63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    nem vot konnyu osszehozni elhiheted ;)
  • nenad
  • nenad
    el kene olvasnod a mx helpjet... Nem azert mondom de sokkal gyorsabban fejlodnel.
    Nyomd meg megegyszer, majd a viewportokat allitsd mindenhol Smooth+highlights-ra mint a perspectiva.
  • Dichter
    most tök üresek lettek
  • nenad
    pete a humorhoz kapcsolodan, ha arra celoztal sokaig tart amig a sok teapot elkezd renderelodni, nem igy van ugyanis vray1.45++ dinamikus raycasteret hasznaltam azaz ahogy megnyomtam a rendert az el is kezdte renderelni. tehat itt nincsen prepare objects es hasonlo mint pl sima SLnel vagy brazilnal vagy akarmi.
    nem roszz talalmany ;)
  • nenad
    a materialnal a bitmapodnal van egy kockas kocka azt bokd meg ;)
  • Dichter

Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy a perspektívikus nézeteken (bal, jobb stb) is látszódjon a bitmap amit beraktam? Egy textúrát húztam boxokra, és így akarom körberajzolni. Plííz help!!
  • szaki
    FLEGOS: ne izgulj. Ha nem lenne mit kritizálnia a sok népnek, akkor nem is lenne munkád, de mivel csinálsz valamit, ezért az a jó, ha információkkal látnak el. A legegyszerűbb, ha rámhalgatsz, ha betöltessz egy képet, a monitoron hagyod, kimész a helyiségből, aztán 10 perc múlva leülsz és első ránézésre rögtön látni fogod min kell változtatni. Egyébként az a legfontosabb, hogy neked tetszen. De mivel másoktól 10 "jó" válasz jött a sok apróság meg már csak szépítés az egészen. Szóval érted.
  • szaki
    FREE és PETE SILVER: hát ez tök jó, most már mindegy, hogy mi van, az a lényeg, hogy jön le, akkor mindkettőtöknek köszönet érte, mert mindketten igyekeztetek segíteni. Most akkor FREE-nek is nagyon köszi mindent. Ha lehet, akkor hagyd fent ezt és, ha másnak is gondja lesz a letöltéssel, vagyis lett volna akkor most megoldódik.
  • szaki
    PETE SILVER: köszi szépen a Flashget-et. Hát sajnálattal kell közölnöm, hogy befejeződtek a letöltési megszakadások végleges megoldásai. Hiszen te segítettél, amit most is nagyon köszi, mert végre folytatja a letöltést. Érted? Piszokul örülök neki és mostmár nem kell azon izgulnom, hogy egy 730M-ás file 500M-nál megszakad, azt 5. alkalommal már piszkosul nem akarnám letölteni.
    Szóval jön és folytatja. köszi (ha szükséged van valamire max-al kapcsolatban szólj, amiben tudok segítek)
  • fle go
    Ufff...jol megdobtatok kritikavaL most mar azt se tudom milyen iranyba valtoztassak:)De majd probalkozok aztan majd meg kritizaltok megen.
  • Free
    Aki eddigh jelentkezett az FTP acc ra attól további 1 hét türelmet kérek.
    a nagy érdeklődésre való tekintettel innetől kezdve csak az kap logint aki fel is tezs valamit :D
    Meg lesz egy anonimus FTp is ha megszavazzák a jelenlegi tagok.
    mi legyen inkább???
    egy anonimus ftp login ? vagy végre csináljam meg a weblapot rá és mindenkinek lesz saját szekciója ahova azt linkel be amit meg akar osztani a nagyvilággal?
  • Free
    Na tezstelem egy ideje és eddig jól működik
    Sazki ess neki a letöltéseknek :D
  • Free
    na most próbáld ,eg sikerült egy freesebb verziót feltenni az FTP szerverből és moost működik a letőltés folytatása
  • oryon
    Jaja...régről:= CNC gépek elötti időkből :)))))

De igaz, hogy annó a kovács az tényleg értett a szakmához...
    Látnátok, hogy most kiket alkalmaznak...(pl.: engem :)
    Akiknek semmi fogalmuk sincs a fémmegmunkálásról :(
  • petesilver
    Ebben nem lennék olyan biztos. Más világ volt, máshogy dolgoztak, de egyre inkább az derül ki, hogy a régi mestremberek hatmilliószor többet tudtak a szakmáról, mint most, és hihetetlen ügyesek-kreatívak voltak. Adtak a részletre akkor is. Vegyük úgy, hogy ez egy mesterember munkája régről:)
  • oryon
    Jujjj. Na ez már kezd nagyon ütös lenni!!! :)))))
    Kegyetlen, bár ez a húzott fém (INOX) textúra szvsz nem igen ide való....
  • petesilver
    No, kicsit szétnéztem másfelé a DC-n. Elkezdtem leszedni pár rajzos video tutort, 1 már lejött, nagyon jó, ebben repülők rjzolási technikáját mutatja be a srác. Rajzolás szempontjából is tanulságos, és modellezéshez sem rossz, mivel az elején perspektívikus segédvonalakkal kezdi, majd stb. stb. szal jó. Meg szedtem le monstaszínezőstutorost is. Had tanuljak. szal valakit érdekel ilyesmi itt rajtam kívül?
  • GixEr
    Nekem a balta belso lapjaival van bajom, gondold vegig a keszitest: most olyan mintha egy masfel centis acellemezbol lenne kivagyva (presgeppel mint a pogacsaformazo) es utana volt elezve majd jol belevagtak valamibe, hogy kicsorbuljon.
    Regen ugy keszitettek, hogy ontoformaba ontottek a vasat utana az elet kovacsoltak elesre/vekonyra es utana koszorultek az elen. A belso konnyites/kivagas igy nem lehet eles, egyenletes es ennyire sarkos. Egyszeruen nem erdekelte oket es nem is volt olyan szerszam amivel ezt letre lehetett volna hozni (sarokcsiszolo, koszoru, furo, pres, langvago, marogep stb...) Szoval az ontes, kovacsolas jegyei hianyoznak a baltarol ami abban az idoben volt, most olyan mintha precizios szerszamokkal dolgoztak volna ki.
    Szoval nekem inkabb ez bantja a szemem.
  • szaki
    PETE SILVER: semmi gond, előbb vagy utóbb majdcsak felkerült az általad használt Flashget, mert egyenlőre nem találtam a dir-edben. Ha nem gond és van pár Zbrush alakod, amit betudok hívni átalakításhoz, de főleg emberalak vagy majd és négylábú, azt megköszönném, mert ezekből többet tudnék tanulni, mint a tutorokból, amik szintén nagyon profik, előre is köszi
  • fle go
    Pete koszi szepen!! Probalkozom.
  • petesilver
    Hja. advanced optionsben kapcsold ki a tile bitmapot, ha bevan, és a show gridet az elején mindenképp, mert csak zavarni fog. Ha már van texturád, bal lent a bitmap környékén a brightnes értéke az unwrap alatti textura brightnesére vonatkozik. 0-nem látszik, 1-teljesen. Néha az is becsapós, mert van, hogy alapból 0, és keresed a texturát, mint őrült. Kérdezz, ha kell még valami.
  • petesilver
    Uhh ezt tök elfelejtettem, sorry! :) kikeresem, és rakom mindgyááááááá!!
  • petesilver
    Tényleg nem kell szétbontani. fogod az egész objectet, unwrap uvW, asszondod fent a lenyíló menüben, hogy normal mapping, és kiválsztassz egyet, pl front/back. Mondjuk ekkor megkapod szemből és hátulról a balta fejét. Figyelj arra, hogy a modifier stackban le legyen nyitva a select face. Ezek után bármelyik facet kijelölöd a viewportban, az látszik is az Unwrap képernyőjén. Unwrap képernyőnél alul középen 3 ikon van, ott válthatsz, hogy unwrapon belül vertex, edge, vagy face kijelölésben lásd a viewportban kiválasztott faceket. Van egy cseles megoldás, köpködtem is rendesen, amíg meg nem találtam. Ha valamit elrontasz az unwrap képernyőn, a max rendes undoja érvényes, unwrapban nincs undo:( naszóval. Ha mindkét oldalra ugyanazt a desint akarod, akkor a hátlaprészt facenként bejelölöd, és az unwrapban a kijelölést ráhúzod elfedésileg a másik ugyanolyan kijelölésre, és akkor már csak 1 texturát kell elkészítened. Bal jobb lent custom bitmap sizenál állíthatod a textura méretét, ami a nagy kék négyzet. Érdemes az elrendezés után kinagyítani a balta körvonalait a szélekig. Próbálkozz, megnézheted a flatten mapot is. elméletileg nincs szükség UVra, ha unwrapozol, de ha nem akar működni, adja a baltának egy planáris uv-t, ennek elég lesz, és utána unwrapolj. Nah, egyenlőre ennyi:)
  • szaki
    szép az egész, de egy kis apróság, ha nem gond. Van a bárd és van az eredeti éle a kitörésekkel. Az éle az alapban él, vagyis ha jobban megnézed akkor az él (a kitörésnél jól látszik) egy leköszörült él és nem csúcsosra kijövő, mint egs pengeél. A vertexeket, amik majdnem egymáson vannak (ez adja az élleköszörölést) egysítsd és olyan éle lesz az egésznek, mint a borova (kivéve, ha valóban letompított élet akartál)
  • fle go
    okes, fogok valtoztatni, arany shaderrol meg lemondtam, mert azzal nekem nagyon csicsas volt a bard. Egyebkent tetszett nekem is, de valahogy nem talaltam az aranyat bardhoz illonek. Nekem az a legnagyobb bajom hogy az unwrap UVW-nel valamit elcseszek...nem hiszem hogy pl a bard lapjat es az elet szet kellene bontanom (kulon-kulon objectre)ahhoz hogy normalis unwrap UV-t kapjak, vagy tevedek, mit ronthatok el?
  • szaki
    PETE SILVER: írtad, hogy felrakod, szerintem a Flashget-edet, de freenél kerestem, de nincs. Köszi ha ott lesz, megpróbálom azzal és valóban előfordulhat, hogy egyes szolgáltatók bizonyos dolgokat nem támogatnak.
  • gero
    Sziasztok skacok!
    Lenne 2 kérdésem:
    1.Cloth reaktorral szeretnék ruhát vagy akár csak egy lepelt modellezni. De nekem eddig sehogy sem sikerult.Mit kell a jelenethez adni ohgy jol mukodjon. Nem számol semmit.
    2. Rajzfilmes rendert mivel tudok késziteni?
    Elore is kossz.By
  • nenad
    a fa az nagyon jo viszont. az ele is jo. az oldalapjan valtoztass valamit sztem.
  • Free
    Boldog születésnapot Aldaryn :)
  • petesilver
    Jajj:( Sajna tényleg nem, bocsánat. az elején az aranyshader nagyon jó volt pedig!!!
  • fle go
    Udv!
    Egy kis textura probalkozas, nem nagyon megy ez nekem...
  • petesilver
    Vagy amíg a teapot army felsorakozik renderhez!!! :)

Na humor off. Sorry!
  • petesilver
    WOW! Hát igen! 2 V-Ray sofa render között nincs is szebb dolog, mint kottából klasszikust játszani Yamahagitáron! :) Délelőtt reklám közben jött a szlogen, akkor nem írtam ide, de ezek után muszály. Szal Nenad Te olyan vagy mint a Tefal: mindenre gondolsz!:)
  • nenad
    tudok, egy yamaha c40es. nem egy vilag vege darab de nem rossz. Klasszikusokat jatszom kizarolag. A tobbit csak hallgatni szeretem.
    De eleg ritkan, sztem van mar vagy masfel honapja hogy kezembe vettem, de a heten veszek uj hurokat elokapok egy ket kottat es megpengetem a kiscsajszit ;)
  • Dichter
    Köszi, kipróbálom!
  • petesilver
    Na akkor: Nekem 2 van:) Egy elektromos, és egy akusztikus. De nem érdemes szórakozni vele, valamelyiknap leporoltam, és fél óra játék után úgy fájtak az ujjvégeim, hogy ihaj! szal inkább hanyagolom:)
  • youth #13834
    És tudsz is rajta játszani? :)

Nekem is van egy kölcsön, vörös Rockwood szóló gitárom, azonban nagyon pancser vagyok, tök botfülű :) Egyedül a magyar népmesék dallamát tudom, meg Kispál és a Borztól a Zár az égbolt pár hangját :))
  • nenad
    a gitar tenyeleg nagyon szep, a kepeden azonban meg mindig nem mutattad meg milyen szep is igazabol! :)
    Nekem eppen itthon van egy gitarom, nem elektromos de majdnem pont ebben a helyzetben es e feny is hasonloan jon, az arnyek meg mindig nagyon sotet. Ezt ketfelekeppen allithatod, vagy feljebbveszed az ambient lightot, vagy az arnyeknal a density-t allitod. A Padlo vorose nagyon eros, teljesen megszunteti a gitar voroset. Probald ki pl azt hogy a padlot jol kifakitod es a gitaron vorositesz egy kicsit. Sokkal jobban ki fogja dobni, ha meg jobban ki akarod dobatni a fal texturajaba keverj egy kis zoldet. (voros<>zold)
  • petesilver
    Amúgy köszi a bíztatást. Pénteken metrón beugrott egy ötlet, vázlatozgattam itthon, asszem pár héten belül belefogok egy concept carba. Na az tényleg jó móka lesz! :)