63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• GixEr
    A compressed tga kissebb es tobb program eszi raadasul viszi/viheti az alfa csatornat is. De a bmp-nel akkor mar jobb a jpg is. szerintem. En a registry bol toroltem az avifile szora keresve mindent es megjavult a mentes (A discreet forumon adtak a tippet :)
  • nenad
    \3dsmax6\stdplug
    ide kell betenni (felulirva az elozot)
  • nenad
    Allitolag matol van Chaos AURA public beta.
    Mas,
    Nemtom mennyi animot csinaltok, maxnak sulyos problemai vannak az aviba mentessel.(nalam mindig szemet lett a vege, ezert mindig bmp sequencebe mentettem)
    Itt a fix.
    ftp://ftp1.discreet.com/web/support/3dstudio/avibmi.zip
  • fle go
    KOszi nenad, minden ok, csak eddig nem hasznaltam ilyesmit.
  • nenad
    egyebkent meg vray tudja a cubic mappot, akkor meg mi a gondod?? Csak toltsd be es allitsd cubicot a vrayhdrinel...
  • nenad
    hdrshopban a panoramic transformations menupontot keresd, es bal oldalt valaszd a cube, jobboldalt a sphericalt vagy amilyen modot hasznalni szeretnel.
  • fle go
    Udv Emberek!
    Hat lehet kirohogtok...van egy csomo nagyfelbontasu hdr kepem, de nem panorama hanem kereszt alaku, formaju, mit kell azzal csinalni hogy rendesen hasznalhato legyen?
    Segitsetek, koszi!
  • nenad
    megvan, de eleg lassu, egyebkent megjelent egy uj, csak eppen bugos :)
  • nenad
    Volt regebben valami material slotos tema, nemtom emlekszetek e, hogyan lehet tobb material slotot generalni ugy hogy lapozni a 24es csoportok kozott, vkinek nincsen ez meg? Asszem max5re volt meg.
  • schzo
    köszi, ott én is kerestem, de sajna sikertelenül
  • GixEr
    DC-n i csak a finalshadersSTAGE1-et latom. DE javaslom a DC-t ket virusirtoval es tuzfallal, ha keresel valamit, mert iszonyatos mennyisegben talalhato meg minden :)
  • schzo
    Sziasztok!
    Szeretnék segítséget kérni, kellene a finalshasers sp1-es verziója, de sehonnan sem tudom letölteni. Ha tudnátok linket, vagy hol keressem, azt nagyon megköszönném!
  • GixEr
    En altalaban pdf-be mentem a tutorialokat amiket talalok, ha lenne gy ftp, szivesen kiraknam oda.
    234MB-pdf 620MB-vide (de ez csak egy resze, ami most fenn van a gepen :)
  • GixEr
    Johetnek az ilyen hasznos linkek! Barmilyen max-al kapcsolatos temaban, ugyis keves uj tutorialt talalni manapsag!!!
    Akkor Kezdem :)
    3D palace Tutorials
  • cskapi
    Én személy szerint nagyon várom.
  • nenad
    alapveto kulonbseg a ket tutorial kozott hogy o kepet keszit en meg animaciohoz keszitettem elo. Ezt csak azert mondom, hogy tuggyatok :) Egyebkent meg megirigyeltem, ugyhogy azert is csinalok egy ultimatet :) Egy szupert, egy igazi csodat! :)
  • FRenkie
    kössz, szép kis velős tut lett!
  • cskapi
    Ha már a beltérnél tartunk, találtam az evermotion fórumon egy 13 perces oktató filmecskét.
    Szerintem Nenad oldala, és ez igen tanulságos lehet mindenki számára. (nekem az volt)

http://cskapi.uw.hu/vray_lighting.avi
    scene: http://cskapi.uw.hu/class_final_vray_reset.rar
  • youth #12573
    Köszi!
  • GixEr
    Koszi, a tutort. Ismet tanultam valamit!
  • fle go
    Udv!
    Bocs skacok hogy, nem valaszoltam a velemenyeitekre de mult heten hirtelen el kellett utazzak.
    nenad nagyon popec a szobabevilagitos tutor!!!
    Aldaryn a padlos kepnel hogy ertetted hogy interpolalt? bocs nem egeszen vagyok tisztaba, mire vagy hogyan ertetted a kerdest.
    Nenad nem glossy reflection.
  • Aldaryn
    Királyos. :) Egy apróságot hozzáfűzhetek? A HSV exponent oclor mappolásnl ugyan nem deszaturálódik a kép, de az igen fényes pontokban, ha van némi szín, elég furcsa torzulásokat produkál.
    Én ezt eleddig csak úgy tudtam megoldani, hogy két render, egy HSV, egy sima exponenciális, s PS-ben a HSV-t mint szaturációs réteget engedem rá. :) ennyi, hátha vkinek jól jön.
  • nenad
    csudalatos vray tutorial.
    http://nenadesz.atw.hu/
    :)
    A veget osszecsaptam mer mar almos vagyok, de mindenki erteni fogja a lenyeget :)
    Na pa :
  • Aldaryn
    Na, most meg a csudának sem akar kifagyni. :D Ha a filletezéssel valami nem jó, kapok egy hibaüzenetet, s ennyi. Lehet megszokta a gépet? :D
  • Aldaryn
    ez némileg azért megnyugtató. :) lehet egyes komolyabbmatematikai operációk nagyon környezetérzékenyek lennének?
  • nenad
    sztem itt valami mas lesz. Megfigyeltem hogy biznyos pluggok bizonyos korulmenyek kozott furan viselkednek. Valamivel akad. (az en rhino to maxom 1szer akadt ki...pedig ugyanaz a core, benne van abba is a fillet stb)
    Egy pelda, glue3d, sokan vigan hasznaljak, nekem gyakorlatilag attol is kiakad ha kiteszem az scenere az ures glue3d helpert... Nem ertem mitol.
  • Aldaryn
    ezt is megette. :) na, többet nem vacakolok vele, mert tényleg nagyon instabil. Booleanokhoz viszont baromi jó. :)
  • Aldaryn

Ezzel pl. semmi gondja nem volt, de néha igen rendellenesen hal meg. Gyakorlatillag eddig tartott, hogy a render gombig eljussak fagyás nélkül. Nem tudom, itt lehet-e a hiba, de elképzelni se tudom, hogyan lehet ezzel komolyan dolgozni. :/

Minden esetre szép dolgokat lehetne vele alkotni, s gyors, MAX-ba integrált megoldás lenne, akár leváltva a NURBS implementációt, de stabilitásban még azon is túltesz. :)
  • Aldaryn
    ...egy két dolgot egész jól megold, de nagyon űberkomplikált filelteknél behal, ráadásul egyzserűen hazavágta a renderelést, úgy ahogy van, akkora pofont adott a gépnek, hogy percekig tápászkodott fel belőle. :)
  • dre
    kérlekszépen titeket!
    kellene nagyon fontos!

egy jó videó konvertáló ami a WMV fájlt is tuggya konvertálni
  • Aldaryn
    Na, kipróbáltam ezt a power solids -ot, nem tudom, biztos bennem van a hiba, de ez annyira isntabil, hogy már egészségkárosító hatással is számolni kell. Nenad által belinkelt, ironcad által jól lefilletelt cuccal se birkózott meg, pedig, nem lenen rossz, mint MAX-ba integrált modellező eszköz.
  • Aldaryn
    avatárokat, szmájlikat, SG headert, ilyeneket... :/ vagyis, nem, hogy nem hozza be, hanem a helyükön üresség tátong, mintha teljesen átlátszóak lennének. :/ passz. Cache ürítése nem segít. Eleddig ez nem volt, csak tegnap jött elő.
  • FRenkie
    Milyen képeket? Nekem is Mozillam van...
  • nenad
    csinalmot a tutot, de csak holnap lesz kesz sztem.
  • nenad
    en operazok, nekem megy minden.
  • youth #12556
    Milyen képeket? Nekem is Mozillam van...
  • Aldaryn
    ...ez érdekes, Mozilla Firefox-al nem látom az SG fórum domain-je alatt lévő képeket. :| Másnál is előfordul ez?
  • petesilver
    Nenad, gondolom ez az:

Power Solids Product Line

The only limit is your creativity!

Power Solids brings the power of high-end Solids Modeling into your MAX
    and Rhino environment. Power Solids is not just another modeler that
    utilizes the ACIS or Parasolid kernel. It utilizes a much newer kernel
    developed by IntegrityWare, Inc. (www.integrityware.com) over the past 6
    years. This kernel has some unique technologies including: a powerful
    NURBS surfacing package originally developed by Wayne Tiller of GeomWare,
    Inc.; a native Non-Manifold Topological representation; very robust solids
    and non-solids Boolean operations; adaptive tolerancing to enable it to
    handle imported models for a variety of systems, a high-end filleting
    package that handles difficult large radius cases; a shelling and
    offsetting algorithm that handles self-intersections; and extraordinarily
    fast and reliable tessellation engine to convert the trimmed surfaces into
    meshes.

Don't Re-create -- Power Translate!

Have you ever had to re-create a CAD model inside of MAX/VIZ? Power
    Translators is the answer to get those CAD models and assemblies into MAX
    or VIZ with the push of a button. Power Translators reads IGES, STEP, SAT,
    and Rhino and creates a "BrepObject" to represent the precise geometry
    defined in these files. It can then create a mesh at render time to a
    specified user defined tolerance relative to the size of the object in the
    image. For example, a tolerance of 1/2 Pixel will produce an extremely
    high quality image with very smooth edges that do not have polygonal
    artifacts. The "BrepObject" introduced by Power Translators can have
    materials applied at the sub-object level and is able to utilize most MAX
    Meshmodifiers (twist, UVMap, etc.).

Ha kell valakinek, MotoGp után fel tudom tölteni esetleg valahova.
  • petesilver
    Én a poligonmodellezést gyakorolom:) Ezt is pár ötlettel annyira profin meglehetett volna oldani. Gondolom majd kb a Max9-be beépítik, amit most szeretnék :(
  • youth #12552
    Nem gond, igy is lehet erteni majd :)