63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Culram #12511 Hali mindenki! Újra beszólok ide. Emlékeztek még rám? Na a lényeg, hogy átolvastam a lemaradt fórumot, és mindenki szép és jó dolgokat csinált. Az én két projectemet még nem fejeztem be,de csináltam egy másikat (kettót) ami szerintem nagyon jó lett, és befejezettnek tekintem. Majd be linkelm őket, csak még rá kell jönnöm hogyan. Addig csak furdaljon mindenkit a kíváncsiság. ehe -
nenad #12510 szorakozzal el vele, en jol elvagyok ezzel :) Egyebkent termeszetesen semmi baj, mi lenne? Csak 100-200x annyi idobe tellik elkesziteni, mas bajom nem is lenne vele. (ugy ertem hogy normlisan nezzen ki, egy egy vertexet mindenki be tud tolni... de hogy jol nezzen ki ahhoz sok ido kell, ugyanez a draperianal is, el lehet vele szorakozni, aztan ha valamit pl meg kell valtoztantni a sceneben, utana megint el lehet vele szorakozni :) vilagos?) -
Mi a baj ezzel, ha nem reaktoros? Mennyivel rosszabb meshből megszerkeszteni a mélyedést, aztán gombot neki? -
nenad #12508 eh, 5 perc es updatelem tul nagyok lettek a gombok. -
nenad #12507 egyebkent ez full reactoros, korulmenyes volt az atkonvertalas utan szorakozni meg vele, de mondjuk az jobban nezett ki. Vmit vmiert. -
nenad #12506 
nah itt az elso darab, ezt meg nem feszkoztam meg annyira, ugyhogy ez maradt textilszeru.
Majd a next, mosma eleg jol kitapasztaltam. -
Azért ez érdekes. Nyakig vagyok újra a leírásokban, és tutorokban. Emlékszem januárban azt se tudtam, mi az a 3DMax studio, de elkezdtem tanulgatni, és sokmindent nem értettem. Aztán jött a modellezzünk, próbálkozzunk korszak. Most újraolvasom az elejétől, meg amit még gyűjtöttem, és így már egészen más, érthető elméletben az egész. Szal nem árt újraolvasni, újranézni néha a dolgokat:) -
megvolt. Unitok összeegyeztetve, Reactorban beálítva, még a gravitációt is 9,81-re számoltam ki. :D -
nenad #12503 aldaryn, unit setup :) -
nenad #12502 ja maya 4.et megtanultam fullra, vegigragtam magam a nemtom hany odlalas doksin, csinaltam egy helikoptert, rendereltem ezt azt, aztan visszamentem maxhoz, mert... egyszeruen nem tetszett, a "revolutonally" kezelofelulet. Meg akkor meg a nurbs is baromira bugos volt. (a poly/subdiv modellezes akkos sem fogott meg igazan, nem vagyok az a tologatos-huzgatos tipus) Szeretek szep iveket rajzolni es abbol epiteni feluleteket. Ha uj verzio jon ki meg megnezem, de semmi tobb. De ez persze az en nezopontom. Max sem tokeletes, de a renderje vray az az :) -
Kérdés: polymodellezésnél, vagy akár editable-edit meshben létezik olyan módszer amivel kör, vagy négyzet alapú slice-ot tudnék alkalmazni? akár mondjuk shape, vagy spline alapú kijelölés alapján? Ezt a funkciót sokszor hiányoltam eddig is, a quick slice túl sok felesleges vertexet hoz létre. Vagy azt gizmoként lehet szerkeszteni esetleg? -
-
Nenad, kacérkodtál már Maya-val valaha? -
Gondolom raksz majd fel képeket...
Egy apró Reactoros kérdés, vajon miért van az, hogy egy elvileg megfelelően, precízen lemodellezett környezetben teljesen meghal? :) Dolgozok egy képen, melyben temérdek láncot kellene meganimálnom, nem is a mennyiséggel lenne a probléma, csupán azzal, hogy a jelenet pontról pontra valós méretezésben készült el, a láncszemeknek ennekmegfelelő értékekkel, proxy objectekkel, hogy gyorsabb legyen a számolás, (azok nélkül si behal) stb... azonban ha, akár csak 2(kettő!!) db láncszemre is ráeresztem a szimulációt, a prociterhelés felugrik 99%-ra, és a rendszer használhatatlanság szélére sodródva várja a resetet.
Valaki tapasztalt már hasonlót?!
Más láncszemmel működik, ezekkel a láncszemekkel semmiylen más környezetben nem megy, de nem akarnék megint 3000 láncszemet egyenként lerakni. -
nenad #12497 mielott barki azt gondolna majd akkor polyban folytatom mar at is tettem nubsbe :) (rhinoban curveket lehet ravetiteni, es eleg jol vissza lehet kapni a mesh surfaceban :)
De ebbol mar csak holnap lesz valami.
-
nenad #12496 na ugy tunik soft bodyval sikerul.
-
nenad #12495 probaltam reactorral modellezni olyan parnat amiben gombok vannak, tudjatok ugybefele es osszehuzza az egeszet egy kicsit, eddig nem sikerult, ha van valakinek valami jo otlete akkor hajts
Mark, upgradelj6osra sok kellemetlensetol kimeled meg magad, azonkivul a vray is regi (regen nem adtak mar ki 4eshez)
igy szobal elmondani nezeh de ha akd egy oram leirom.
-
NENADESZ: Sajnos nem tudom megnyitni a fájlt, valószínűleg neked 6os maxod van, nekem 4es, gondolom ezért nem nyitja meg. Azt mondjátok meg, hogy milyen fényt rakjak az ablak elé, mert én target directtel próbálkoztam, valaki VrayLightot mondott, de azzal mégsötétebb lett. -
ööö valahogy nagyon furcsa a csillogás, esetleg mehet rá leheletnyi tükröződés, valami szép környezettel. -
Nem írtam ugyan, de reggel meló előtt már felraktam a cuccot az ftp-re, úgyhogy lehet tölteni, akinek kell. -
de most végre lesz. :) -
nenad #12490 hat ja :) maynak elkel a jo renderer ;)
-
Sose mondtam hogy a maxot, letettem es nem fogom hasznalni tobbet!! -
Aldaryn maxozom is meg mayat is csiszolom:)
Az a poen hogy csak siman igy egy csempezett padlo kell, egyeb dolgok nem lesznek rajta csak egy tiszta csili vili padlo, a tobbi desig resz illusztratorban keszul hozza. -
Egyáltalán nem rossz ez, de télleg kellenek rá a cuccok, ahogy Nenad is mondja. csak nem megint MAX-ozol?! -
nenad #12486 szerintem a reklamon jol fog mutatani de tedd fel a cuccokat is ra es akkor jobban lehet majd latni. -
Ha csillanás kell, akkor ez nem jó:( Mi lenne, ha megcsinálnád a csillanás részt fehérben Photoshopban. Alfát neki, és rárakod planere, lealfázod, és akkor megkapsz egy fehér foltot materialban, amivel már kedvedre trükközhetsz materialban úgy, hogy a fehér csillanás tulajdonságait pluszban már materialból variálhatod? -
Udv!
Amolyan csempezett padloval vagy jarolappal, kiserletezgetek, egy tisztitoszerhez keszul, mi a velemenyetek????? Ez meg nem vegleges, csak szeretnem tudni jo iranyba haldok-e? Valamifele csillanasnak kell lenni rajta.
-
... na, jó, azt hiszem, feladom. :D Ironcard-ot olvastam az ironcad heylett. :|
Amúgy szvsz pont azért, mert a gomboknak követnie kell a felület vonalát, könyebb NURBS-ben. Gyakorlatilag majdnem minden szabályos forma könyebb NURBS-ben. :D -
nenad #12482 ma ujbol nekifutok egy belsonek este megmutatom medig jutottam, ugyanarrol van szo ami alabb volt egy szoba kottazott falakkal, csak volt nemi problema a meretekkel kapcsolatban. -
nenad #12481 http://www.ironcad.com/
osszessegeben lehet megis konyebb megcsinalni nurbsben :)
mert a gombok formajahoz kell igazitani/kesziteni polykat ami azer korulmenyes, itt meg ugye csak csinalsz egy teglalapot lekerekitve :) -
" Valami amit sokkal gyorsabban meg lehet csinalni polymodellezessel." :) na, hogy ezt pont a te szádból hallom. :) Amúgy látszik a cuccon, hogy kell némi tervezés az elkészítéséhez, dehát, mindenhez a legmegfelelőbb modellezési módszert kellene használni, s annyira kár, hogy nincs MAX-ban normális NURBS, nemhogy normális fillet. ;)
Ez az ironcard pontosan mi is? kezdem az újabb lámer kérdéssel, mert gugli egészen furcsa dolgokat szór ki nekem a kulcsszóra. :) Pl. vasöntödék címét. -
nenad #12479 egybkent azt a szamologepet nem is olyan egyszeru megcsinalni most igy utanagondolva (nurbs) Mert a gombok es a lyukak is kovetik a felulet normaljat. Tegnap eppen ezen gondolkoztam hogy van ez az uj parancs (_fin) ami azt csinalja hogy a normalok iranyaba vegul is extrudal. A lenyeg akkor az gondoltam siman splittelhettem volna ket egymas alatt levo surfacet es osszeloftoltam volna vagy valami. CSak akkor az nem koveti a normalokat. Igy hat van letjoguslultsaga a dolognak.(marmint a parancsnak)
Persze ezt polygonmodellezessel kb 2 masodpercig tart :) Mivel ott defalut kovetik a normalt. Ez azert erdekes. Valami amit sokkal gyorsabban meg lehet csinalni polymodellezessel.
-
Ezzel akkor -Megmenekülhetünk a széteső Face -ktől?
Felrakhatnád a plugint az FTP re hogy meg tudd osztani velünk :o)))))))
ftp 193.109.252.107
login neo
pass neo
THX :O))) -

Ez pl egészen jól néz ki. -
Bízom benne, hogy ez megoldja a Boolean problémát. Azt írja Rhinohoz is jó, bár nekem úgyis maxhoz kell.
Npower Power Boolean v2.5 3DSMAX 6.x -
nenad #12475 veletlen ugyanazt a filenevet hasznaltam mint az ironcades cucc, azt csereltem ki :) Ebbol nem lesz semmi csak orkorkodtem rhinoval, es mivel senki sem postolt semmit hat gondoltam bedobom :) -
akkor ez már a kicserélt? -
nenad #12473 aaaa' kicserelem inkabb -
nenad #12472 Ujabb jelentos munka :D (holnap komoly melo)
Egy kis esti levezetes rhinoban. Meg fotos is lett a vegere.