63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Ja, ez pont reactorhoz elengedhetetlen cucc, pl. kötelek egyelnetes felbontásához, stb... :) De még rengeteg mindenhez használható, pl. a path deform WSM igazán csak akkor deformál normálisan ha nagyon egyenletes a spline topológia, akkor is jól jön ez a kis tool. :) -
nenad #12750 megvan, subframe samplingot ki kell kaocsolni,(?) ez bug, bakker meg. -
nenad #12749 fasza ez.
Mas, particle flowban 5000 particle felett miert nincsen image motion blur? Nem tudja valaki az okat? -
Valójában a ruha alatt nincsenek valódi izületek, vagyis azokat láthatatlan gumiszálak helyettesítik. A baba, amit mdelleztem, úgy néz ki hogy a torzójához rövid gumikötelekkel vannak hozzárögzítve a lábak, kezek és a fej, ezért lötyögnek olyan erőteljesen a végtagok. A testrészek műanyagból vannak. -
Mostanság én is reactorozok (tanulgatom, meg animáció tanár problémáit oldom meg :D), nem rossz a ragdoll, csak az izületek nem nagyon akarnak megmozdulni, kicsit olyan, mintha egy tömör gumibaba lenne. -
http://www.freeweb.hu/fr3nkie/ragdoll2.avi -
nenad #12745 rossz a link -
Hi emberek!
Mostanában rectorozok, főleg kíváncsiságból, meg, mert majd ha minden működik, ahogy tervezem, egy komolyabb kép készítéséhez is felhasználnám a tapasztalatokat. Íme egy kis videó:
ragdoll -
Off: Nem tudtok valami fazsa vírusirtót? -
nenad #12742 attettem vraymeshbe, es baromi gyorsan leszamolta. amugy 850.000 facesnel jart eddig ami a kepen lathato. Meg legalabb ennyi lesz. -
nenad #12741 egyebkent a vegere hot ziher hoyg vraymesh lesz a vege mert mar igy is gyanusan szol a memoriaba. Most nem akarok instacokkal tokolni maxban. -
nenad #12740 bekepalota WIP, ma ezen dolgozom holnapra keszen kell lennie hehe, van melo vele dogivel. A legjobb az egeszben az hogy az izometrikus rajnak es a tervrajznak semmi koze egymashoz :) Mindig kifogok ilyen bulikat. No de ez nonprofit. Epul itt egy Bekepalota es annak a tervei alapjan keszul. Meg fuvet, viragokat, es szokokutat szeretnek ele, ami talan belefer az idobe, Szokokut az partciles lesz es motionblur.(sima maxos megteszi) -
Az durva lesz nagyon!!! Remélem megnyered!! Anim, vagy scene? Ugye szólsz, ha megvan? -
Tudtok olyan weboldalakat mondani amin ilyen modellek vannak (esetleg ahol a tieitek láthatóak)??? -
nenad #12737 opsz lehet hulyeseget mondtam. Asszittem a adaptiv, meg a steps re gondolsz a spline parameterein belul. Akkor majd megnezem. Egyebkent ugy nez ki hullani fog a csillar, beneveztem egy challange-re es a lehulott csillar lesz a csendelet temaja :) -
nenad #12736 az nem jo, nekem az kellett volna hogy vertexek szama nojon meg, de amit mondasz az csak egy simitas, ami nem szerkesztheto es a reaktor sem tud vele szamolni. -
Gondolom nem NURBS curve-el szenvedsz MAX-ban, szal akkor ott van a normalize spline módosító. Ezzel adott távolságra lévő pontokból építi fel a spline-t, minden pontot mint smooth típusút létrehozva. Nem épp egy adaptív rebuild, de kiindulásnak talán jó. :) -
nenad #12734 mosmar megoldottam ugy hogy rhinobol exportalok, YEAH :) egy az egybe el tudom kezdeni a szimulaciot rhinobol exportalva! :) -
nenad #12733 hali, hogyan lehet egy linet amit mondjuk 10 pontbol keszitettem el 50 pontbol allova csinalni anelkul hogy kattogtatnom kene az egeret vagy 40x?
Nemtom elhinni hogy nem lehet. Hehe. -
Általánosságban elmondható szvsz, hogy a GI passt érdemes vagy teljesen palster, szürkével, vagy neadj' színre belőtt plaster VRay shaderrel lerendeerelni, ha csak nincs szükség valami speciális GI-ből eredő hatásra, mondjuk, ha kell egy adag caustics is pl. HDRI megvilágításból. Viszotn ez utóbbi, raytracelt caustics amúgy is gy rémálom lassúságú valami. :)
De asszem, csak ua. ismételtem, mint Nenad. -
nenad #12731 valoszinuleg igen, ha osszeattacholod, ki kell probalni.
Egyebkent hivatalosan is volt/(van?) multi sub object material bug, bar az R verzio eppen ezt a hibat hivatott kikuszobolni (sokkal lassabb render) de ugy latszik ezt nem teljesen sikerult megoldani.
Van meg egy ket dolog amire itt most jottem ra. Vray ligh nem nagyon akar szerepelni az uveg refractionjaban hsv color mappingnal, valoszinu ketszer vagja le. -
nenad: Ez az állítás akkor is fennáll (mármint hogy sokkal gyorsabb ha nem hasznalok multi/sub objectet) amennyiben egy objektum tobb, elore elkeszitett es bematerialozott objektum attacholasabol jon letre es igy szuletik a multi/sub object material? -
Asszem ebből inkább nem rendelnék =) -
Anno Coreldraw 8-nak vmi 3d-s progijával én igy fogta fel a csapágyat.:)
csapágy -
Jah de lehet hogy azért mert mindenki rögtön olyan dolgot szeretne rajzolni ami ott van melette körülötte mert akkor közvetlen ott a minta.
Anno régen évekkel ezelött foglalkoztam 3D s rjzolással még a 3D Studio Relase 4 -DOS os verziójával. abban az első a monitorom meg a billentyűzetem volt a legapróbb részletekig. Utánna elszált a vinyóm mindennel együtt. És akkor abbahagytam mert a tököm dolgozzon a semmiért..... Amikor Pár havi munkád L száll az jóérzés -
nenad #12726 heh, ekkora szivast, lerendereltem az impot, de nem incremental addon volt hanem singlen :) MUHAHAHa.
Komolyan mondom ez akkora eges. Ilyenkor szoktam palyavaltoztatason gondolkodni. -
Én már mióta olvasgatom, mégsem tudok ilyet! :) Én meg azt figyeltem meg, hogy kezdők egyből bútornak, vagy szobának, vagy szobatárgynak esnek elsőnek neki.:) -
nenad #12724 micsoda csapagy! :) Emlekszem anno Amigan Imaginnel mindig olyan animaciokat csinaltunk amiket lehet loopolni, mint pl a csapagygolyok forgasa, Ugye csak 30 fokot kelett szamolni megcsinaltuk 10frameben aztan pergettuk vegtelensegig, es huuuu de cool volt! :) -
Nem ezzel kezdtem hanem egy fügönnyel de az már volt itt úgyhogy azt dobtram . de azért a króm mert a régi modellezőkben ez volt a legnehezebb . itt meg ez a legkönyebb. amúgy köszi a kritikát :o)
Ebben egyébként inkább a forma vonzott mint az hogy cróm... -
Miért csinál minden kezdő valami króm objektet? Olyan vonzó az az erőteljes reflekció? Lehet :) ...
Az AA lehetne nagyobb, vagy egy kicsit mosottabb a tükröződés a krómon, mert a gömbök felülete már nagyon pixeles.
A lakkozott padló el van találva.
-

CSak olvasom hogy hogyan dolgoztok és aliug két hét olvasgatás után ez lett az eredménye. Elötte dunsztom nem volt a MAX-ról -
Továbbképzés: What is that global illumination? Az, amikor egy bulin az egész banda olyan szinten illuminált, hogy csak üvöltve tud kommunikálni bárkivel, és már nem tud senki egyenletesen, egyenesen közlekedni. Magyarán amikor már mindenki tök részeg! Csak rájöttem, mi az a GI!!!! :))) -
nenad #12719 Hali, Ha previewt csinalok miert ugrik frameket mikor evey nth frame = 1? (biztos ami biztos atalitottam a commonban is) Baromi nevetseges lenne ha a video kartya nem birja a frame ratet akkor egyszeruen atugorja.
Otlet? -
nenad #12718 marmint material multi sub -
nenad #12717 egy apro trukk ismet :)
Erdemes elkerulni a multi sub object es az ingyom bingyom materialok hasznalatat imap rendereleskor. TObbszor olyan gyors lesz es a vegeredmenyben nem latszik a kulobnbseg.
Tegap kerek szemekkel bamultam mert mar nagyon nagyon gyanus volt hogy 1.5 ora imapszamolas utan sem jutott a vegere, es akkor szepen lecsereltem a materialokat simara.Ej. -
nenad #12716 megvan, koszi! :) -
nenad #12715 Gixer, csekk privat! :) -
nenad #12714 valaki legyszives lokjon nekem egy vray1.45-t (max5) -
nenad #12713 mukodik, fasza :)
A fadet meg nem probaltam ki, de erdekes lehet. Lehet megnezem azt is majd. -
Elvileg kibírja, mert csak egy sima batch renderelésről van szó, megspékelve a VP effekt output, input layereivel, de különben tök mind1.