63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• FRenkie
    Szevasztok!

íme egy újabb render:

Szerintetek a dugóhúzó hogy csatlakozzon a villanykörtéhez?
  • Ackro
    Szasztok!

milyen régen írtam ide... szóval:
    Tudnátok adni tanácsot vagy plugint tűzkészítéshez max5-höz vagy 6-hoz?
    Flego: kezd alakulni a legojárműved! jó lesz, csak így tovább! :)
  • fle go
    nenad meg szep hogy nem kegyelmezek:))))) Feladni? Neeeeeeem! Rengeteg idom van benne ezt vegig viszem barhogyan is!!!!!
  • Redfox
    Nekem bejön. Csak látnánk már az egészet.;) Hobbi szinten még most is Legozok.:D A haverommal a múltkor építettünk fel egy komplett várost.:)
    Na jóccakát!
  • nenad
    amugy nem kegyelmezel, latom vrayben az alap beallitast hasznalod ami szuper minoseget ad :)
  • nenad
    bazzeg flego, ha feladod elmegyek es elpahollak! MaxNurbs felejtos darab.
    RhinoNurbs, De most kiserletezem ki vajon valosagban mennyit lehet nyerni rajta...
  • fle go
    eddig eljutottam megcsinalom ha fene fenet eszik akkor is!:)
  • fle go
    ehh:) max nurbs? erdemes foglalkozni vele?
  • nenad
    vraymeshez kell valami script ugy halottam. A kapaciatas az konnyen meglehet komam...
    modellezed le az egeszet rhinoban...
  • Ryleh
    hi.....keresema DOSCH Human Eye-t,sajna a dc-n a "korrekt" user kipattant és még 1 db .rar kellene...máshol nem láttam tömöritve..valakinek megvan?
  • fle go
    nenad: szerinted elkepzelheto hogy mire osszerakom az egesz autot, ilyen mennyisegu polygonbol, nem lesz elegendo kapacitasa a gepemnek a renderhez?
    Ez a Vraymesh meg erdekelne Aldarynnak nincs valami tapasztalata?
  • nenad
    igen, mind1ik vieportban (kiveve a perspectiveben) tedd bounding box modba, igy akkor csak egy befogalalo tombot latsz...

Illetve a vraymesh is megoldas, csak nemtom hogyan mukszik. :(
  • brdEE
    http://brdee.uw.hu
    tehetségkutatás...
  • fle go
    nenad: most frankon kirendereli a dolgokat, de borzalom a viewportban mozgatni a dolgokat! Eszmeletlen lassu, van mas megoldas is esetleg?
  • fle go
    koszi nenad!
    Tudomasom szerint nem szegtem meg semmilyen szabajt!
    Nem vagyok sajatmagam ellensege.
  • nenad
    ja... es meg 1 jo tanacsa, ha mar vrayt hasznalsz, hasznalj vraymaterialt! ;)
  • nenad
    hat lehet megszegtel vmi szabalyt nem? :))
    A vinyodon csak rajta van nem...?

privatban a link...
  • fle go
    Hm...kurva vicces hogy valaki fullra letorolte a freewebes tarhelyem! Koszonom szepen, rendes ember lehetett, hogy fordulna fol!!

nenad amit tegnap letoltottel tolem max scenet felraknad valahova, mert az en tarhelyemen mar semmi nincs, az a file is elveszett:(
  • nenad
    amihez vraynek nem volt koze, es hat neki nem maradt semmi :)
  • nenad
    culram, ez a vray internal veziojanal van, le lehet limitalni a maximum memoria felhasznalast. Jelen esetben azonban az volt a baj, hogy a lowpoly testek, meshsmoothal torteno mahinalasa marha tul sok memoriat kajalt meg
  • fle go
    nenead: köszi szepen! Most mar vilagos a dolog! Sajnos csak 512MB RAMvan de hamarosan szerzek meg fel Gigat.
  • Culram #10448
    Hol lehet a memot nagyobbra állítani? Ez a felhasználhatót jelenti?
  • nenad
    tehat ha instancolsz memoriat takaritasz meg...
    Azonkivul ez a verzio (vray)bugos rendesen, ha szol hogy baj van csak nyomj oket es szepen lerendereli, vmi kisebbproblemaja lehetett.
    Ha 1gb memoriad van akkor allitsd a memoriat nagyobbra...pl 600MB, es akkor megint kevesebb gondod lesz.(dynamic memory limit)
  • nenad
  • nenad
    elmodnom, polymodelleing=szivas mind idoben, mind a model (meshsmothed)polygonszamat illetoen. Nagyon nehez olyan modon megoldani a smoothot hogy a vegeredmeny olyan legyen hogy tenyleg csak annyi poly legyen amennyi kell.

De amit mondtam, tehat megvan a model, raengeded a meshsmoothot, es nem a render valuesnel hanem felette allitod a ilterationst9(2). Utan a modifieren jobb egergomb click "collapse to" aztan valaszd a yest. Megvan az uj meshed...(tehat ami mar a vegso kepet mutatja sima stb)(es sok felesleges polyja van)

Ezt a mesht masolod le, peldaul ugy, hogy shiftel raklikkelsz, es valaszd az instance opciot, igy 3dsmax nem tarolja az uj (lemasolt) meshedet a memoriaban...
    Azonkivul a renderer is azonnal hozza tud fogni a dologhoz es nem kell maxal kinlodni elotte ami jelen esetben igen sokat jelenthet, mivel nem sok memoriad van.
    De hogy erzekeltessem a peldat...

A Kep TERMESZETESEN... FleGO munkajat dicseri!
    IMG]http://www.freeweb.hu/losbellos/testrender.jpg[/IMG]
  • fle go
    meg nem hasznaltam ezt az instacolast, hogy kell?
  • fle go
    ezt nem egeszen ertem:((
  • nenad
    hat, ne csodalkozz, meshsmooth szepen lezablaja az osszem memoriadat... azt kene megcsinalnod, hogy 1 darabra raengeded, aztan instancolod, de ami meg jobb lenne ha polygonban meglenne (meshsmootolt verzio) es azokbol tenned ossze instance modban.
  • fle go
    remélem jó
  • fle go
    nenad ez lesz az:)
  • nenad
    ha nem nagyobb mint 1 mega, asszem ekkora a limit
  • nenad
    ahova akarod... nekem mind1, freewebre is jo.
  • fle go
    freewebre hova?
    milyen cimre?
  • nenad
    flego,szarul jott at, tedd fel a freewebre, csak 163kb jott at es azt irja ki damaged...
  • fle go
    nenad mindjart kuldom a dolgokat
  • fle go
    Culram koszi probalkozom.
    Frenkie mar en is nagyon varom!!
  • FRenkie
    FLEGO-> nagyon tetszenek a legódarabok, már alig várom hogy fog kinézni fullosan!
  • Ryleh
    ok...köszönöm....
  • nenad
    [email protected]
  • nenad
    ugy hogy jobb gomb a modositon es "collapse to" majd "yes"