63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad: dobnal nekem egy mail cimet? Vray problemam van nem tom mit csinaljak, hatha Te tudod a megoldast, vagy tegyem be ide a kepet amit vray kinyomott? -
hali...bocsi,hogy ilyen alapdologgal fárasztok: de a Bend modosito használata után-amikor a kivánt forma be van állitva,nos hogyan "fixálom",ugy hogy ezekután kivehetem a modositot a veremböl de ne ugorjon vissza a hajlitás....ja,ha nem mondtam volna:kezdő vagyok... -
GixEr #10427 "Mivel tudnám jobbá, szebbé tenni?"
Peldaul a meretaranyok betartasaval, most ugy nez ki mintha BARBIE szobajaba kukkantanank be.
"Hibak:"
Kamera tul magasan van (nem emberi)
parketta tul nagy (most min10-15cm szelesek)
Plus:
Fuggony+karnis
rakj a falra kepet
Parketta szegely
Az ablak nem csak egy beuvegezett lyuk, legyen neki tokja is.
Hirtelen ennyi
Amugy nekem teccik.
Jok a fenyek es a szinek(bar a kek tapeta egy kicsit eros). -
nenad #10426 egy kis erdekesseg:
RenderQueen Free:
BSP-tree 4 fast ray-triangle intersection
QMC Integration (PathTracing & Photon Tracing)
Caustics Photon
Original Irradiance Cache Algorithm
Phisically Based Lighting
Anisotropic BRDF
Realistic Glass Model (Fresnel & Attenuation)
Texture mapping w/z bilinear interpolation(8Bit Color & Monochrome JPG/BMP/PNG/TIF/PPM Supported)
Trimmed Map
Image Based Lighting (PFM Supported)
Sky Color Simulation
Parallel/Point/Sphere/Area/Object Light
XML Parser
Command Line Renderer (Can Render Partially)
Output 16Bit PNG Images
Erdekes, a koma,10 eve kezdte el irni a cuccot, erdekelte a cg de minden marha draga volt igy elhatarozta hogy ir maganak egyet :)
Hamarosan jon a file format specifikacio, es "kicsit" kesobb egy geometry converter maxhoz,amit szereny szemelyem fog prezentalni, kesobb egy komplett material konverter illetve material maxhoz, amit persze rq fog renderelni.
kukkanjatok el a websitra van egy ket erdekesebb kep is rajta. Foleg a causics nagyon utos!
Hali! :)
-
Sziasztok!
Sikerült leszednem a DeepUV 1.2-őt. Ez már együttműködik a Max6-tal, de valami miatt a törés nálam nem működik (most a 30 napos próbaverzió megy). A program exe filéjét kell felülírni egy crackelttel, de miután ezt megteszem a következőt írja ki:
"Az eljárás belépési pontja (RestoreLastError) nem található a DLL-ben (kernel32.dll)"
Három gépen próbáltam, mindegyiken Win2000 fut. Mi lehet a baj? (3 példányban szedtem le, mindegyiknél ugyanezt a hibát írja ki.) FELP! Plíz. -
4D #10424 Jó, akkor nem itt, bodypaint után kérdezek.
Amúgy 1@ értek, ha egy progi nehézkes kezelésű, el vele.. -
nenad #10423 ja, nemtom mekkora a vinyod meg a memoriad, en 1200megara allitotta, es ezzel meg nem volt gond.
Jol nez ki ez a cucc! :) -
Culram #10422 Flego: Vezérlőpult/ Rednszer/ Specilis/ Teljesítmény-Beállítások/ Speciális/ (lent) Módosítás
itt be állíthatod szived szerint (esetleg vinyo hoz mérten)
Egyszeru segítség, ha kevés akkor feljebb kell vennni.
Majd ha beírtad akkor beállítás és restart.
amihez értek ahhoz hozzá szólok :) -
A valóságban a napfénynek soha nincs ilyen fénye, max a halogén lámpáknak. Azon módosítanék, a többi szerintem jó. -
Na ez már egy konkrét összeállítás, csak 1 gondom van, miközben renderelte a gép kiirta hogy nincs elég virtual memory, hol lehet azt állítani és mennyi MB az a mennyiség a maxhoz amennyi elegendö??
HELP
-
nenad #10419 tetejebol es az aljabol is, jobb lesz :) -
nenad #10418 vagy csak egyszerun vagd meg a kepet. -
nenad #10417 antialiasingall problad a kovetkezot, adaptiv/ 1/3 tershold 0.03, "kicsit" tovabb for tartani de jo lesz.
az ablakon kilatszik valaminek a pereme, a vraylightot nyugodtan vedd nagyobbra.
A padlon a textura furan mutat.
Egyebkent nekem tetszik a szinek is jok,meg a kameraval jobban a temara fokuszalnak, sok az ures ter korulotte. -
Redfox #10416 Sziasztok! Itt van legújabb kreálmányom. Véleményeket várok ezerell.:) Mivel tudnám jobbá, szebbé tenni?
-
nenad #10415 ezzel csak egy baj van, hogy nem mukodik egyutt a cinema4d vel csak a bodypaintal hajlando menni :( -
nenad #10414 itt a max6-os connection :)))
download :) -
nenad #10413 en a cinema4d be epitve hasznalom a cuccost.(35mega a rebderer/modeler/bodypaint2 stb! Bakker max es tarsai tanulhatnak! :))
Hat en kb 20 percet kinlodtam DeepPaintal, aztan egyszeruen meguntam. Tudod van nehany program (legyen az barmilyen jo) ha nem fekszik nem zuzom tovabb. Egyszer ketszer meg visszaneztem ennyi. Ja en is max5-el hasznaltam.
A kulonbseg(szubjektiv) 1000000000* felhasznalobaratabb...
Az 1.6 os deeppaint nem ismeri a projection paintet, asszem normalis uvw sem tud generalni stb.
Hirtelen ez jutott eszembe. -
4D #10412 Nenadesz.
Üdv. Ahogy láttam képben vagy a textúrázókkal. Én korábban az 1.6-os deeppaint-ot toltam. A max 5.1 van fent, (a 6-tal teli lett a ...)és a deeppaint 2, de nem úgy tűnik, hogy ahhoz van max connection, ill nem lelek.
A kérdésem, 1. van e hozzá, és tudsz e linket mondani.
2. a bodypaint-ot még nem próbáltam, mi a különbség a kettő között?
Köszi.
-
Itt egy újabb kép:)) Mit szóltok a darabkák anyagához? Mit javasoltok hogyan javitsak még rajta?
-
Ha tudnám ez kinek szólt.. De ha nekem, akkor kéne. Minden tutorialt gyűjtök. -
Én lemaradtam, tudjuk már mi készül végleg belőle? -
nenad #10408 http://www.finalrender.com/products/products.asp?UD=10-7888-35-788&PID=45
ha vki meg nem latta kukkantsa meg. :) -
nenad #10407 hat, szerintem fenyev, ha nagyon akarod el tudod menteni az egeszet es photoshopban folytatni nemde? Szerintem a munkafolyamaton mulik az egesz. Nemtom lattad e tutorial videokat hozza. Nekem megvan az egesz.Esetleg ha kell... -
nenad #10406 Aldaryn, a program files/maxon/blalblabla/pluginokban van a connection plug :) Az install oda teszi.
:)) -
Király! Alig várom, már, hogy láthassam az elkészült, véglegesen összetákolt művet! -
Külön progi. :) Elvileg van "MAX Konneksön" ehhez is, erről jutesezembe:
Ha valakinek van Bodypaint conneksön MAX 5.x és 6.x alá, az dobhatna egy linket, vagy hasonló... :) Köszike. :o) -
Egy uccsó kérdés: Ez külön progi, vagy plugin, vagy külön progi, de beépül a maxba, illetve mint a Deep exploler, behívja a maxot? -
Üdv! Volt egy kis idöm, ezt már kb 2 óra alatt összehoztam:)) Még 4 darabka van amit elkészítek és utána jöhet az összeszerelés:)
-
A "matricázás" tényleg eccerű. :) Reklámozza is ezt a projection mappinget a Maxon ezerrel. :o) -
Kb. fél éve a textúrázáshoz BodyPaintet használok. :)
De koránt sem vagyok elájulva egyetlen textúrázó programtól sem. Kicsit könnyebb vele dolgozni, az OK, ha beleásod magad, ráérzel, akkor baromi szép dolgokat lehet létrehozni... de szvsz nem az igazi...
Az pl. hogy az ecsetvonás "gyakorlatilag" nem magán a modellen, hanem a modell UVW tere által kijelölve a textúrán történik... pl. ha egy nagyobb ecsettel dolgozol, könnyen belefesthetsz a textúra "szomszédos" polyjaiba is.
Van adaptív UV, meg ilyenek, de ez is inkább egy nagy kerülőmegoldás.
Ez személyes véleméyn, amit ezen progik aktív használata közben alakítottam ki. Ettől még nem szarok, vagy silányak, nagyon is használhatóak. De lenne még mit feltalálni. -
nenad #10399 van sajat beepitett uw managere, ami a festes megelozo fazisban kell beloni. Paint setup wizard, eztan kulon is editalhatod az uw-t ha nagyon akarod(de nem akarom) :)
Termeszetesen tudsz tobb texturat is csinalni egyszerre, sot van olyan textura aminek van bumpmapja, reflecionmapja stb.
Illeteve a meglevo texturadat ami ra van huzva is kicsinositod.
A matricazas peldaul brutal egyszeru, a sajat clipboardjarol behozod a szoveget es beallitod, az egerrel vagy a nyilakkal tologatva, a program automatikusan rafesziti. -
A Body paint mennyire profi? Tud festeni texturára is esetleg? Mondjuk objectre rdobsz texturát, de még egy kis koszt, shaddinget rádobnál, és nem akarsz unwrappal szórakozni. Bodypaint képes ezt megcsinálni? -
Mivel egy nem túl átlátható (2D-ben festeni rá kicsit problémás lenne :)) UV-t készít magától a program, de az alapján, ahogy ráfestesz. -
Pont az a lényege, hogy nem kell kiteríteni. Az uv-zést megoldja magától, azzal neked nem kell foglalkozni. -
pauly #10395 Akkor olyan mint a deep paint,nem?
De előtte ki kell teríteni mindenképp maxban vagy valamiben a cuccot,nem?
Mert ha rosszul van kiterítve akkor a festés rajta az is rosszul lesz rajta.
Szóval most azt nem értem,hogy bodypaint-ben lehet kiteríteni is? -
3D ben festhetsz a cuccokra, mintha egy szobrocskát pingálnál. -
http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=&threadid=129540
Szasztok!
Igaz nem MAX-so kép de MAGYAR!!! Osztálytársam :))
Bye! -
pauly #10392 A bodypaint-et meg nem probaltam.
Miért ott hogy megy a texturazas?Nem kell kiterítgetni a cuccokat? vagy miért jobb az? -
nenad #10391 szerintem az a baj hogy nincs valos viszonyitasi alapod.
Ugy ertem>>> problad ki a bodypaint2 Uvw setup enginejet, aztan, felejtsd el a kihajtogatast meg mindent. Mert azt mondanam meg egy animalo karakterert oke.. de hogy egy fix targy miatt ennyit kinlodjon az ember...
Sok dolog van amin meg lehetne valtoztatni.
Hamarosan meglesz a maxsript101 video cd,kitanulom a cuccot ;)
-
Azért a MAX 6.x Unwrap-ja nem rossz, jó sok funkció, stb... ráadásul nekem sosem volt lassú.
Ami engem eszementül bosszant, az az, hogy energiát öltek egy majdnem PS szintű (már csak kb az ecsetkezelés jiányzik...) VERTEX PAINT (!!!) -be, ahelyett, hogy ugyan ezen alapokon csináltak volna egy normális objectre festegetős cuccot, amivel MAX_on belül nyomhatnád a texmapolást. Ha ezt megcsinálták volna, na, akkor nagyot nőtt volna a szememben a cég, de mostanában minden kedvenc programomat szarnak fejleszteni. (PS, MAX, ...)