63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Horvath!
azt tudom tanácsolni hogy a legegyszerűbb utómunkával... (kis contrast, saturation).. sokkal gyorsabb és könnyebben űllítható izléshez megfelelően...
-
nenad #16001 ikabb te adj egy scenet, egyszerubb lenne.
egyebkent lehetoseg ezernyi van. -
horvath #16000 Nenadesz és a többi SPILLER!
Hogyan lehet megcsinálni Vrayben, hogy egy szoba ne homályos és színtelen legyen, hanem szép, színekkel erős!
Próbáltam mindenféle VRayes fénnyel, és anyagokkal, de mindig olyan lett mintha egy halvány fátyol lenne a kép előtt!
Vagy ha valaki összeütne egy scenet és feltenné, esetleg tutorial
cím...Nagyon fontos lenne!!!
Köszi előre is!
-
Ja meg ezt vki multkor kirakta... link -
Illegális programmal,illegális kendert...:)
Na ezzel lájtos füvet tudsz csinálni,ha nem kell 1 millo szál,csak pár a kamera elé.
link
-
nenad #15997 nofene, ez jo buli, nem is tudtam -
Pdig olyan jó lenne ha elkészíteném a kender ültetvenyt :D -
Hé, de az illegális! ;) -
Valaki tudna adni egy linket ahol van tutorial a fű készítésről? -
pont a 7ea maxvebn van már hogy tudod animálni az edit poly modellezést... szóval annyit kell tenni hogy egy boxból modellezz egy poharat animálva:D ez is egy fajta morph:D -
nenad #15992 szivar, ilyesmi boven eleg 1 poharhoz sztem. -
nenad #15991 nem tudni, de azt tudni hogy nem csak ilyen morph rendszerek leteznek.
ez 1 elegge idiota megkotes. -
Mondjuk a komolyabb, nagyon különböző dolgok átalakulását filmekben még mindig 2D-s morfingal csinálják legtöbbször, nem? -
inkabb szivar, szappan, idétlen gömb, vagy párna formát kapsz mint hengert...
de persze kockából bármit tudnak csinálni a polyzsonglőrök. :) -
:DDD
Köszi, ez volt az -
nenad #15987 de mit beszelek en itt ilyenekrol, majd a polyzsonglorok!
:) -
csak a szegmensszámváltoztatással szinte lehetetlen, ha edit meshel belepakolsz megfelelő számú vertexet, akkor ugyan egyenlő számú vertex lesz, csak morfolás közben széteshet az objektum (a polygon count -alapból 5,6,7-es maxnál- a '7'-es gombon számolja a vertexeket vertex subobjeckt módban) -
nenad #15985 egyebkent meg boxbol is siman lehet poharat csinalni..
ha hallottatok mar a relax modositorol :)
ugy eleg konnyu cylinder szeruseget gyartani. -
Vehicle simulator nevű plugin sztem tud ilyet -
:))) Jaj, ne csináld, a végén még tényleg elkezdi számolni egyenként! Még jó, hogy a poly edit felület kiírja az aktuálisan kijelölt vertexek számát. :D -
Ez inkább két custom objectnél viccesebb, egy boxba elég könnyű fölös vertexeket belepakolni, még úgy is, hogyha egyenletesen akarod őket szétpakolászni a testen. -
nenad #15981 a pohar es a box egyenlo szamu veretexet csinalni egyszeru
eloszor csinalsz egy cylindert amibol a poharat formazod ki,
megszamolod hany vertex van benne (szigoruan egyenkent, de vigyazz ne tevedj! ;) aztan csinalsz egy boxot, aminek ugyanannyi vertexe legyen.
ez viszont eleg egyszeru. -
Van a maxban morpher modifier meg morph compound object, ha erre gondoltál, bár elég nehéz összehozni, hogy a pohár is meg a box is egyenlő számú vertexet tartalmazzon. Inkább ffd boxot, vagy karakterek mimikáját szokták ezekkel morfolni. Inkább particle flow-val lehet olyat csinálni, hogy egy objektum átalakul egy másikká, csak közben 'darabokra hullik' és nem morfolódik.
Dichter: nem igazán értem ezt a kérdést sem, de ilyen akkor lehet, ha elforgatod a szegmenseket egymáshoz képest. -
nenad #15979 z buffered wireframe (ha tamogatja a karesz) -
Mit, hogy izé, merre? :) Szakszavakkal talán? A "kihúzol" az micsoda? Létrehozol? A szegmenst értem. A csíkok az élek? Edge? :) Meg "függőlegesen", arra gondolsz, hogy nem kvadratikus (négyszöges) polygonokból rajzolja ki, hanem háromszögekből? (ez lenne az "átlós")
Hmm, mert ha igen, akkor a megoldás a köv.: Vagy átkonvertálod editable polyba, és akkor eltűnnek a nem látható élek. Én ezt nem szeretem, vagy pedig univerzálisan kikapcsolod a nem látható élek megjelenítését, amit a Preferences\Viewports\Configure driver (jó lent, alul) dialógusban a "Display all triangle edges" vagy mi a szösz (fejből megy, nembiztos, hogy pontos. :P) kapcsoló kikapcsolásával érhetsz el. -
Jaja, BlastCode csak mayához. Erről jut eszembe, nem ismer valaki valamilyen standalone törésszimuláló rendszert? Google-t már kifaggattam olyan kulcsszavakkal, ami szerintem erre utalhat, de csak egy két évvel ezelőtti Siggraph publikációt találtam, és az a program sem publikus, csak belső használatra fejlesztették talán, vagy még nem ksézült el... -
Úúúúú. Bocs hülye voltam. Ahogy bejött az oldal én megnéztem a BlastCode-ot. Na az tényleg Maya alá van. Nem is figyeltem arra amiről a link szolt -
Előre is bocs a lama kérdésért.
Kihúzok egy boxot, vagy akármilyen testet, és a szegmenseit emelve nem vízszintesen, és függőlegesen jelennek meg a csíkok, hanem átlóban. Ezt hogy tudom állítani? -
nenad #15974 pilacsnal nem kell bekapcsolni -
A pilacsnal is bekapcsoltam az affect shadows-t és baromira lelassult a light map kiszámolása.Most várom az eredményt... -
nenad #15972 affect shadows on. -
nenad #15971 fog color/multiplier -
De nem kell hozzá v-ray material? Egyébként tegnap éjszaka kikisérleteztem egy elfogadhatót glossy refractos megoldást, csakhogy az árnyéka gagyi...vagyis mintha egy sima szilárd test lenne ott, pedig ennek valami "színes árnyéknak kellene lennie. Lehet, hogy nem taknyolok vele, hanem nyomok egy kieg. fényforrást amire projectorral rávetítek valami színes vackot. -
Aldaryn írását még nem láttam amikor én gépeltem...:) -
Olvasol is?
"Platforms: 3ds max 4, 5, 6 and 7.x/Autodesk Viz 4 and 2005" -
Miért érzem úgy, hogy ha valamit MAXSculpt-nak hívnak, és MAX interface-ből vett screenshotokkal mutatnak be, akkor létezik belőle MAX-es verzió is? :P -
Ez csak Maya-hoz van. -
Ezt próbálta már vki?link
És megvan-e vkinek?:) -
nenad #15964 azert ne toltsetek le 1cds programot egy egfyszeru osszefuzesre :)
(csak viccelek) Egyebkent virtualdub szerintem a legjobb. Tudja a quicktime player is hamar itt tartunk.
VirtualDub azert szeretem mert egy csomo mindent lehet allitani rajta, sot egy ket pluggal csodakat lehet csinalni vele :)
van 13svray aki lattyja szojjon :)
evo ezt a kerdest nem ertem -
Olyat lehet a max-al csinálni hogy van pl egy pohár és az oldalára helyzünk egy BOX-ot és felveszi az alakját a pohárnak???