63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
NENAD: a vray motion blur beállításodról küldenél egy képet? lehet e-mailben is ha nem gond, köszi előre is (nem próbáltam csak egy egyszerű box-al, az kicsivel más elmosást mutatott, de ez a 120 fokos jónak tűnik) -
NENAD: super, nagyon super, pont így képzeltem el én is, de egy kicsivel gyorsabb vagy, kösz -
SWITCH: most látom, hogy te vagy, csak a grafikus neved megváltozott. köszi de ez nekem is van csak nagyon kevés beállítási lehetősége van, de ha volna dirtyreyes 3dsmax6-hoz, akkor annak örülnék, csak a demo van meg, ahhoz crack is jó, ha kell ez a demo, akkor szólj -
nenad #12948 
10 frame 120fok -
switch #12947
Digimation-QuickDirt1.5.3.zip -
nenad #12946 tehat ha harom agu es 10 framre szamolsz akkor 120 fokot forduljon 10farme alatt. Es igy tovabb -
nenad #12945 ossze kell kombinalni a sebesseget meg a durationt. Ez erdekes :) -
nenad #12944 2.passz.
1. hat ja arrol meg is feledkeztem. Tenyleg lehet furan nez ki, bar sokszot hasnolo az erzet filmekrol is.
-
NENAD: van valami ötleted, hogy mit használjak piszkosításhoz a jelenetben lévő renteteg tárgyhoz? egyesével kicsit nehézkes -
NENAD: persze teljesen igazad van, mert ha nagy, akkor olyan sok időbe telne a kiszámolás is, hogy az nem semmi, de ha képenként 1/8 fordulat volna akkor az más lenne, mert kis elmosás, de csak annyi, hogy vetítésnél olyan lene, mintha elmosottan mászkálna lassan körbe -
nenad #12941 a propellerhez, tehat ne nagy legyen a sebessege hanem eppen lassu... igy az egymashoz kozeli frameken nyilvanvalobb az elmozdulas. -
NENAD: kösz az angol szöveget, nem világos néhány dolog, mert angol tudásom kicsit gyengébb a kelleténél, a fixedet meg kipróbálom, köszi -
nenad #12939 Duration - specifies the duration, in frames, during which the camera shutter is open.
Interval center - specifies the middle of the motion blur interval with respect to the 3dsmax frame. A value of 0.5 means that the middle of the motion blur interval is halfway between the frames. A value of 0.0 means that the middle of the interval is at the exact frame position.
Bias - this controls the bias of the motion blur effect. A value of 0.0 means that the light passes uniformly during the whole motion blur interval. Positive values mean that light is concentrated towards the end of the interval, while negative values concentrate light towards the beginning.
Prepass samples - this controls how many samples in time will be computed during irradiance map calculations.
Geometry samples - this determines the number of geometry segments used to approximate motion blur. Objects are assumed to move linearly between geometry samples. For fast rotating objects, you need to increase this to get correct motion blur.
Subdivs - determines the quality of the motion blur. Lower values are computed faster, but produce more noise in the image. Higher values smooth out the noise, but take more time to render. Note that the quality of sampling also depends on the settings of the QMC sampler as well as on the chosen Image sampler. -
nenad #12938 mondom allitsd be a propellert, az antialiasingot meg fixed rate 3-4 attol fugg milyen kell.
prepass samplessel javithaszt az arnyek minosegen -
NENAD: benéztem másik helyre a finalrender felé és látom, hogy másnak is ugyanaz a gondja, nekem meg ebben pont az, mivel a motion blurt akartam volna jól elkészíteni, ezért a 3dsmax6 filarender sp2-őt megkaptam, csak éppen egy előző verzióját keresi, az persze meg nincs, szerinted érdemes-e azzal is foglalkozni, vagy ha jól beállítom akkor maradjak a vray-nél, mert eddig ez nagyon szépen csinálta amit kell. Habár a Brazilt sikerült felraknom és olyan árnyékvetése volt, hogy azt hittem valósághű a kép (életlen lett a távoli, míg a vray ennyire nem nagyon csinálta meg jól) -
nenad #12936 egyebkent trukkozhetnel is, pl beallitos a prop sebesseget annyira hogy 1frammel jol nezzen ki. -
nenad #12935 region render is oke. De nem hinnem hogy erre szukseg van. -
NENADESZ: 1G a memória, azzal csak akkor van gondom, amikor 950.000 fölé megy a fece-as akkor nagyon nyulkál a hd-hoz. Arra gondoltam, hogy csak a propellerre csinálok egy képkivágási rendert és fölérakom rétegnek, de a kamera ugyanaz lenne, csak ott van a gondom, hogy vpostban nem tudom, hogy sikerül-e vagy valami mást ajánlanál -
nenad #12933 csinaltam gyorsan egy propellert.
A gondod az lehet meg hogy keves a memoria? (nem figyelted veletlen?)
Mindjart megcsinalom a blurt -
nenad #12932 szaki UGYE Monte Carlo Samplingot hasznalsz? -
Aldaryn: okes, majd ha odajutok, hogy texturazom akkor zaklatnalak meg:))Egyebkent nekem is nagyon bejon a lovagi kor, tobbekkozt jatekokban is fokeppen az ilyeneket szeretem, csak keves jo van belole. -
Pp #12930 OK.Köszi, valóban én értettem félre ill. nem értettem, de így már megvan.Már csak a világítást kell beállítanom és jó lesz. -
nenad #12929 a mapokhoz, ahol a mapokat tudod betenni, csak az "a" betu kimaradt, gondoltam erted majd
MAPS angolul,SuperSamplin alatt van, amire egyebkent szukseged lehet majd. -
Pp #12928 Köszi, de ezt itt nemértem "gorgess le a mpokhoz" -
nenad #12927 egyszeru, van a standard materialod, es a reflection slotba (gorgess le a mpokhoz) tegyel be egy raytrace matrialt. -
Pp #12926 Szia! Sima Max 6-om van, pluginek nélkül. -
nenad #12925 Pp siman maxban vagy valami mas renderelot hasznalsz? -
Pp #12924 Sziasztok ismét!Szóval továbbra is szeretném megtudni, hogyan kell a krómos materiált megcsinálni, mert állítólag egyszerű, de nekem sehogyan sem jött eddig össze.A válaszként kapott fórumot olvasgattam, de erre a kérdésre nem találtam választ.És ha nem vagyok tolakodó esetleg még a tükör készítése is érdekelne.Kérlek benneteket segítsetek,egy tutoriallal, vagy pár szóval, hogy mit hogyan csináljak.Elöre is köszönöm mindekinek. -
Huh, bírom az ilyen stíluisú fantasyt... :) A siska amúgy egyszerűen, plane-ekből hajtogatva, SubD modellezéssel, (a topicban ott vannak a wire-k is) a textúrák pedig PS-ben készültek. Nem valami nagy dolog, talán csak arra kellett figyelni, hogy a bump, reflection, refl. glossy csatornák összhangban legyenek. -
GixEr #12922 rakjak fel video tutorokat is?
(mondjuk nenad rhino tutorjai is felkerulhetnenek oda!!!!!) -
Pete nem rossz tipp!!! -
Bocs de ezt űberelnem kell: Kockás, és Rahan tőre. Bár nem sok köze van hozzá, mert az asszem csontból volt:) Amúgymeg HAHOTA Rulez!!
Viszont! Tőrnek is jó, de nyújtva kardnak mégjobb lesz! Tegnap néztem egy kardmodellező tutort, lehet az ftp-ről volt, Gixer tutorjai között. Én már most elkezdenék nézni valami klassz latin idézet után, és azt belegravíroznám a markolattól indulva. így egy közeli sisak-kardmarkolat renderen jól mutatna. De ez csak egy tipp:) -
Gixer en azokat ismerem eskuszom eszembe se jutottak, de lehet tudat alattibol jott nekem ez a forma. -
Aldaryn: szeretnem majd a segitseged kerni vagy hat barkiet, amit Youth belinkkelt toled sisak wippet az nagyon allat erdekelne hogyan csinaltad, marmint a texturat stb. -
GixEr #12917 Meg a HE-Men kepregenyekben.
-
GixEr #12916 olyan mint a regi kepregenyekben, herkules kardja.
Az XXX-es korosztaly tudja milyen volt :)
-
Ehh ma ugymond rajzolgattam kicsit, meg ilyet nem csinaltam, max elemi iskolaban azota rajzolasra nemigen adtam a fejem ugy hogy ugy nezzetek ezt a skiccet, szoval ilyesmi forog a fejemben a sisak melle, ugyan ez inkabb tor mint kard, kicsit elbenaztam a mereteket, eredetileg majd kard akar ebbol lenni, csak most igy sikerult:))
-
Nem rossz képek, de nekem a hozzászólások tetszettek a legjobban! :) -
GixEr #12913 Ja azt nem irtam, hogy Illustratorben keszultek!!!! -
GixEr #12912 Ezt nezzetek meg!!! (Elonyben aki ert a vektoros grafikahoz)
http://www.photoshopcn.com/bbs/viewthread.php?tid=150569&fpage=1