63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• ThomasGins
    Kösz a vrayt!
  • petesilver
    Felraktam a könyvtáramba egy 1.46.10.70-es vrayt, amihez van vrayserver is+instrukció. Remélem műkszik majd.
  • nenad
    ditcher tedd be max7 be, hatha megy. elmeletileg mennie kene.
  • Aldaryn
    Fogod a turbosmooth modifiert, és lecseréled egy Meshsmoothra. Ennyi. És problémák egyszerre eltűnének vala. :)
  • cskapi
    nálam, a pluginok között
  • Dichter
    Launch 3ds max - version 4, 5 or 6

:C

No mindegy, megoldom másképp. Próbáltam meshként, de mégis használtam 7-esre jellemző toolt, a turbo smoothot, és így igen érdekes képet mutat az 5-ösben.
  • Aldaryn
    Egy kis hangulatkép az elmúlt 10 percből. Lehet csinálok belőle valami komolyat is.
    [kép]
  • Dichter
    köszi szépen, ki is próbálom
  • GixEr
    A csripspot.com on letezik egy script amit BOBO irt a lenyege: sajat formatumba ment amit masik verzioban meg lehet nyitni BFF - bobo fileformat probald ki, hatha segit (viszi a max osszes anyagjellemzojet, proceduralis mapjait stb...) BoboFileFormat
  • Dichter
    Egy gyors kérdés, nagyon fontos lenne, ha valaki segítene. Csináltam valamit 7-es MAX-ban, de ahol meg akarom mutatni, ott csak 5-ös van. Van rá valami mód, hogy visszamentsem 5-ös verzióba? Semmi olyat nem használtam, ami a 7-esre lenne jellemző.
  • Aldaryn
    Ja, amúgy tök jó, hogy végre valakinek szemetszúrt, hogy mekkora királyság is lenne, ha lenne VP feedback egy VRay shader átlátszóságát ileltően. :) Egyszer talán "target" opciót is kap a VRay light. Addig meg marad a saját scriptelt VRay light+ object. :))
  • Aldaryn
    Jee. Glossy refraction esetén is van vele valami gáz. De amúgy jó lenne, ah megmaradna iylen szépen kezelhetően. Lehet várni a következő buildre... :D
  • nenad
    fog mode hibasan mukodik 1.46 tol asszem, kovetkezo buildban javitva lesz.
  • Aldaryn
    Előző hozzászólásom kicsit javítva,... valamivel összeségében gáz van, mert minden a "zselében" lévő anyag "fehérnek" renderelődik. Gondolom az aodtt pixel egyszerűen felveszi a "zyelében" lévő pixelek fényértékét, és azt továbbítja megszűrve a fog colorral.

Azt hiszem, most már nyilvánvaló, hogy ez a jelenség inkább csak egy mellékhatás jelenség. Sajnos. Igazán elkellene már egy shadermodell, ami lehet valóban iylen jellegű.
  • ThomasGins
    Kinél van fent ez a vray verzio?
    Nem találom sehol:(
  • ThomasGins
    ...persze szines és többrétegű:)
  • petesilver
    nagyon jó! akkor most ezt az objectet hagyd a fenébe, és kéretik ide ugyanebből a színből az asztalon egy mécsesgyertya. thx!
  • ThomasGins
    Süti lett!
    Vagymi, zselé..:)
  • Aldaryn
    Egy kis játszadozás shaderekkel. VRay Adv 1.46.10... mintha az SSS kicsit állatosabb lenne. :) A transparency és SSS kapcsolatát szvsz elég korrektül eltalálták.
    Semmi komoly shader tweakelés nincs ezek mögött a képek mögött. Csak egy pár kattintás. Nem interpoláltak, ott még valami apró gond jelentkezik, de remélem kiküszöbölhető.

• DEx-
    Na, én mé nem kaptam meghívót erre az ftp-re. :-]
  • Aldaryn
    Szarvashiba. :)
  • Dichter
    Tegye fel a kezét, aki csinálta
  • Dichter
    3d-s pályázat a háttérpályázatra
  • Free
    anno amikor indult te is kaptál meghívót privben csak nem reagáltál rá
  • marcee
    (Úgy tudom nem annyira public, mint inkább meghívásos sajnos)
  • Aldaryn
    Lehetne valami "hide advanced controlls" gomb. :)

Help: Volt szó itt publikus 3D ftp-ről, ezt merre lehet elérni, és hogyan? mert sürgősen kellene néhány cucc MAX7-hez, ami nélkül nem tudok belekezdeni egy melóba. Thx.
  • nenad
    beszeltek valami material editor bugrol es sikerult is belebotlanom :)
    ha nem jelenik meg a vraymaterial a material/map browserben akkor csak tolts be 1 scenet amiben van vray mat es elojon.
  • nenad
    egyebkent meg kell hogy mondjam en csalodtam aa tekinteteben az uj vrayben, merf jo ez a qmc de nem kelett volna eltavolitani a jo kis adaptive aa beallito plusz dolgokat mint color tershold, szinte lathatatlanul lehet vele jelentosen gyorsitani, foleg animacional jon jol. Csakhat ugy latom itt mar mindenki a tobb gepes felhasznalok fele mozdul el.
  • ThomasGins
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=936218688&
  • Suny
    3d warez? Linket adsz? vagy az itt egy fórum?
  • nenad
    nezz at a 3dwrzba
  • GixEr
    a 6-os max-hoz mi az utolso vray?
  • 4D
    Dehogynem, just home. Nyugiban, ahogy kell.
  • marcee
    nenad: nincs valami gyűjtő lap ahonnan elérhetők a tutor-jaid?

más: cskapi elküldte a 1.46.10-es vray-t (örök hála neki), ami egyrészt megoldotta a .8-as rendszerdátumos nyavajáját, de ami fonosabb, néhány egyszerűbb jelenetet, újraszámoltam vele azonos beállításokkal és kb 10-15%-os sebességnövekedést tapasztaltam. Persze nem teljesen pontosak a mérések, nem készültem rá, hogy méregessek, és dolgoztam is közben, de szignifikáns! Nagyon meglepődtem.

• petesilver
    Nenad tutorjai tökéletesek! tutor után! :)vagy előtt!:)vagy helyett! :)
  • ThomasGins
    Nem tudjátok véletlenül az ilyen kristály ökörségeket milyen progival lézerezik bele?
    Vmi "3d engraving"-ot láttam egy helyen,de ez nem bizti h a progi neve, guglin meg nem lelek semmi hasznosat róla.
    Valószinű pár hónap mulva ilyeneket fogok gyártani.:)
  • nenad
    inkabb tedd fel nekem a... mi is a cime, bourne indentity 2t :)
    vagyis bourne rejtely2-t
    ugy nez ki nekem is lazabb napom van eddig.
  • ThomasGins
    Akkor ha nagyon ráérsz nézd át ezeket :)
  • Free
    Sajna én munkanélküli vagyok már ppár hónapja :c(
    van időm ilyen hülyeségekre :c)
  • ThomasGins
    :DDDDD