63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Nenad! Kipróbálnál valamit a kedvemért Rhinoban? Maxban ha cdinálok egy körgyűrűt, és a felső lapját bevelezem, megcsinálja a letörést, de hibázik. Rhino megcsinálja hiba nélkül? -
nenad #13910 customize/unit setup -
nenad #13909 a Unit setupban allits be cm-t a system es a masikra is(!)
-
nenad #13908 csakis egyfele modon erdemes splineban megcsinalod az alaprajot, es azt extudalod, hasznald a racsozatot es a snappet a pontos merezeshez, bar maxot nem erre talaltak ki...
Az ablakokat meg egyebeket kivagod vagy ki booleanolod.
-
Csak egy ötlet. az alja legyan Plan a falak meg nem tudom nekem benne van a max ban de lehet hogy én telepítettem egy olyan hogy wall. ahol meg lehet adni a falvastagságot magasságot meg ilyenek.
Egyébként úgy a legyegyszerűbb ha egy egységet egy centinek veszel akármiben is mutasa neked a max. :D
-
Ronin666 #13906 Na sziasztok!
Kaptam egy feladatot, hogy egy fodrászszalon látványtervét kellene elkészítenem. A méreteket nemsokára megkapom, tehát a tér elkészítése meglesz (nem kell külső kép), de itt jön a kérdésem, hogy mit ajánlotok hogyan kezdjek hozzá? Ezt arra értem, hogy pl. a falakat hogy érdemes megcsináélni? minden fal külön box legyen (így a méreteket is könnyebben meg tudom adni), vagy egy dobozt rajzoljak, és abból alakítsam ki az egész teret. Bár az egy dobozos módszernél nem tudom, hogy hogyan lehetne megadni a pontos távolságot cm-ben a polygonok között (gondolom egy falfelületre elég 2 poly). Tehát hogyan kellene elindulnom ez lenne mai kérdésem? :D -
...amúgy észrevettétek, hogy ez a sokcsatornásdi is miylen hamar elterjedt? :) Volt idő, hogy mindenki asztalán ott csücsült a két vajszínű szpíker, aztán hipp, hopp, észre sem vettük, leváltották őket a szuper térhangzású csodaszettek... És még most is ott tartunk, hogy a filmeken és a jó audio anyagokon kívül kevés PC-s alkalmazás főként játékok használják ki igazán.
Na, nem offolok, mert a végén Youth ide is átjön, és megdorgál. -
...nem, vagyis, az SPDIF kimenet is a hangkártyád része, gondolom ez egy integrált cucc. Bár, ha az erősítő digit bemenetén keresztül akarod hallgatni ezentúl a PC-det, akkor szükség lehet esetleg analóg jelet is átvinni erősítőbe. Ez megint a hangkártyától függ. Lehet alapból van folyamatos digit playback, de az is lehet, hogy kapcsolgatni kell. Van oylan kértya is, amely a gépen megszólaló többcsatornás hangot le tudja keverni DD-ba, hogy egy alkalmas erősítő foghassa azt. (Pl. többcsatornás gaméknál, stb...) -
megegy lamer kerdes ha ezzel az SPDIF-el van osszekotve a 2 gep akkor az alaplap hangkartyajabolnem kell meg kulon rakapcsolodnom az erositore ugye? -
Koszonom a valaszokat, akar ezeket az off topikos dolgokat ki is lehet moderalni. -
CLY #13901 Sima RCA kabellel zuzd az erolkodod digital injebe es mar van is Digital hangzasod, amennyiben a jel DD, illetve az erolkodo DDigital allasban van :) -
Ha minden igaz akkor ez az a SPDIF csatlakozo, ezt sima RCA kabellal osszekotheto?
-
HUhh Aldaryn eleg kimerito valaszt adtal, koszi! Ugy tudom alaplapi hangkartyam van, ami tudja az 5.1-et. Az erisitonek mindenfele bemenete van, optikai digitalis is. Meg ha jol emlekszem az alaplapon van egy SPDIF kimenet, akkor azt csak siman racsatlakoztatom az erosito digit bemenetere es ok kellene hogy legyen? Ez a hangtechnika az alaplapon: SoundStorm? / Dolby? Digital Audio
Experience the full power of surround sound audio with the NVIDIA? SoundStorm?. With the integrated APU (Audio Processing Unit) you will feel the impact in games or music. And with the only Dolby? Digital 5.1 encoder you can hear it all in amazing digital cinema clarity on your home theater receiver or digital PC speaker system. -
Ja, nem mondtam, digit jelkimenet legtöbbször koaxiális vagy RCA dugós SPDIF, vagy optikai a hangkártyán. Jobb erősítőkön általában mindkettő megtalálható. Az optikai kábel és a sima közt különbséget meg úgyis csak akkor hallasz, ha iegn komoly berendezéssel van dolgod. :) (( Hangkártyák terén az SB Audigy és Terratec high end kártyái jöhetnek szóba. De a legfontosabb mindenképp a hangsugárzórendszer, amiből fél milla alatt nem kapsz oylat. Szal, nem muszály optikai kábelre költeni... :P)) -
Ez leginkább attól függ, hogy miylen az erősítő, és hogy miylen a gépedben a hangkártya. A leg optimálisabb megoldás az az, ha a gépen és az erősítőn van digitális hang kimenet/bement. Ekkor a gép hangkártyája nem végez számításokat, egyszerűen továbbítja a digitális jelfolyamot az erősítőnek, amit annak tudnia kell dekódolnia. (tehát az erősítőben van valamiylen dekóder, pl. Dolby Digital, vagy DTS dekóderek) Ha analóg jelet tudsz csak bevinni az erősítőbe, akkor azt csatornánként kell megtenned, mert ekkor a gép végzi a digitális hang dekódolását. Persze ehhez meg olyan hangkártya kell, amin van 5.1 kimenet (általában 3 stereo minijack, front, rear sub/center). Itt nem feltétlen kell hardveres dekóder, az olcsóbb hangkártyák szoftveresen dekódolnak. Alnalóg stereo kábelen is vihetsz önmagában jelet, azaz kétcsatornás hangot, amire a gép rákeverheti a rear jelet is, így Dolby Sorround analóg jelet kapva. Ha az erősítő ezt tudja fogadni, akkor a sub jelet előállítja a mélyhangok leválasztásával, a center jelet pedig sokszor úgy, hogy a két fronton egyforma erős jelet irányítja a centerre. -
Meg egy kerdes de nagyon OFF topic remelen nem orroltok ram majd nagyon!
Ezek az eszkozeim vannak, + egy LG DVD ROM. Mivel meg nem volt nem is foglalkoztam a hazi mozi rendszerekkel, igy nem igazan tudom, hogyan celszeru a szamitogeppel osszekotni, az erositot ugy hogy 5.1-es hangot kapjon. A gepbol minden csatornat kulon kulon ki kell vezetni, vagy eleg egy kabellel osszekotni a gepet es az erositot? Ebben kernem a segitsegeteket. Vagy ehhez erdemes lenne kulon vennem egy asztali DVD-t?
Elore is koszi a valaszokat! -
Hat en csak igy siman kivanok Boldog Szulinapot!!!:) -
Geccoka #13894 en is irtam privit, arra meg nem jott valasz :)) -
ment a válasz
Bocsesz csak lehet, hogy későn
Elaludtam a gépnél két freesítés között ...... -
nenad #13892 free olvass privit. -
hm....
menj a francba....
Szép... -
Ecccch...:) -
-
http://thomasgins.uw.hu/max/bsz.jpg -
Akkor én is csatlakoznék.... :)
http://thomasgins.uw.hu/max/bsz.jpg -
Nah, egy utolsó mókarender mára, aztán péntekig eltűnök. Fönököm shark ismerkedik az új modellel:) :
-
Hja, úgyis lehet?:) Én nem úgy csináltam:) -
nenad #13884 egyebkent reaktoros -
nenad #13883 egyebkent rohognek ha csak kamu datumot adott volna meg :)
-
Boldog szülinapot!
Összetrombitáltam én is a lightos teapotarmymat, egy gyertya erejéig:
Aztán szétszéledtek, és még lekaptam, mielőtt eltűntek volna:)
-
kinek? :P -
PAYNE: ne már. Éppen az ellenkezőjét mondom, szerintem egyértelműen írtam. Ha elkezded nem fogod tudni abbahagyni, mert olyan látványos. Ha úgy gondolod ajánlok egy könyvet amiből szerintem profin tudsz emberalakot mozgatni, de vannak olyan könyvek is, amikből a szerkesztést lehet megtanulni, de ha nagyon akarsz keresgélni akkor nagyon sok oktató van, amiből igazán meglehet tanulni bármit, csak a kitartásod és fantázia kell, aztán megy minden, de persze a pixar filmjei csak jó időbe tellnek, mire a kezedből kijöhetnek, legalábbis egy kis percideig, mert az animálás és a filmszerű mozgás az nagyon sok időt emészt fel. Persze nem mindenki érthet mindenhez, de megtanulható, akkor meg igaz lassan megy, de mondhatod, hogy ez vagy az a te alkotásod. Nem kell problémáznod, mert az egyik filmem 7perc 35mp-es lett és fél év múlva született meg, aztán nem régen egy másfél perces és így tovább. Ha rám halgatsz olyan embereket keresel akiknek van kedvük, de nem tudják mit is akarnak. Na ebből szokott a nagy ötlet lenni. (csak félhangosan mondom, hogy keresd free-t, de ne mondd meg, hogy én mondtam). Ha van valami gondod animban szólj nyugodtan, ha tudok segítek -
Hát nem tudom 80 mega a 7-es és már 44 lejött.
szal haggyam a fenébe?De akkor ti mivel csináljátok a f@sz@ alakzatokat? -
Köszi, ez lesz az!
Gixer: máshogy nem is használtam soha! :) Csak tényleg a vége felé szinte leáll a zoomolás, ha valami nagynak a kis részére akarsz zoomolni. Mintha számolná a nem látható részt, és ez belassítja. -
PETE SILVER: ha nem tudsz már zoomolni, akkor használd a vertex kijelölése után (vagy polygon, vagy bármi) a kijelölt egész képbe helyez (zoom extension selected - kép jobb alsó sarkában ikon), majd a kézinagyítóval távolíts egy kicsit) Olykor ezt alkalmazd, mert a sok közelítés mintha lineárisan fogyasztana valami zoom szorzót. -
PAYNES: a max7 az rossz, neki ne merj kezdeni, mert szerintem nem tudod abbahagyni. Már a családban még 2-en csinálják, hát nem semmi. Ha persze nem akarsz a továbbiakban tv-t nézni, akkor az más, de amennyiben szeretnél manusokat készíteni, akik gesztikulálnak, akkor jó úton jársz, de mindenképpen kapcsolj be egy programot, ami úgy éjjel 2-3 körül azonnal kikapcsolja a gépet és azt mondja, hogy mostmár takarodj aludni. Na csak mondom.
Ha meg csinálni akarod, akkor biztosan menni fog. Amikor a max2-vel kezdtem akkor már ez volt a helyzet, csak volt egy kis apróság, akkopriban nem voltak a régi windows-hoz ilyen gépkikapcsolós izék. -
GixEr #13875 meddig forgatgattad oket?? vagy reaktor? -
GixEr #13874 ctrl+Alt+(middlemouse button) :) -
Milyen progival dolgosztok? ha tudtok linket adtok? Nagyon fasza mindenki!

Én a 3ds MAX 7-et most szedem., az jó? -
Maxban lehet variálni a perspective viewport zoomjával? egy nagy object kis részén pakolgatom a vertexeket, és egy bizonyos zoom után szinte leáll a zoomolás, mert annyira belassul, és még nagyon messze van a vertex, hogy pontosan rakosgassam. Gyanítom csak van valami trükk.