63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Tetsuo : én nemtudok róla... szerintem biztos hogy nincsenek. szerintem kersgélj valami modellt neten.. vagy nemtom, hogy van e még a "Creature Creator" nevű plugin... az nem volt rossz... alapnak jó. -
Vray mat-ot használtam és a render is az volt... hmm.. majd ha legközelebb felrakom megnézem. eddig egyedül az FR-rel nem volt semmilyen problémám... -
nenad #13989 vray-el max6 alatt nem kene hogy gondod legyen, maximum ha vray materialt hasznalsz es scanline renderer van belove.
max6 automatikusan az aktualis renderert teszi felelosse a material editorban levo anaygok rendereleseert.
Brazilnal kell valami trukk.De most nem emlekszem fejbol.
Egyebknet meg google is probalkozhatsz ha tudsz egy kicsit angolul -
Maxer!
Hasonló a problémám a Vray-el... nemlátok csak fekete kis gömböket... de nem írja ki rá még azt sem hogy not supported. -
Maxer #13987 Sziasztok!
Lenne nekem egy nagy gondom: a 3ds max 6 alá feltettem a legújabb brazilt, és a gond az, hogy amikor renderelőként az van beállítva, akkor a material editorban a material előképek helyén csak a NOT SUPPORTED felirat jelenik meg! Ez csak nálam van így, vagy esetleg másnál is előfordul, és mit lehetne ez ellen tenni? Amúgy nem bétás vagy ilyenek, sőt, a max6-on sp1 is van. Előre is köszi mindenkitől! -
Kérdés: A 3D S MAXben vannak embersablonok (mint régen a Poser nevű progiban)[b]?? -
Persze, aztán már polivá alakítom, azzal nincs gond, csak a körvonalak kellettek nekem. 
Aldaryn, neked is hála. -
Szvsz majdnem minden scanline, csak egy-egy jelenethez használtak Brazilt a Blizzardos emberkék. Minden esetre a Spluttefish Brazil galérijának legelején ott látható kedvenc SSS szárnyú picitvak nightelf és naygonmérges démonunk, egy hatalmas Blizzard logóval a sarokban. :)
Ihol ni! -
Shaded módban (nem wireframe mód...) nyomj egy F4-et, vagy jobklikk viewport labelen, és ott Edged faces. Szerintem erre gondoltál. ...ha nem, akkor mellé' -
Akárhogy gondolkodom, nem értem a problémát. Az egészet nem értem! Plane-ből autót? Az életbe nem fogod látni a körvonalát! Hacsak el nem számolsz ötig, és nem háromig. A hármat szádra ne vedd!! Inkább mond azt a plannek kiválasztás után jobbklikkel, hogy convert editanle poly, és utána lesz éled, faced, poligonod, meg vertexed is a planeből. De ne számolj el háromig, hacsak nem folytatod a te számolásod ötig! Vegy nem értem a problémát. -
f4
God Bless the Tutors!!
-
szerintem plane-ből alakítod ki az autót és eghyre nagyobbítod és helyenként az autó íves részénél kanyarod, de ha kell akkor a hajlatnál sűrűbb vonalakat raksz. Ha maxról van szó akkor F3, F4, polygon szinten pedig F2 gombokat nyomkodd, ha jól értettem mit is akasrz csinálni és mivel -
Valaki plíz erre, már nagyon elkezdeném
-
nenad #13978 hat en meg ugy tudtam hogy scanline, emlekszem vray forumon is bedoptak egy par kepet aztan mindenki megrokonyodesere kiderult hogy scanline. No akkor utanakerdezek mostmar :) -
A mélyebb szakmaiságot mellőzve, bátorkodok beleszólni ebbe a beszélgetésbe, egy kérdéssel. Azt nem tudom megoldani sehogy, valami beállítás(ok?) kombináció, amit nem sikerül eltalálnom. Plane-ekkel rakok ki egy autót. és kihúzom a plane-t, de nem látom a körvonalát. Ha bekapcsolom a Wireframe opciót, akkor meg a hátteret nem látom. Mi a helyes beállítás? -
Érdekes, én is úgy tudtam, hogy használtak Blizzard videók egyes jeleneteihez Brazilt, pl. mintha a Frozen Throne videóit már azzal renderelték volna. A Splutterfish Brazil galériájában ott is a kép a démon Illiden-ről, azaz a Frozen Throne nyitóvideójából. -
Én a HairFX-et énztem és az Afternburn-t nem volt gond...
ez a 2d sp finalrenderhez vagy a 7es maxhez van? -
nenad #13974 azert kell a 2d sp, biztos ami biztos... (fene tudja mikor jon elo a balhe, jobb a bekesseg) -
Hali!
Igaz a másik fórumba kezdődött a téma... megnéztem a plugineket. Teljesen jól mennek 7es alatt. ugyan azok amik a 6ssal mennek. -
Hi!
Hmm.. lehet hogy akkor tévedtem a BLizzardékkal kapcsolatban... nemtudom miért hittem hogy Brasil-oznak.... sorry... (lehet hogy a Catedral-t akartam mondani?:D na mind1) -
:) Anno én is forgattam veszettül:) ma már simánmegy, semmit nem forgatok photoshopban. Meg lehet szokni. Amúgymeg nem a művelet miatt sírok, hanem amiatt voltam ideges, hogy szarakodott a max, és mennyivel egyszerűbb lenne, ha korrektül lenne megcsinálva ez a része. -
nenad #13970 hat.. nekem ez a kifogatott fejjel lefele stb texturak amit te jonak nevezel az no-no egyebkent logikusan ha felosztod reszekre es ugy csinalod meg nem lehet problema. Na persze kinek mi a szaja ize, nekem ez szimpatikusabb megoldas, nyilvan azert mert ruhellek photoshopban "precizios muveleteket vegrehajtani"(forgatas, pozicionalas, stb) miert is? Mert ugy ahogy van, semmi koze hooza. Minden tiszteletem aze aki ezzel pocsolni kepes, de en nem tartozom kozejuk..
(majd ha rhino fele object snap lesz photoshopban akkor igen :DDD) -
:) akkor most képzeld el, hogyén mondom amit te valamelyik nap a módosításról:) Nem úgy kell ide, nem matricáztam még. Itt az a lényeg, hogy az autót mindenféle textura nélkül ki kell mapolni úgy, hogy jó legyen. Ha ez jó, akkor a mapolt részre photoshopban már bármivel lehet dolgozni, és annyi texturát gyártassz az autóra amennyit akarsz. De ez is olyan, hogy attól függ melyik melót akarod megkönnyíteni. Én inkább mapolást csinálom meg jól, hogy photoshopban könnyen, gyorsan tudjak haladni. Ott a RB Rally, na azt fesse a hóhér, Kis darabokban kimapolták az autót, és beleszórták a darabokat elforgatva egy texturába. Így is lehet csinálni, a mapolás gyorsan megvan, de észben tartani utána photoshopban, hogy melyik él hol csatlakozik, és arra hogyan fessek, na az húzós! Gusztus dolga, én olyankor azt mondom áááááááá...! :) -
PETE SILVER: az sg logoban mivel nem tudod törölni a felesleges vonalat, ezért a mellette lévő polygon felülelet del-el töröld, amivel ez a véletlenvonal is törlődik. Most a lyukat kézzel a polygon/create-el a pontok kijelölésével az óramutató járásával ellentétben jelöld ki és meg lesz a felületed. De éppen húzhatsz is oda egy vonalat, ahol régen a rossz volt. Egyébként ha kész egy gyűrű, ami a külrész lapos gyűrűje és csak él volt, akkor ott szúrhattad el, hogy több vertex is lehet 1 vertexnej látszó ponton. Vagyis ahonnan indul és érkezik a rossz vonal, azt a 2 pontot kell körbekerítve kijelölni és weld, ha sikerül. Ha sikerül a gyűrű kerületvonalát az alapról kezdeni akkor a chamfer lenne a legjobb. Ha pedig ez több helyen, ott is ahol rossz vonal volt, akkor az is mutatja, hogy ott nem volt jó a vertexek egymáson lévő pozíciója.
Azért megjegyezném, hogy régebben, de ma sincs kizárva, hogy egyes bonyolultabb esetekben téved a prg, de ennek most kicsi az esélye. Régen a max2.5-ben a boolean csinált ilyet, de még a max7-ben is bonyolultabbb kivágások szélénél gond lehet. Más segéd prg-okat kell ilyenkor használni. -
nenad #13967 :) -
nenad #13966 mos nemtom mit sirsz a matricazas kb ugyanolyan bonyolult,
Es azert ne kiabald el, mert ha a szeken szep diszitesek huzodnak azt azert nem 1 leanyalom csinalni, mig a matricazas fixebb dolog. Bar nemtom te hogyan csinalod en rahajitanek egy lapra minden matricat es az uwv editorban a megfelelo helyre rancigalnam a vertexeket, igy nem kell sok unwrap. (csak1) Lowpolynal meg aztan tenyleg nem olyan veszes sztem. -
Holnapra kész leszek, berakom majd. Engem most egy CLK Mercedes szopatott hülyére mapolásilag. Már amikor csináltam, sejtettem, hogy szívni fogok vele, és lőn!:) amúgy hacsak székeket kéne unwrapban megoldanom, örök mosolyal az arcomon járnám a világot! :) -
nenad #13964 en mindig is ruheltem az UWV mappolast, es a probelmamat ugy oldottam meg hogy addig forgattam nagyitgattam a gizmot hogy valamelyik modbanm, planar/cubic/shrink akarmelyik a megfelelo hatast hozta.
Mindezek ellenere amikor kelett akkor jol mukodott. Pl szekek, egyebeknel ha valami berakast kell csinalni.
-
Annyira nem érdekel:) tetszett az ötlet, hogy kikapcsolódásként összedobok egy SG háttérképet, aztán a hiba után gyorsan el is vetettem. Amúgy 2 napja gyűröm a maxot csak unwrap ügyileg, és azt kell mondjam, ekkora szemetet rég láttam! Összevissza fagy, elszáll, elfelejt dolgokat, és összeomlik, valamint nem hajtja végre rendesen a saját featureit. Hihetetlen! Az elgondolás jó, de hiányzik jópár opció, ami megkönnyítené az ember életét, és eléggé érthetetlen néha, mi is történik, vagy valami miért nem történik. Most pl 2 órája unwrapolok, hopp itt van egy face ami nem kéne. visszamegyek poligon szintre, végig kérdezi, hogy megtartsa ami eddig volt? Igen, persze! Kitörlöm a face-t, amit nem is mapoltam ki, visszamegyek unwrapba, és semmi sincs benne! Nemhogy az eddigi munkám nincs, de a selected facre bökve is az üres háttér fogad, akármilyen mapolást adok meg neki. Megszűnt működni! Félelmetes! -
nenad #13962 kb 2 perc lenn megcsinalni ujbol, igazan nem nagy feladat. -
De akkor kipróbálom nem scanline renderrel, hanem bazinag aa-val, kiváncsi leszek, mi történik:) -
Nem render probléma, ez az áthúzás látszik objectben is, és őrjítő, mert a rossz élt nem lehet kijelölni, ezért törölni sem tudom. Eredeti sg logo, ai import, bevel nélkül tök jó, vertex szinten is hibátlan. Bevel után vertex szinten ismét hibátlan, az a 4 él mégis odakerül valahogy. Na ezért nem értem. -
nenad #13959 ha ez rendering problema akkor csak noveld az antialiasing samples erteket vagy csokkentsd a tersholdot. (vray)
ha ez modellezes akkor valamit nem jol csinaltal. Ugy ertem ha rhinoban csinaltad akkor szornyen elrontottad :) ha mashol akkor te tudod :)
-
pedig nálam simán elszúrja a bevelt:
-
nenad #13957 a blizzardosok sima scanlineal renderelnek... -
Thx m8 -
Negativ Les:
Én még régen kipróbáltam a Brasil-t és hát szóval a Vrayhez és Finalrenderhez képest lassú. Viszont nagyon jó és pontos. (Asszem a BLIZZARDosok előszeretettel használják és amit ők használnak az rossz nem lehet). A FinalRender szerintem viszonylag egyszerű és elég gyors is, nagyon jó helppel. A Vrayt nem használtam annyit, viszont úgy látom hogy ez a legelterjettebb most, gyorsasága miatt, és jobban kezeli a displace-t. Szóval ha választanod kell én azt mondom hogy Vray-t nézegesd vagy FRt... -
Üdv, és bocs hogy mayás létemre bepofátlankodok ide, de hátha van itt olyan ember, aki mindkét programot használja. Nekem egy olyan eszközre lenne szükségem a mayában, ami a maxban alap funkció a tizedes pontosság lemérésére a scenében xyz koordinátában. Maxban olyan egyszerű, de mayában kellene nekem ugyan ez a funkció, de sajnos alapból csak nehézkes kiegészítők vannak. ha valaki találkozott ezzel a problémával és tudja a megoldást, megköszönném ha megosztaná velem. -
Hey
Megint lenne 1 valszeg számotokra könnyű kérdésem. :)
Mivel én eddig csak simán képeket csináltam meg animációkat és nem igazán használtam segét progikat most viszot el szeretnék kezdeni komolyabban nyomni a studioval így hát:
Mire vagy pontossan mi az a Brasil rendering system és miben külömbözik a V ray -től. mg hallottam már jó oár ehhez hasonló dolgot.
Greetings
-
nenad #13952 aldraryn:
bugfix, 1.46.05
(*) The exposure control peview in the Environment dialog crashed with VRay.