? Egy poharat szeretnék készíteni. Tudom, hogy ha megcsinálom a pohár metszeti rajzát azt egy kör mentén kinyomva (forgatva) megkapom magát a poharat. A baj csak az, hogy nem emlékszem már az utasításra, ami ezt megteszi. Azért vannak alapvető problémák ugye? Hát erről beszéltem.
Előre is köszönöm. -
Nyiri #8481 Figyu... A korabba tanulmanyokat nem tudnad elerhetove tenni a lapon? Ez a d20 sikerult, hatha azok is :))) -
Jaj, bocsi a ratyi JPG minőség miatt! Észre sem vettem. :((( -
Egy kis update a kockákról, volt pár percem ezzel szórakozni ma este...

Flego: Klafa a bohóóóc! Mikulásszakállat neki! :D -
Na közben rájöttem egy-két dologra. A végeredmény nem igazán nyerte el a tetszésemet. Bár meg kell hagyni, az üveghez sokkal közelebb van, mint az első próbálkozásom, de ennek ellenére nem érem el, hogy belűl üregesnek tűnjön. Szerintem ez az első képen valahogy jobban érezhető. Lehet, hogy magávall a modellezéssel van a hiba. Nem tudom. Mindegy, azért nem adom fel. -
Van egy winspeedup nevu progi, azzal le lehet szedni a directX-et. -
bemész a regeditbe és átírod Directx 7-nek. Utána már nyugodtan telepíthesz egy 8-at a nyakába, mert úgy megeszi, mint a huzat. A lényeg az, hogy mindíg alacsonyabb verziószámnak írd át a regeditbe, mint amit a nyakába szeretnél nyomni. A format C:-t pedig felejtsd el. Nincs rá szükség. Tökéletesen működik a fent leírt módszer. -
Sajna nem igazán megy. Nem tudom, hogy kell. Azt értem, hogy raytrace típusú anyagot hozzak létre. Ha ezt megteszem nem kapok átlátszó anyagot. A hiba biztos, hogy bennem lakozik, de amint már mondtam nem igazán értek hozzá. Ráadásul az angol nyelv hiányos ismerete elég csúnyán megnehezíti a dolgomat. Valamikor még a 3DStudiót használgattam (könyveket is megvettem hozzá), de aztán abba maradt a dolog. Ez viszont itt most teljesen más (Max), arról nem is beszélve, hogy a 3DStudióban megszerzett ismeretanyag (autódidakta módon) is rendesen megfakult a fejemben. Szóval igy nagyon nehéz. Rengeteg kérdést tudnék feltenni a témával kapcsolatban, de senkit sem szeretnék terhelni, illetve amire magamtól jövök á az mindíg is jobban megragadt bennem. Szóval ha használom (már pedig szeretném), előbb utóbb valamilyen szinten biztosan menni fog, csak az mind idő és türelem kérdése. Azt szívesen venném, ha tudtok olyan oldalt(akat), ahol a program kezelését magyar nyelven taglaják, azokat a címeket eljuttatnátok hozzám.
Azért köszönöm, hogy egyáltalán vetted a fáradtságot és megnézted, no és a bíztatást is. -
K.András #8474 format c: -
Sziasztok. Directx9-et hogy tudom leszedni a gépemröl??? -
Nyiri #8472 Thx, magyarul jobb lenne, de ez is megteszi :P -
flego ez király!:)))
nyiri: uwrap for max -
Nyiri #8470 Cseeeendeeeeeesééééééééjjjjjj.... :P -
Tok jo lett! Majd betesszuk a kozos karacsonyfa ala :) -
Nyiri #8468 Textporter for MAX6 -
Nyiri #8467 Aldaryn!
Legyszivesen, csinalj mar egy normalis UVW kiterites leirast, nem talalok sehol egy normalisat, pedig mar ideje lenne megertenem ezt :]
THX! -
Udv!
Ma volt egy kis idom szorakozni:) (760K)
...... meglepetes ...... -
Hat ez eleg powerfull lett! Epp akartalak kerni, hogy kudd man el a .max-ot, de mosman nem kell.
UTALOK A CSUTORTOKDELUTANI SZABADIDOMBEN MIKOR MAR NEM KELL HOLNAPRA TANULNI, A PROGRAMOZASSAL SZARAKODNI!!!!!
//bocsi, de ezt ki kellett adni magambol... -
Onno van Bram -
DEx- #8462 Hi all!
A suurlandon kívül mi a másik (car) blueprint oldal?
DEx- -
Ha valakit érdekel:
d20 készítése kezdőknek. :D -
aranyos!
ha jól látom az opacity van kisebbre véve?
próbáld meg egy raytrace materiállal, fekete diffúzzal , úgy milyen! -
Igen, de most már nem modellezném végig, hanem inkább valami fűvel helyettesíteném a tűskéket :) -
Sziasztok! 
Volt itt egy felhívás bizonyos fenyőfa dísz készítéssel kapcsolatban, ezért hát úgy gondoltam én is készítenék egyet (hátha felteszitek, ha tényleg csinál valaki hozzá egy fát). Biztos vagyok benne, hogy ti tudtok ennél sokkal szebbet is készíteni, de kérlek benneteket, a dísz egyszerüségét nézzétek el nekem, hisz még csak ismerkedek a programmal. Azthiszem talán ebből a megfontolásból gondaltam azt is, hogy a képet nem teszem ki az asztalra, hanem csak a linkjét biggyeszteném ide. Talán ezzel elérem azt, hogy csak azok nézik, akik kíváncsiak rá és a későbbiek során (ha nem tetszett), nem díszeleg itt a fórumban.
ByE all
A MAX legyen veletek. -
vaklo #8452 Gix-Er - kössz, és esetleg, hogy hány százalékban fogadjon árnyékot azt hol lehet állítani (ha lehet) -
zsér!
jó ötlet
szép anyagok, a sárga anyag nem anyira tetszik, de a zöld kifejezetzten perfekt már most.
kiíváncsi vagyok a többi ojjektumra(lesznek gondolom) -
Korrekt... -
K.András #8446 "U.I.: Nagyon pofás a Ferrarid! :) "
Thx!Igyekszem majd rászolgálni! -
Ha az elsőn, meg az utolsón ugyan az a phase, akkor elméletileg jónak kell lennie! Komolyan. (A nagy könyv szerint így kell csinálni, ki nem próbáltam) -
Igen, szerintem is kicsit világos, elveszik a kontraszt a "talaj" és a dobókockák között. Persze ez még nagyon WIP. Majd alakulgat. :)
U.I.: Nagyon pofás a Ferrarid! :) -
Ezek kerlek szepen (foleg) szerepjaccas celjara hasznalhato 20 oldalu dobo"kockak". Rossz nyelvek szerint bsz vizsgan ilyennel kell kidobni, hogy melyik tetelbol felelsz.
Tenyleg nagyon elethu lett. Grats!! -
K.András #8441 Kicsit világosnak tünik nekem amin van de jo...Mik ezek amugy??? -
vaklo #8440 Aldarin - köszönet -
Na, egy kis délutáni egérpöckölgetős ujjgyakorlat:
-
Legegyszerűbben, ha nyomsz egy jobb-klikket az objecten, és ott a properties-ben beállítod az árnyékvetést. -
vaklo #8437 üdvözlet mindenkinek
kérdezném: max-ban hol lehet állítan, hogy egy tárgy fogadjon vetett árnyékot, vagy ne
választ előre is köszönöm -
Bocs, hogy vitatkozok, de azóta utánanéztem én is a dolognak, és egy kis utánaolvasás után rájöttem, hogy a Laminated/Coated CF valójában a CF (szénszálas műanyag) egy autólakk (na ezt nem tudom, hogy minek hívják... hehe...) bevonattal, ettől lesz az alajpjából érdes felület tükörsima. Sajnos még mindig nem láttam élőben, de gondolom benézve egy tuningboltba majd ezt is pótolom. -
Hmmm... talán lehetett volna kicsit tovább optimalizálni a dolgot... Én most vacakolok egy "fun" videóval, teljes GI mindenütt (fotonmap) tükröződések, stb... és így is csak 2perc/frame-nél tartok. Pedig még glow, meg volumetrikus effektek is vannak benne.
Ja, bocsesz, nem írtam a formátumot: standard PAL. (hogy ki lehessen majd kazira írni... :DDDD)