63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• RelakS
    ?

Van egy ikon a material neve mellett balra, egy nyíl mutat egy gömbre. Ha rákattintasz, akkor rá kéne tegye a cuccot a kijelölt objektumokra
  • tmate6
    hát pont ezaz amikor textúrázni akarom akkor nem birok rákattintani az "Assign to selection"ra vagy ire ert szürke pedig az objektum kivan jelolve
  • Davidka
    akkor jó, csak úgy furán az én hozzászólásaim után jöttek ezek a ne cikizni üzenetek, enyhén félreértettem :) Amúgy én is kezdő vagyok, csak a mayában :)
  • Culram #11668
    Nem nekedszólt. Csak úgy általánosságban. Mindenki kezdte valahol, max nem publikálta. Azért mondtam hogy ne cikizzék a kezdőket, mert én is az vagyok.
  • Davidka
    most ezek nekem szóltak? Csak mert én nem hurroftam le senkit, az biztos! nekem még épp teccett az a kék izé, és gondoltam hátha valami olyan módon csinálta, ami a mayában is hasonló, ezér kérdeztem...
  • RelakS
    De!
  • Culram #11665
    Néztem a tutot, aztán azt írja hogy: Csinálj egy teáskannát! Na hát szép - mondom. A gömb beletelt vagy 5 másodpercbe, bele is izzadtam. Erre meg csináljak egy teáskannát. Hát nem szörnyű?
  • RelakS
    Most bolondítsad meg azt a három cuccot valamilyen textúrával :)
  • RelakS
    Nehéz volt a teáskanna? Mennyi idődbe tellett? ;)
  • Aquli
    Bocsi, Meshtools helyett meshsmoothot irtam
    Szoval MeshTools
  • deko
    Aki "cikizi", vagy "lehurrogja" más első képet, az folyékonyan beszélt mikor megszületett?

Viszont aki már tud 20 szóból értelmes mondatokat alkotni, még ne higgye, hogy beszélni rendesen tud!

Ezért kell türelem viseltetni a kezdőkkel szemben, s a kezdőknek pont ezért kell visszafogottan okulni.
  • Culram #11660
    Ezaz, nem cikizni. Az én első művem egy gömb volt, a második meg egy teás kanna. Tehát nem csúfolni a másikat. És azt is tudom hogy még kézzel fogható művet nem is mutattam.
  • tmate6
    de amugy ez az elso muvem jó
  • Davidka
    tudom hogy a max topic :))))
    kár, a mayában nem láttam nagyon ilyet... Pedig lehhetne mindenféle csavart zsinórt :(
  • tmate6
    az alap objektum ez a max topic
  • Davidka
    azt a két tekercseset hogyan csináltad?
  • tmate6
    nem simondtam hogy azt csinálok
  • FRenkie
    Ez nem is híd!! :)
  • tmate6
    hát ez még nem a végleeges de megmutatom:

• FRenkie
    ArtistPub első 3D grafikai pályázata:

Az ArtistPub meghívja mindazon kreatív alkotókat, akik tudásukat kamatoztatva szívesen részt vennének egy hazai 3D-s grafikai megmérettetésben a nyár folyamán!

Az ArtistPub – Publikus Alkotói Övezet (www.artistpub.hu) június 16-ával kezdődően 6 hetes grafikai pályázatot hirdet meg. A non-profit weboldal a tavaly novemberi indulás óta számos grafikus kedvenc fórumává vált, ahol rendszeresen publikálnak különböző 3D-s, 2D-s, webes és egyéb alkotásokat. Az oldal felhasználói között egyaránt magtalálhatók elismert szakmai tudással rendelkező felhasználók és szárnyaikat próbálgató fiatal tehetségek.

A pályázat témája: “Romos híd”. A cél egy minél ötletesebb, hangulatosabb, kifejezőbb, 3D-s grafikai programok segítségével alkotott mű elkészítése. A pályázat 2004. június 16-án veszi kezdetét, és 2004. július 28-án éjfélkor zárul. Az alkotásokat a szerkesztők a weboldalon található részletes feladatkiírásban szereplő e-mail címre várják.

A pályázók képeit válogatott szakmai zsűri fogja elbírálni a verseny lezárását követően. A zsűri olyan elismert hazai és külföldi személyekből áll, akik mindennapi munkájuk során is 3D-s grafikával, animációval foglalkoznak. A zsűri tagjairól további információk tekinthetők meg a versenykíirás oldalán.

A pályázat első három helyezettje a támogató cégek által felkínált nyereményeket kapja meg.
    A díjak között 3D tanfolyam, hardware eszköz, webhosting, magyar nyelvű Panzers játékok, extrém szobadísz és ArtistPub pólók is szerepelnek.

Az ArtistPub a későbbiekben a 3D mellett 2D és Web kategóriákban is tervez hasonló versenyeket.

Az eredeti kiírás
  • Aldaryn
    Harsogjanak a kürtökkk... közhíréééééé téttttettttikk....
  • Culram #11650
    van a maxhoz meshasmooth plugin, aszittem benne van alapból
  • tmate6
    azt a plugint honnan tolthetem le?
  • tmate6
    nem tévedsz. hát akkor inkább egyenlore még maradok a bőromben amugy már tok uveget csinálni :D
  • Aquli
    Phűűh. Hát ez így egy kicsit nehéz lenne. Kezdésnek le kellene töltened a MeshSmooth plug-int, ami a box modelling legfontosabb eszköze. Ezután tutorialokat kellene nézegetni oldalakon, és egyszerűbb tárgyakat próbálni modellezni, gyakorolva a legfontosabb eszközöket: extrude, a divide edges, connect vertexs, stb.
    A lényeg, hogy a végére ne leírás alapján tudj megcsinálni egy bizonyos testet, hanem BÁRMILYEN formát létre tudj hozni.
  • Davidka
    jó de ő már egy ideje benne lehet ebben, és sztem te csak nemrég kezdted, vagy tévedek? Sztem kell ehhez min 1 éves rutin, ismerned kell a programot stb.
  • tmate6
    "Olyan figurát könnyen össze lehet dobni poly modellezéssel, de ha extrém meg akarod nehezíteni a dolgod megpróbálhatod a Nurbs modellezést :)" hát ő ezt mondta
  • Aquli
    Újratelepítettem a windowst, és elveszett az elefántos scenem. Olyan ideges voltam, mint talán még soha. Megpróbáltam újra megcsinálni, de persze olyan ideges voltam, hogy egy boxnál tovább nem jutottam. ARGHHH!
  • Davidka
    ilyen kis figurát nem egyszerű ám összedobni, szerintem már mondtam, vagy mások már mondták, hogy ne élő dolgokkal kezd, hanem élettelen testekkel, asztal, lámpa, vagy mittudoménmi :)
  • BaliBoy
    Köszi Frenkie a választ. Az a gond, hogy így szoktam. Eszméletlen pepecses meló. Abban reménykedtem, hogy van valami egyszerűbb módszer. még1x köszi
  • tmate6
    Hát nem tom valaki azt ondta hogy nagyon konnyen ossze lehet dobni de hát nem tom ha valakinek van egy kis szavad idelye és szivesen leirná hogy hogy lehet olyan egyszeruen osszedobni egy ilyen kis figurát leirhatná.
  • oryon
    Ez a fej...hát ez nagyon aranyos...:)
  • FRenkie
    szerintem még extrude előtt a vertexek közé manuálisan vágj éleket, és utána extrudold. így meshsmooth után is szép marad a mesh.
  • BaliBoy
    Nekem az extrudenál csak a mélységnél állítja a polygonok számát!
  • GixEr
    Hasznalj a bevel-nel tobb level-t 0-as outline vel. De az extrude jobb megoldas, ott segment erteket kell novelni.
  • BaliBoy
    Hello! Van egy olyan kérdésem:
    Ha készítek egy feliratot, simán a maxba épített shappel, utánna megcsinálom valamivel (bevel), hogy 3d dimenziós legyen. Szóval a kérdésem az, hogy hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy a betűk teteje is több polygonból álljon ne csak egyből?
  • tmate6
    amugy nekem az 5 hoz kellettt volna de egy szóval nem mondtam hogy addjál linket
  • Boba
    Itt van...
    A maya fórumban is elvárod, hogy mások dolgozzanak helyetted... ne tanuljam ezt meg helyetted ha már eddíg eljutottam?
  • Boba
    " vray for max6 "
    "Download.1"
    Ez nekem nem tűnik Kanji-nak... de persze te tudod.
  • tmate6
    a letoltést nézted már mert ott megint japán lessz