63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Nagyon jó!!!
Használd fel a mostani márványt, egyszerűen csak megfordítod a színeket és fekete lesz a fehérből és fordítva vagy egyszerűen sötétítsd de közben állítgasd a kontrasztot hogy legyen benne azért egy kis erezet vagy valami. Sza Photoshopban megtudod csinálni... -
Király nagyon! -
Itt a frissítés a szobáról. Sajnos nem találtam fekete márvány texturát. Nem tudna valaki kisegíteni? Másmilyen is érdekel. A lényeg, hogy sötét legyen és azért illeszkedjen a szoba hangulatához.

-
Köszi nenad! -
nenad #10105 sajnos ez igy vagy ugy de olyan tetu lassu amit semmi kedvem kivarni. :( -
nenad #10104 brzaillal akarnake egy interiort csinalni.
de ez a franya material editor akkor is not supportedet ir ki amikor software valtok, mi a fene? buggy boy? -
nenad #10103 affene, nem hiszem el, van egy kis idom, csinalok valamit... -
nenad #10102 www.opera.com
sok mas spyware irto is van keress ra a neten, sot virusirtot is hasznalj, sajnos az van hogy valamelyiket az veszi eszre valamelyiket a masik.
-
sajnos nem jott ossze a dolog:(
nenad: opera? -
nenad #10100 az nem lesz eleg mert visszajonnek seperc alatt.
hasznalj operat, tuzfalat es kesz. -
switch #10099 Hi !
Ad-aware 6
Próbáld ezzel kiirtani. -
Hali! Nagyon nem ide tartozik a dolog de hatha tudtok segiteni: az internet exploreremre rapakolta magat valami szarsag a tudtom nelkul felinstallalodott ra, de nem virus!
Viszont irdatlan idegesito!!!! Mit lehet vele kezdeni, olyasmit sikerult kideritenem hogy valami search.exe is elindul az explorerel es allandoan fagy meg ilyenek:( Ha leszedem az explorert utana az install CD-rol feltudok masolni egyet vagy PC-n hogy megy ez?
KOszi a segitseget! -
Köszi! Az igazság az, hogy 50x50-es járólapokat akartam, de itt ezek még nagyobbak. Ma lesz időm foglalkozni vele, remélem tudok majd valamit mutatni belőle este. Ha van még 5let jöhet bátran, ez az első ilyen jellegű munkám szivesen elfogadok tanácsokat mindenkitöl. -
nenad #10096 http://www.sketchup.com/
jobboldalt lejjeb van egfy flash anim ott lathatod hogyan megy az egesz.. pofonegyszeru es rendkivul gyors.
Ha esetleg kesobb valami masba akarod atteni a cuccot akkor el tudod exportalni 3ds/dxf be
-
nenad #10095 sketchup.. 1 ora alatt meg lehet tanulni a tutorial videokbol. -
Melyik a leg egyszerübben használható 3D-s progi. A házunkrol szeretnék látványtervet késziteni. -
Köszi Srácok! -
A poén az benne, hogy "freeware" :) De nem tűri meg, ha van meleltte "fullos" Brazil is. :)) -
Bármily meglepő (?? :)) ) , a NASA-tól nagyon sok baromi nagy felbontású képet be lehet szerezni, vannak magassági térképeik a Földről, Marsról, stb kb 16.000px felbontásban is! Ezeket nem tudod letölteni, hanem levélben kell kuncsorogni értük. Minden esetre kiinduló alapnak nem rossz. Azok melett említem, mint lehetőség, amit Nenad mondott. (mellesleg ezeket a képeket nem árt előtte egy kicsit előkezelni PS-ben... :) ) -
nenad #10090 valaki bedobott mar egy ilyen linket, bolygofelszinek, keress itt ra vagy a 3dwarezban.
Viszont tuti hogy talalsz dem vagy dsgs vagy valami ilyesmi formatumban ami alapbol 3ds...
Illetve ha sima szurke elevation mapot talalsz azt a legerdemesebb eloszor terragenbe behozni majd onnan maxba(vmilyen exportal).
Illetve van megy egy olyan dolog hogy dreamscape, az is tud ilyeneket. (maxplugin)
-
blaholl #10089 Kérdezhetek character studoról,foglalkozik valaki vele.Ha nem tudtok forumot ra.Lehetőleg magyart -
a programmban megtaláltam . 1 pár ment is jól de naivan irtam be a magyar tutorok miatt.ez az első probálkozásom ilyesmivel.tenx az informáciot.
más!Hol keressek negyonnagy felbontású képeket bolygófelszinekről?Ilyenek alapján modelleznék planéták felszinét.NASA? -
nenad #10087 flego semmi uj nincsen benne :)
gondolom egy bugot fixaltak, ha megnezed a legutobbi brazil verzioszam 1.27 volt, szoval nem sokat valtozott.
az ujdonsagok csak a 2.0ban lesznek benne. -
Barpi: nagyon tetszik a szoba, kellemes hangulatú már most is, gondolom még jobb lesz. Engem egyetlen dolog zavar per pillanat(tudom hogy most még csak próbálgatós stádiumban van a kép) a metlaki, vagy padló kerámia szerintem túl nagy darabokból van, véleményem szerint egy kicsit lehetnének kisebbek.
Egyébként király, kíváncsi vagyok a végeredményre!
nenad: én lámer nem tom mér érdekes a brazil rio 1.32 gondolom valamit jobban tud vagy gyorsabban mint a sima brazil, pár szóban leirnád a lényeget? Lehet hogy ez a kis renderer egy unikumnak számít csak én nem vagyok azon a szinten hogy ezzel tisztában legyek:(
Lego Racer projectem meg egyenlore leált:( Nincs idöm a cégben dugig vagyok meloval, otthoni gép meg még nincs kész. Jelenleg nincs a boltban hozzá alaplap:( -
nenad #10085 ki szeretnem probalni brazil interior renderelest, de idohiany miatt nem nagyon merek belefogni, na meg petrsze amiatt is ha 1 nel nagyobb a bouncek szama gond lesz..
Pohoton mappot kihagynam, olyat tudok. -
nenad #10084 ha felinsatallalod a max5-t lesz benne egy csomo tutorial.
honi nyelven passz. Angulul van jo sok a weben csak keress ra. Pl beirod a keresobe: tutorial 3dsmax
es lon csoda lesz rengeteg tutorialod.
A magyar design21.hu-n is van egy ketto asszem. -
hello...az 5.-ös verziohoz keresek tutorialokat/honi nyelv elönyben/köszi -
Engem igen. :)) Kár, hogy csak ekkorát enged renderelni. :P -
nenad #10081 latom mindenkit marhara meghatja :)
-
nenad #10080 brazil rio 1.32
http://forums.splutterfish.com/viewtopic.php?t=2396&postdays=0&postorder=asc&start=30&sid=1cf5a27bbc815808caed7188e466f43c
maximum renderelheto kepmeret 512*384.
egyebkent minden mukodik. (network rendering nem) -
Köszönöm, kipróbálom. Holnap felteszem az eredményt. Eddig csak modelleztem, de a fény az soha nem ment nálam. Remélem, most összejön.
Youth: Neked is köszönöm. -
Oh, igen, a HSV exponential egy kicsit más. :)
A padló shaderje legyen VRay shader, a reflection kb szürke, és fresnel típusú. Lehet egy kicsit glossy, pl. 0,9, vagy 0,85-0,89 hasonlók... :) De mindenképpen kicsi Subdivssel, hogy ne őszülj bele. (pl 5-8)
ezután már csak a bumpoláson múlik. -
Na így nagyon jó lett.
A reflectiont kell állítani hogy tükröződjön... -
Köszi a tanácsot, megoldótott a gond! :) A color mappingot átállítottam exponenciálisra. (eddig HSV exponenciális volt) Ime az eredmény:

Rögtön lenne még egy kérdésem. Hogy tudom elérni azt, hogy a padlózat tükröződjön? Szeretném elérni, hogy az ablak látszódjon benne.
A kis dobozokat (majd DVD, meg Videó lesz belőlük) a plazma alatt még ne nézzétek. Csak próbálgatom, mit hova tegyek. -
Mellesleg lehet, hogy egy kis tükröződés a fán (mint ahogy az valójában is van, gondolom nem natúrpácolt felület... :)) ) csökkentheti a color bléeedinget. Egy próbát megérhet... :) -
BW falak.
-
A jelenséget "Color Bleeding"-nek hívják, és ha jól zudom. (itt fog Nenad lehurrogni... :))) vagy nem...) nem lehet, csak körülményesen átvenni fölötte az irányítást. :) De szerintem jelen esetben nem is kell. Ennyi a valóságban is jelentkezne. Mondom, szvsz.
Főleg, mivel az a felület nagyon telibe van nyomva fénnyel. javaslom, hogy a color mappingot állítsad át exponenciálisra. (Ha mér nincs azon...) Így a nagy fehér "bloom"-ok eltűnhetnek.
Mellesleg egész jó lesz a szoba! -
Valójában ez történik mindenhol, indirekt világítás, csak max nem ekkora mértékben... -
Boba: Akkor BW lesz. :) Köszi.
Youth: Köszi a dicséretet, de engem zavar a visszaverődés. Olyan, mint ha koszos lenne a fal. Bár, ha nem tudom a segítségetekkel kijavitani, akkor azt mondom, hogy valóban koszos. :) De remélem a mágusok segítenek. -
Szerintem jó ez így!!!
Nagyon tetszik a kép!!!
De mindjárt jönnek a mágusok és elmondják mit kell hogyan...