63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Free
    Tudjátok hajtottam a 6-os max ra hogy meglegyen dfe egyre inkább bánom a dolgot, mert találtam bár egy csomó Plugint meg kletyerét a maxhoz ami nekem jó lenne de majdnem mind csak 4 -hez vagy 5 - höz van
    Tiszta szívás
  • youth #12470
    Jeee végre megy a 6-os maxem :))
  • nenad
    nem vagy hulye csak en vagyok genius MUAHAHAHA
  • Aldaryn
    ... na, megint elérted, hogy hülyének érzem magam. Kezdek megilyedni, hogy ezt nem is nehéz elérni.
  • nenad
    megmindom miert, mert a hide system files be van kapcsolva.
    Egyebkent az interneten is rajta van, sot a discreet oldalan is, en onnan tudtam meg :D
  • Aldaryn
    jé... most már csak azt kellene kiderítenem, a keresés vajon mér nem talált .dat fileokat ebben a mappában (mert uygebár rákerestette,.... ;) ) talán mert rejtettek?! Eh...
  • Aldaryn
    Á! :) addig eljutottam, hogy a "Documents and Settings\All Users" -ben kell lennie, de nekem jelenleg ott annyi szemét van, hogy nem néztem át. :) Köszi!
  • nenad
    :)
    megmondjam ?
    itt: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Macrovision\SafeCast\Product Licenses
  • Aldaryn
    ..:: Fontos kérdés ::..

Keressük már meg, hogy a rákba tárolja MAX 6.x a licenszinformációt, hogyha elszáll, újra lehessen reggeltetni a programot Windows reinstall nélkül. Ha valakinek ismerős a megduplázódott hosszúságú request code, erről van szó. A CDilla licenszinformációit tartalmazó bejegyzését kellene ehhez leszedni, hogy új, immáron érvényes kódot generáljon, ami után aztán már lehet törni a cuccot.
    Szóval, bárki, aki tudja, hol van ez a file, szóljon. Nekem nagyon nem kell már, de sok emberke kérdezi tőlem, és idegesít, hogy enm tudok, mást mondani, csak azt, hogy elvileg ezt kellene, vagy megtalálod a file-t, vagy letisztítod a vinyót. :/

Kösssz.
  • Aldaryn
    Rhino sem tud megenni egy iylen formát? Tényleg, ha akkora nagy spéci, überkorporésön a Discreet, mert ahogy eladják magukat, azok,... miért nem szednek össze egy sor programozót a jobbik fajtából, és miért nem adják oda enkik, hogy "Srácok, itt a MAX, heréljétek ki belőle ezt a fos NURBS implementációt, és írjatok bele legalább oylan jót, ami most a legjobb. Hajrá, itt a sok zsé, meg az összes felvásárolt kisebb, de okos cég eddig kutatási anyaga, és eredményei!"

Ez kb olyan kérdés, hogy miért nem hegesztik bele a Photoshopba az Illustratot vektorgarfkus képességeit, uyge? :D
  • nenad
    scene
    csinaltam egy hasonlo bevilagitast photonmappal, a photonmap csak 22megat zabal, ugyhogy ha keves a memoriad akkor is nekivaghatsz. kb 5 perc alatt lerenderelodik, a vegere a min settingset vedd fel -3ra most -5 van. Es igy jut be eleg feny mindenfele trukk nelkul. Ami a padlot illeti nyugatan vedd le rola a texturat amig szamoltatod az photonmapot/irradiance mapot, es amikor ujra hasznalod oket akkor visszateszed igy is nyersz egy csomo fenyt.
  • Aquli
    Target Direct lightot használtam, Vray shadowval, és alul ki lehet választani, hogy area shadow. na attól lesz bluros.

Aldaryn: köszi a helpet, az a reluxa nem vet árnyékot(beállítottam a propertiesnél). Most megcsináltam úgy, hogy kitöröltem a szoba plafonját, meg a két nem látható falat, és így skylighttal bejut a fény szépen. De ez nem csalás valamennyire?

A lámpaburán meg az nem tükröződés, hanem az én hülyeségem, nem gondoltam arra, hogy átlátszó lesz (mert kicsit az), és az aljából a gömb feléig beérő cylindert vontam ki booleannal, azt lehet látni a gömb közepén. Elég lett volna az aljából pont egy kis sávot kivonni.
  • nenad
    (persze ez nurbsre vonatkozott :)
  • nenad
    nem birjak a lekerekitest, ironcad el tud menteni barmilyen formatumba. (3ds dxf iges step stb stb)
  • petesilver
    Mit néz be ezen más progi? Rosszul vágja ki? Mijen formátumba tud elmenteni az ironcad?
  • nenad
    egy kis pangas van, igy hat vmi mas :)
    idonkent karmaim koze kerul egy egy profi cucc is, mint pl ironcad. Mindig meglepodok mennyire egyszeru oket hasznalni, de legjobban azon hogy a filletezo kepesseguk minden tultesz, mert ezek egyszeruen mindent lefilleteznek.
    Egy egyszeru pelda, ezt kivetel nelkul minden program amit eddig ismerek megszivja(brutalisan), ironcad nem. :) Amugy ajanlom a programot mindenkinek. Egyszeru gyors nagyon atgondolt modeler/animator.

• nenad
    marmit a vray/systemben
  • nenad
    a system menube a frame stamp vagy valami ilyesmi a neve.
  • kisbruno
    Sajna én kezdő vagyok a MAx ban de ha megtudom elmondom
  • petesilver
    Akkor feltenném újra a kérdést, hátha sgít:

Mit kell állítani, hogy olyan szép fejléc legyen alul a végső képen, ami megjeleníti a renderprogit, renderidőt, és az alkotót? az úgy tetszik, de még nem néztem utána.
  • kisbruno
    Hááááálááám örökké üldözni fog :o))
    Köszönöm ma egész nap ezen fájt a fejünk egy cimborámmal karöltve
    Lassan már mnajdnem becsavarodtunk
    Nagyon köszönöm
  • Aldaryn
    Az a shader a lume shaderkollekcióhoz tartozó speciális MR shader. Akkor tudod kiválasztani, ha a renderelőnek MentalRay-t állítasz be. Amíg ezt nem teszed meg, a MR specifikus sahderek "el vannak rejtve".
  • kisbruno
    egy valamit nem értke.
    Nézegetem a MAX oktató DVD n a tutorialokat. van is egy kancsó amit az ember teljessen jó üvegre szinez. de ha azt a filet nyitom meg amit ő mond van is olyan szin meg beálítás név szerint a glass (illum) vagy mi, de ha új tiszta lappal kezdek akkor a material editorban már nincs.
    ez a cucc valahogyan a Mental Ray része de nem tudom L dönteni hogy hogyan lehet az ő filejában benne az újban meg nem ez a szinhatás
    Ha valaki tudja a választ az ossza meg velem. köszönöm
  • FRenkie
    Én azt nem értem, hogy miért nem éles az árnyék? Mit állítottál hogy ilyen bluros lett?
  • FRenkie
    Júj, szerintem nagyon eltaláltad a bőr textúrát!
  • Free
    Valaki meg tudná mondani honnan lehet letőlteni a Clothreyes plugint a max 6-oshoz?
    Jó a DEMO is mert fel lehet törni van hozzá crack de a demot sem találom sehol
    pls HELP
  • nenad
    35 gi multiplier :) a max max max 2 volt nalam.Valami nem stimmel ott. Inkabb a fenyforras erejet allitsd 5re es allits be a color mappingnal, hsv exponentialt.
  • Aldaryn
    Bizonyos mértékig normális. :) A gond szvsz ott van, hogy te egy besötétített szobát akarsz renderelni, s ugyebár a besötététített szoba ritkán világos. ;) Nem tudom, hogy valami reluxa, redőny is van-e az ablakokon, vagy csak a függöny, de valós körülméynek közt egy iylen függönyön is jut be tekintélyes mennyiségű fény. Ezeket pl. a GI pass alatt elrejthetnéd, vagy az árnyékvetési tulajdonságukat kapcsolhatnád be, hogy a direct fényforrás árnyékának kiszámolásakor vegye figyelembe az átlátszóságukat is.
    Egy másik tényező az, hogy a szoba színvilága, különösen a szép, keményfa padló nem épp egy világos szobát teremtene a valóságban sem.
    Harmadik észrevétel lehetne az, hogy a szobának csak 3 fala van meg, legalábis a lámpabúrában látható tükröződésből erre következtetek, egy plusz fal ott növelné a szobában "megrekedő" fénysugarak számát!

Utolsó apróság: ha sötét jelenetet akarsz renderelni, de szeretnél látható részleteket, kis kontrasztvesztés árán ott a Color mapping beállításoknál található Dark multi érték, ezt fejjebb húzva világosodnak a sötét (nem fekete!) részek.
  • kisbruno
    Még mindig fent álla a kérdés. Honnan lehet Plugineket szerezni.
    Köszönöm
  • petesilver
    Néha jól jön egy két free stuff, aki akarja, használja. Én még tanulom ezt az egészet, tehát tanulmányozni kiváló, tutoriallal egybekötve. No, de nem ezért jöttem most ide. Mit kell állítani, hogy olyan szép fejléc legyen alul a végső képen, ami megjeleníti a renderprogit, renderidőt, és az alkotót? az úgy tetszik, de még nem néztem utána.
  • Aquli
    Hello!
    Folytattam a képet, de nagy gondom van a bevilágítással. Vrayel csináltam, egy db Direct target light világít be az ablakon kívülről. De mivel csak az ablakréseken világít be, ezért, hogy normális világosságot kapjak, a GI multipliert 35-re kellett állítanom. Ez normális?
    és a renderidő is elég nagy, volt vagy fél óra, vagy több.
    Tudnátok segítséget adni, hgoy hogy világítsam be a képet, és milyen beállításokkal?

Márk
  • youth #12440
    Én úgy vagyok ezzel, hogy ha nem én csináltam akkor inkább nem is rakom be a jelenetbe, tanulmányozom maxinmum a geometriáját, hogy legközelebb egy ilyet hamar tudjak modellezni, de amúgy nem nyúlok idegen objektumokhoz :)
    De ha munkáról van szó, ahol nagyon számít az idő akkor az is más tészta, bár én akkoris inkább nagyvonalakban lemodelelzném :)
    Na nem rontom a topic arculatát
    bye
  • petesilver
    Növények:
    plants
  • petesilver
    Egy új free stuff az evermotionon:
  • kisbruno
    emberek ha valaki tud valami lapot ahonnan a ti általatok használt plu8gineket le lehet tölteni anélkül hogy fizetni kellene érte azt pls ossza meg velem az infót.

Köszike

ui.: jah MAX 6 -hoz kellene
  • petesilver
    Ilyen digikép van több ezer, de nem az igazi:( Háttérbe nagyon jó, kirakva a bejárható terep szélére tömegestől, úgy jó. De én közeli fákra akarok valami übert, ami még nem volt, ha összejön. Nenad, tudsz ezekről esetleg oldalt, ahol írnak valamit a knowhow-ról?
  • Aldaryn
    Felesleges 3D-ben renderelgetni a fákat, nem elég, hogy tökölős munka, ráadásul sokat is szenved vele a gép, ha iylen pontos reprodukciókat akarsz a természetről, s ezzel még nem úsztad meg a textúrázás, és photostoppolás :) nyűgét. Inkább fogj meg egy digi kamerát, kattogtass képeket esős, borult időben fák ki/elálló nagyobb ágairól (nem lesznek éles árnyak, így a legegyszerűbb, ráadásul lehet egyszínű égbolt mögött, cool) és azt pakold össze. 1000x gyorsabb, szvsz. Ráadásul benne van az a gyönyörű természetesség, amit egy fraktálfa csak ritkán ad vissaz hibátlanul.
  • nenad
    en ezen gondolkodtam mar regebben sokat, nemtom ismered e az operation flashpoint cimu gammat, abban jelent meg eloszor talan ez az eljaras(es nem is igen multa felul senki sem) szoval egyszerubb ha gyartasz ket max haromfele texturat, es rateszed a planere es azokkal kezdesz el jatsznai, el elforgatni tologatni. Persze nemtom milyen fa kell, de valosideju 3dben tobb fat csak igy erdemes megjelenti, egyeb esetben nagyon gagyira kell degradalni. Meg a quake3 endzsinbe a MedalofHonorba voltak szep fak, szoval inkabb ezeket nezd meg hogyan csinaltak. Szerintem.
  • kisbruno
    a kÉRDÉS TÁRGYTALAN EZ IS MEG LET OLDVA :)
  • kisbruno
    Hogyan tudtad a függönyt rögzíteni ?
    Van egy plugin SlimCloth amivel meg tudom csinálni ezt a szövet efektust de nem tudok rájönni hogy hogyan tudom rögzíteni.
    Vag ez a lehetőség csak a Cloth nál van ?