63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Ha netán valakinek akadna 3d6-oshoz kézikönyve akkor küldjétek már erre a címre:[email protected] köszönöm nektek de akkor is ha nem tudtok segíteni! -
kinek van 3d studio max6 kézikönyve -
nem tudom, mert összevissza csináltam a hármat egyszerre, és egybefolyt egy idő után vastagon. -
Köszi! Tényleg jók a geometriák!!!
Nagyon szépen van felépítve a háló, jól átgondolt...öröm ránézni :)))))
Mennyi volt a modellés, időben? -
Valamint elkészült a 206-os végleges kialakítása is. egy időre befejeztem a képek berakását, esküszöm!!
-
GixEr #14026 Azert ezzel az automatikus atmeretezessel cumizni lehet rendesen :) Ha scale-t hasznalsz egy objektumon es utana behozod egy masik jelenetbe :) Ugyanis a skalazas elotti meretben rakja be!!! De a NURBS feluletekel is erdekes dolgokat csinal, en inkabb mindig atveszem(opennel) a file mertekegyseget utana beallitom a megfellelore kezzel es ezek utan az xform modositoval es a skalazassal atmeretezem. Kicsit bonyolult a skalazas a maxban ugyanis nem a testet skalazod hanem az ot korbefoglalo tranzformacios gizmot. (proba: csinalj egy 10x10x10cm-es boxot,keszits egy copy-t maga melle. Az egyiket meretezd(scale) at mondjuk a felere. Ha most megnezed, hiaba latszik feleakkoranak a box parameterei meg mindig a 10x10x10cm-t mutatjak :) -
nem merem ide kirakni, mert a kép több mint 200k, de elkészült az Audi2-es is. aki kiváncsi rá esetleg, itt a link a képhez:
Audi2-es kép -
Parancsolj. ez a külső héj kerékkel:
Az autó 9100 face, ebből 3800 face a 4 kerék. Vagyis a kaszni+lámpa bukócső belsőtér+kiegészítők mint szárny, viszzapillantók tehát minden más ebből 5300 face. azt hiszem ez még lowpoly kategóriába számít.
-
PeteSilver: Nagyon jó lett(ek). Ez a "mennyiség hatása" nagyon jó...bár ennyi autóm lenne :))))
? polyból áll egy???
Low-poly wire-t tudnál mutatni, plz. -
jajj! ez megint egymás alatt volt, mégis egymás mellé került! Sorry! valaki átszerkesztené? -
THX! Van 2 ilyen is:):
-
Emberek, épp most állok át MAX 7-re és lenne pár plugin jellegű kérdésem, tudom, hogy 3D warezba kellene nyomni, de elsőnek ide:
MAX 7 alatt működő verzió az alábbiakból:
Afterburn, Cebas Pro Optic Suite. Ennyi. :o) Mindkettőből DC-n csak 4.x meg 5.x hez való verziót találni. Ha vkinekvan, szóljon már. Thx. -
Nagyon klassz lett! Gratulalok! Szep a render is. -
+még ...tehát ha azt akarod, hogy mindenütt pl. 1 unit = 1cm-el dolgozz, akkor állítsad be ezt a "Coustumize/Units Setup/System unit setup" -ban a "System unit scale" viszony megadásával. Ha a környezetben emellett a megjelenítésben is szeretnéd látni a cm-t, akkor a "Coustumize/Units Setup" -ban kapcsold át metrikusra, ott cm-re.
Ezután, ha file-t loadolsz valahonnan, vagy akár importálsz, csak meg kell hagynod a proginak, hogy skálázza át a megnyitandó jelenetet a jelenleg használt system unit scale értékre. Nomeg arra kell + ügyelni, hogy minden más progiban is úgy ténykedj, hogy 1 generikus unit 1 cm. :) -
A jelenet méretezése MAX esetében nem a programban, hanem a jelenetben van eltárolva. (nem tudom, más progian ez hoygan van benne...) valójában minden "system unitokban" kerül tárolásra, szó sincs méterekről, vagy inchekről, vagy bármiről, de a viszonyítási skalárt tartalmazzák a fileok. (tehát azt, hogy egy generikus unit (system unit) mivel egyenlő) Tehát egy .max file ezt jó esetben tartalmazza is. :)
Ha .max file-t nyitsz meg, és nem merge-eled, akkor annak a scene-nek a méretezése is megnyitódik. Amennyiben az éppen aktuális méretezés nem egyezik meg a megnyitandó file-éval, akkor kapsz egy üzenetet, amely tájékoztat erről, és rákérdez, mit tegyen. (File load: Units mismatch) Adaptálódjon a környezet a file méretezéséhez, vagy skálázza a jelenleg használatosra. -
ja még annyi, hogy nem merge-ölöm, hanem *.max kiterjesztéssel opennel nyitom meg. -
Szevasztok, lenne egy másik kérdésem is:
ha beállítom a metric-et méterre és a gidet 1 méterre, miért nem marad úgy, ha LW-ből, vagy Mayából importált fileokat hozok be maxba? visszaáll 10 méterre a gird és a metric beállítás sem lesz élő. Hogy lehetne meghatároznom, hogy minden esetben ezeket a beállításokat alkalmazza, a deep-ben exportált filet?
Persze mindent torzítatlanul hoz be, meg UV-kat és textúrákat is rendesen, de kiőrli az idegemet, hogy minden birodalmi lépegető méretbe jön be a max saját elképzelése szerint.
Előre is köszi, ha valaki tudja a megoldást. -
:) akkor nyertem, mert előbb kész lettem:) Amúgy továbbra is lowpoly szigorúan! -
Én is mercit csinálok éppen :D
Nenad, köszi, megnézem. -
nenad #14012 fasza 
ditcher:
a common parameresnel a render menuben, van olyan hogy files. Ha aztmondod neki pl anim.jpg akkor az animacio fazisai igy kovetik egymast. anim0001.jpg>anim0002.jpg>...
Az avit pedig ugyanigy csak ott persze video lesz belole.
Arra vigyazz ha max6-t hasznalsz hogy az uj avi.bmi (std plugin) legyen fent mer kulonben cumko lesz a vege. -
-
Egy advanced kérdésben lennétek a segítségemre? Azt szeretném megoldani, hogy ráközelítek egy objektumra, és az így létrejövő lépéseket szeretném jpg-kben, vagy avi-ban viszontlátni. Konkretizálva: Azt szeretném látni, ahogy egyre közelebb kerülök egy tárgyhoz, amit rajzoltam. -
eléggé kihalt a fórum mostanság, sehol egy kép 

-
nenad #14008 nemtom neztetek a HL2-t de erosen gondolkodoba estem a textura minosegenek lattan hogy baromi jo lehet realtime cuccokat generalni.(pl belso terek stb) A fenyek is brutal jok. -
nenad #14007 photshop es painter azert kicsit mas a tema keretein belul.
en szivesen rajzolgatok vele, a festek amugy is draga es neki kell keszulni :)
-
Azért érdekes kirándulás volt, mivel nagyon erős volt a kontraszt megközelítésben. Semmi bajom a photoshopal, nagyon szeretem, de a Cpainter rámutatott a felépítésében a nyilvánvalóra, hogy bár lehet trükközni a photoshopal, azért nem igazi festőprogi. Igaz, ki akra festeni? :) Mégis CG pályázatokon 2D munka többnyire photoshopos. ez azért érdekes! -
nenad #14005 velemenyem szerint annyit fejlodott azota hogy erdemesebb valtani, gondolok itt a sebessegre peldaul, a palettarol nem is beszelve a regebbiben nem lehetett ugy hasznalni mint ahogy a festo hasznalja, ott hagyomanyops modon kellett kavargatni. Ha a sebesseget nem is nezzuk a paletta akkora ujitas amit kar kihagyni. Ha meg komoly melorol van szo a PSD tamogatas fejlodese sem akarmi. -
Lehet!:) Gyanús is, hogy a Mesterek a 6-ossal nyomatják! -
thx -
nenad #14002 morfium, nezd meg a plugin.ini filet, a hairfx eleresi utvonala ketszet lesz benne. (nagy valoszinuseggel) -
PeteSilver: Ha a Corel Painter9-re azt mondod nem semmi, a 6-ot istenítenéd! :) -
Sziasztok, a Turbosquid.DCP.HairFX.1.5.0.39.for.3dsmax.5_6-CT
-nél ezt dobja ki indulásnál a max6...
http://www.sg.hu/galeria/10120679841100642130.jpg
+ még vagy 10 ilyet ugyanígy a hairfxhez tartozót.
Tud valaki rá megoldást?
köszi! -
sorry! Mióta maxozok-photoshopozok, se film, se játék nagyon. És még így is annyi pótólni valóm van. Megnéztem a Corel pint 9-et, hát nem semmi festő progi, nagyon ott van! -
nenad #13998 ja'jj, te artatlan tiszta lelek :)
Half-Life2 :) Pc Game
-
azmiaz?
-
nenad #13996 valoszinu mindenki a hl2t zuzza :) -
ahh, az nagyon jó volt! Remek számot írtam!!!!:) -
GixEr #13994 ha mar ugyis ennyire pangunk: :) -
Max 6-ban az a trükk, hogy be van állítva a rendernél a materil slotokhoz lockolva a brazil viwer. Kapcsold ki a lockot/kis lakatra bök/ akkor átugrik scanline viewba, és látni fogod a materialokat. -
nenad #13992 akkor sok sikert hozza, majd mutasd hogyan boldogulsz vele (FR)
:)