63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Darkboy
    köszi!
  • petesilver
    Az attól függ milyet. Asszem van alapból miror material, vagy bármilyen materialnál bekapcsolod a maps résznél a reflection funkciót, mapnak meg megadod a materiallibraryből a raytrace-t. Vagy eleve olyan materialt választasz, ami élből rendelkezik ezzel a funkcióval.
  • Darkboy
    hogyan kell a tükröződést csinálni?
  • petesilver
    És ez jó nekünk? :)
  • Darkboy
    na megin elkezdtem 3dsmaxozni :)
  • petesilver
    a sebesség lényegtelen, az sem érdekel, ha egy napig renderel. A tükk a következő, játékba kell minél realisztikusabb, max 100 lapos fa. Azt találtam ki, hogy fordítva csinálom. Megcsinálok egy minél realisztikusabb fát, és a kellő nézetekből lerenderelem png-be, alfa layerrel, vagyis kapok egy átlátszó hátterű fa layert photoshophoz. Ha ezek megvannak, akkor ezt felhasználva csinálnék 100 lapos fát in game. Szólj lécci, ha sántít valahol az elképzelés.
  • nenad
    vray gyorsabban rendereli le a tobb geometriat az biztos, a levelek ha standrad materialos opacity mappedes az mar kevesebe gyors. Egyebkent meg ha nem kell, kapcsold ki a secondary bouncest es akkor sokat gyorsulhat (1 gi bounce lesz meg benne igy is, es az sokszor eleg kivulre) Azonkivul ez a kontrasztnak is jot tesz. Persze ez nem mindig oke.
  • petesilver
    Nenad. Ha van egy profin lemodellezett fa, profin texturázott levelekkel, ágakkal stb. Ekkor melyik render eljárást javasolod a legélethűbb fa megjelenéshez a képen? Gondolom lényegesen jobb a hatás egy Vray renderrel pl, mint alapmaxfényforrással.
  • nenad
    30 is :)
  • petesilver
    Utánanéztem az itt hozzászóló művészuraknak. Hát a többségük szemtelenül fiatal. Nenead add vissza a hitem, ugye elmúltál már 20?
  • Aldaryn
    Pedig már épp mondani akartam, egy jó ötletet rá... :) de ugyan ezt. :P deforming mesh cuccot.
    Ja, és reactor előnézeti módban jobklikkel meg tudod fogni az anyagot, és rángatni. :D Ezzel hozzá lehet adni azt a kis pluszt. :)

Self collisionst meg rakjad vissza. :) Kisebb collision tolerance értékkel, sok substeppel jó lesz az, csakhát, várni kell rá, ugyebár. :P
  • petesilver
    Huhh, ez nem pite!!! Fáradtnak kellett lennem ahoz, hogy fél év után észrevegyem, hogy a téma indítója nem Aladryn/ahogy eddig hittem/, hanem Aldaryn. az első verziót furának tartottam csak, az 'új' verzió viszont érdekes. Ennek van jelentése, vagy valós név?
  • Ronin666
    Lehet hogy túl nagy vastagságban számolja az ütközéseket, és ezért lesz merev (vagy ilyesmi). Gondolom ez is beállítás kérdése.
  • nenad
    micsoda kritika, egyebkent vagy egy olyan opcio, "avoid self collosions" csak joval lassabb es ebben az esetben kevesbe realisztikus is, vmiert nagyon megmerevedik az anyag.
  • Ronin666
    Szép szép, csak nekem nem tetszik hogy a függöny átmegy saját megén. Nem lehetne valami ütközési felületet megadni a függönynek? Hogy ugyanúgy ütközzön magával mint azzal a karikával.
  • nenad
    anim
    elotte probalkoztam mindenfele baromsaggal aztan meglattam egy kepet es bekattant :)
  • nenad
    waaa, rajottem a fuggonybefogas trukkjere :) Baromi egyszeru postolok egy animot 1 ora mulva.
  • nenad
    nem ilyen lesz a padlo, szonyeges, megegyszer WIP :)

• Aquli
    Szép, de szerintem túl erős a tükröződés ilyen valóságban nem nagyon van (max nagyon ritkán, mondjuk valami extrém tiszta márványpadló vagy ilyesmi).
  • nenad
    ez csak wip, a vegen ugyis lesz bent egy csomo lampa azok majd segitenek hogy alacsony mintavetelesnel is lassa a kis reszleteket. Sot most azon jatszom hogy omnival vilagitok majd, de allitom az omni... hmm, tudod azokat a koroket amig hatasos, es ezzel nagyon szep arnyekokat lehet csinalni meg sima vrayshadowal is, es nem fog ossze vissza arnyekot vetni csak ahol akarom...

masik dolog meg a reaktoros fuggonybefogas ami izgat, tudod az a szepen megkotott valtozat, olyan probalok osszehozni egy harapofogo eloretolasaval, eddig kozepes sikerrel.De menni fog! :)
  • Ben C
    [leesik az álla]
  • Free
    Köszike már rájöttem a materilaokra. megy a tükröződés
  • Aldaryn
    Nagyon korrekt. renderidő hogy alakult? Elég sok mintát kelett szedetni az irradiance maphoz, nem? (gondolok itt a korrekt fényekre a vékony éleknél is a falakon...)
  • Free
    hogyan állítod be a tükröződő felületet?
  • nenad
    opsz :) linket akartam csak kep a kep neve es a ke'p gombra tettem.
  • nenad
    wiipo :)
  • kisbruno
    Sziasztok honnan lehet Plugineket ingyen letőlteni 6-os MAx hoz??
    PL a Clothreyes Plugint mert amit találtam eddig az mind vagy 3 -as vagy 4 -es MAX hoz volt. A Honlapján meg eléggé kemény összeget kérnek érte.
    Köszke
  • Aquli
    Hello!
    Találtam egy nagyon jó texturás oldalt, de jo net kell hozzá, mert 600-800 kbyteos texturak. De jó minőség ingyen.
    http://www.mayang.com/textures/
  • Ronin666
    A NURBShoz még nem nagyon értek, de majd azt is jobban meg fogom tanulni. Eddig igazán csak a splile-ok körbeforgatását egymás körül ismerm.
  • Aldaryn
    Nem, nem nehéz. Nekem NURBS-el kb 10 perc volt, és azt hiszem, ugyan azt is kaptam vissza formailag, mint a 777-es projektor. :)
  • Ronin666
    Ez a vetítő pedig tényleg Qrvajól néz ki! És nem is lehet nehéz lemodellezni. Lehet hogy majd valamikor csak úgy magamnak megcsinálom.
  • Ronin666
    Nekem is jobban tetszik az a projector, csak az aki kéte tőllem ezt a tárgyalót, annak az a bizonyos projector kell amit beraktam. Egyébként valószínüleg a plafonra fogom felszerelni. Aztán a hátsó falon majd megcsinálom a világítást, mert tényleg elrontottam. És majd valamit berakok hétara is, mert így nagyon üresnek tűnik.

Még lesz bent a tárgyalóban jó pár berendezés pl.: mikrofon, konferenciavezérlő, vászon, falba szerelhető hangfalak, stb. Ezekenek a modellezésével már félig készen vagyok. Még ma meg holnap megpróbálom befejezni őket, aztán berakok mindent.

A háttérrel viszont még mindig nem tudom, hogy mit csináljak. Nem tudom hogyan kellene megoldani, hogy jó legyen. Gondolok itt a kivilágításáról, hiszen azt is külön meg kellene világítani. És mitől fog térbelinek tűnni. Egy videó alatt is jó lenne ha megállná a helyét.
  • Aldaryn
    Szerintem ebből a kameranézetből ne nagyon renderelj képeket a tárgyalóról. :P nem vmi előnyös, teljesen elveszik az a tágas tér érzet, ami az előző képeket jellemezte (még ha a meleg színekkel be is szűkítetted kicsit... :) ) , ráadásul kicsit furcsállom az árnyékokat a hátsó falon.

A projektor pedig nem illik a környezetbe, kcsit ormótlan. Ha már modern beltér, akkor legyen valami spéci, modern projektor is, pl.:
    Infocus ScreenPlay 777
    ...ez egy lazán 5 millió foritntos high-end projektor... :) No, nem azért, hogy iylen csodát kellene lerakni, csupán a formatervezés miatt mutatom.

Bocs a sok kötekedésért, de ebből igazán jó kép lehet, ha ilyen apróságokban nem akadsz el.
  • Ronin666
    Mark legközelebb kapcsold be az AAt! Egyébként jó lesz a bútor, csak a lábát csináld majd még meg és a párnán a ráncok télleg nem reálisak, mert középre futnak be és szerintem nem kellene olyan irányba állniuk.
  • cskapi
    Aquli, privát ment.
  • Aquli
    Köszi!
    Ingyenesen letölthető, TELJES Vray-t még mindig nem tud senki?
    Ja és jó, ingyenes textúra gyűjtemény is érdekelne a neten, főleg csempe és fa.
  • Free
    Köszönöm ment a válasz

Nagyon komolyak a képek
    Grat mindenkinek

• nenad
    egy kis erdekesseg :) meg mindig a szoba de mashogyan renderelve, a photonmanal a szoba falain es az ablakereteken kivul mindent eltuntettem es miutan az emgvolt unhideoltam es ugy rendereletem az imapot. Meglepo modon, ez egyeltalan nem megy a minoseg rovasara, sot szep tiszta lett.
    (kozelebbi szeken a szemeteles meg a noise modifier kevesbe aldasos hatasatol van, csak nem volt kedvem kicserelni a szeket)
    kep
  • nenad
    tetszik a bor cucc!
  • Aquli
    Hello
    Elkzedtem egy szobai scenet. Itt az első bútor. A közepén azért van fekete csík, mert még csak teszt, rádobtam egy noiset, és szétcsúszott a két clone, de a véglegesbe majd attacholom őket, meg weldelem a vertexeket.
    A párnán talán a ráncok nem az igaziak, még megpróbálok foglakozni vele. De a bőr hatás nem lett rossz:

Mi a véleményetek?