63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Szerintetek érdemes belevágni a NURBS modellezés megatnulásába? Most persze majd rávágjátok, hogy érdemes, de én itt arra lennék kíváncsi, hogy mi az amit meg lehet csinálni (Rhino féle )NURBS-szel, amit poliban nem lehetne? Illetőleg mennyi idő megtanulni ezt a nurbs-ot? Nagyon bonyolult? Vagy csak más szemlélet? Melyik max-os modellezéshez hasonlít leginkább? Box / Spline / Patch ?? -
nenad #9252 rhinora gondoltam. (mi masra? :) Es nem polybooleanra termeszetesen
-
Booleannal? :) Azzal kb. ugyan ott vagy, mint egy spline+extrude... :) Nem lesz valami "szép" a poly modell... Messziről tökéletes, de akkor már a spline+extrude, mert az még a booleannál is gyorsabb...
Egyedül egy Rhino vagy Maya kvalitású NURBS modlellerben lehet gyorsabban ugyan olyan szépen megcsinálni, mint meg lehetne polyban. De ott tényleg meg lehet. Ez a feladat kifejezetten "ordít" a NURBS feldolgozási módszerek után. Pár trim, pár fillet, ... és hipp-hopp meg is vagy, lekerekített élekkel.
Ugyan ezt, a lekerekített élek miatt MAX-ban képtelenség NURBS-el elkészíteni.
Igazából a MAX NURBS szvsz itt vérzik el. :) -
nenad #9250 szerintem ezt kar magyarazni.... egy masik modellerben bolean hasznalatval seperc alatt megvan, es a ket idot osszehasonlitani... legyunk oszintek nemigen lehet.
Rutinbol csinalod vagy se.... -
ááá, ez az, topológia ... :))) mennyit gondolkodtam ezen -
Nenad, hid el, egyáltalán nem körülményes, vagy lassú így modellezni, ha megvan a "rutin"... de ez mindente igaz. -
topológia? -
Most mindenki legozik??? Régen mindenki kocsit gyártott!!! Hű ez klafa! Én is szerettem (szeretek) legozni :)))
De én már hiába kalimpálok itt... mondjátok hogy nem :))) -
Szerintem így lesarkazni bőven elég az egyes elemeket, mert kirakva belőlle a kész játékot (továbbiakban ojjektum :D ) még ez is elég részletes lesz, illetve kellő részletességű lesz. Pl az életben egy legókocsi 20-30 cm, ehhez képest egy ilyen kis elem 1-2 cm, és a lekerekítés meg pár tized miliméter. Szóval bőven megteszi az az élletörés a sarkokon szerintem. DE kétségtelen egy messmooth szebb eredményt produkál. Én mégis azt mondom, hogy az a pici szépséghiba megréi azt azidőt, amit a rendereléseken spórolunk majd. De mielőtt elfajulna a vita :DDD, majd a tapasztalat elbírálja. -
Aldaryn: Hetek óóta gondolkozom egy szón, amit tőlled hallottam. Én a mesh karakterisztikájának neveztem, de te egy job szót alakalmaztál rá.Annak a jelzője, hogy egy subdiv (vagy egyéb) model rácshálója mennyire tökéletes. Vagy valami ilyesmi. Mi votl az? -
flego: a Shell módosító MAX6ban benne van, MAX5 höz pedig van egy solidify nevü plugin ami tkp. ugynaazt csinálja. -
nenad #9242 hat...nemtom, flego nem lenne egyszerubb egy masik modelert megtanulni? Mint szenvedni az maxal, mennyi idobe is tellik ez? Mind1 csak egy otltet... -
Flego! SaWo megoldása jó, viszont csak akkor, ha kicsi szerep jut majd az elemnek a végső képen. (nagyon kicsi), közelről... nos, szvsz kiábrándító, és normális lekerekítést képtelenség készíteni ily módon. Úgyhogy ne nagyon nyúlj ahhoz az extrude módosítóhoz,... viszont a spline jó kiindulási pont lehet! :) tényleg!
Elég hosszú lenne elmagyarázni az egészet... Holnap reggel van pangó időm, ha neked ráér, akkor csinálok egy gyors kis képsorozatot, hogyan kell "bonyolultabb" formákat vágni sima felületekbe. :) -
Flego. Mondok egy egyszerűbb megoldást is, bár lehet, hogy Aldaryn-ék kicsit orrolni fognak rám, mert nem lesz szép majd a mesh karakterisztikája, de mindenképp egyszerű. Fogod a képet, berakod háttérnek a max-ban. Szépen shapek-ből megrajzolod, összeadogatod őket attach-csal, és kapsz egy editable spline objektumot. Küldesz rá egy extrude módosítót. Szépen kiextrudálod, és kész a tuti. Mindjárt próbálok hozzá csinálni egy tutorialt is. (Ez scak egy kkép lesz ...)lego SHAPE -> EXTRUDE -
Frenkie: hat koszi szepen! Majd probalkozom vele, ugyan mar hasonlo modon probalkoztam de nem jott ossze:( A polyba lyukat vágni gondolom a CUT-al kell? Ez a shell módosító benne van a maxban vagy ez egy kulon plug-in?
Lámer vagyok azt nem értem még megcsináltam polyban frankon 8 szögü n-gonnal meg volt a formam majd a nyolcszög polyjait kiszedtem igy keletkezett egy lyuk ugyebar ez eddig stimmel de ha utana azt csinaltam hogy kijeloltem az ossz polyt es extrudaltam akkor a masik oldala az objektumnak teljes egeszeben lyukas maradt (de miért?) es csak ugy tudtam befedni ha polykat szerkesztettem ugymond a hatuljaban. Na majd holnap belinkelek errol egy kepet ha nem ertheto nektek. Habar en se ertem:)) Van itt meg mit tanulnom, de jocskan ha lenne kozetetek valaki pesti akkor orokke nyaggatnam hogy mutasson mar meg ezt vagy azt:)) -
flego:igen mostmár látom mind2 képet.
a kérdéses darabkát szerintem polyban modellezd le.
kör kerestmetszetű lyukat nem nehéz csinálni, egy nyolcszög(n-gon) mentén vágsz lyukakat a polyba-amikor még csak 0 a vatsagságsa, és a 8szögeket kivágod, illetve a többi lyukat is, és majd ha "hiányoznak a lyukak" akkor adsz rá 1 shell módosítót ami magasságot fog adni a felületnek.A keresztalakú lyukat is ily módon kell kivágni , de a "kereszt" sarkaihoz nem elég 1-1 vertex, mert akkor a smooth után eltorzulna, hanem 2, de a legjobb ha 3 vertex határlja.Majd a shell után pedig a -úgylátom a lyukak széleinél- beextrudálod. -
nenad #9237 na hogy alltok, keszen vagytok vilagitassal?
nekem van 1 vray es 1 fr verziom, es lehet lesz egy MR es 1 RQ.-bar ez utobbi, most kicsit macerassab. De azert marhara kivancsi vagyok -
Frenkie serverrel volt valami gond de ha igaz akkor most mar jo -
Hm...elakadtam mar semmi otletem nincs hogyan csinaljam meg az alabbi darabkat:( Lion es Aldaryn otlete alapjan a lyukakat meg tudom csinalni, de nincs otletem hogyan csinaljam meg a tobbi melyedest meg a plusz alakzatu lyukasztast a darabka 2 vegen. Szeretnek otleteket kapni ha nem problema kicsit szajbaragosan. Koszi
-
flegos!én nemlátom a képedet!!:( -
Ezer köszi!!!!
A második néz ki a legmenőbben szerintem :))
Bye -
cryon #9231 Az én Celicámon most ilyenek vannak:
http://www.matador.sk/img/p_mp41.gif
És ilyet akarok rá venni tavasszal:
http://www.toyo.com/tires/tire_lines/popups/jpgs/t1s.jpg
vagy ilyet:
http://www.yokohamatire.com/images/carsandtires/ParadaSpec-2.jpg -
Sziasztok!
Egy sportautónak milyen a gumi bordázata?
Nem tudnátok adni valami képet róla?
Előre is köszi! -
vader #9229 hi apám. kira!!! -
Kihúzták az ujjamból a drótot. Lehet, hogy lemodellezem :o) -
Sawo: azok a rudak meg most is feketek de ez csak egy sima szurke standard material es csak a gumit sotetitettem kicsit. -
u = o bocsika -
flegu, ezek a rudak kiskoromban még feketék voltak :) -
nenad #9224 ...ahogy kutakodtam a brazilrs1.2 utan, az egyik kinai forumon egy Vlado nevu egyen is betoppant, es megkerdezte, hogy ez a teljes brz1.2. Azon rohogtem magamban nem e a vray iroja Vlado az? Poen lenne, mondjuk nem lenek meglepve. :) -
Lassan...nagyon lassan de haladok, a tobbi lyukacsos elemmel meg szenvedek, de megoldom hamarosan rajovok mit es hogyan jo csinalni!
-
nenad: jaja -
Nehogy már félreértés legyen a dologból. Eszem ágában sem volt megbántani senkit és semmi bajom az "ö" betűs beszéddel. Különben is, alföldi ember, kedves ember. -
nenad #9220 hodmezovasarhely es szeged igen kozel van egymashoz, :)
de az elnevezes tenyleg onnnan szarmazik, aztan szeged egy kicsit modernebb lett es talan kevesebb ember beszel mar ugy, igy hat maradt a kornyekre a hagyomany :) -
ehh kevés szegedi lányzó van aki ö betüzik!:) és korántsem a szegediekre jellemzö az efféle tájbeszéd, inkább hódmezövásárhely meg környéke...na mindögy:))Ezt mögbeszétük. -
Opssz!
Mi ez a nagy tájékozottság a szögedi leányokkal kapcsolatban? :))) -
nenad #9217 :) -
Mér, nem hallottal meg a szogedi lanyokrol, akik nem azt mondjak, hogy megegyszer, hanem meg öccör?! :)) -
nenad #9215 nezd meg a az arnyek resznel a sbdvs (subdivision)-t minel nagyobb annal simabb es lasabb is. A vegso renderre 12-15 eleg. Lehet ici picit noisos lesz de az nem baj.
en 3 vraylightal es egy directel vilagotok.
Fr ben pedig egy direct es az enviroment. -
Nöm köllene végre löszállani rulam ezön a térön???
(kicsit szögedies az akcentusom :), már csak ezért sem lehet lány) -
Igen, valóban ua.