63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Ronin666 #13751 bocs de nem tudok kínaiul :) Egy kicsit laikusabb módon el tudnád mondani? -
nenad #13750 mentalban, az ujabban, teljesen ugyanugy lehet hasznalni a final gathert mint vrayben az imapot. csinaltam egy kis animaciot, ahol minden 10. framen szamoltattam FG-t (tok ugyanugy megy mint az incremental add to current frame). Aztan elmentettem, es bealitottam hogy ne piszkalja tobbet csak hasznalja. Es tokeletes lett. FG ha jol van beallitva gyorsabb mint imap zart terben, ugy tunik. kb 3-5 perc alatt lezavarta az egeszet. Aztan van meg itt egy nem akarmilyen elony, megpedig az hogy az arnyekokat el lehet menteni fileba. Namost egy jol bealitott shadow map siman megteveszt barkit hogy ez 1 jo minosegu area shadow... Nagyon jol parameterezheto.
Egyeduli gond az AA, hogy ugy van belove hogy igazabol ott hozza a pluszt, ami pl azert rendesen be van texturazva. Bar eleg sok parameter van, nem foglalkozik kulon az objektek eleivel, hanem ugy globalisan kezeli a dolgot.Kontraszt alapu.Holnap mindenkeppen nyomok egy tutot a temarol. Szuper nagyon. -
nenad #13749 hasznalj post processing dofot, mint pl xdof -
Ronin666 #13748 még egy kérdésem lenne amit régen meg akartam csinálni de nem nagyon jött össze. Ha van mondjuk egy átlátszó üveggolyónk ami rendesen töri a mögüle érkező testekről a fényt. Na erre az üvegbogyóra rá szerettem volna fókuszálni, de volt egy olyan probléma, hogy a mögötte lévő szobarész, ami rendesen el is mosódott, az az üveggolyóban is el volt mosódva, amikor annak szép élesnek kellene lennie. -
Ronin666 #13747 Köszi a segítséget a video tutorialokból már megvan, hogy hogyan kell megcsinálni. Viszont HDRI mappot nem találtam a max könyvtárában alapból, ami jó lett volna (benne volt a tutoriálba) és az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell csinálni, vagy honnana kell leszedni?
-
jah azt én is néztem, azt hittem csak nálam, de akkor nem. -
Geccoka #13745 Hé, nem tudjatok hova tunt a programok beszerzese topic benne a 3d warez topiccal?? -
Az árnyékkal mit értesz? Affect Shadows (vagy mi), amit be kell kapcsolni, hogy ne legyenek teljesen feketék, aztán pedig a fény beállításaitól függ. Itt még Area Shadow van. A középen a fény az úgyszintén caustics (refractált), ahogy a visszavert, mint a tüköré (reflectált).
Ha nem ezek, akkor mire gondoltál? :) -
Ronin666 #13743 Nenad a medence csak példa volt a lényeg a lenti kép megoldása lenne (ami mondjuk lehet ugyan az mint a medencés ügy). Tehát egy olyan materiált szeretnék csinálni ami olyan menő árnyékot vet mint a lenti csövecskék, és úgy visszatükrözi a fényt, mit az a karika. Na mindjárt végignézem a tutoriálokat. -
cskapi #13742 próbáltad a power boolean-t? -
köszi megnézem.. -
nenad #13740 a keszitok azt mongzak, noveld a subdivisiont. Akkor jobban fog mukodni. -
hogy lehet azt megoldani hogy boolean müvelet közben ne b*ssza szét a mesht?
pl egy falbol vágok ki ives ablakokat..néha megcsinálja de a mindenféle belógó csücsköket látni..néha meg totál kiveszi a belső részt vagy hibákat hagy rajta..kézzel se lehet kijavitani..
már régóta idegesit..
persze egyszerü müveleteket megcsinálja pl kockábol egy gömböt..dehát az meg kinek kell
-
Flraktam ftpre 4 giga animációs video tutorialt, remélem hasznotokra válik. Felraktam a Mirai-t is, hátha érdekel valakit. Mielőtt döntene, meg amúgy szinte mindenkinek, aki itt megfordul, szinte kötelező darab a Martin Krol könyvtár. Vannak képek a műveiről, és kihagyhatatlanok a videók is, amiben végigkövethető simán egy model születése from kocka!!! Érdemes benézni, tegyétek meg!!!!!!! -
nenad #13737 tukor fenyevel kar veszodni, a viz meg oke. Az ilyan maximalizalodasnak semmi ertleme, mert 1 tul sok ido maga a render, de meg a beallitasok is. A medence konnyu eset, csak caustics kell hozza, este csinlok egy ilyet ha kell. -
Ronin666 #13736 ok köszi majd megnézem. Letöltöm az összeset, hátha tanulok valami okosat! :) Ha még tudtok ilyen tutoriálos lapokat, ahol van jó tutorial ami alapszintű modellezésbe vezet be az érdekelne (nem tudok modellezni se :D ). THX. -
Ronin.
Itt van pár video tutor, bár az oldal már nem "él"http://www.evermotion.org/gifts.htm -
Ronin666 #13734 Na sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha Vray-ben a legreálisabb fényeket akarom elérni üvegek, és tükröződő felületekkel, akkor azt hogy kell beállítani, hogy pl. egy ilyen képnél ilyen árnyékok vetődjenek és ha pl. egy úszómedencét csinálunk, akkor a falon megjelenjen az a fény amit a víz visszaver, VAGY ha csinálok egy tükröt és valamit rávetítek egy lámpával, akkor az a falra visszatükrözze. Na itt a kép amiről beszéletem:
-
GixEr #13733 Es pont erre utal a "nendohoz hasonlo" mondatresz. :) -
Udv!
jol belehuztatok volt mit olvasnom...pedig csak 5 napig voltam tavol, majd hamarosan bedobok uj kepet a harceszkozokrol nemi modositassal. -
Nem pont újra megírták, de jah. :) -
MegaLOL! 5 oldalon keresztül bemutatja a srác, hogyan készítette el a Mazdát. Végén link, hogy leszedheted a videot is. Leszedtem. abban olyan Ferrari van mazda helyett, hogy ihaj!!! :) -
GixEr #13729 Ne eroltessetek a nendo-t ott a wings Free, unatkozo programozok ujra megirtak a nendohoz hasonlo motort es meg egy kis pluszt adtak hozza :) Wings3d
Ja es egy ujabb auto tutor :) Mazda RX8 -
Egyelőre az előlapra volt időm, most megyek neki az oldalának, és a hátlapnak, az már enm ennyire tökölős. Csak időm nincs sok hozzá. Amúgy kelleni (sanos... :o) ) sehova nem kell, csak úgy ujjgyakorlatnak csinálom, ne rozsdásodjon be a poly modellező tudásom a nagy pangásban. -
Én is csak ezt találtam. Ha Martin Krolnak jó volt az 1.1, szerintem nekem is jó lesz.köszi. a többit privátban. -
Petesilver: van egy kb 240megás mirai 1.1 + service pack 1,2-m. Működik, bár eddíg elég érdekes. Eddíg mint egy jobb klikkel gyorsított nendo.
Ha gondolod, vagy bárki más, akkor feltölthetem valahova. -
Sziasztok.
Érdekelne a 3D modellezés, viszont teljesen beginner lennék.
Tudtok esetleg egy pár netes tutorialról (akár magyarul), amivel el lehet indulni a nulláról.
Csak hobbi szinten érdekelne, ezért a tanfolyamok kilőve.
Láttam valami tutorial szerűséget a hatos max CD-jén, jó lenne még pár hasznos tanács olyankotól is, akik kicsit jobban bennevannak a dolgokban.
Köfi.
-
Jól látom, hogy a képernyő részt csináltad? ez most hobbi szinten, vagy kell valamihez? -
nenad #13723 feltettem a rhino sr3c packot meg a rhino4et, holnap felteszem a foprogramot is, csak most semmi kedvem keresgelni, meg haladnom kell.
addig nezzetek meg a 4est. -
endorphin 1.5 vagy 1.6-ot keresném, elQre is köszi -
nenad #13721 kemeny lehet polyban 
jo nez ki. -
szóval a nokiások a dizájnt egy szabad órájukban találják ki?
-
...mai "szabad egyóra" alatt elért progress:
-
Sega animanium pluginostól, paradoxostól a folderemben, aki kedvet kapott hozzá esetleg, kipróbálhatja.
Boba Thx! Rákeresek, mert nekem nagyon barátinak tűnt, polymodelinggüzü révén nekem ideális is lenne. Szólok, ha találtam valamit, bár anno szedtem le asszem ilyesmit, majd megnézem. -
Mirai weblapja.
-Bay Raitt "megrendelésére" készült a Gyűrük ura filmhez. Főleg poly modellezésre van kihegyezve. Szinte mást nem is tud, amit igen azt nagyon alacsony szinten. Modellezni nagyon jó benne, de azt láthattad már.
-XSIhez és Mayához hasonlóan real-subd felületeket is támogat (azthiszem csak poly modelling van benne).
-1.5ös verziónál tart, de ez elég régi, talán 1-2 éves is lehet. Hogy Új mikor jön, azt nemtudom.
Egy kiherélt, only-modelling változata a NENDO. Ez a mirai modeling tooljainak egy jelentős részét magában foglalja, esetleg a feeling miatt kilehet próbálni.
(ui, aki talál Mirai-t szóljon... kíváncsiságból megnézném milyen az új Mirai. ;) ) -
Nagyon köszi mindenkinek ;) -
Biped-mozgatók figyelem. Ha tudnátok segíteni egy apróságban. Van a biped és amikor jár, ugye az ember lába a lábfej és a lábujjak találkozásánál hajlik. Miként tudnám megoldani, hogy amikor a talajtól elrugaszkodik, akkor néhány pillanatig behajoljon. Ha egyesével csinálnám, akkor 50-60 lépésnél elunnám az életemet, vagy script legyen ahol megkeresi a lépés fázisát és behajlítja?
De ha tudnátok egy megfelelő megoldást azt megköszönném. -
nenad #13714 szerintem ez a maxwell nem egy nagykutya, ugy ertem atlag felhasznaloknak, Amugy is nincsen egy textura nelkuli felulet sem, pedig ott lehetne latni igazan mirol is van szo. texturavala ilyet majdhogynem scanlineba is lehet csinalni.
-
nenad #13713 nekem r3dsr3c van es annyi kell is. Ez is olyan mint a fr sr3nal mar olegge a szeren van. Itt vegul is nem a sebesseg hasznalhatosag hanem a bugok kigyomlalasa miatt. -
nenad #13712 nemtom, rhinot este felteszem, egyebkent ez a nyelveket jelenti falmingo nem kell, tetu lassu renderer.