63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Mr.Max #16082 Hi All!
Valaki segítsen légyszi.
Elkezdtem a netről befrissíteni a win xp-t.
Gyorsjavítások, sp1 sp2 stb...
Azóta a MAX nem akar elindúlni. (5.1-es)
Újra telepítettem a rendszert, max fel ,indúl.
Ismét frissítek, max nem indúl.
Az agyam felforr...
Mi lehet a trükközés?
thx -
face jelölés:) ignore backfcingel is simán kijelöli a jelenet legtávolabbi hátsó face-ét a közeli helyett, amire valóban böktél elvileg!!! :))) -
#16076 -
nenad #16079 milyen kijloleses mizeria?
:D -
kieg: képtelen működni, és képes rongyá fagyni. -
Azt értem, hogy egy plugin néha nem akar maxban működni. De azt soha a büdös életbe nem fogom megérteni, hogy hogy a túróba írták meg a maxban a scripteket, mert saját programján belül képtelen rongyá fagyni. ötösben is, hetesben is. Kiírja a hülye üzeneteit, hogy a saját gyári scriptjében hol a hiba. Ki kiváncsi rá, írják meg rendesen. Tényleg fél óra tökölés után nem műkszik, még fél óra állítgatás, kitalálni, hogy mi hiányzik neki a hieroglifák mögött, aztán mikor sík ideg vagyok amúgy is, megunja, és rongyáfagy. Így csak ideges vagyok, de ha fizettem volna érte, feldugnám nekik az tuti.
Más. Nézegettem mostanában elég sok videotutort. Jó érzés látni, hogy a max következetlen, és szivatja őket is rendesen. A kijelöléses mizéria alap, de a megnyomsz valamit hatszor, és mondjuk csak materialcserénél frissít, stb jelen van rendesen:))))) Elég sokszor van, hogy elmondja a frankót, és nem tudja elsőre jól megcsinálni, mert szeszélyeskedik a max:)) -
Sziasztok, szeretnék kicsit közelebről megismerkedni a témával, úgy halottam ez kicsit könnyebb kezdőknek mint a maya, szerintetek hol kezdjem a témát, hanyas 3ds max stb. -
Má mé?? Vrayel egybe rendereli, és akkor jójis lesz! :DDDDDDDDDD -
GixEr #16074 Szerintem te erosen forumot tevesztettel, de probald ki a DVD2SVCD programot Tmpeg vagy CCE encoderrel. Bovebben: www.doom9.hu -
putyi #16073 www.tomdownload.com -
cito #16072 Heló!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy 2cd avi filmem, hozzá 2db sub kiterjesztésű felirat..
Ezt szeretném vob-ba, dvd-be konvertálni felirattal..
Ez mind sikerültm de nagyon csúszik a hang és felirat!
Melyik az a progi, amelyikkel a legegyszerűbben és jól lehetne ezt kivitelezni? -
nenad #16071 de ha vray materialt hasznalsz nem kell vraymap! ez direkt csak a standard material kiegeszitesere lett kitalalva. -
nenad #16070 Kérdéseim: -gondolom másokat is érdekelnek-
- a belső tér mitől életlen, fátyolos?
roszul hasznaltad a logaritmikus color mappingot
- a viewport mitől koromfekete smooth+highliht-ban
a vraylightnal szorzo erteke elegge alacsony volt illetve be volt kapcsolva a store with irradiace map. (hasznald a default light-ot viewportra)
- hogyan tudom megcsinálni azt, hogy egy lerenderelt képet
újabb rendereléskor gyorsabban számoljon (map mentés?..)
az advanced irradiance map menut jobban megvizsgalod megtalalod.
(save map, from file...)
de ez csak arra az esetre igaz ha targyat nem mozgattal el...
- találtam olyan standard anyagot, ahol a reflection-ban
VRay map volt. Ez a map mi?
vray mapot, reflekcio/refrakcio-ra lehet hasznalni.
jelentosen gyorsabban szamol vele a renderer. -
marcee #16069 A szaturációt csökkentsd a GI beállításainál. -
nenad #16068 kerdesek kesobb nekem is dolgom van -
nenad #16067 nezd meg a materialjat, lehet elalitodott mert mindent atkonvertaltam vraymaterialba. -
horvath #16066 Megkaptam a scenet NENAD, köszi szépen!
Olyan gondom van még vele, hogy a mennyezetnek fehérnek kellene lennie, de sárga lett vagy a parketta miatt, vagy a sárga falaktól.
Hol tudom beállítani, hogy ne verődjön vissza annyi fény a tárgyakról?
A többi kérdésemre is kellene pár sor válasz..
Köszi! -
nenad #16065 hat nem...
rhichard rosenmann es en ket kulonbozo kategoria.. -
Sziasztok!
Egyáltalán nem ide tartozk, meg engem nem is érdekel és meg sem nézném, de hova tűnt megint a 3d warez fórum?
:-) -
teljes mértékben eggyetértek -
nenad #16062 scene
figyelj, jo tanacs, ne keverj osssze mindent...
1 vray egy fuggetlen renderelo, semmi koze a radiosityhez, meg a light tracerhez. (advanced xyz override material...)
2 hasznalj vray materialt, sokkal gyorsabban renderelodik, es kevesebb problemad van vele.
nehany materilat mar bealitottam, csak hogy raerezzel, meg a vilagitast is bellitottam, a tieden alapulva, de meg kell mondanom ez nem nyero, mert nincs eleg feny/arnyek hatas. Amit ellensulyozhatsz majd azzal, hogy masmilyan fenyforrast teszel be vagy teszel meg be valamit, vagy a vegso kepeket animaciot legalabb high settingsel szamoltatod.
3 a bucket mode renderelesi mod, halozatra lett kitalalva, es ma mar akkor is csak brute force os szamolasra igaz, mivel minden mod mukodik halozatban es sokkal gyorsabb.
4 legalabb 640*480 meretben renderelj mert nem fogsz latni semmit sem.
5 ne hasznald a logaritmikus color mappingot ha nem vagod, erzekeny cucc, hasznald inkabb a vray beepitett hsv colormappingot ami jelentosen gyorsabb is. (at is allitottam neked, egyebkent minden menu ahol valtoztatast csinaltam, nyitva hagytam a tobbi csukva) -
nenad #16061 nezem -
horvath #16060 Előbb lemaradt a cím..talán most sikerül
URL=http://print2.uw.hu/fodraszat_vray.zip]print2[/URL] -
horvath #16059 NENADESZ!
Kérésedre küldöm a scenet. (Max7, Vray...12)
Légyszi segíts!
Kérdéseim: -gondolom másokat is érdekelnek-
- a belső tér mitől életlen, fátyolos?
- a viewport mitől koromfekete smooth+highliht-ban
- hogyan tudom megcsinálni azt, hogy egy lerenderelt képet
újabb rendereléskor gyorsabban számoljon (map mentés?..)
- találtam olyan standard anyagot, ahol a reflection-ban
VRay map volt. Ez a map mi?
Ha be tudnád állítani a scenet, hogy szebb legyen tedd fel légyszi'.
Egyenlőre ezek lennének.
Előre is köszi!!
[URL=http://print2.uw.hu/fodraszat_vray.zip]
-
bocs, caps kimaradt: Aldaryn is nagybetű -
Gyanús ez nekem!! Ez a kinti művészneved a nagyvilágra? :)))) Amúgy jók, nekem nagyon bejönnek!!! Valaki úgy tolná elém, hogy Nenad, vagy aldaryn alkotás, megkajolnám lazán. -
nenad #16056 http://www.richardrosenman.com/wallpaper.htm -
putyi #16055 thx -
nenad #16054 nincs msn csak yahoo, es skype, de inkabb skype, a yahoo nagyon regi. -
nenad #16053 mpg2 -
putyi #16052 meg tudjátok mondani, hogy egy gyári dvd-film milyen codec-kel van tömörítve? -
mustar #16051 7es max, legújabb vray. Environmentbe lett téve, és screen-re rakva. Nem tudom mi lehet a gond. Holnap megpróálok képet felrakni. Vagy nenad, ha van msn-en akkor add meg a címed és ott megdumáljuk+képet küldök. -
nenad #16050 nekem nem csinalja, hanyas varzio ez?
azonkivul, az enviromentbe tetted?
a bitmapnel is be kell allitani hogy enviroment, screen. -
mustar #16049 Nem tudok képet, se scene-t betölteni. 2 perc alatt meg lehet csinálni. Csak egy bmp-t beraktam háttérbe, egy boxot csináltam vray mtl materiállal, egy target spot fény, ha jól tudom (vray shadowra állítva) és az egész anyag úgy ahogy van átlátszik. -
nenad #16048 kepet/scenet lokjel -
mustar #16047 Az miért van, hogy amikor egy sima bmp-t rakok be háttérnek, akkor egy tök sima felület (vray mtl, minden beállítása alapon) úgy átlátszik, mintha üveg volna. -
nenad #16046 :)
egyebkent alapvetoen az a kulonbseg hogy a hdrit mashogyan kezeli le.
most csinaltam 1 probat csak ugy kivancsisagbol es igen meglepo eredmeny jott le, ugyanis, tisztan emlekszem amikor regen ilyen sima bitmap scalel vilagitottam baromi foltos lett a kep, es most egyeltalan nem. ez valoszinu az ujabb vrayek "atka" ugy ertem hogy joval tobb mintat vesz.
ami meg kulonbozo a hdristol hogy joval tovabb tart szamolni a sima bitmap-scalet. 3x annyi kb. -
jó -
nenad #16044 nem -
Még a végén megrónak, hogy miért nem az AP-ra találok ki iyleneket. :P Amúgy akinek nagyon versenyezhetnékje támad, az készüljön a következő ArtistPub speedmodellingre, érdekes lesz a téma. ;)