63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Ilyesmi technikával csináltam most egy kb 6*4-es kis platniból egy 10*6-ost :) (a polygonok sor*oszlop számára utalva) -
Ne haragudj, de írtó szerencsétlen vagy:) Amúgy gondolkodni nem luxus ám. Egyszerűen nem hiszem el, hogy az az ember aki néhanapján egész vad dolgokat tud összehozni Maxba, amihez egy kis agy is kell, szal egy ilyen emberrel kifogjon egy puruttya site, ahol annyit kell csinálni, hogy megadod a neved (opcionális), megadod a szöveg leírását (opcionális), majd bemásolod a szöveget, megnyomod a Save gombot, és kitette a doksit, a netre, egy link alá, ami IE címsorába van, vagyis: http://nopaste.php.cd/16827
Most kérdem én, mi olyan bonyolult van ebbe, amire magadtól nem tudsz rájönni? Komolyan, mond meg bátran :D ... -
Culram #11469 Na erre én is kíváncsi vagyok. -
Újabb anomália, légyszi segítsetek!!! Spherical mapos enviromentnél a kamerával szemközti sík felületeken, nem látszik, nem tükröződik semmi, csak az íveken!! Megőrülök!Tehát a front nézetben a sík oldalakon nincs semmi, míg minden ívelt részen rajta van az enviroment. Screen mapnál rajta van, de az röhelyes! Mi a hiba? -
blaholl #11467 Én is be szeretnék rakni képet véleményezésre de nem tudom hogy kell.Leirná valaki vagy egy link is jó amiböl meg tudnám csinálni. -
:)) Hát felninek ez nagyon gagyi!! :) De arról tutorom is van, meg van modelben is rengeteg, szal az nem kell :) -
Culram #11465 Nem mondtad hogy mihez kell. Aszittem autó kerék akr lenni. De első ránézésre én lenkeréknek néztem, aztán rájöttem hogy az tömött. :) Majd drótkötélpálya kerék...stb. De én rögtön autóra asszociáltam mert most én is azzal sz..ozok. -
Aladryn már segített!! THX! -
Viszont megnéztem, a régi sceneimnek van thumbnailje. Mit kapcsolhattam el?????????? -
Tényleg azt akarjátok, hogy egy villanymotor végén lévő keréknek csináljak egy tuti felnit??????? :) -
Culram #11461 Na PeteSilver. Estére mutatok én neked egyet, amit polyban lehet csinálni. De ott van Lion kereke is, szerintem az is így készült.
http://www.artistpub.hu/content/miscimages/55/2055_l.jpg -
Lenne egy kérdésem. Az általam készített sceeneknek, ha meg akarom nyitni őket, nincsen bemutatóképe a thumbnails ablakban. Van ötlete valakinek, hogy ez miért van? Más sceneket megnyitok, azoknak van. Nem értem :( -
ÁÁÁÁÁÁ! Estére? Már rég a többi részt csinálom! :) Most komolyan, olyan randa ez? -
Pete: nem mindig az egyszeru megoldas a legkezenfekvobb sajnos. Azt irtad az altalad hasznalt eljarassal baromi sok poly lett, akkor low polyban elkeszitheto ez a kis tarcsa hasonlo modszerrel mint amiket itt mar irtunk es alig lesz poly plana ha alig latszik a jelenetben es meshsmooth se kell ra, hajra estere latni szeretnem az uj valtozatot:))! -
Culram #11457 Flegonak igaza van. Sokkal szebb lesz, de itt is vigyázni kell nehogy túl modellezd mert akkor lehet hogy a meshsmoothnál megzakkan. Nekem már volt olyan.
CSináld úgy hogy polyban lemodellezed az ötödrészét a felninek, majd körbe copyzod attacholsz majd összekötöd a vertexeket. Tuti jó, és tuti szép lesz. -
Mit aggódtam hogy fogom megcsinálni, de aztán ez látszott a leg egyszerűbbnek, és leggyorsabbnak :) Alig fog látszani az animban, és smotthal fog forogni, tehát a minősége elég, egyébként egy villanymotor fején lévő forgó kerék ez, nem felni :) -
PeteSilver: szerintem felejtsd el a booleant, inkabb modelezd le rendesen a dolgokat, egy tube bol csinald meg a felnit abba bele meg 5-6 vagy kilenc agu belsoreszt es szepen kosd ossze a vertexeket az erintkezesi pontokon, persze mielott eltavolitottad a felesleges polykat ott ahol majd osszekotod a vertexeket, es egy ilyenre mar gond nelkul tehetsz meshsmoothot, nem fog problemazni es sokkal szebb lesz a vegeredmenyed. En lagalabb is igy csinalnam.
Udv -
Én tegnap egy ilyet csináltam:

Lathe-val megcsináltam a kereket, szerkesztettem hozzá belső részt, és a kerékből a belsejét kivontam booleannal. Eddig ok. Aztán kezdte a max a hülyeségeit. Asszontam a boleannak, hogy collapse to, lett belőle egy 75000 poligonos object. És utána smootholáskor rongyáfagyott vagy hatszor, amíg nem optimalizáltam. Optimalizálás után meg pakolgathattam vissza a vertexeket a helyükre, mert persze nem optimalizált rendesen. Azt hittem, kitépem a maradék hajam!!! -
Youth: thx,jo helyre irtal en is valaszoltam neked.
Udv es koszi! -
Flego!
Írtam e-mailt!! Remélem jó címre! -
Na ja... ez fogós kérdés. :) Általban célszerű low poly eleve úgy modellezni, hogy mutasson valahogy SubD nélkül is.
A SubD ua. mint a "MeshSmooth" módosító, annyi különbséggel, hogy a SubD, ha jól tudom, csak NURMS SubD, mív a MeshSmooth módosítóval elérhető a másik két algoritmus is, melyek a NURMS-nél rosszabb eredményt adnak, de a régebbi verziók miatti kompatibilitás miatt megtartották. Gondolom én. -
Culram #11450 Hali mindenki!
Szeretnék lemodellezni egy kerék gumit. Hogy csináljam? Már csináltam egy boxot, amiből eltávolítottam a fölösleges polykat. Extrudáltam a megfelelőket, és a szeletet sokszorosítottam, majd karikába hajlítottam. Ezután mit csináljak? Tegyek rá meshsmooth-ot? (A subd ua. minta meshsmooth?) És hogy csináljam ha rárakok hogy nem zakkanjon bele a gépem? -
vagy eccerűen tölts le egy másik véréjt és rakd újra... -
a www.ugyseolvassasenki.hu oldalon :P Inkább rakd be ide a jólbevált kontrollcé-kontrollvé párossal :) -
és miután kiraktad hol nézed meg? -
ahhhh! :(:(:( köszi azért... a discreet meg az autodesk meg mehet a búsba, mert azelőbbi verziók tudtommal nem csinálták.... kicsit nagy ár egy full windows reinstall szvsz..... -
Culram #11445 http://www.fls-tech.com/AR3/Pages/index2b.htm
Az ezen az oldalon lévőket próbáltam betenni, de az environment ben nem ugy jöttek ki. -
Culram #11444 Nekem is volt már ilyen. Én is végig mentem ezen a procedúrán, de csak egy megoldást találtam. REINSTALL.
Én is mindent megtettem, de nem sikerült visszaállítanom.
Asszem max elkerülni lehet. Azt hiszem velem akkor történt ez mikor letakarítottam a gépemet minden spyware-től és nem használt registry bejegyzéstől, aztán a max már nem működött. Kétszer is megszvtam mire rájöttem. -
Nem fórum, hanem szöveget tudsz kirakni a netre. Én mondjuk irc logok megosztására használom, de te mondjuk használd a Vray log megosztására... :D -
Boccs, hogy ide is beírom, de tényleg SOS! :(:) Valki segítsen plíz; lefagyott a 6-os max indítás közben, és onnantól fogva újra kéri regisztrálsára illetve kulcs megadásra a progit minden indítás közben. A para az, hogy az installált kulcsot most nem fogadja el, és ha letörlöm, újra rakom, akkor ugyanígy tesz a kis tetű....:( már kitöröltem minden bejegyzést, meg kulcsot a registry-ből és próbáltam úgy újra tenni, de így se ment.... meg lehet úszni ezt winfos reinstall nélkül ? -
Culram: szerintem Enviromentbe rakd be, de lehet tevedek akkor bocs! -
Culram #11440 Ha van egy panoráma képem azt hogy teszem be háttérnek hogy tükröződjön is és a panorámasága is megmaradjon?
Hogy csináljak egy normális felni shadert, nem totalchromosat? -
köszi. ez valami fórum? -
Köszi, az volt az! Tegnap este már piszkáltam, csak valami nagyon nem stimmelt, mert horrorisztikus lett az eredmény. De most úgy néz ki, hogy műkszik, szal köszi! -
a curve editorban a kulcsok közti interpoláció típusát lehet változtatni a lineáris interpoláció egy időben állandó értékváltozással járó, folyamatos átmenetet képez a kulcsok közt.
Az adott tengelyre korlátozott mozgást nem éppen itt a legegyszerűbb megcsinálni, bár meg lehet, négy kulcs esetén ez nem is sok meló de ahogy gondolod... :) -
PeteSilver: en pont ilyen dolgokba vagyok most beleasva, de mivel meg uj nekem ez a dolog kellene a max file vagy legalabb egy kep hogy egyertelmubb legyen a dolog. De ugy gondolom Curve Editorban kikuszobolheto a hiba, asszem ha 2 kulcskep kozt nincs csak egyenes nem pedig valamifele gorbe akkor ott nem tortenik semmi.
Ezzel lehet nem sokat segitettem, de remelem legalabb nem mondtam hulyeseget! -
le lehet korlátozni, hogy csak az x tengelyen mozoghasson, a többin nem, ugyanitt a forgatást is letilthatod meg a scalinget is. hogy mi a neve már nemtom (asszem tán link info) a hierarchy panelen van a pivot pont basztató melletti fülön... ilyen szakszerű választ sehol nem kapsz kérdésedre :)
-
Akkor úgy kérdem, hogy meg lehet adni eleve az objecteknek a mozgáskényszert x tengelyre, vagy csak a képkulcsok közötti interpoláció szerkesztésével tudnám szabályozni a mozgásukat? Valaki? -
Frenkie: lol :) szerinted egy képpel meg egy error ablakkal bárki is tud majd segíteni? :D ott írja, VRayLog.txt... jó lenne ha ezt osztanád meg az emberekkel, abba biztos benne van, mi miatt akad ki. Megosztásra meg: http://nopaste.php.cd/ -
4 kulcsképet adok meg neki, a kerék 90 fokonként fordul. Kulcsképek stimmelnek, beforgatok mindent ahogy kell, de a kulcsképek között szétesik darabokra az anim. Így elég vicces :(