63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Ronin666
    Na készvan a belső tér, de természetesen még fekleszteni fogom, tehát nem végleges.
    Nesztek:
  • petesilver
    Jesszus, ez brutálisan jó!!! Lassan a valóság megy hozzád tanulni! Meg majd bemegy a nap, és megkérdi: Nenad, ezt hogy világítsam be?
    Szal lenyűgöző!!!!!!
  • petesilver
    Nah, lassan én is végzek a sajátommal. Ez úgy indult, hogy kijött egy új mod, ahova nekiálltam festegetni. Elkezdtek jönni a speciális Max renderek a festések bemutatására, de mindegyik ugyan az volt kisebb módosításokkal, pl 2 fajta felnis kép volt. Körbekérdeztem, de akinek megvolt a render, az úgy ült rajta, mint az aranyon, és mondta, hogy küldjem a festést, majd visszaküldi a renderelt képet. A harmadik ilyen után bedurrant az agyam, és asszontam, akkor majd csinálok én magamnak egy extra változatot, megspékelve ungarise kreativitással. Hát ez lett belőle, még picit módosítom, aztán jöhet a material!

• cskapi
    Nenad, ez nagyon állat lett!
  • Ronin666
    Menő lett!
    Hogyan csináltad, hogy a párna alatti puff vagy mi az olyan kárpitszerű? Textúrázva van, vagy mi?
    A másik, hogy a növények leveleinek textúráihoz mit használsz? Tetszenek, és nekem is vannak növény modelljeim, csak nem tudom, hogy a leveleikre mit rakjak.
  • nenad
    na ez lett a vege. Egyebkent tanulsagos volt meg mindig sokat tokolok a beallitasokkal,(minden modell, kiveve a sakkbabuk, SK, rhinoban termeszetesen, maga a haz sketchupban termeszetesen :D)
    finish mara :)
  • Ronin666
    mingyárt felrakom a tárgyalóterem első képét, de még nem lesz berendezve.
  • Ronin666
    Én mindenhez keszítek egy tégletestet, és annak a magasságát adom meg cm-ben, és ahhoz igazítom a dolgokat.
  • nenad
    aranyok
  • nenad
    mindig azzal kezdem, az aeanyok miatt. Most meg mar bennehagytam es nekem bejon, mindjart nyomok meg egy wipet. 10 kor elkuldom, amennyi kesz van annyi van kesz.
  • Aldaryn
    Grats a beállításhoz, és a színekhez. Nagyon kellemesek lettek! :) Az a szürke sziluett minek kell oda? Nem tudom, de valahogy nem illik bele a képbe. :)
  • Ronin666
    :)
    Nekem csak kötelező most szobát csinálni, de egyébként is azt csinálnék, mert szeretem a lakberendezést.
  • petesilver
    Srácok, mi ez a lakberendező őrület? Mindenki aki maxot ragad, valami szöbát csinál egyből. Ez valami trend? Vagy V-ray gyakorlatra legjobb egy szöba?
  • nenad
    majd a vegen.. :)
  • Ronin666
    NA tehát valami más ötlet a polygonok kifordítására? Annál a normal módosítónál csak 2 beállítás volt lehetséges, de nem nagyon használt semeik :(.
  • Ronin666
    na kész az asztal shadow efect változata:
  • Ronin666
    Ez a kép amit belinkeltél ez micsoda?
    Te csináltad?
    Nincs rajta antialising. És valamiért nagyon pöttyös!?
  • Ronin666
    Na megvan ez a narmal módosító, de nem segített. Ugyanúgy megfordította mint ahogy én is meg tudtam volna.
  • nenad
    milelott ronin komam megkerdi mennyi ideig rendereli 900*x felbontasban 20 perc a photonmappal mindennel egyutt, kb 25 perc lesz a vege.
  • nenad
    mivel senki sem reagalt ra, lusta disznok!

itt egy wip egy masikrol nemi anomaliaval fuszrezve (fotel belelog az asztalba) ezt mas estre igeretem szerint befejezem. Tennap reggel kezdtem, mert nem teccet a masik.
    wip
  • Ronin666
    Egyébként nem tudom mi lehet a baja, de nem is találtam meg a force 2 shided kapcsolót a Vray textúra beállításainál :(. A reactort meg még nem tudom kezelni, de a RealFlowot mar multkor elkeztem (azóta abba is hagytam) és az nagyon jó, és viszonylag egyszerű. Még azt se udom meg a reactort se kezelni. Melyiket ajánljátok inkább, tehát melyiket tanulja meg?
  • Ronin666
    És hol van ez a normal modosító?
  • FRenkie
    Várj, nem csak nincs bejelölve a force 2 sided kapcsoló?
  • FRenkie
    Nenad!
    A múltkori "világítsunk be egy szobát" contest abba maradt, vagy mi lett vele?
  • FRenkie
    Na szépen meglódult a fórumunk!

Ronin// egy egész szobabelsőt csinálsz? Az asztal kicsit instabil, ha egy nehéz könyvet a szélére tennél tuti hogy eldőlne...próbáld ki reactorral:)
    A polygont "kifordítani" a normal módosítóval lehet, azon belül a flip normals kapcsolóval.
    sok sikert
  • Ronin666
    Tehát itt lenne a kicsike, és mint az alsó képen is látszik hogy elég nehéz lenne kijelölni a megfordult polykat (vagy csak én nem értek hozzá).
  • Ronin666
    Még egy kérdés:
    Találtam egy frankó szék modelt, úgyhogy valószínüleg es már jó lesz, csak az a bajom, hogy a modellenk óriási a polygontartalma. Ezt nem lehet valahogy csökkenteni?
    A másik ami a nagyobb baj, hogy ugyan olyan mint az előző modell volt, hogy bizonyos részei ki vannak fordítva, és ezt a Vray material valahogy nem nagyon szereti. Hogy tudnám úgy visszforgatni azokat a részeit, hogy ne darabonként kelljen kijelölni a polykat? Mert most egy csomó darabból áll, és az egyes darabok fele jó irányba áll, de a másik fele ki van fordítva. Tehát mi a megoldás? Max-ban van olyan parancs ami erre jó?
    (mindjárt felrakok egy képet, hogy hogyan is néz ki)
  • Aldaryn
    Jé, télleg nem lehet törölni. :) Viszont kiírja, hogy mely objektumokra van alkalmazva a shader, így ki tudod keresni, hogy min maradt még rajta.
    Ha nem látható az objektum, speciálisan, pl. el van rejtve minden polygonja sub szinten, akkor is, nyomsz egy "h"-t és rápikklesz. :)
  • Aldaryn
    Hali! Nagyon design! Látod, a saját építésű dolgokkal nincs is annyi baj... szvsz a széket is modellezzed le inkább, nem egy nagy meló.

Az üveg shaderrel ezeket kellene még eljátszani: Mivel elég egyszer forma, a transluciency beállításai melett csekkold az "Affect shadows" gombot (a fog beállítások alatt) , így az árnyéka igazodni fog az átlátszóságához, (itt nemigen kell caustics...) A másik, hogy a fog colort felvehetnéd fehérről valamilyen enyhe színre (a szaturáció beleszámít az elnyelési eősségbe...) hogy üvegebb hatása legyen, és a széléről belenézve ne legyen iylen átlátszó.
  • Ronin666
    Na itt van a saját tervezésű asztalocskám:
    Egy kicsit nagyobbnak kell elképzelni, csak nem növeltem meg eléggé a szobához képest. Viszont nem tudom miért van olyan erős árnyéka az üvegnek.
  • petesilver
    Hát nekem ott a törlés nem jön össze. Lehet nem jöttem rá, hogyan lehet, de lehet:(
  • Aldaryn
    Nyiss egy material/map browsert (render menü...) és állítsad a böngészett könyvtárat "scene"-re. Ott listázza az összes scene-ben lévő shadert, kedvedre törölhetsz is. Ha jól emléxem.
  • petesilver
    Gondolkodtam egy kicsit. Elvileg a material browserbe ve tudom állítani, hogy a scene materialjait mutassa. Onnan behívom az összeset az editorba, és az editorból asszem tudom törölni véglegesen. Mindjárt rendszertváltok, és ki is próbálom.
  • petesilver
    Mi történt a Design21 honlapjával? Nekem nem jön be!
  • petesilver
    Hehe, hát ez az! Van olyan material megnyitott sceneben, ami nincs az editorban. De már az objectje sincs rég. Viszont minden megnyitáskor, renderkor sír a hiányzó texturákért, amit a nem található materialhoz kell. Sokszor jártam már így, és nagyon idegesít!!!!!!
  • Ronin666
    És eddig menyi igő alatt generálja le a szobát?
  • nenad
    ami materialt a scenebe benne van az mar nem vesz el ha rateszel masikat..
  • Ronin666
    Nekem meg pont az lett volna a kérdésem, hogy ha megnövelted a material tablazatban a sorok, és oszlopok számát maxra, akkor hogy tudsz MÉG hozzátenni materialt?
  • nenad
    egyebkent ujat kezdtem ma reggel mert az elozo szobaval nem voltam megelegedve :D holnap estig el akarom kuldeni, kivancsi vagyok mennyit sikerul osszehozni addig :)
  • nenad
    amely material nincsen felhasznalva a scenben es ujat keszitesz rajta (slot), vagy masikat hivsz raja automatikusn torlodik ezert nincsen szukseg erre az opciora.
    (bar lehet hogy te masrol beszelsz?)