63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• toto2700
    Az élet olyan, mint a WC-papír. Minél közelebb érsz a végéhez,annál gyorsabban fogy.
    Toto
  • toto2700
    Aki mer - annál van a kanál.
  • Barpi
    Igy sem lett jó. :( Pedig úgy is megpróbáltam, hogy kikapcsoltam az IOR-t. Ha szépen megkérlek, és átküldöm a max file-t megnéznéd nekem?
  • nenad
    barpi, index of refraction (ior) azaz fenytoresi ertek...
    allitsd at 1-re vagy 1.01 re.
  • Barpi
    Van egy mosdóm is, amit szintén jó lenne már befejeznem. A textúrázással azonban gondom van. Egyszerűen nem tudok egy normálist beállítani neki. Tudna valaki segíteni?

Sajnos most este 7-ig nem tudok feljönni a fórumra, de azért ha tudtok írjatok légyszives. Köszönöm.
  • RelakS
    Köszi, nézem!
  • Barpi
    A segítségeteket szeretném kérni. Adva van egy hálószoba (alapötletet loptam). A szoba végében van egy térelválasztó üvegfal, aminek a felső és a harmadik eleme felnagyítja a mögötte lévő ablakot. Miért? Hogy lehetne beállítani, hogy mint a valóságban csak átlátszó legyen, nagyító nem? A többit nagyon még ne nézzétek a képen, mert semmi sincs beállítva rajta. Bár, ötleteket, tanácsokat, és egye fene kritikákat szívesen olvasnék tőletek. Mit, csináljak, esetleg, mit ne a képen, stb.
  • GixEr
    Probald ki exporternek a Jamlander exportert, hatha megoldodik a gondod.
    Kozvetlenul menti a t3d-t, movereket, brushokat, lampakat stb..
    http://ridgers.org.uk/jamlander/
  • RelakS
    Vagy ha nem poligononként, akkor textúránként, úgy jobb lenne talán
  • RelakS
    Háj, van egy kis textúrázási gondom.

Szeretnék egy bonyolult testre több textúrát feszíteni. Eddig semmi gond, egy multi/sub material, megadom, melyik poligon melyiket használja, hurrá. A gondok ott kezdődnek, mikor az egyes textúrákat különböző uvw-vel kéne felrakni, pl egy henger, egy plane, stb. Max alatt semmi gond, beállítom a mapchannelt, és hurrá. Nade! Én ezt a testet kinyomom .ase fájlba, majd importálom UnrealEd-be, ami viszont kizárólag a mapchannel1-et hajlandó kezelni, a többi egy felűlről vetített planar textúra lesz.
    Tehát az érdekelne, hogy egy mapchannel-re lehet-e többféle uvw vetítést (pl poligononként) csinálni?
  • Barpi
    Sorry! Hiányosságaimat azonnal bepótólom. :)
  • youth #10739
    Nem is gondoltam volna rólad mást... :)) Harcol foggal, körömmel... :)
  • FRenkie
    Teste is lesz mindenféle kacatból összetákolva, ha tovább lapozol találhatsz dolgokat... :)
  • Aldaryn
    Azért azt megjegyezném, hogy a Technics széria nem éppen a 6 éveseknek készül. :))))) Mondjuk, én erőteljes "foggal" legózó voltam, sosem volt türelmem kézzel piszkálni szét a darabokat....
  • Aldaryn
    I/O Input/Output

Az I/O pluginek arra jók, hogy bizonyos adatformátum I/O-ját biztosítsák a MAX-nak. Ilyen pl. a splutterfish HDRI I/O pluginje, vagy az ILM OpenEXR I/O pluginje, melyekkel specviális HDR képeket is be tudsz tölteni MAX-ba, mint bitmap.
  • Barpi
    Sziasztok! Sajnos kevés időm volt az utóbbi időben, így elhanyagoltam a fórumot. Most átlapozva, szeretnék Flego-nak gratulálni, nagyon sirály lett a legójármű. Irigylem a kitartásodat!

Frenkie: Nagyon baba, a baba! Kiváncsi vagyok, milyen lesz hajjal. Csak fej lesz, vagy egy komplett bábu?
  • fle go
    Köszi a tippeket és ötleteket hamarosan javitok rajta!
    A HDR a kitchen. hdr és a Vrayba úgy emelem be hogy a sima Vray material diffuseba raklikk es bejon egy Vray HDR aztan ott a keresesben megadom a kepet. De hogy mijaz a I/O azt nemtom:))
  • oryon
    Végülis akármilyen fura, ha egy kisgyerek kezébe adsz egy ilyen masinát az első dolga egy pár kör után, hogy szétkapja :)
    Ahogyan én emléxem egyes darabkák szorultak és egy kisgyereknek ez már elég indok lehet a "Foggal, Körömmel"-re... :)))))
  • FRenkie
    "nyál" :))
  • Redfox
    Nagyon király lett! Én is csak azt tudom mondani, mint itt előtte mpáran, szórd körbe legodarabkákkal, sőt, akár még a dobozát is megcsinálhatnád.:)
  • Aldaryn
    Fleggo, a HDRI-hez milyen I/O cuccot használsz? A VRay-hez adott HDRI bitmap Input plugint?
  • youth #10729
    Jajj dejó!!
    Az asztal lap tényleg nemjó. Szerintem jól mutatna világos asztalon...
    Ja meg szőnyegen mégjobban, pár lego darabbal körbehintve... olyan mintha most játszott volna vele egy kisgyerek, ha raksz rá nyálat akkor tuti élethű lesz :))

Nemtudom milyen hdri képet használsz de próbálj olyat keresni ami beltéri. Lehetne kicsit erősebb főfény, mintha 1 vagy 2 ablakból jönnének azok a fránya photonok. Area lightal megoldható vagy tegyél be 2 nagy fehér lapot ablak gyanánt és Final Gahterrel küldjed, legalábbis mayaban az kell ilyenkor...
  • FREAK
    Itt egy tavalyi képem, szvsz ez a "jármű" is jól nézne ki ilyen talajon

• oryon
    A világítás nem rossz. Nekem a becsillanások nagyon tetszenek...tényleg műanyag hatású.
    Szvsz:
    A gumik jók, de a fekete elemek nekem túl feketék...
    A talajon a textúra nem az igazi...ha parketta, vagy egyéb ismétlődő akkor BUMP-ot rá és láthatóvá kéne tenni a széleit.
    Ha meg nem ismétlődő, akkor olyat rakj be, hogy ne látszodjon a textura széle. A tükröződése pedig túl üvegesnek tűnik :)
    Majd a többiek talán jobban rávilágítanak, hogy hogyan javítsd.
  • FREAK
    cool!

szvsz sötétebb és tükrösebb asztallapon jobban nézne ki, de ez már ízlés kérdése :)

• fle go
    itt egy WIp ez meg nem vegleges par otleteteket amit javasoltatok meg beledobok majd, egyebkent materialokrol vilagitasrol mia velemenyetek?
  • youth #10724
    Shag:hairnál nem lehet megadni olyat hogy hol nőjjenek ki a hajak? és akkor oda egy fekete-fehér map kéne és akkor minden megoldódna Frenkienek...
  • FRenkie
    de látszódni fog hogy a hajszálak nem a lyukakból jönnek, hanem összevissza
  • nenad
    a lyukak lehet textura. a hair mag shag hair pl. Vagy akar csinalhatod "egyenkent" advanced painterrel, vagy scattererel.
  • FRenkie
    jó5let. Azt hogy oldanátok meg, hogy a baba fején sok apró lyukacska van, és ezekből "nőnek ki" a hajszálak. Valami gazdaságos megoldás kéne.
  • fle go
    Koszi az utbaigazitast monitor ugyben!
    Frenkie: ha mar mindenki egy felelmetes babara asszocial akkor alakitsd ugy, valami frankon megtepazott haja legyen:))csomokba hianyozzon neki:)
  • FRenkie
    ...calm down. Játékbaba!! ...
  • youth #10718
    Nem kérek, szedjük őket mint salátát a kertben...
  • oryon
    Az azért durva lenne, ha beállítanál a szomszédhoz: "Két gyereket kérnék. De rögtön!" :)
  • oryon
    A monitor kalibrálásához egy ingyenes, de nagyon jó és mindenféle tesztet tartalmazó progit, a Nokia Monitor Test-et használom. Nagyon jó és csak 0.5 mega.
    Ha kell valakinek megosztom.
  • youth #10715
    Ki mondta hogy saját gyerek kell?? Én a szomszédéra gondoltam. Mi mindent onnan szedünk, netet is onnan lopjuk, áramot is, mi kell még? néha kaja és jóvan minden ha kell gyerekfej csak szólj :)
  • nenad
    nezd meg a monitorod ajanlasat a neten, aztan ha megvan allitsd be amilyenre kell... (nyugodtan ird felul ha szukseges)
  • FRenkie
    :))
    Oryon: Miért mondja ezt mindenki? Szerintem olyan aranyos, semmi félelmetes nincs benne. Lehet azért, mert kopasz :P

Bizony Pete, az ork pajzsos képből készült.
  • oryon
    Frenkie: elbűvölő, bár a szájáról egy-két horror film is eszembe jutott :) (Gyilkos bábok, Kedvencek temetője...)

Ha jól gondolom ez egy báb lesz, mert azok csinálják, hogy ha beszorúl a szemgolyójuk, akkor a kis súly nem bírja nyitva tartani :)
    Ha garancia van rá, cseréltesd e selejtes babát a CGShop & Service-ben :)
  • petesilver
    Gondoltam beírom okulásképpen, hátha még valaki nem tudja:
    Glossiness /Fényesség/: Értéke a csúcsfény méretét határozza meg, a sötétebb értékek kiterjesztik, míg a világosabbak összehúzzák azt, és élesítik konturjait. Többféle felülettípust hozhat létre vele a simától a fényesig, ugyanazon anyagon belül.
    UFF!