63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Ronin666 #11991 Hogy tudok ide képeket pakolni? -
Ronin666 #11990 És mit állítsak be másképp, hogy gyorsabb legyen?
Azt néztem, ha csinálok egy üres szobát, és a textúrákat VrayMtl -re állítom, és adok nekik egy minimális tükrözödést, és a Glossiness értékét 0,7 környékére teszem (pl. hogy élethű padlót csináljak) így már oriásira növekszik a renderidő. Ez természetes, vagy csk én állítottam be rosszul? -
nenad #11989 ronin megneztem a scenet, mit mondjak akarki csinalta ertett az interiorokhoz de vrayhez nem, brutalisan rossz a felepites. Igy tenyleg nem csodalkozom hogy olyan sokaig rendereli. En kapasnol ujrakezdenem az egesz material/light setupot. -
Ezt a kérdést nem értem teljesen pontosan... :/
Arra gondolsz, hogy ha Vray shaderrel renderelsz egy polygont, ráadásul 2 sided, akkor csak az egyik felét shadeli a shdeer beállításainak megfelelően, a másikat nem?? vagy mi? -
:) Az jó a raytracelt GI-ben, hogy minden shadelt pontról számolhatsz vele GI-t ugyebár... :) Volumetrikus sahdeltekről is... egésdzen kellemes, mikor a jelenetet egy Afterburn robbanás, vagy pl. egy Phoenix lángcsóva "világítja meg", enyhén élethűbb, mint ugyan ezt lámpákkal kivitelezni. :)
Azért, egy Vray Volumetric shader poén lenne... :) -
Ronin666 #11986 Megint lenne egy kérdésem! :)
Ha Vray texturát generálok, akkor nem generálja le a felület másik oldalát, még akkor sem, ha bekapcsolom a 2shided opciót. Hol kell beállítani, hogy kétoldalas texturát generáljon? (egzébkén sima textura esetén tehát nem VrayMtl esetén működik!) -
Szia Nenad! Jó "látni"...
Nem tudjátok hogy Siggraphot még lehet fogni a kövi napokban? vagy az Exhibition részét nem nyomatják neten? -
Jut eszembe, normal map plugin van valahol? Vagy shaderként be van építve a max 6-ba? (nemtom megnézni, mert most volt gépújratelepítés) -
nenad #11983 nem az, scatterVL a neve, azonkivul shadow mapot kell hasznalni. -
nenad #11982 egybkent a r verzioju vray sokkal tobbet tud mint az elozok, olyan ertelemben hogy rengeteg bugfix van benne. Erdemes azzal nyomulni amig nincsen 1.5.
Eszembe jutott valami, vlight, mond ez vmit?
-
nenad #11981 ronin elokeresem es megnezem ma este.
Aldaryn, erre a problemara van egy plugin, eh, elfelejtettem, egyebkent vegul is ez vray okossagan mulik ugyanis figyelembe veszi a fog nak a fenyerteket is.
megprobalom megkereseni -
Nem, raytrace reflection mind.Esetleg az zavarhat, hogy az autó alja texturázva van. Vagy nem tudom. -
Nenad, te mindig szinte túlinformált vagy VRay témakörben... :) Volumetrikus shadelés jelent-e már meg hozzá, vagy tudsz-e valamilyen projectről erre nézve. gondolok itt pl. egy egyszerű volume light effektre, amellyel ugyebár VRay alatt elég macerás, mondhatni nem lehet dolgozni. -
Ronin666 #11978 így sem megy!
Azt írja: MAX DCOM Plugin not installed -
Ronin666 #11977 tehát indítsam el a maxot?
mindjárt megpróbálom -
nenad #11976 elmeletileg nem kell neki plugin, csak az hogy max fusson melette. -
A refik is textúrák? Csak mert viszonylag furák :/ -
Ronin666 #11974 Lenne még egy kérdésem!
A Deep Exploration nevű kép, és 3d-s objektum néyegető progit honnan tudom leszedni (persze teljes változatot). Nekem megvan a 3.0.0.... változat, ami bőven meg is felelne, csak nem tudom vele a 3dsmax6-ban készített file-okat megnézni :(. Azt mondja adjam meg a plug-int, amivel már működne. Tehát ha mondtok egy címet, ahhonan le tudom szedni ezt a bizonyos plug-int, akkor is boldog lennék :). -
nenad #11973 ha az a plugin az atmoszferaval nem torodott ami gyanus, akkor ilyet te is tudsz siman csinalni a material/glow effekt animjaval. Egyeb esetben mar nehezebb egy kicsit. -
Slash #11972 Légyszi segítsen valaki! Szeretnék villámot csinálni, találtam egy Lightning plugint (1.12), de nem tudom használni 6-os 3d Studio alatt. Mit lehetne helyette használni??? Köszi. -
nenad #11971 en konyv gerincre gondoltam, ugy komolyan, nem hatlap es elolap, mivel anim is lesz, igy szretenem jol megcsinalni. -
Tipp kell? Wallpaperek, vagy játékból képek, vagy bármi, aminek köze van Herripátör-höz. Az a téma tele van könyvekkel. De megnézem, asszem a French textures tele van vele, de valahol már láttam a texturáim között az tuti! -
Elég sokat tökölt vele... a volume lightot külön kellene rákompozitálni. :) Sokkal gyorsabb lenne. -
Gratulálok a szobabelsőhöz!! Hozod a formád. ...nagyon szép, és plasztikus lett a világítás, két-három gyors áttekintés után se látok semmi renderhibát benne. Nem kérdezgetek össze-vissza még, emrt majd elolvasom, megnézem, ha befejezted a tutort.
Szíves örömest scannelgetnék neked könyvgerinceket, de nekem sincs idehaza scanner. :) Google esetleg? -
nenad #11967 ha mas nem rakopyzom es elfogatom az eslo oldalon levoket :) -
nenad #11966 textura lesz mindenutt, csak eppen azon vacilalok honnan lehet szerezni texturat a konyv-gerincekre, mivel nincsen scannerem itthon. tipp?
-
Klassz lesz! Könyvekre textura lesz, vagy csak színezed? Székek ugye nem maradnak fehéren? -
nenad #11964 nagyon wip, a bevilagitas nagyjabol belove, most jonnek a modellek
teszt -
Hja, Brazil render, 1:15 óra alatt számolta le 1024*768-ban. -
Köszönöm! Ma ezt hoztam össze, wallpapernek:

Átküldtem Aladrynnak pár fájlt, ami nálam hülyül, de nála nem csinálta. -
open GL -
nenad #11960 meg egy dolog jutott eszembe az alaplapon nezd meg mennyi az agp memoriad. Lehet abbol szalad ki. -
nenad #11959 mindig, minden 3ds applikacional software modban hasznalom,layerekkel. ami nem kell az hide es csao. -
Hja alapból DirctX9c, és 61.7-es driver került fel az új XP-re. Eleinte stabilan kezdett, de kis nyúzás után elkezdett szórakozni. Sőt, néha kifagyasztja az XP-t is Page fault üzenettel. -
Segítsetek lécci, mert megőrülök!
Elkezdett a max ugye nem megnyitni saját maga által mentett fájlokat. Nem tudom, miért kezdte, de fogtam, és létrehoztam a második vinyómon egy új rendszert, hogy akkor ezt belövöm maxra, erre az XP-re csak maxos cuccokat rakok. És a frissen telepített rendszeren is fagy a max! Mindent kipróbáltam, nem proci, nem memória. Kiderült lassan, hogy a hibát eredetileg a videókártya drivercseréje generálta. Az új rendszeren openGL alatt nem fagy.
Namost:
Érdekelne, hogy Ti milyen módon használjátok a Maxot? Software, DirectX_8, vagy DirectX_9? És a mód mit befolyásol még a megjelenítésen kívül? -
Nenad, ne vedd már nőiesre a figurát! :)
Hát perszehogy túlmúlod, ez nem is kérdés!!! -
nenad #11955 az ilyen kijelentesek vege majd mindig vagy csalodas :)
remelejuk ezuttal magamat is tulmulom :) -
Én mindenesetre már elkezdtem betonozni az állam, nehogy túlságosan leessen, ha meglátom. -
Godd to have ya back! :) Mint szerintem mindenki, én is elég kíváncsi vagyok arra a scene-re. Natur fotonmappolás lesz? Vagy hibrid GI? -
Nyamm, nyamm, nyamm!!!!!