63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• FRenkie
    :)

elvileg a szögesdrót belülről szorítaná oda a nagyítót a fejhez. A haj vissza lesz rakva, csak anélkül tesztelgetek, mert így sokkal gyorsabb.
  • Aldaryn
    Szerintem ez az gész összeállítás kifejezetten a kézügyességet célozza meg... :P
  • oryon
    Én is arra gondoltam...
    DE szvsz elég nehéz lenne egy szögesdrótot egyben (bontatlanul) keresztül fűzni egy ilyen kis nagyító-nyélen :)
  • Aldaryn
    Vagy keresztül van fűzve rajta... :P
  • oryon
    Nagyon ott van...
    De nem látom mi tartja a nagyított...gondolom drótdarab, de nem látszik...persze egy nagyobb kép is kéne.

Haját majd visszarakod??? Legalább itt-ott maradjon meg :)
  • FRenkie
    tééleg szar a fájl :/
  • petesilver
    Vagy visszafelé könyebb esetleg. Fix kamera fix fényekkel, és a scenet forgatod az animban. És akkor. A scenet forgatod x tengely mentén, zoomolsz ki be, és közben beforgatod kicsit y tengely mentén is! De a kamera mozog, berepül, rázoomol a részletekre, távolodik kizoomol combo se rossz.
  • petesilver
    Vagy ha van kedved video editálni, megcsinálod a kamera körbe megy rendert, majd külön csinálsz zoom rendereket, és a végén a videóban illeszted be a kamera pozíciók közé a zoomrendereket. Nah ez így szerintem ütős lenne!
  • petesilver
    Sajna nem tudom valamiért leszedni a fájlt, de. Mi lenne, ha egy kamerát beállítanál valamilyen perspektívikus nézetbe, ahol felülről lefelé néz, és a kamera egy visszintes kör mentén járná körbe a jelenetet, így csak a kamerát kéne animálnod, és közben kockánként variálhatsz a ki be zoomolással is. Teszt közben bejelölöd, hogy mik azok amiket számoljon rendernél, és ha megvan a kamera mozgása véglegesen, akkor rendereled le az egészet.
  • fle go
    Üdv!
    Valami ilyesmit kellene csinálni a lego autóval de hát ez még baromira a kezdeti stádiumban van! De majd alakul. (1.5Mb) méretü a file.
    Ha van ötletetek hogyan valósítsam meg akkor ne kíméljetek ki vele!!

Üdv!
  • fle go
    Asszem ez az animáció megint feladja nekem a leckét...vagy a tudásomhoz képest túl sokat akarok? Hm...nem tudom de megcsinálom ezt is!:))
    GixEr: amit leírtál az möködik köszi csak én már túl bonyolítottam úgy meg nem müködik:))
    Frenkie: nekem is volt ilyen gondom, de sajnos nem tudok segiteni mert nenadnak átküldtem még anno a max filet valamit csinált vele amit azóta se árult el és azóta bármekkorában ki tudom renderelni a legot. 512MB mellett. Úgy hogy nem tudom a megoldást, de mintha Lionnak is lett volna valami ilyesmi gondja az autójánál.
  • FRenkie
    Azóta rájöttem, hogy roszabb a helyzet. nem a memo a gáz hanem valami más, de nemtudom mi.
  • fle go
    Frenkie: mennyi memo kellene, mi eszik ezen a kepen olyan sokat? Vagy egyaltalan mennyit eszik?
  • GixEr
    Nincs valaki otthon a Zbrush-ban?
    Szeretnem, de nem tudom hasznalni a Displace-t, az alap model maxban keszulne (low-poly) es vissza kene kerulnie Max-ba.
    Par lepesben el kene magyarazni ;)
  • FRenkie
    Köszi! A haj... nemtudom. Ha sikerül majd geometriaként kirenderelnem, akkor úgy lesz. Szerintem haj nélkül sem rossz, persze most látszik hogy hol van a különböző mat ID mert ugye a haj úgyis eltakarná.

Uj logo!:)
  • youth #11376
    Azta kúrva!!! Ez brutál jó!!! Fantasztikus! Nem találok jobb szót most... A lánc is nagyon ott van, de haja hogy lesz akkor?
  • FRenkie
    Egy kis ízelítő:

Kevés a memóriám, úgyhogy még kicsit várni kell a kész képre...
  • FRenkie
    Újra itt..

Kicsit lehetett vona sűrűbb a photon map, nem elég éles a caustic, és figyi... gömböt maxben sem olyan nehéz modellezni :)

A bmw szép, és nem érdemli meg, hogy eltűnjön a süllyesztőben. Be kell fejezned!
  • youth #11373
    Sziasztok!
    Felsőbb utasításokra megérkeztem a fórumba...
    Pár kép amit az elmúlt nap során készítettem, v-rayel... A modell mayaban készült, mivel most már csak ott modellezek, ne makarok senkit átcsábítani a sötét oldalra, de nekem jobban bejött ez a része :) Persze a renderelés maya alatt nem megy ezért raktam át max alá...
    Nos akkor pár kép:
    BMW Z4 kép1
    BMW Z4 kép2
    BMW Z4 kép3
    Plussz még 2 kép amivel szórakoztam:

A causticsot mindkét esetben a HDR kép generálja, ami bevilágítja az egészet. Szal értitek :)
    Bye!
  • fle go
    GixEr: koszi szepen!
    Megprobalkozom vele!
  • GixEr
    Akkor mondom:
    Create/Shape/helix (ahogy tetszik, ez lesz az utvonal)
    1 Kivalasztod a mozgatni kivant objektumot.
    2 Motion/assign controller - itt a position-on allva ranyomsz az assignController gombra, itt kapsz egy panelt ahol kivalasztod a PathConstraint
    3 kicsit lejjebb megkeresed a PathParameter-t es kivalasztod az utvonaladat, (lehet tobbet is, a Weight ertek donti el, hogy melyikhez hany %-ban ragaszkodjon)
    A Follow mondja meg, hogy az objektum ne csak vegigcsusszon, hanem kovesse is az utvonalat a sajat X/Y/Z tengelye szerint. Ezt az AXIS lehetosegeivel allitod be.
    A Bank-al allithatod be, hogy be is doljon a "kanyarban". (Ha repulot akarsz mozgatni akkor a pivot pontot az objekumod ele es fole allitsd at akkor termeszetesebben fog repulni)
  • fle go
    GixEr: kerdezed vagy mondod?:)) Nekem fogalmam nincs, es ha path akkor hogyan?
  • GixEr
    Path ?
  • fle go
    Szevasztok!

Nahh jonnek a kerdeseim: hogyan tudok megcsinalni egy animaciot ugy, hogy egy adott objectum, egy spiral szeru mozgast kovessen es lassan haladjon a spiral kozeppontja fele?
    Varom az otleteket, koszi!!
  • oryon
    Pedig még illett is volna bele. Nekem nagyon tetszett :(((
    A pókháló jó ötlet...legyen rajta döglött légy, beleragadva!!! :)
  • fle go
    Hali!
    A cg-n feltunt egy fantasztikus munka, egy magyar srace asszem le a kalappal, nagyon szep munka!
    http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=&threadid=143667
  • vaklo
    köszönöm a választ, ( a geometria elöször lett módosítva:
    egy henger, aminek a fedőlapja a vertex pontoknál fogva ferdére lett húzgálva,)
  • FRenkie
    Nem, sajnos arról le kelett mondanom. De helyette lesz pókháló!
  • oryon
    Szép lesz...
    A villanykapcsolót is rakd bele!!!

Aldaryn:Köszi.
  • Aldaryn
    Ha a Modell UV tere "bele van égetve" a geometriába, azaz nem egy módosító eredményeképp jeleni meg (Pl, UVW map módosító a geometrián...) Akkor, ha szerkeszted a geometriát, az vonszolja maga után a textúrakoordinátákat is. Esetleg az UWV Xform segítségével kompenzálhatod, vagy egy UNwrap UVW módosítóval utánaszerkesztheted a változást.

- A.
  • vaklo
    Edit mesh-el módosítottam egy tárgyat, textúra is felveszi a nyújtás, zsugorítás formáját, (a textúra eggyütt nyúlik a tárgyal). mit csináljak, hogy normálisan feszüljön rá a textúra. választ előre is köszönöm
  • FRenkie
    Köszi Flego! Ott a csillanás a sharpen meg a nagy kontraszt miatt lett olyan nagy.
  • KOXX
    de hogy egyszerűbb legyek itt van ha bejön:
    http://nct.discreet.com/fulfill/0049.009/download/2004-526d9f91013d2be9af95b958dd329b29-3
  • KOXX
    törés is van amúgy hozzá
  • KOXX
    www.discreet.com
    bemész a product-ba, kiválasztod a MAX-ot a listábol->belépsz, 30 napos trialt kiválasztod bal oldalon, kitöltöd az adatlapot és kapsz 1 e-mailt, amelyen rajta van a link ahonnan letölthető. így a kiegészítőket is le tudod tölteni
  • HellBurner
    Honnan tudnám megszerezni a 3dsmax 6-ot.
    Tud valaki egy gyors (nem baj ha fizetős, de ingyenes jobb lenne) ftp-t ahonnan 3d-s cuccokat lehet tölteni?
  • fle go
    Frenkie: nagyon jol alakul! Mondhatni egyre jobb! nagyon jo a sarok hangulata felso sarokba meg benyomhatnal egy pokhalot is:)) egyedul annyi a bajom hogy lent fenylik a racs es ep, megbutykolhetned, mintha valami atszakitotta volna mar, vagy legalabb be lenne horpadva, es inkabb valami matt anyagbol kellene lennie szerintem. De ezek csak otletek. Jo munkat!

Udv!
  • petesilver
    Minden raytrace kütyü, minden reflection, stb.... Egyszer sikerült egy sphere+plane scene-t úgy megdolgoznom, hogy alap max renderrel számolta 20 percig:)
  • FRenkie
    szevasztok!

itt van a készülő környezet, amelybe majd a babát fogom helyezni:
  • KOXX
    lehet hogy ezt már írtátok valahol, de azt kérdezem hogy van-e magyar nyelvű link ahol tanulni lehet a MAX-ot használni komolyabb dolgok szerkesztésére is, mert én még elég kezdő vagyok benne és nehéz megindulni